Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст
Модератор: Общи модератори
Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус
steeN написа:Дизелите, които караш, БМВ ли са обаче
Е**хти и премиум марката щом се троши като китайски боклук, а някакви италиянски кенефи като моето фиат стило карат по 200к само с консумативи... Има една приказка, че една кола не се плаши от километри, а се плаши от калпав шофьор. Пушенето при дизела до голяма степен може да се намали като се почиства редовно ЕГР или директно се затапи.,
П.П. Не е нормално за мен марка като БМВ да допуска толкова често да се трошат дизелите и, това по би подхождало на марки като фиат, опел и т.н. други от ниския клас.

madpetio написа:Абе тия западняци пак излязоха много тъпи дееба, защо изобщо ги произвеждат тия скапани дизели![]()
аз пък от 2008ма само дизели карам,що не знам за шайби, за дюзи,за помпи,за турбота май "повредата" е у вашия телевизор![]()
Верно на две от мпс-тата сменям демферни съединители за по 1000лв,но на първите 3000км инвестицията ми е изплатена...
п.с. Са ще кажете колко км минаваш ами 2010г - 200000, 2011 - 250000, 2012 150000,2013 до сега тази ми е слаба 50000
карам ги по две години и ги продавам...
Не са толкова тъпи, но и не ги придобиват на 12 годинишна възраст (по-заможните или на 14-тина средното ниво българи):yes:
ПС - и твоя профил се различава "малко" от обсъжданите тук експлоатационни схеми на повечето потребители

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е, трошат се ама са на по 400-500 хиляди. Фиата като направи толкова... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Nickelback написа:Майкооо, плашИм сеКакви са тия цени по дизелите, бре колеги? Недай си боже човек да реши, да ремапва по-сериозно
После ме питат "що М5?"
![]()
Злато ли има в тия дюзи и помпи, или джуджетата на Дядо Коледа са на надница по сервизите да ги ремонтират![]()
Защо ли ми се струва, че цените на ремонтите и консумативите са изкуствено надути в пъти
![]()
Признавам си, лаик съм на тема дизели, само знам, че на Паджо трябва да му сипвам нафта![]()
Недей така, че на М5 като се разчука ваноса и оставяш пари като за два 3.0д втора ръка

По темата, дизел се кара когато искаш икономия, тоест минаваш повечко километри на година.
Има и друго нещо 3.0д е малко тегаво да го караш в града с автомат на къси разтояния, ама ако го сравниш със същата кола 3.0и автомат в града и разликата лъсва, едното плющи 12 на сто другото 16-17, зимата дизела вдига разхода с 0.5-1л. а бензина може и 3 да го вдигне спокойно.
Така, че както и да го гледате дизела си е по икономичен, раликата обаче не се усеща ако го караш по 1км. на ден, и в събота до кафето

Колко па да е капризен тоя комън рел всъщност?
Гледам има доволно Е39ки на по 800-900к км.
А колко такива бензинови има без да им е отварян мотора?
Особенно по новите доста често имат проблем с разход на масло в големи количества.
Така, че монетата винаги има две страни, бензина си е бензин, дизела си е дизел, едното е за икономия на средства, другото е да ти доставя повече удоволствие.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От опит, ако караш до 20 000 км/година горе-долу не се изплаща да поддържаш стар дизел. Нагоре зависи дали си късметлия да попаднеш на добра кола, но има смисъл. Пеца, ти с тоя километраж не си представителна извадка, а що се отнася до западняците - те си купуват дизелите от магазина,не от Горубляне и ни ги продават "изгодно" точно когато станат проблемни.
Never mistake motion for action...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vld написа:Nickelback написа:Майкооо, плашИм сеКакви са тия цени по дизелите, бре колеги? Недай си боже човек да реши, да ремапва по-сериозно
После ме питат "що М5?"
![]()
Злато ли има в тия дюзи и помпи, или джуджетата на Дядо Коледа са на надница по сервизите да ги ремонтират![]()
Защо ли ми се струва, че цените на ремонтите и консумативите са изкуствено надути в пъти
![]()
Признавам си, лаик съм на тема дизели, само знам, че на Паджо трябва да му сипвам нафта![]()
Недей така, че на М5 като се разчука ваноса и оставяш пари като за два 3.0д втора ръка![]()
...
8к двата, какво му плащаш

Аз пак да питам - реални ли са според вас цените по ремонтите на дизеловите възли или така си плащаме от немай къде...?
Sent from my Dynavin using Tapatalk 4
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Nickelback написа:vld написа:Nickelback написа:Майкооо, плашИм сеКакви са тия цени по дизелите, бре колеги? Недай си боже човек да реши, да ремапва по-сериозно
После ме питат "що М5?"
![]()
![]()
Недей така, че на М5 като се разчука ваноса и оставяш пари като за два 3.0д втора ръка![]()
...
8к двата, какво му плащашВсеки си носи кръста
Аз пак да питам - реални ли са според вас цените по ремонтите на дизеловите възли или така си плащаме от немай къде...?
Реални са що да не са реални, като се има в предвид на какви километри се налагат ремонтите са си напълно реални.
KUM4o написа:steeN написа:Дизелите, които караш, БМВ ли са обаче
Е**хти и премиум марката щом се троши като китайски боклук, а някакви италиянски кенефи като моето фиат стило карат по 200к само с консумативи... Има една приказка, че една кола не се плаши от километри, а се плаши от калпав шофьор. Пушенето при дизела до голяма степен може да се намали като се почиства редовно ЕГР или директно се затапи.,
П.П. Не е нормално за мен марка като БМВ да допуска толкова често да се трошат дизелите и, това по би подхождало на марки като фиат, опел и т.н. други от ниския клас.
Колега в жестока заблуда си ако мислиш че някакъв фиат или опел може да понесе натоварването на което и да е БМВ, няма такъв вариант!
Твоето стило ако го кара някой като мен дето си радава цялата газ на колата постоянно за щящо и нещяло, надали ще изкара и 100км. без да роди, а за окачването му да не говориме, имал съм фиат и ме се еб@ бойната слава от смяна на окачване....
Да не говориме, че е съвсем друг клас автомобил и едва ли може да се сравнява дори с първа серия....
Имайте в предвид, че повечето хора с които обенят опит определено не си признават какви са им разходите по автомобилите и колко често киснат по сервизите.
Да не подхващаме темата за вагеновите дизели дето няма кой да ги бие по дефектирали дюзи датчици, датчичета, дросели дебитомери и все неща със супер народни цени

Последна промяна vld на 23 Юли 2013, 11:11, променена общо 1 път

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не бе просто ми е интересно, ако някой се занимавал да каже каква е ядрената физика в една помпа и дали за рециклирането ходи много уран 235, това се чудя...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Nickelback написа:Не бе просто ми е интересно, ако някой се занимавал да каже каква е ядрената физика в една помпа и дали за рециклирането ходи много уран 235, това се чудя...
Няма нищо сложно, аз се занимавах, голяма част от сумите са огромна надценка, защото клиентите неразбират, това за по старите не комън рел мотори, а на комън релите помпата не е проблемна, или поне ако здаде багажа, ще е след като се е разпаднала колата.
Там по често има грижа с дюзи, поради лошото качество на горивото у нас, но ако не правиш някакви бъркочи в резервоара не бих казал, че е често.
Като пример мога да даме Е90 320д 2005г. която е изкарана от камор и е карана само в България, вече е на 300 000км. редовно се обслужва както е предписано на 30к. се сменяват консумативите и колата си върви без абсолютно никакви грижи.
Парите за части и ремонти на тази кола, не надхвърлят 5000лв. след гаранционното обслужване, което беше 2г. след това са сменявани няколко пъти дискове и накладки носач , биалетки отпред и озад, и предни амортесьори и до там, нито маховик се е предал, нито демферна шайба нито турбо.
Салона е като нов, ако го сравниш с Е90ките по обявите ще се хванеш за главата

Дето са на по 150к и нямат едно непротрито детайлче по корите и по централната конзола....
И по мотора не е пипано нищо, сложихме и един КН филтър, но се оказа, че зацапва много дебитомера, и пак почнахме да слагаме оригинален консуматив.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
що така ги изтъркват тия салони в чужбина не мога да разбера 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vld
- Старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:що така ги изтъркват тия салони в чужбина не мога да разбера
Вероятно вместо да ги карат седят вътре и се чудят в коя врата да се подпират и с кое копче да си играят

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Leon написа: Пеца, ти с тоя километраж не си представителна извадка, а що се отнася до западняците - те си купуват дизелите от магазина,не от Горубляне и ни ги продават "изгодно" точно когато станат проблемни.
Аз също си купувам стари дизели като повечето тук...Да вярно не ги купувам от Горубляне - доста пъти и вас ви съветвам в същото ,но това че не ме слушате си е ваш проблем!
Ето ако някой дойде и види в какъв вид съм си купил поредния работен КОН в 99.99% никой от вас няма да го купи,щото салона е мръсен не е изпран като на Горубляне,има закъсано на подлакътника,забележки по боята на 3 детайла да ама е на РЕАЛНИ 240000к - знам го това много добре щото точно хора от тук им предлагам коли в това състояние,и те тръгнали да търсят на по-малко километри

Ехооооо каде ще намериш 320д на 10г или над 10г на под 200000км? Само в приказките за 1001 нощ

После елементарно как една кола на 4-5години в мобиле.де е по-скъпа от мобиле.БГ на "същите" километри?

Не искам да участвам в спора бензин/дизел - всичко опира за какво ти трябва колата,за какво се ползва,как се кара и много други фактори....
При мен случая е следния не намерих бензинова кола с 300-350Nm да харчи 6-7л на 100км с 2000кг отзад

На трета кола минала общо над 500000км всяка да не сменям шарнир,а биалетки за 50лв двете на всеки 30 000 признавам.
А да и не е БМВ да защото просто БМВ не произвеждат такъв тип автомобил...БМВ си купувам да си возя дебелия гъз и не мрънкам!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Nickelback написа:Аз пак да питам - реални ли са според вас цените по ремонтите на дизеловите възли или така си плащаме от немай къде...?
Според мен много. Затова и написах преди - "ако сам си я правиш и сам си доставяш частите отвън нещата изглеждат доста инак".
Цените за рециклиране или нови части всеки може лесно да провери и сравни, аз съм ги дал.
На въпроса "защо?" не мога да ти отговоря. Може би е "защото има кой да плаща".
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vld написа:Имайте в предвид, че повечето хора с които обенят опит определено не си признават какви са им разходите по автомобилите и колко често киснат по сервизите.
Повече ме кефи "нищо не сменям, само сипвам и карам"

Дизел само нов и то за много километри. 10-15 годишен дизел - абсурд. Тези части по 800, 1200лв. и т.н.... ги сметнете в гориво колко са. За под 30 000км годишно е просто абсурдно за мен да се говори за дизел. При Е39 примерно разликата бензинова/нафтова помпа е около 1000лв. (взависимост каква марка се взима). С уточнението, че бензина е зле, ама нафтата е още по-зле и се разваля по-често. Ако си късметлия и изгърми при теб... тея 1000лв. са към 400 литра гориво. Една смяна на масло дори излиза значително по-скъпо при дизела. Баща ми и той искаше Е39-ката да е дизел, че "един негов приятел има", но като му се споменаха няколко цени... и сега си кара бензинчето. До морето каза 7,6-7,8 някъде с климатика на 140км/ч

Интересното е и че при покупката на нов дизел, разликата при сравнително еднаква мощност дизел/бензин е няколко хиляди. Тук се връщаме на теорията 10 годишен дизел на 150 000 километра

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ivo_Borisov написа:Е, трошат се ама са на по 400-500 хиляди. Фиата като направи толкова...
Що бре на приятел Е38цата 730д е на 950-хиляди без ремонт + ремап..

П.П Авторе,извинявай но тази Е39ка е отвратителна и те разбирам до някъде защо си недоволен... Пишеш че си гледал Е60,значи си имал възможност да си вземеш,а в крайна сметка си взел Е39 гола като пушка с М51.... Не разбирам къде е логиката??? Казвал съм го много пъти казвам го и сега BMW дизел е перфектна комбинация но всичко читаво и хубаво си струва пари!!!
Умирам от кеф когато някой ми каже "Батееее ми то като твойта кола има за по 5-6 хиляди лева"

Верно има но единствената приликата е че и двете са Е39ки.....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!