Джигити зоват за 240 км/ч по „Тракия“ довечера
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Джигити зоват за 240 км/ч по „Тракия“ довечера
b00st написа:С удоволствие бих гледал как с бързите "спортни" коли минават през пазарджик с 240.
има и хора, които минават с най-обикновени БМВ-дизели оттам с толкова, а на въпроса защо го правят - за тръпката
после честитките от КАТ са сериозни, разбира се
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Някой обмисля ли така помежду другото въпроса с охлаждането при тая скорост?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
BMW Power ACM написа:поддържане на 240 и прегряване, дори в 330д Е90 не може да стане. Написах този модел защото имам наблюдения над него и подобни, дори по-високи скорости.
Че колко по-висока скорост от 240 може да вдигнеш с 330 дизел? 245 и толкоз.
Не съм лятял с 240-245 км в час и да ги поддържам дълго време - но си мисля че разхода ще е над 20л. и за 200 км. ще заминат поне 40 л.
и не вярвам че стандартен - дизелов шосеен автомобил - пък макар и 240 коня може да издържи над 200 км. със стрелка на оборотите постоянно в червената зона!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Демирев написа:BMW Power ACM написа:поддържане на 240 и прегряване, дори в 330д Е90 не може да стане. Написах този модел защото имам наблюдения над него и подобни, дори по-високи скорости.
Не съм лятял с 240-245 км в час и да ги поддържам дълго време - но си мисля че разхода ще е над 20л. и за 200 км. ще заминат поне 40 л.
и не вярвам че стандартен - дизелов шосеен автомобил - пък макар и 240 коня може да издържи над 200 км. със стрелка на оборотите постоянно в червената зона!
По повод последното.... Шкода Октавия на 35 000км от София до Стара Загора, има няма 200км. обороти -> 5900-6000, прекъсвач - 6000. Абсолютно никакви грижи с нищо -> разход 13/100 газ

Щом Шкодилака може, е90 ли няма...

Само се пазете, че си е напрегнато с над 200 по "магистралата" (ооособено при Пазарджик)...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Демирев
- ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Демирев написа:BMW Power ACM написа:поддържане на 240 и прегряване, дори в 330д Е90 не може да стане. Написах този модел защото имам наблюдения над него и подобни, дори по-високи скорости.
По повод последното.... Шкода Октавия на 35 000км от София до Стара Загора, има няма 200км. обороти -> 5900-6000, прекъсвач - 6000. Абсолютно никакви грижи с нищо -> разход 13/100 газ![]()
Щом Шкодилака може, е90 ли няма...
На дизелова лека кола - 6000 об. му е края на оборотомера. Ти ми вмъкваш бензинка чиито оборотомер има до 7000 или 8000 об. - има разлика нали?
И тук пишат за постоянно поддържани 230-240 км в час в продължение на над 230-250 км.!
- не да вдигнеш 205 км в час за 1 минутка и паднеш на 150! Няма как при първите условия разхода да е под 20л. за дизел и 26-27л. за бензин.
Да пържиш колата в червеното - да е нон стоп газ до до тенекия в продължение на 250км. Това е пагубно! То масло всичко ще ври и кипи под капака.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
На Пазарджик с над 250 ще прелиташ неравностите и асфалта ще ти се стори гладък

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Демирев написа:И тук пишат за постоянно поддържани 230-240 км в час в продължение на над 230-250 км.!
- не да вдигнеш 205 км в час за 1 минутка и паднеш на 150! Няма как при първите условия разхода да е под 20л. за дизел и 26-27л. за бензин.
Да пържиш колата в червеното - да е нон стоп газ до до тенекия в продължение на 250км. Това е пагубно! То масло всичко ще ври и кипи под капака.
Какво съм чел аз по-въпроса (не в официален документ) - TUV очаква от производителите да обявят такава максимална скорост на автомобила, с която той може да се движи толкова дълго време, колкото е необходимо да изразходи един резервоар с гориво без след това директно да влиза в сервиза.
В Германия по магистралата не се движат само поршета и М5-ци. Движението дълго време с висока скорост не е проблем за никой технически изправен автомобил, стига маслото да е качествено.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе то тея състезателите с туристическите автомобили дето двигателя е направен че да се кара на максимални обороти им се прецакват редовно мотори и скорости,какво остава за нормален автомобил дето ще го караш час в максималните му граници,освен това 250 км/ч на тая магистрала може да вдигнеш на 2-3 места и то за максимум 10 километра без прекъсване
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
За мен потенциално слабо място в системата не е само машината. Трябва да се държи сметка за възможностите и на "задкормилното устройство". Колата може и да издържи на натоварването, ако е технически изправна. Но колко от форумните герои имат РЕАЛЕН опит при каране с такава скорост? Два часа да държиш средна скорост над 200 - това го няма и във F1. А там карат професионални пилоти, по писти, които могат да минат със затворени очи, с коли за милиони, поддръжани от цели екипи супер-техници, с консумативи, които не можем и да си представим. И пак половината от тях не финишират...
За мен такова упражнение е много рисковано. При такава скорост и най-дребният проблем може да се окаже смъртоносен, а адекватна реакция е почти невъзможна. Да рискуваш само собствения си живот - както и да е, но да застрашаваш живота и здравето на други хора на пътя е безотговорно.
За мен такова упражнение е много рисковано. При такава скорост и най-дребният проблем може да се окаже смъртоносен, а адекватна реакция е почти невъзможна. Да рискуваш само собствения си живот - както и да е, но да застрашаваш живота и здравето на други хора на пътя е безотговорно.
Excellent! Steven is my name!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Boyadjiev написа:Демирев написа:BMW Power ACM написа:поддържане на 240 и прегряване, дори в 330д Е90 не може да стане. Написах този модел защото имам наблюдения над него и подобни, дори по-високи скорости.
По повод последното.... Шкода Октавия на 35 000км от София до Стара Загора, има няма 200км. обороти -> 5900-6000, прекъсвач - 6000. Абсолютно никакви грижи с нищо -> разход 13/100 газ![]()
Щом Шкодилака може, е90 ли няма...![]()
Само се пазете, че си е напрегнато с над 200 по "магистралата" (ооособено при Пазарджик)...
пОсмали малко

По темата - през нощта не мисля, че би било проблем да се поддържат около 200км/ч.. Лошото е, когато някои се опитват да го правят през деня, когато има много трафик, а това е пълна простотия според мен. http://vbox7.com/play:84f28414

А по темата, 200км/ч СРЕДНА скорост в продължение на 2ч не е като да покараш 5 мин с 220. Честно казано и аз се съмнявам
- Демирев
- ентусиаст
-
Доста интересен линк.
БМВ 740 дизел 2010г. при поддържани 180 км в час в продължение на 40 км. 13 литра дизел
Не съм вярвал че такъв пароход е толкова икономичен
А 740 бензин 2010г. при 180 км в час 18 литра бензин - пак доста добре. Ама сега се сещам че май са иконимични 6 цл.
Струва ми се най-икономично и най-безопасно е /доколкото може да се нарече безопасно шофиране със 180 км в час на цивилен път/ за тест това е 740 дизел 2010-2013г.
Поне като се блъснеш със 180 км в час със седмак ще бъдеш не труп веднага - а инвалид
БМВ 740 дизел 2010г. при поддържани 180 км в час в продължение на 40 км. 13 литра дизел

Не съм вярвал че такъв пароход е толкова икономичен
А 740 бензин 2010г. при 180 км в час 18 литра бензин - пак доста добре. Ама сега се сещам че май са иконимични 6 цл.
Струва ми се най-икономично и най-безопасно е /доколкото може да се нарече безопасно шофиране със 180 км в час на цивилен път/ за тест това е 740 дизел 2010-2013г.
Поне като се блъснеш със 180 км в час със седмак ще бъдеш не труп веднага - а инвалид

- Демирев
- ентусиаст
-
AGD написа: Движението дълго време с висока скорост не е проблем за никой технически изправен автомобил, стига маслото да е качествено
Еми то качествено масло за шофиране с постоянна скорост над 200 км в час и подържане в продължение на 200 км. на такива скорости ще е само някое масло за състезателни - рали автомобили...тъй мисля аз.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Демирев написа:BMW Power ACM написа:поддържане на 240 и прегряване, дори в 330д Е90 не може да стане. Написах този модел защото имам наблюдения над него и подобни, дори по-високи скорости.
255-260. Ако искаш да ти пратя клипа?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Демирев
- ентусиаст
-
Пращай да видим как се поддържат 255 км в час в продължение на 250-300 км....
BMW Power ACM написа:255-260. Ако искаш да ти пратя клипа?
Интересно ще е клипчето САМО ако скоростта е засечена с ГПС- всички знаем колко са точни показанията на таблто + отражението на размера гуми... Ако ще трябва да гледаме разни стрелки на таблото положението е "Остави, имаш желание"...
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5