Докога трябва тате да плаща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Докога родителите са длъжни да хрантутят децата си?

Докато учи
121
63%
До 20
46
24%
До 30
9
5%
До 40
3
2%
Докато съм жив, детето нема да работи
14
7%

Общо гласове : 193
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Re: Докога трябва тате да плаща?

Мнение от kikko » 23 Юли 2013, 8:15

BMW_POWER написа:
madpetio написа:Крумче издържаш го докато го поемат неговите деца :mhihi:

Да де, знам, че първите 40 години от живота на мъжа са осибенно трудни :mhihi:

Та, накратко. Нямам опит с девойките, мъжки татко съм. Младежът ми е сърдит, че не съм му купил кола. Ама не каква да е, а резачка. Търсим нещо спортно и всичко друго не се брои. Гледай (ми вика), кой баща какъв телефон бил купил на детето си, кой му бил направил фирма, ресторант му дал и т.н. Той работи и по негови думи вади над 1000 лв, аз му давам 'джобни" 100$ месечно и нашия ми държи сметка, защо не съм му плащал образованието. Колко взима от майка си, баби и дядовци, нямам идея. Ми има безплатни университети, защо не влезе там го питам? ААААаааааааааааааа, там било с изпити и бал, аха, ми щом нямаш акъл, ще СИ плащаш викам му. Искаш кола, ОК, ти с колко ще участваш? Ъъъъъъъъъъъъ, аз разчитах на теб.... Разчитал тате да прати 5-8000 евро и дупето да пили гуми. Е не е уцелил. GSM-а ми е модел 2005г, (още си пазя бг-примата), тукашния ми мобилен е най-евтин възможен, защото разните "АЙ"-не знам си какво си не ми трябват и не ми вършат работа. Нашия се жалва, че само той от приятелите си имал телефон за под 1000 лв. Е, й? Да ви казвам ли за мои познати, които на 18-тия си рожден ден Мерцедес GLK фул екстри, разходки по Хавай или на вилата във Флорида? Не съм му бил баща, щом не съм му плащал... Викам, ти като си мъж, събери си парцалките, иди на спирката и извикай "ЗДРАВЕЙ ЖИВОТ"! Ааааааааааа, това било друго. Аз съм започвал четири пъти от нула, като последния път кацнах с жената и четири сака на летището. Никой не ме пита, знаеш ли езика, каква кола искаш и т.н. Бачкаш като луд, защото си с 20 години назад. Най-малкото защото не знам езици като местните. Тук можете да учудите някого, ако владеете повече от четири езика. Трудно можеш да си им конкуренция, особенно и защото са си в собствената среда. Та аз трябва да не мисля за сметки, ипотеки, бъдеще, а трябвало на юнака да му купувам кола, нови телефончета и редовни секс-вояжи с поредното гадже по черноморието. Казах му, че не е познал. Много съжалявам, ама не си уцелил на баща, му викам. Искаш нещо, ще се наложи да се трудиш, за да го получиш. Живееш при мама, сметки не плащаш, всичките пари за компютри и игрички, после тате дай пари, е не става, или поне не при мен.
Така мисля, пък може и да греша :dunno:

Правилно мислиш.Остави го да го блъсне малко живота и вероятно ще се осъзнае.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Юли 2013, 8:51

Митко Стоянов написа:
zlatko_baretata написа:Едно време имаше казарма за всички 18-19 годишни пикльовци и излизаха мъже от нея. Сега има теми от сорта "да му дам ли пари за ново телефонче"?

Успех, маняци! :mhihi:
Е те това много хубаво го каза, евала :yes:

И кое го е казал хубаво???
Имам един познат, който влезе в казармата, а аз отидох да уча и в последствие не влязох защото я отмениха 8)
Та този мой приятел сега е кадрови "войник" с невероятната заплата от 700 лв... По цял ден си бърка в носа и се чуди какъв боклук да си купи за бИгачката... Освен това бИгачката се поддържа от мама, която е в Гърция и всеки месец цака еврата... Та за времето след казармата (около 8 г) тоя мой познат наби около 10 бона (пратени от мама) в бИгачката - мотори, фарове, окачване, музика и т.н. И още мама го издържа :mhihi: Нали е на мама момчето :mhihi:
Та резултата от казармата какъв е? Както някой вече каза - учи те да не мислиш, да изпълняваш командите на някой комплексиран дебил с 2 мозъчни клетки и нищо повече!!! Ама нищо!!!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2013, 8:55

BMW_POWER написа:Така мисля, пък може и да греша :dunno:

Просто,най-вероятно някъде във възпитаването му си го изпуснал.
Има варианти,ако смяташ че младежа ти е интелигентен,просто слагаш всичко на масата,казваш му-"сине,нямам нищо против,ето това и това е бюджета с който разполагаме,давай заедно да сметнем нещата как точно стоят и как могат да се случат нещата според твоите желания" и рискувайки някаква сума,вадиш и го караш той да участва в изготвянето на бюджета,разходи-приходи слагаш на масата...Щото най-вероятно детето ти си мисли че някакси от някъде извира тая пара,обаче ти не щеш да споделиш благата си с него...
Разбира се всичките тези разговори стават на спокоен тон и авторитет.
Нека той вземе решението като глава на семейство!
Последна промяна Е.Димитров на 23 Юли 2013, 9:32, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Юли 2013, 9:13

-Злой- написа: Та една вечер - пак повдигнах въпроса за маратонките и баща ми извади 100 долара (толкова струваха Айр Макс Форс 1) и ги запали със запалката си пред мен и ми каза, че винаги ще предпочете да ги изгори отколкото да ми ги даде ...

еее, това е изключително грозна сценка. направо ми стана тъжно.

по темата - нормално е докъм завършването на висше, после е редно да се пообърнат нещата. иначе, че взаимно подпомагане ще има е ясно.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 23 Юли 2013, 9:23

N.Mihaylovski написа:Казармата си има свйте + сове, но това е друга тема, придържайте се към темата моля.

Няма никакви плюсове казармата.
Би имала единствено, ако беше доброволна и накрая изкаралите я трябва да покрият някакъв норматив /физическа подготовка, стрелба../
Тогава бо могъл ад кажеш - ето аз изкарах казарма и може да се разчита на мен.
Във вида в който беше, няма никакви плюсове. Голяма част се скатават, връзкарчетата си намират лека служба и си го карат айляшката.

Иначе по темата - и аз съм на мнение, че родителите трябва да издържат детето, докато учи. В разумни срокове, разбира се. Не да спонсорират вечния студент. Но семейство със семейство еднакви няма, така че не бива да се правят генерални заключения - тоз читав, тоз смотан, щото на 40 живее при мама и тате.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 23 Юли 2013, 10:47

BMW_POWER написа:Младежът ми е сърдит, че не съм му купил кола. Ама не каква да е, а резачка. Търсим нещо спортно и всичко друго не се брои. Гледай (ми вика), кой баща какъв телефон бил купил на детето си, кой му бил направил фирма, ресторант му дал и т.н. Той работи и по негови думи вади над 1000 лв, аз му давам 'джобни" 100$ месечно и нашия ми държи сметка, защо не съм му плащал образованието. Колко взима от майка си, баби и дядовци, нямам идея. Ми има безплатни университети, защо не влезе там го питам? ААААаааааааааааааа, там било с изпити и бал, аха, ми щом нямаш акъл, ще СИ плащаш викам му. Искаш кола, ОК, ти с колко ще участваш? Ъъъъъъъъъъъъ, аз разчитах на теб.... Разчитал тате да прати 5-8000 евро и дупето да пили гуми. Е не е уцелил. GSM-а ми е модел 2005г, (още си пазя бг-примата), тукашния ми мобилен е най-евтин възможен, защото разните "АЙ"-не знам си какво си не ми трябват и не ми вършат работа. Нашия се жалва, че само той от приятелите си имал телефон за под 1000 лв. Е, й? Да ви казвам ли за мои познати, които на 18-тия си рожден ден Мерцедес GLK фул екстри, разходки по Хавай или на вилата във Флорида? Не съм му бил баща, щом не съм му плащал... Викам, ти като си мъж, събери си парцалките, иди на спирката и извикай "ЗДРАВЕЙ ЖИВОТ"! Ааааааааааа, това било друго. Аз съм започвал четири пъти от нула, като последния път кацнах с жената и четири сака на летището. Никой не ме пита, знаеш ли езика, каква кола искаш и т.н. Бачкаш като луд, защото си с 20 години назад. Най-малкото защото не знам езици като местните. Тук можете да учудите някого, ако владеете повече от четири езика. Трудно можеш да си им конкуренция, особенно и защото са си в собствената среда. Та аз трябва да не мисля за сметки, ипотеки, бъдеще, а трябвало на юнака да му купувам кола, нови телефончета и редовни секс-вояжи с поредното гадже по черноморието. Казах му, че не е познал. Много съжалявам, ама не си уцелил на баща, му викам. Искаш нещо, ще се наложи да се трудиш, за да го получиш. Живееш при мама, сметки не плащаш, всичките пари за компютри и игрички, после тате дай пари, е не става, или поне не при мен.

Не му се сърди на младежа, не е виновен той, а ти(вие), като родител/и. Така си го възпитал. Един вид квото посееш, такова и ще пожънеш. Не си го научил на елементарни неща и сега се чудиш кво да правиш. Не става така. Трябва си възпитаване отрано. Картинката, която описваш ми е до болка позната, както се казва. Масово почти всичките ми авери са в същата ситуация. Безразборно харчене, един куп кредити и все на мама, тати, баба и дяда се разчита за да могат да блеснат пред разни миндили или в самата компания.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 23 Юли 2013, 11:01

BMW_POWER написа:Та, накратко. Нямам опит с девойките, мъжки татко съм. Младежът ми е сърдит, че не съм му купил кола. Ама не каква да е, а резачка. Търсим нещо спортно и всичко друго не се брои. Гледай (ми вика), кой баща какъв телефон бил купил на детето си, кой му бил направил фирма, ресторант му дал и т.н. Той работи и по негови думи вади над 1000 лв, аз му давам 'джобни" 100$ месечно и нашия ми държи сметка, защо не съм му плащал образованието. Колко взима от майка си, баби и дядовци, нямам идея. Ми има безплатни университети, защо не влезе там го питам? ААААаааааааааааааа, там било с изпити и бал, аха, ми щом нямаш акъл, ще СИ плащаш викам му. Искаш кола, ОК, ти с колко ще участваш? Ъъъъъъъъъъъъ, аз разчитах на теб.... Разчитал тате да прати 5-8000 евро и дупето да пили гуми. Е не е уцелил. GSM-а ми е модел 2005г, (още си пазя бг-примата), тукашния ми мобилен е най-евтин възможен, защото разните "АЙ"-не знам си какво си не ми трябват и не ми вършат работа. Нашия се жалва, че само той от приятелите си имал телефон за под 1000 лв. Е, й? Да ви казвам ли за мои познати, които на 18-тия си рожден ден Мерцедес GLK фул екстри, разходки по Хавай или на вилата във Флорида? Не съм му бил баща, щом не съм му плащал... Викам, ти като си мъж, събери си парцалките, иди на спирката и извикай "ЗДРАВЕЙ ЖИВОТ"! Ааааааааааа, това било друго. Аз съм започвал четири пъти от нула, като последния път кацнах с жената и четири сака на летището. Никой не ме пита, знаеш ли езика, каква кола искаш и т.н. Бачкаш като луд, защото си с 20 години назад. Най-малкото защото не знам езици като местните. Тук можете да учудите някого, ако владеете повече от четири езика. Трудно можеш да си им конкуренция, особенно и защото са си в собствената среда. Та аз трябва да не мисля за сметки, ипотеки, бъдеще, а трябвало на юнака да му купувам кола, нови телефончета и редовни секс-вояжи с поредното гадже по черноморието. Казах му, че не е познал. Много съжалявам, ама не си уцелил на баща, му викам. Искаш нещо, ще се наложи да се трудиш, за да го получиш. Живееш при мама, сметки не плащаш, всичките пари за компютри и игрички, после тате дай пари, е не става, или поне не при мен.
Така мисля, пък може и да греша :dunno:

Евала. Не знам на колко години е сина ти, но преди доста време имахме подобен разговор с баща ми. Тогава имахме едно излишно пежо 205 на газ. Той ми предложи да ми го подари за първа кола, но аз не го исках. Исках си BMW :)
Тогава ме отряза, ей така по същия начин както ти си отрязал твоя син. Не поиска да ме разбере, че не е от келешлък, ами просто съм влюбен в марката и имам мерак да карам точно BMW. Той ми се ядоса и продаде пежото, а аз му се ядосах и си поставих за цел №1 да си купя BMW, едно заради любовта към марката, второ заради ината ми. Смених си работата с по-скъпо платена такава и започнах да си събирам. Още си спомням като си отделих от първия ми аванс 400 лева и ги вкарах в сметката ми за колата и му се похвалих, че съм заделил първата сума, а той ме попита "и колко струва колата", като му казах 12 000 ми се изсмя и каза, че още много хляб имам да ям ;)
За една година събрах 10000 лева с много труд и си взех е46 328Ci, без да ми е помогнал и с една стотинка за колата. В момента съм много доволен и горд от себе си, че сам успях да го направя. Отделно, че след далечния 13 клас, кранчето "дневни" спря да капе, така че всичко сам съм си купувал и плащал. Даже образованието, което после прекъснах втората година беше субсидирано от мен си.
В момента съм на 24 и не му се сърдя затова, че от 19 годишен насам един шоколад не съм получил от него, напротив - даже смятам, че е постъпил правилно за изграждането ми като самостоятелна личност, за което много го уважавам. Адски доволен съм сега като взимам сериозни(за България) пари, като помагам на родителите ми, като съм самостоятелен, отговорен и много амбициозен, дължа го на тях. Другото е лесно, мама меси, татко носи и пей сърце. Сега много смешно ми става като видя някой мамин синковец с нежни ръчички, който ми киселее по дискотеките, светофарите и т.н. и без да е изкарал и една стотинка и лежи на топлата слама на родителите си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2013, 11:11

devent написа:За една година събрах 10000 лева

Браво бре пич,на месец си събирал по около 900 лева...Какво си работил на тези години?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 23 Юли 2013, 11:32

Е.Димитров написа:
devent написа:За една година събрах 10000 лева

Браво бре пич,на месец си събирал по около 900 лева...Какво си работил на тези години?

Мерси :)
Работих(и все още работя) в IT сектора и има пари в това :)
През тази една година живота ми беше - по цял ден в фирмата, по цяла нощ по freelance проекти работех и станаха нещата. За една година купища неща си накупих. Вярно че си скъсвах гъза от работа, вечно бях недоспал, но сега всичко се изплаща - нова работа прикрепена с по-сериозен доход, на по-отговорна длъжност. Вече не бачкам по нощите като луд(случва се, но е рядко).
Мисълта ми е, че човек ако си постави нещо за цел, може да си го постигне. Много ме дразнят хора, които само се оплакват от живота си. Пари нямало, работа нямало, перспектива нямало. Ми докато си негативен и те мързи, няма да има. Можеш цял живот да редиш кашкавал във Фантастико, а можеш и да помислиш какво можеш да направиш за да излезнеш от дупката. Уви, по-лесно е да се мрънка, да се обвиняват другите, да се завижда на успелите и да се драска с ключ по новата им кола, да бъде отровено кучето им, да се изгори звънеца им(реални случаи), отколкото да седне въпросния човек и да насочи негативната енергия в нещо полезно за себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Юли 2013, 11:49

Еми след като прочетох разказа на автора... еми това са пълни простотии с извинение.

Над 18г да чакам аз баща ми да ми купи телефон или кола... wtf!?

Да ти помогнат родителите като си в затруднение - наистина - за мене е напълно различно от т'ва. Всеки иска разни работи. Е за това ако си здрав, прав и нямаш разни други проблеми... еми работиш майна. Като не ти стигат парите... ще се съборазяваш и ще гледаш да изкарваш повече.
Всичко друго са само претенциийки без покритие и разни п*тенски изпълнения.

В тоя живот никой не е длъжен да ти прави кефа просто щото си мрънкало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 23 Юли 2013, 11:59

BMW-POWER, ако с 1000лв заплата не може да се уреди сина ти да си купи висок клас телефон, значи са му по-широки пръстите и от мойте, а това си е постижение :mhihi: Но откровено казано в 12 клас бях същия, бях си наумил, че баща ми е длъжен едва ли не да ми купи BMW. А той търгуваше и коли точно тогава и като ми каза "е тая кола ще караш ако искаш" и ми показа една Aлфа 145, мене лошо ми стана. Даже и измислих прякор - "Курника", ама я карах де, караше ми се. После я продаде и ми даде едно пежо 106 с 1л мотор и 45 коня, направо ми се дорева :mhihi: И така смених поне 5-6 коли, докато реши, че за бала ще ми остави сегашната ми кола, която беше доста евтина между другото. И ми беше кофти, и гледах как на един приятел техните му взеха Е46ца фейс за 20+ бона, друг караше на баща си 535д от Камор изкарано.... И си мислех, че наще са гадни, и виновни...Нищо, че и добри джобни даваха.
После станах първи курс в уни, наще го закъсаха и като едно лято почти никъде не ходих, щото нямах пари, та гледай как човек си намира работа, после си намира 2ра за още пари и вече 4 години от наще само хладилника ползвам, че и там понякога помагам. И така, живота учи разглезените. Като гледам сина ти и той по някаква причина мисли като мен, така както си направил - правилно си постъпил. Дано по-бързо му светне крушката :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2013, 12:24

Това е защото сина на автора не го е затиснал живота,както и всички останали де,като те натисне живота и нямаш пари и за една биричка да метнеш в седмицата,тогава да ги видя дали ще гледат телефони,пък какво остава за кола...

п/п
Само към колегите "меринджеи"
Колеги,не омаловажавайте труда на тези дето се трудят за по 300-400 лева,продавачи и тн.Нямам познат такъв,но това че някой взима пари в пъти повече от друг не е признак че по-ниско платеният е по-мързелив,даже съм убеден че е значително по-работлив,едва ли има пъпки по задника от седене в хладният офис и чоплене по клавиатурите,я да измъкнете едно зареждане на някой магазин ,като ти дойде някой тир със сирене примерно и го прехвърлиш през ръцете си тоя тир за 300-400 лева на месец,па за телефонче ли ще си мислиш,докато си лягаш в леглото вече ще спиш :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 23 Юли 2013, 12:28

До завършването на средното си образование. Ако след това запише да учи, според специалността и натовареността може да удрям някое рамо, но ще искам да работи и да стане самостоятелен индивид възможно най-рано.

Баща ми веднъж ми каза като бях тийнейджър "Ще ти взема една от старите кръгли кофи и ще я сложа в мазето, да си тренираш да я въртиш, защото сутрин като стана ще ти махам от балкона докато минаваш с боклуджийският камион" ;)

Аз работя от 16 годишен, през деня ходех на училище, вечер бях сервитьор/барман в кетъринг. Разведени родители, нямаше кой да ми плаща и финансира. Нито ми е купувана кола, нито телефон, нищо! Изкарвах страхотни пари, купувах си каквото искам и дори почнах да помагам у дома. После университет, по-хубава работа и не съм спирал да работя до днес и да помагам при нужда или дори без нужда на майка ми.

Имам хора около мен които са 30+ вече и още живеят с родителите си без да дават една стотинка дори за бирата на масата и дори се гордеят с това колко им е добре. Това за мен е срамно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 23 Юли 2013, 12:52

Е.Димитров написа:п/п
Колеги,не омаловажавайте труда на тези дето се трудят за по 300-400 лева,продавачи и тн.Нямам познат такъв,но това че някой взима пари в пъти повече от друг не е признак че по-ниско платеният е по-мързелив,даже съм убеден че е значително по-работлив,едва ли има пъпки по задника от седене в хладният офис и чоплене по клавиатурите,я да измъкнете едно зареждане на някой магазин ,като ти дойде някой тир със сирене примерно и го прехвърлиш през ръцете си тоя тир за 300-400 лева на месец,па за телефонче ли ще си мислиш,докато си лягаш в леглото вече ще спиш :mhihi:

Ако визираш мен, не си ме разбрал, а може и аз да съм се изразил грешно. Аз уважавам хората, които се трудят и не смятам, че като взимат по-малко пари са мързеливи и обратното, ако някой взима много пари е свръх работлив. Знам колко трудно се изкарват пари и колко трудно се расте в живота, особено когато нямаш гръб. Аз не съм станал "меринджей" ей така от въздуха, нито имам леля, която да ме побутне в кариерата. Аз също съм работил нископлатена работа, почти 6 месеца изкарах на един строеж, където съм мъкнал като ненормален какво ли не и съм се катерил по необезопасени скелета и т.н. за по 15 лева на ден, но през това време учих и програмни езици и английски.
Ценя хората, които работят и за 1 лев на час(примерно пазачите на паркинга), и тези които за 2, и за 200 лв. Щом работи и се труди има моите адмирации и уважение, аз с такива хора се разбирам прекрасно и винаги съм крайно позитивно настроен за тях. Дразня се по-скоро от тези, който нон стоп хейтват и си търсат причина да се извиняват пред другите или пред себе си. Имам приятел, работи в една фабрика за лютеница за 500 лева на месец, но знае, че е временно и полага усилия за да се усъвършенства. Ходи на уроци по английски, ходи на фитнес иска да замине за Америка, човека знае какво иска и си го гони. Неговия антипод е друг мой познат, който през 1 месец ми звъни, говорим си за нещата от живота. Седи си по цял ден в тях, но пък в оправданията е номер едно - "ми аз как да работя за 500 лева на месец, като пътя ми е 100, храната ми е 200, аз за останалите дрехи ли да си купя, телефон ли да си купя".. Да беше ядрен физик, ок, ама той дори не може да пише грамотно.. С това му мислене се закопава все повече и повече. Всеки започва от някъде, на едни им е по-лесно, имат някакво покритие, други нямат това щастие. Всеки си носи кръста, на всеки си му тежи и всеки трябва да се бори :)

п.с. нямам пъпки по задника :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2013, 12:59

devent написа:
Е.Димитров написа:п/п

Ако визираш мен, не си ме разбрал, а може и аз да съм се изразил грешно. Аз уважавам хората, които се трудят и не смятам, че като взимат по-малко пари са мързеливи и обратното, ако някой взима много пари е свръх работлив. Знам колко трудно се изкарват пари и колко трудно се расте в живота, особено когато нямаш гръб. Аз не съм станал "меринджей" ей така от въздуха, нито имам леля, която да ме побутне в кариерата. Аз също съм работил нископлатена работа, почти 6 месеца изкарах на един строеж, където съм мъкнал като ненормален какво ли не и съм се катерил по необезопасени скелета и т.н. за по 15 лева на ден, но през това време учих и програмни езици и английски.
Ценя хората, които работят и за 1 лев на час(примерно пазачите на паркинга), и тези които за 2, и за 200 лв. Щом работи и се труди има моите адмирации и уважение, аз с такива хора се разбирам прекрасно и винаги съм крайно позитивно настроен за тях. Дразня се по-скоро от тези, който нон стоп хейтват и си търсат причина да се извиняват пред другите или пред себе си. Имам приятел, работи в една фабрика за лютеница за 500 лева на месец, но знае, че е временно и полага усилия за да се усъвършенства. Ходи на уроци по английски, ходи на фитнес иска да замине за Америка, човека знае какво иска и си го гони. Неговия антипод е друг мой познат, който през 1 месец ми звъни, говорим си за нещата от живота. Седи си по цял ден в тях, но пък в оправданията е номер едно - "ми аз как да работя за 500 лева на месец, като пътя ми е 100, храната ми е 200, аз за останалите дрехи ли да си купя, телефон ли да си купя".. Да беше ядрен физик, ок, ама той дори не може да пише грамотно.. С това му мислене се закопава все повече и повече. Всеки започва от някъде, на едни им е по-лесно, имат някакво покритие, други нямат това щастие. Всеки си носи кръста, на всеки си му тежи и всеки трябва да се бори :)

п.с. нямам пъпки по задника :D

В никакъв случай не визирам тебе колега,ясно ми е как превръщате парчета пица и кафета във софтуер,така че са ми ясни нещата издъно,в една и съща сфера работим,точно за хора дето си посочил като втората категория-че нямал да бачка за по 500 лева визирам,едни кисели гъзари с някакво самочувствие и смятат че онея дето бачкат като касиери или там незнам какви длъжности са балъци и точно към такива ми е поста,че не ги е натиснал живота.
Моите поздрави към теб и твоето виждане за нещата от живота :bchug:

Комбина написа:Д
Баща ми веднъж ми каза като бях тийнейджър "Ще ти взема една от старите кръгли кофи и ще я сложа в мазето, да си тренираш да я въртиш, защото сутрин като стана ще ти махам от балкона докато минаваш с боклуджийският камион" ;)

Та ти представяш ли си,щото това боклука се оказва доста доходоносен бизнес,не случайно в цял свят тази ниша е заета от мафията...
Имах приятел ,не е мафиот,та той имаше една говнарка,дето чисти септични ями,изваждаше такива колосални суми едно време от квартал Бояна че ум да зайде на баща ти и тн.
Пък както казах по-горе,добре че има и такива хора,че иначе образованите висшисти в какви боклуци ще се зарием ако няма кой да чисти...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата