Пътуване до Холандия с кола
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Пътуване до Холандия с кола
Здравейте колеги,
След около месец ми се налага да отида до Холандия с кола. Става дума за североизточната част на страната, което са около ~2000км. Маршрута, който Гугъл Мапс ми изкарва за най-кратък е през Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Германия. Това, което не знам е, за кои от тези страни има такси и винетки, в кои от тях бензина е по-евтин и е по-изгодно да пълня резервоара и дали милите съседи сърби, могат да ми създадат някакви неприятности. Румъния е алтернатива на Сърбия, но пък пътят се удължава.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и споделен опит, за да мога да си калкулирам крайните разходи. Ако някой знае и евтини местенца за спане по пътя, още по-добре
Благодаря предварително!
Поздрави
След около месец ми се налага да отида до Холандия с кола. Става дума за североизточната част на страната, което са около ~2000км. Маршрута, който Гугъл Мапс ми изкарва за най-кратък е през Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Германия. Това, което не знам е, за кои от тези страни има такси и винетки, в кои от тях бензина е по-евтин и е по-изгодно да пълня резервоара и дали милите съседи сърби, могат да ми създадат някакви неприятности. Румъния е алтернатива на Сърбия, но пък пътят се удължава.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и споделен опит, за да мога да си калкулирам крайните разходи. Ако някой знае и евтини местенца за спане по пътя, още по-добре

Благодаря предварително!
Поздрави

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Re: Пътуване до Холандия с кола
азззз написа:Здравейте колеги,
Ще съм благодарен на всякакви съвети и споделен опит, за да мога да си калкулирам крайните разходи. Ако някой знае и евтини местенца за спане по пътя, още по-добре![]()
Благодаря предварително!
Поздрави
Попринцип няма проблеми със сърбите , но никога не се знае ... Аз лично минавам през Сърбия
В никоя друга от страните няма да имаш каквито и да е проблеми . Пътните такси ги има в интернет обявени за цяла Европа .
Ако нямаш намерение да си правиш обиколки мисля , че едно спане ще ти е напълно достатъчно . Прецени къде и разгледай в букинг .
В София пълни до горе и на излизане от Сърбия може да допълниш .. после до където стигнеш и така
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
аз бих минал през Австрия вместо през Словакия и Чехия.
тоест Сърбия -> Унгария -> Австрия -> Германия. малко по-дълго е ама пропускаш скапаната магистрала в Чехия + Австрия е много красива страна.
в Унгария не зареждай по възможност.
препоръчвам ти да плащаш с карта в Сърбия.
винетките и пътните такси общо ще са около 30-40 евро.
в Сърбия си плащаш магистралата на 3 места. Общо около 13 евро.
в Унгария е електронна винетката ама не помня колко точно беше.
в Австрия също не помня колко беше, но пак има винетка, 8-9 евро.
в Германия няма винетки или такси.
ако решиш през Словакия и Чехия вместо Австрия, то Словакия е около 80км магистрала, но има винетка последно май 9евро беше.
в Чехия имаше 10 дневна винетка за 10евро или месечна за 15евро.
горе-долу подобни са цифрите, че не си спомням с точност.
тоест Сърбия -> Унгария -> Австрия -> Германия. малко по-дълго е ама пропускаш скапаната магистрала в Чехия + Австрия е много красива страна.
в Унгария не зареждай по възможност.
препоръчвам ти да плащаш с карта в Сърбия.
винетките и пътните такси общо ще са около 30-40 евро.
в Сърбия си плащаш магистралата на 3 места. Общо около 13 евро.
в Унгария е електронна винетката ама не помня колко точно беше.
в Австрия също не помня колко беше, но пак има винетка, 8-9 евро.
в Германия няма винетки или такси.
ако решиш през Словакия и Чехия вместо Австрия, то Словакия е около 80км магистрала, но има винетка последно май 9евро беше.
в Чехия имаше 10 дневна винетка за 10евро или месечна за 15евро.
горе-долу подобни са цифрите, че не си спомням с точност.

- rahonavis
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW M5 f10 Бяло, BMW i8
Колега, направи както колегата Денмарк ти казва, редовно минавам маршрута понеже живея в Холандия. Винетката в Унгария е 13 евро, ако не се лъжа, но за месец е 20, има ценоразпис като влезеш на касата.
Спи в Унгария, виж в Booking.com, спах онзи ден в Будапеща през тях за 50 евро, доволен съм. 10-12 часа път макс, не е нужно да се преуморяваш, спи в Унгария, че е по-евтино.
Понеже карам нафта и съм зареждал много, знам и за моята кола коя нафта става. В БГ си зареди от където мислиш, че е най-добре. В Сърбия избягвай или ако намериш OMV. Същото и за Унгария и Австрия, просто OMV дизела е добър там. SHELL НЕ! Потресен съм от него! В Германия - Agip стават. В Холандия - BP и винаги от града, че на магистралата е с 10 цента по-скъпо!
Иначе внимавай за задръстванията в Германия! Холандия си е кеф - мини през Arnhem според мен, но и през Enschede е ОК, но е нагоре и е натоварено накъдето и отиваш, де. Лек път!
Спи в Унгария, виж в Booking.com, спах онзи ден в Будапеща през тях за 50 евро, доволен съм. 10-12 часа път макс, не е нужно да се преуморяваш, спи в Унгария, че е по-евтино.
Понеже карам нафта и съм зареждал много, знам и за моята кола коя нафта става. В БГ си зареди от където мислиш, че е най-добре. В Сърбия избягвай или ако намериш OMV. Същото и за Унгария и Австрия, просто OMV дизела е добър там. SHELL НЕ! Потресен съм от него! В Германия - Agip стават. В Холандия - BP и винаги от града, че на магистралата е с 10 цента по-скъпо!
Иначе внимавай за задръстванията в Германия! Холандия си е кеф - мини през Arnhem според мен, но и през Enschede е ОК, но е нагоре и е натоварено накъдето и отиваш, де. Лек път!

- rosen vanev
- Потребител
-
Здрасти, както са написали колегите по- горе Сърбия- Унгария- Австрия- Гернания. Два пъти го минавам маршрутът и няма проблеми, само не забравяй за винетките в Унгария и Австрия. В Сръбско няма как да забравиш и да искаш.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Да използвам темата, някои минавал ли е през Дунав мост2 към Унгария през Румъния, че следващата седмица ще се прибирам от там.
6 мнения
• Страница 1 от 1