Докога трябва тате да плаща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Докога родителите са длъжни да хрантутят децата си?

Докато учи
121
63%
До 20
46
24%
До 30
9
5%
До 40
3
2%
Докато съм жив, детето нема да работи
14
7%

Общо гласове : 193
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Докога трябва тате да плаща?

Мнение от saleen » 22 Юли 2013, 22:54

Германците не можем ги стигна, матриала тук е друг.
Мен нашите ме издържаха само докато завърша "вишу", ама то нямаше как, кофти специалност, само с редовно обучение и почти никакъв шанс да бачкаш и учиш. Бач иначе си имаше във ваканциите на висшето- бачках на полето като селскостопански работник, както и копач при прокарване на кабели, продавач на касетки и дискове на Петолъчката ( за много малко), да има пари за таксата за семестъра. Сега си имам работа, живея с жената в наше си жилище (което си плащаме двамата, без 1 стотинка от родители), нашите помагат с по гаца лук и картофи, ама до там, правилно-неправилно - толкоз :dunno: По някой път опирам до тях за дребни суми (30-40 лева), но това се връща на заплатено време.
Срамно бачкане няма, срамното е да чакаш на готово. Иначе при нас в дълбоката кукерландска провинция ми прави впечатление, че се приема за нормално "детето" да се задоми и да живее с булката при мама и тате, няма лошо. :mhihi: Кой как си го нареди :dunno: Моите са на 40 км от нас и си мисля, че така ни е 100 пъти по- добре, като сме покрай тях само дрязги и дертове, колкото и да се стремят двете страни да ги избягват, изобщо всяка жаба....Смятам, че един родител винаги трябва да помага в нужда на детето си, ама да му седи до пръдливия гъз и да го хрантути цял живот :nono:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Юли 2013, 23:05

:idea:
Последна промяна ogata на 23 Юли 2013, 2:54, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 22 Юли 2013, 23:18

Което ще дойде да рече, че темата е безсмислена, защото всеки ще представя собствената си "драма", от която другите или нямат нужда, просто защото не са я "изпитали", или ще се припознаят до известна степен и ще хълцат пред монитора.

Бах мааму, откога теми в стил "БГ Мама" станаха популярни тук?

Бой, стригане и сръбска музика - това е. Другото е до ген и образование (щото има и лоши, и добри комбинации).

Едно време имаше казарма за всички 18-19 годишни пикльовци и излизаха мъже от нея. Сега има теми от сорта "да му дам ли пари за ново телефонче"?

Успех, маняци! :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 22 Юли 2013, 23:23

zlatko_baretata написа:
Митко Стоянов написа:
zlatko_baretata написа:Ти си американската мечта... :mhihi:
Ми ако тате не беше казал "йес" с "еднократната" помощ, ко щеше да праеиш, ве европеецо мой?
Искаш да накараш пича да се чувства виновен, че когато е имал нужда, е бил подкрепен ЕДНОКРАТНО от семейството си?

Не, бре, искам така да го унижа, че да се самоубие още тая вечер и след това да пусне снимки. :winky:

:bowdown: Tи си ми идол :mhihi: :mhihi: :mhihi:
39470

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 22 Юли 2013, 23:27

zlatko_baretata написа:Едно време имаше казарма за всички 18-19 годишни пикльовци и излизаха мъже от нея. Сега има теми от сорта "да му дам ли пари за ново телефонче"?

Е те това много хубаво го каза, евала :yes:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 23 Юли 2013, 0:13

Мноо готини мнения до момента ... а и темата си я бива ...
Да, обаче има разминаване в поколенията ... например - преди ако доста хора от провинцията са могли да издържат 2 деца студенти без те (младите) да работят, сега такива родители са единици ...
Като бях малък, баща ми дълго време ми казваше, че не познавам вкуса/стойността на парите и не съм ги изстрадал (щото по тогавашно време нормален човек да спести пари се лишаваше от почти всичко). И никога няма да забравя като 91/92 година имаше реклама на Рийбок Пъмп (един пич скачаше от един самолет) и Адидас Торшън (Щефи Граф) и аз исках такива маратонки ... имаше ги в няколко магазина само (и в безмитните зони на летищата) и беше все едно да притежаваш М3 ...
Та една вечер - пак повдигнах въпроса за маратонките и баща ми извади 100 долара (толкова струваха Айр Макс Форс 1) и ги запали със запалката си пред мен и ми каза, че винаги ще предпочете да ги изгори отколкото да ми ги даде ... особено за маратонки ... толкова ми беше криво, че не е за обяснения...
Та сега си го спомняме на майтап, ама на мен тогава ми се ревеше ...
Историята е реална и всеки може да си направи изводите!
Иначе, дори и в момента баща ми (макар и с различно виждане) се опитва и понякога успява да ми помогне, макар и по негов си странен начин ... без да говорим за пари в случая, просто въпрос на глдна точка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Юли 2013, 0:33

Митко Стоянов написа:
zlatko_baretata написа:Едно време имаше казарма за всички 18-19 годишни пикльовци и излизаха мъже от нея. Сега има теми от сорта "да му дам ли пари за ново телефонче"?

Казармата е тъпотия в която те учат да не мислиш, а да изпълняваш нарежданията на някой със комплекси и съмнителен интелект.
КАто например - застани пред танка да не го удраска снаряда. Останалото е живеене в мизерия и педераски истории...

И примерно като си минал през това и си биеш детето и викаш по жената си голям мъж - е нема що....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 23 Юли 2013, 0:43

BMW_RIDER написа:
Митко Стоянов написа:

Казармата е тъпотия в която те учат да не мислиш, а да изпълняваш нарежданията на някой със комплекси и съмнителен интелект.
КАто например - застани пред танка да не го удраска снаряда. Останалото е живеене в мизерия и педераски истории...

И примерно като си минал през това и си биеш детето и викаш по жената си голям мъж - е нема що....

То по-убаво, друг да ти "бие" жената, мъжка "жена" да ти възпитава детето, а ти да живееш в относителна "немизерия"... :yes:
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 23 Юли 2013, 0:47

Дкато учи, за да може да ходи по стажове и това да му влиза в CV-to по този начин има доста по голям шанс за хубава работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Юли 2013, 0:54

zlatko_baretata написа:
BMW_RIDER написа:И примерно като си минал през това и си биеш детето и викаш по жената си голям мъж - е нема що....

То по-убаво, друг да ти "бие" жената, мъжка "жена" да ти възпитава детето, а ти да живееш в относителна "немизерия"... :yes:

Нещо не схващам..... това ли са единствените варианти? Иначе явно първите икономики в света са се от мъжки "жени" щото казармата е платена и по желание

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 23 Юли 2013, 0:59

BMW_RIDER написа:
zlatko_baretata написа:
BMW_RIDER написа:И примерно като си минал през това и си биеш детето и викаш по жената си голям мъж - е нема що....

Нещо не схващам..... това ли са единствените варианти? Иначе явно първите икономики в света са се от мъжки "жени" щото казармата е платена и по желание

Колега, правилата на форума не ми позволяват да ти отговоря така, както бих искал. Затова ще ти пожелая добро здраве и късмет, съвсем искрено.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Юли 2013, 1:00

Казармата си има свйте + сове, но това е друга тема, придържайте се към темата моля.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Юли 2013, 1:04

zlatko_baretata написа:
BMW_RIDER написа:
zlatko_baretata написа:

Колега, правилата на форума не ми позволяват да ти отговоря така, както бих искал. Затова ще ти пожелая добро здраве и късмет, съвсем искрено.

Колега, като толко запознат с правилата сигурно занеш ,че има и ЛС, не че държа да ти чуя "мъжките" мъдрости...
Иначе много здраве и на теб, нищо лично...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Юли 2013, 5:57

madpetio написа:Крумче издържаш го докато го поемат неговите деца :mhihi:

Да де, знам, че първите 40 години от живота на мъжа са осибенно трудни :mhihi:

Та, накратко. Нямам опит с девойките, мъжки татко съм. Младежът ми е сърдит, че не съм му купил кола. Ама не каква да е, а резачка. Търсим нещо спортно и всичко друго не се брои. Гледай (ми вика), кой баща какъв телефон бил купил на детето си, кой му бил направил фирма, ресторант му дал и т.н. Той работи и по негови думи вади над 1000 лв, аз му давам 'джобни" 100$ месечно и нашия ми държи сметка, защо не съм му плащал образованието. Колко взима от майка си, баби и дядовци, нямам идея. Ми има безплатни университети, защо не влезе там го питам? ААААаааааааааааааа, там било с изпити и бал, аха, ми щом нямаш акъл, ще СИ плащаш викам му. Искаш кола, ОК, ти с колко ще участваш? Ъъъъъъъъъъъъ, аз разчитах на теб.... Разчитал тате да прати 5-8000 евро и дупето да пили гуми. Е не е уцелил. GSM-а ми е модел 2005г, (още си пазя бг-примата), тукашния ми мобилен е най-евтин възможен, защото разните "АЙ"-не знам си какво си не ми трябват и не ми вършат работа. Нашия се жалва, че само той от приятелите си имал телефон за под 1000 лв. Е, й? Да ви казвам ли за мои познати, които на 18-тия си рожден ден Мерцедес GLK фул екстри, разходки по Хавай или на вилата във Флорида? Не съм му бил баща, щом не съм му плащал... Викам, ти като си мъж, събери си парцалките, иди на спирката и извикай "ЗДРАВЕЙ ЖИВОТ"! Ааааааааааа, това било друго. Аз съм започвал четири пъти от нула, като последния път кацнах с жената и четири сака на летището. Никой не ме пита, знаеш ли езика, каква кола искаш и т.н. Бачкаш като луд, защото си с 20 години назад. Най-малкото защото не знам езици като местните. Тук можете да учудите някого, ако владеете повече от четири езика. Трудно можеш да си им конкуренция, особенно и защото са си в собствената среда. Та аз трябва да не мисля за сметки, ипотеки, бъдеще, а трябвало на юнака да му купувам кола, нови телефончета и редовни секс-вояжи с поредното гадже по черноморието. Казах му, че не е познал. Много съжалявам, ама не си уцелил на баща, му викам. Искаш нещо, ще се наложи да се трудиш, за да го получиш. Живееш при мама, сметки не плащаш, всичките пари за компютри и игрички, после тате дай пари, е не става, или поне не при мен.
Така мисля, пък може и да греша :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 23 Юли 2013, 8:11

Ами според мен ти най-добре може да видиш в каква посока е тръгнало момчето ти и доколко да му помагаш.
По-нататък ако видиш, че момчето се променя и се опитва да промени нещата, сигурно сам ще му предложиш помощ.
Най-добрата преценка е тази която си направил, защото тя отразява моментното мислене и начин на живот на сина ти.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата