Защо си купих BMW?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Защо си купих BMW?

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Юли 2013, 6:13

Купих си БМВ, защото седнах да покарам и се убедих, че това е усещането, което отговаря на определението ми за истински автомобил. Преди да си взема първата кола (е36-цата) бях се наточил за куп други - алфа 145, ауди 90 купе, голф 4 ТДИ :mhihi: и какво ли не. След това някак си твърдо се спрях на 320 купе и над година само това исках. По време на шофьорския курс един съученик и много добър приятел дойде на училище няколко пъти с едно е36 и ми обеща да ми даде няколко кръгчета на полигона. Еми.... влюбих се - предавки, педали, управление - това беше което исках. Предрасъдъци към други марки нямам, но предвид работата ми често карам какви ли не коли и вече спокойно мога да кажа, че няма друг автомобил, който да ми достави тоя кеф. Естествено не са идвали в сервиза Ферарита и Поршета. Две други марки автомобили ме радват доста и за мен са истински - Алфа и Хонда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 17 Юли 2013, 6:20

да си избивам комплексите :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Юли 2013, 8:10

Купих си БМВ щото ми харесва,през годините имах служебни БМВ та ,Е36 325i ,разбира се беше чисто ново закупено (Германия,мали колко пара струваше,над 45-50к марки+ мита и тн.),после Е34 525iX ,после Е38 750iL та така,харесваше ми дизайна на таблото вътре ,динамиката която влиза в завой (особено Е34 525iX),лукса на Е38 и тн...
Съответно в един момент си купих Е46 320D преди "фейса" ....щото бях забравил колко пари и колко се посещаваше сервиза с предишните :mhihi: ...
Разбира се ето и причините поради които си купих лично БМВ и причините поради които нямам в момента БМВ...
1.Невероятно удобен автомобил.
2.Много динамичен,тих и приятен за каране.
3.Страхотно усещане вътре,уредите,положението на таблото-няма друг такъв автомобил ,който така да е завъртяно таблото около водача.
4.Постоянно нещо му има,както си караш и прас-водна помпа,както си караш и нямаш никакви симптоми и ...започва да вие лагер на главина ,като преди това грам не се е чувало нещо,ама почва да вие изведнъж и то заплашително,както си караш и без никакви причини ти изхвърля ремъка,защото демпферната ти шайба е заминала,трябва да я потърся за да я снимам и да видите че е оригинална и освен това няма никакво напукване по гумата...просто поради някаква причина е омекнала...Както си карате и излиза маркуч за водата,щото поради някаква незнайна причина се е измъкнал от радиатора,а това е станало,щото скобата дето ги държи е ...омекнала...Както си караш и се оказва че един тройник за водата се е разпаднал,при смяната се оказва че се разпада в ръцете ти като вафла...
Както си караш и чуваш шум от двигателя,след разглобяване обстойно,защото си мислиш че е демпферен маховик,се оказва че коляновият вал се е ...счупил,но колата си кара,само че трака доста....
Та хубаво,"премиум" автомобил,но имам и съм имал други сериозни автомобили и никой автомобил не ме е оставял толкова пъти на пътя...
Разбира се не съм само аз,доста пъти съм виждал разни колеги с БМВ на пътя и понеже съм мазохист,продължавам да харесвам марката и съм спирал да помагам....Пък имам и приятели с висок клас БМВ,закупувани от Германия (и с немски номера),които и в мое присъствие са правили такива поразии колите че...
Най-вероятно пак ще си купя Е46 (ми харесва ми този модел най-много) но ще е бензиново...
Сега за скептиците-масло съм сменял на 6-7к километра само "Лонг лайф",филтри,ремъци само оригинал,ролки и други само от представители на марката за България...освен това доста разбирам от автомобили (имал съм автосервиз) че да не забележа някаква съпътстваща причина за предстоящ проблем...
Та така,аз поне съм обективен

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 17 Юли 2013, 8:11

Влюбих се от пръв поглед :)
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 17 Юли 2013, 8:29

щото размазах ланча делта интегралето :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 17 Юли 2013, 9:04

Защо БМВ ли.

1. Нямам пари да си взема Порш или Ламбо.

2. Задно предаване :mhihi:

3. Здрави надеждни коли с най-иновативните технолигий в тях за годините си.

4. По-голямо предлагане от колкото търсене за частите 2ра злоупотреба= ниски цени.

5. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 17 Юли 2013, 9:05

Случи се случайно :D

Първата една година от стажа ми зад волана премина с една Жигулка , много добра кола беше (гаражна). :mhihi:

И така първото ми е30 седеше дълго време преди да го купя в едно хале ,понеже собственика му си беше купил чисто ново ц4. Не знаех нищо за колата освен ,че много вървяла :mhihi: м20б20.
Случи се така ,че я купихме. От тогава 2006-та до сега друга кола не искам и да виждам ,а съм карал доста коли (с това е свързана работата ми).

Кача ли се в трииската всичко свършва ,остава само усещането за автомобил и удоволствието от шофирането :D

Просто ме привлича по някакъв много силен начин и нямам ли е30 прибрано в гаража не се чувствам спокоен.

Потребител
Аватар

Мнение от Project_2501 » 17 Юли 2013, 9:14

Случайно се насочих към марката.
А сега 5 години по-късно търкалям ///М5...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 17 Юли 2013, 9:34

Седнах в на един приятел е36-цата на шофьорското място и се слях с колата. Много ми хареса, все едно беше направена за мен.
След това седнах в е46 и пак изпитах същото чувство и накрая си купих е46 и започнах да разбирам защо бмв е правилната кола :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2013, 10:05

Не знам защо си купих първото BMW - вероятно стечение на обстоятелствата...
И второто не знам защо си го купих - вероятно вече съм бил "облъчен" от първото :mhihi:
Обаче след като го блъснах преди 2 седмици и ми се наложи да карам ауди А4, вече знам защо ще си купя всяко следващо BMW :mhihi:
Две коли, на едни и същи години, а такава огромна разлика... От две седмици насам всяка сутрин ме е яд да се кача в колата; просто всичко ме дразни в това ауди...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 17 Юли 2013, 11:04

Първо да кажа, че преди никога не съм харесвал BMW - винаги съм бил на мнение, че тия коли само бучат и не вървят за конете си. Когато реших, че е време да имам собствена кола, бях заклет фордаджия (покрай семейната Сиера бях влюбен във Форд). Търсех си тогава Ford Probe 2.5 V6, но се оказа, че това е адски екзотичен автомобил в България. И реших като не може да е каквото искам, то поне да е нещо със задно. Мерцедесите са тежки и тромави, японските "бегачки" също са сравнително екзотични за България (180SX), та затова реших да е Е36 - масова, лесна за подръжка, а и купето ми хареса на външен вид. Като за първа кола не ми трябваше нещо скъпо и мощно, затова се ориентирах към 318ис или 320. Вратите трябваше да са само 2 - повече не ми трябват на тоя етап от живота ми. Впоследствие 320 отпадна поради 2-та цилиндъра повече и по-издръжливия M42B18. Оказа се, че и това не е лека задача. По автокъщите почти нямаше ИС-ки купе с М42 двигател, затова се ориентирах към форума - харесах си една обява, проучих колата и след седмица беше моя. На практика пробвах само едно БМВ и точно него си взех.
Първите 100-ина км нищо - кола като кола. После обаче започнах да разбирам - има душа тоя автомобил, все едно сме едно цяло и ме разбира като човек. Вървежа е посредствен (гореспоменатата Сиера 125 коня щеше да ме прави смешен, ако не беше бракувана). Возията не е кой знае какво. Но просто е правена като за мен, личи си вниманието към детайлите, а за годините си има доста екстри липсващи сигурно и в нов автомобил.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Юли 2013, 11:25

Аз след като изкарах книжка на лада 5-ца, после карах на нашия форд мондеото, един опел и някакви такива убити марки и бях решил, че не ставам за шофьор, един ден по-случайност се качих да карам една е36-ца на колега от форума и така ми пасна, не ми се слизаше и разбрах че съм роден за тази марка, усещане, поведение на пътя, разбрах че си карам страхотно просто съм се качвал в грешните марки автомобили от 2007-ма до 2013 смених две е36-ци и една Х3-ка и смело мога да кажа, че никога поне в този живот няма да си купя автомобил от друга марка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 17 Юли 2013, 11:32

Не мога да кажа,защо си купих BMW,не мога да кажа защо другите минават с 20 лева стотици километри,а аз 30-40 и то без да я насилвам,не мога да кажа защо другите се возят на меко без да има троп, а на мен постоянно ми пада панела на сд-то :mhihi: ,не мога да кажа защо другите се возят на хладно,аз се потя на отворени джамове и то ако не се заинатят ел.машинките(да имам ел.стъкла :mhihi: ).Но едно мога да кажа,освен BMW,друго не искам и да поглеждам,така беше преди 10 години,когато ми текоха лигите по чуждите коли,така е и сега,когато карам такова.Няма просто такъв кеф,да седна в рекарото макар и закъсано от дългите години експлоатация,да завъртя ключа ,за да чуя звука на старото М20 през издънената двуцевка,да сложа първия зъб и да набия шут на съединителя,за да тръгна по атрактивно,пък тя да остане на място със зловещ вой и скоростно пълнене на оборотомера и шум от изтърканите гуми,след което да трябва ,да сложа втора ,за да може да захапе и в огледалото да се виждат две черни следи,благодарение на изтормозеното голямо прасе 3,64. :bowdown: Обичам си колата,и досега не е имало момент ,в който да я заключа и да не се обърна ,да я погледна,макар и с леки ръжди и ударена предна маска.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Юли 2013, 12:01

Понеже мой много добър приетел от Варна си купи Е39 от Германия. И аз май му завидях, карах Golf 3. Никога не съм си и спомислял че мога да имам такава кола, исках Golf още от 1995 г. като бях студент и си купих такъв през 2007 г. Нищо повече не съм искал и дори не съм си мечтал да имам. Смятах, че това е за мен и толкова. Моят човек във Варна тогава имаше AUDI 2.5TDI V6. Обаче реши да я сменя и взе Е39 както казах. Незнам какво ми стана, но страшно я харесах тази кола като я видях, нищо не знаейки и неразбирайки от BMW. И реших да сменя колата. Намерих парите за евентуалната покупка и а днес, а утре и все отлагах покупката. В България не съм търсил и гледал нищо, само в Германия. Междувременно смачках Golf-a и вече няма накъде, тръгнах за кола в Германия. Обаче исках Е46, седан, бензин, ръчка. Даже се регистрирах тук и пуснах тема във форума за Е46. Но, купих си Е39, комби, дизел, автоматик. За изминалите 4 г. и половина и около 100 000 км. с тази кола, не съжалявам за направеният избор през 2008 г., дори напротив. Да, колата има някои досадни проблеми и може да ти скъса нервите понякога, но както казах, аз никога не съм си и мечтал да карам подобна кола и усещането, че като се кача не ми се слиза, е уникално. Смятам това за един вид привилегия. Поради това аз не мечтая да карам Е60, F10 и т.н. Ако някога мога, не бих отказъл. Но не мечтая. Ако трябва да мечтая, мечтая за пълен резервор и път, че като тръгна и да не спра.
Последна промяна Elesar74 на 17 Юли 2013, 12:57, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 17 Юли 2013, 12:33

1. Първоначално е46 ме грабна с визия. Може би като всяка друга любов :)
2. След това усетих комфорта и най вече шумиозолацията, която до сега не съм срещал в друг съпоставим автомобил. За повечето хора това не е фактор, но на мен ми доставя страхотно удоволствие да се возя без да чувам тази кола има ли мотор или няма!
3. След като покарах малко повече осъзнах, че горните две точки са всъщност само целуфанчето на истинската причина - радоста от шофирането. Няма как по-кратко и точно да го обясня. И аз като вас съм карал много различни коли и при първото докосване до BMW си казах - кола като кола. Но с времето все повече осъзнавам колко невярно е това :)

Факт е че БМВ не продават коли, те продават емоция. Емоция, която друга кола до сега не успявала да ми даде.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата