За каското?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За каското?

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 11:45

Вчера си направих каско в Булинс (много е дълго за обяснение защо точно там). Та чета тук в застрахователната полига отзад има глава Техническа експертиза - Устъновени повреди на МПС при сключване на застраховкатра: дясна врата (1) заден десен калник (1) преден ляв калник (1)
Като стана отпред пред колата и от лявата ми страна на предния калник има лека корозия над гумата,а вратата и задния калник са надраскани с ключ, но не е много забележимо. Колата е компакт. Защо в полицата са писали дясна врата и десен заден калник като всичко ми е от ляво. И да питам правилно ли е първо да си направиш застраховката след това да ходиш да ти маркират колата и то точно човекът който ми я маркира ми ги написа тези неща в полицата. Кажете какво да правя?!?
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар

Re: За каското?

Мнение от BadAngel » 16 Сеп 2006, 11:57

mirmidon написа:Вчера си направих каско в Булинс (много е дълго за обяснение защо точно там). Та чета тук в застрахователната полига отзад има глава Техническа експертиза - Устъновени повреди на МПС при сключване на застраховкатра: дясна врата (1) заден десен калник (1) преден ляв калник (1)
Като стана отпред пред колата и от лявата ми страна на предния калник има лека корозия над гумата,а вратата и задния калник са надраскани с ключ, но не е много забележимо. Колата е компакт. Защо в полицата са писали дясна врата и десен заден калник като всичко ми е от ляво. И да питам правилно ли е първо да си направиш застраховката след това да ходиш да ти маркират колата и то точно човекът който ми я маркира ми ги написа тези неща в полицата. Кажете какво да правя?!?
човека, които ти маркира колата прави огледа и пише отзад :) по принцип там където е ръждясало не го описват, понеже така или иначе не може да искаш обезщетение за детайл, които е кородирал, огледай колата и ако са ти наистина здрави тези елементи ми пиши да ти кажа какво може да направиш :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 12:12

Здрави са според мен. Калникът дет е корозирал е правен. Значи явно там е била чукната леко и собственикът е искъл да спести пари. Купил си е спрей за 5 евро и е пръснал калникът сам, нямам информация има ли кит от долу или няма, обаче последната една година преди аз да я купя колата е стояла на улицата. Пича от който я взех си има вече служебна кола изтичаше му пикела и затова гледаше да я продаде по-бързо. Можеби е била на улицата някой го е чукнал и той, за да замаже е пръснал на бързо със спрей. Обаче в последствие с течение на времето, все пак колата е била на пъря, боята се е напукала и се е повдигнала малко, сега изглежда леко релефно. А за следите от ключ, пак е станало на същата тази улица. Някви келемета са надрали 40 коли една след друга като на моята са откършили й спойлер. Човекът беше коректен даде ми старият спойлера и чисто нов в кутия втори спойлер. Аз в последствие си залепих старият и си го сложих него. Харесва ми повече. Следата от ключ личи когато колата е по-мръсна след измиване почти не се забелязва, не е нещо фрапиращо. Надявам се да съм бил ясен и точен!
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Сеп 2006, 12:22

еми иди при маркировките и им обясни :) по принцип щом има корозия няма да можеш да искаш пари за тоя калник, а също не можеш да искаш обезщетение и за нищо от това, което е описано отзад в полицата, така че колкото по-малко неща са ти описани толкова по-добре
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 16 Сеп 2006, 12:29

втори вариант- оправи сидефектите и мини на преоценка и корекция на протокола за състоянието, ако беше при другия здилър на булИнс можех да съдействам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 12:36

Тази преоценка трудно ли става или те са длъжни да ти я направят. И не ви разбрах при евентуален удар застрахователя не покрива ли щетите върху въпросните повреди описани в протокола?
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 16 Сеп 2006, 12:50

Значи необходимо за детайла да е отбелязано , че е читав за да ти го платят . В твоя случай оправи кусурите и иди за нов протокол - това искам да ти кажа
но тия неща ги съгласувай с дилъра
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 12:53

Защо е писал дясна врата (1) заден десен калник (1) преден ляв калник (1) като на мен всичко това ми е от ляво. Като стана пред колата от ляво ми се падат всичките мизерии.
B M W и всички останали!

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 16 Сеп 2006, 13:08

Колата има една лява и едня дясна страна. За лява се счита шофьорската част, а за дясна пасажерската, независимо дали си пред колата зад колата или над нея ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 17:34

Значи са ме прецакали много яко и са ми писали калника в повече. Ще трябва да ходя да се разправям.
B M W и всички останали!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 16 Сеп 2006, 18:08

и да се разправяш и да не се разправяш... те колят и бесят..
И между другото ако някой иска да му откраднат колата която е застрахована в БулИнс просто да си смени застрахователната компания с БулСтрад или ЕвроИнс ;)
Има много голям ефект :lol: :lol:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Сеп 2006, 18:32

наи добре е било да го питаш на момента кви са тея глупости кадето ги пише а сега ще те размотават аз даже като ходя на маркировка гледам колата да не е и много чиста даже,за да не се хващат за глупости

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 16 Сеп 2006, 20:10

:) Моята беше супер мръсна, две седмици не бях я мил. Ама си личи деа и следата. Да питам само ако съм направил застраховката в Монтана, мога ли да ида в София и да измислим там нещо по въпроса, да мина там на преразглеждане.:)
B M W и всички останали!

Назад към Извън Темата