Докога трябва тате да плаща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Докога родителите са длъжни да хрантутят децата си?

Докато учи
121
63%
До 20
46
24%
До 30
9
5%
До 40
3
2%
Докато съм жив, детето нема да работи
14
7%

Общо гласове : 193
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Re: Докога трябва тате да плаща?

Мнение от Mitaka85 » 22 Юли 2013, 19:49

Докато учи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 22 Юли 2013, 20:20

Най лошото е че работата не е добре платена в наща мила родина . Tрябва да променим това чрез протести или вече и аз незнам с какво ,защото и за тези които имат желание да работят работа се намира трудно. :(
39470

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Юли 2013, 20:35

То работа за целия китайски народ има, пари дават на малко места :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Юли 2013, 20:40

"Докато учи", но наистина да учи!!! Дори е хубаво да работи нещо подобно докато учи :yes: Стига все пак да не му пречи на обучението, разбира се!

Но някой ден все ще се наложи някой да помогне на "детето". Тогава родителя трябва да е насреща! Ако детето е възпитано добре, то само ще прецени кога е наистина необходимо да помоли за помощ!
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Юли 2013, 20:52

Колегата май обърка темата,'ма аз да поправя грешката :

http://vbox7.com/play:08b12440 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 22 Юли 2013, 21:01

До 20 ;) завърши ли средно образование е време да поеме по своя глава занапред според мен ;) дали ще учи в колеж дали ще учи занаят негов/нейн избор.Нямам деца все още,но съдя по себе си и приятелите си и мисля че продъжи ли 1 родител да гледа 1 дете до 22-27 год нищо добро не излиза от "детето"
П.П. Лично наблюдение над моето обкръжение не искам да обиждам никой знаем че всеки си е индивидуален индивид

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 22 Юли 2013, 21:13

Явно доста от вас не осъзнават, че в колабираща икономика, единствения смислен начин за оцеляване е общия семеен доход... неслучайно този индекс се ползва от родната ни администрация за различни цели.

Нема 20, нема 30 години, всичко опира до кокала в един момент. Който може да си позволи лукса да се оправя сам, след като е взел "ценза" си (леле, колко смешно звучи, на фона на съвременното безхаберие на всякакви "кадри"), да е жив и здрав и да ходи да пали свещ в църквата късмета му да не го напуска (а в по-масовия случай - да ходи да целува ръка на родителското тяло за връзките, дето е пуснало :mhihi: )

Другите случаи са единични и не са представителни. Аз от 12-годишен се оправям без родители по решение на съдбата и затова не знам какво е да издрънкаш от "дъртия" 20 лева. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Юли 2013, 21:44

адмирации за хубавата тема.и както се написа на първа страница-
Аз съм забелязал че всички които взимат парички за дневни от мама и тате, отричат че им помагат. Ако ги питаш сами се оправят
,това важи с пълна сила за хората,над които имам наблюдение.
просто е отвратително това поведение на родителите спрямо разглезените си деца.и така децата порастват и свикват всичко да им се дава наготово.а самочувствието им не можеш да го пребориш с нищо,те си мислят,че земята се върти около тях и заради тях.пълно е с такива примери около мен и скоро се чудих дали само на мен ми прави такова впечатление,но явно не е така.дори съседът ми,който има дъщеря студентка от повече от година е безработен и работи само над спокойствието си.естествено е един на мама и тате,а той има бизнес и подпомага всякакви начинания на синчето,дори и ски екскурзийка в австрия.
то примери много и явно всеки ги има,но и друго прави впечатление.с такива глезени хора трудно и се работи.нямат стимул,не си дават зор,искат си спокойствието и на малко са доволни.а тези,къде родителите им са навън и пращат евраци всеки месец са все едно от една майка.поведението им е абсолютно еднакво,говорят бавно,налагат си мнението,в работата си са абсолютно бавни и безполезни,мислят си предимно за хапване и пийване,седмични разходки до някъде,автомобилите се карата на бензин задължително,всички празници се отбелязват на заведение и т.н. и накрая се оплакват как заплатите били малки и за нищо не стигали и същевременно,че нямало места по разни хотели :clap:
евала на това поколение и техните родители.но след години,когато нещата се променят и спонсорите остареят,как ли ще се развият нещата тогава?а какво ли ще оставят на децата си тези разглезените,на които им е дадено всичко наготово?
времената в българия изградиха едно поколение с европейска издръжка,породена от мъката,че родителя е далеко от детето си
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от asdfdwadwa » 22 Юли 2013, 21:45

На тва с "ценза" звучи все едно си завършил Харвард и имаш 1000предложения в мейла за работа :mrgreen: Световната тенденция е богатите стават по богати,а бедните по бедни....само,че в България бедните умират или емигрират :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Юли 2013, 22:17

Подобно на повечето колеги тук подкрепям мнението, че е дълг на родителите да отгледат детето си и да му дадат възможно най-добро образование. Оттам нататък вече то само трябва да си намери пътя в живота и подкрепата от родителското тяло трябва да се ограничи единствено до морална такава. Аз започнах да уча в България, но на втората година ми писна да чакам на родителите си, а и прецених, че следването тук е губене на време. Седнахме с баща ми и му казах, че смятам да заминавам да уча в чужбина. Не му стана приятно, че ще съм далеч, но не ме спря. Все пак ме информира, че може да ми помогне еднократно с някаква сума, колкото да се установя там, но на месечна издръжка няма как да разчитам по обясними причини. :) Това не ме отказа по никакъв начин. Заминах, на втория месец започнах работа, като едновременно с това учех. Не беше леко, и изобщо не усетих от т.нар. "студентски живот", но в крайна сметка завърших. Е, това ми отне 8 години, а не 4-5 както тук. Но през това време свикнах да работя и да се грижа сам за себе си, сблъсках се с доста проблеми, с които трябваше да се справям сам, натрупах ценен житейски опит и не на последно място се сдобих с прилично образование. Един ден бих поощрил детето си да тръгне по същия път, въпреки, че съм наясно какво го чака. :)

П.С. А в Германия масово съм ставал свидетел как родители искат наем от децата си след една определена възраст, ако желаят да продължават да живеят при тях. :roll:

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 22 Юли 2013, 22:27

Ти си американската мечта... :mhihi:
Ми ако тате не беше казал "йес" с "еднократната" помощ, ко щеше да праеиш, ве европеецо мой?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Юли 2013, 22:40

Мне, далеч съм от американската мечта, щото в крайна сметка се върнах тук. :mhihi: Но аз така си пожелах, де. :) А еднократната помощ беше колкото да си поема началните разходи и да изкарам първия месец. Какво би станало без нея не знам, но най-вероятно пак щях да отида, понеже имах познати там и щях да закрепя положението все някак. Тогава бях млад и не ги мислех много много нещата. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Юли 2013, 22:48

Ако децата не се насърчават да работят и да са независими от рано, после и родителите, и децата ще бъдат по-зле в крайна сметка. Все пак го има и обратното, децата също помагат на родителите си ако имат възможност. Така, че колкото по-рано, толкова по-рано стига да не пречи на образованието.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 22 Юли 2013, 22:50

zlatko_baretata написа:Ти си американската мечта... :mhihi:
Ми ако тате не беше казал "йес" с "еднократната" помощ, ко щеше да праеиш, ве европеецо мой?
Искаш да накараш пича да се чувства виновен, че когато е имал нужда, е бил подкрепен ЕДНОКРАТНО от семейството си?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 22 Юли 2013, 22:52

Митко Стоянов написа:
zlatko_baretata написа:Ти си американската мечта... :mhihi:
Искаш да накараш пича да се чувства виновен, че когато е имал нужда, е бил подкрепен ЕДНОКРАТНО от семейството си?

Не, бре, искам така да го унижа, че да се самоубие още тая вечер и след това да пусне снимки. :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата