Последно около затъмнените прозорци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Последно около затъмнените прозорци

Мнение от doomy525 » 25 Юли 2013, 20:41

Това правило все пак може ли да го прочетем някъде, че линка е невалиден? И в крайна сметка ако са затъмнени макар и минимално и се вижда и отвънка навътре, ако ти направят проблем господата и ти я спрат от движение - това правило 43 ще може ли да се използва за обжалване и евентуално падане на НП ?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юли 2013, 20:45

Може фолио на предните ама прозрачно.Даже има такова противоударно и е доста добро нещо.Мойто зеленото фолио от предните стъкла ме накара да го изчегъртам точно шефа на "каналите" при прехвърлянето на автомобила.Пред избора спиране от движение и изчегъртване на фолиото предпочетох второто :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от F3P » 25 Юли 2013, 21:29

Club BMW написа: ....

Понеже си много отворен и знаещ очаквам следната демонстрация на това, че си прав:
Затъмни си стъклата на предни врати до положение да НЕ нарушаваш оная простотия на ООН. След като ти напишат акт го обжалвай с основание "В еди коя си глупост на ООН пише, че може"- в деня в който съдът отмени НП-то на база твоите мотиви (НЕ техн. пропуск или друго) лично ще ти дам да ми скъсаш книжката и ще ти покрия ВСИЧКИ разноски по делото. Ти си на ход...
Дотогава обаче да не съм ти чул гласа по въпроса. Аз когато съм търсил вариант да затъмня предните стъкла ЗАКОННО (без каквито и да е врътки или условия) баща ти още е бил щастлив ерген и вярвай ми такъв начин НЯМА...

Edit:
Специално заради теб и другите "знаещи" се проверих точният текст на чл.105, ал.1 (ал.2 е за задните стъкла- не ни пука за тях) дето ни вълнува:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила,
осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

Наблегни на червеното (оцветих ти го, че да знаеш кое да гледаш)- не можеш да НАМАЛЯВАШ.... Максимално просто казано:
МОЖЕШ да караш със заводско тонирани стъкла- там е спазено това Правило 43.
НЕ МОЖЕШ да намаляваш прозрачността на предните стъкла според нашият закон- дори и с прозрачно фолио прозрачността ще падне надолу. Дори и с 0,1% да падне- забранено е.

Как трябва да ти го обясня, за да схванеш, че Правило 43 и закона НЕ си противоречат- Правилото се отнася за производство и т.н. на стъклата, закона касае ТВОИТЕ действия.

ПС: Някой питаше за линк към правилото- приятно му четене на суха материя:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 10X0831(04):BG:HTML
Последна промяна F3P на 25 Юли 2013, 21:55, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Юли 2013, 21:40

Личи си че си бос отвсякъде!
Понеже си голям "разбирач" и каквото и да напиша все ще се изказваш неподготвен!

Отвори си ушите и очите и изгледай видеото :wave:

С образователна цел специално за F3P

Аватар

Мнение от F3P » 25 Юли 2013, 21:59

Нали ти казах кога да се обадиш- отивай да лепиш фолиото...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 25 Юли 2013, 22:05

Май е време някой да го пусне в отпуска F3P, че нещо много се напряга зад клавиатурата :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от F3P » 25 Юли 2013, 22:13

Супер ще е аз да отнеса бан щото си губя времето да разяснявам елементарни неща на заблудени овце :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Юли 2013, 22:20

Първо ти препоръчвам да се успокоиш и да не забравяш, че форума е да си помагаме, а не да се обиждаме!

Преди време съм дал линк към правилото за да е в помощ и вид форма да си защитим правата пред тия цървули от КАТ, които точно не спазват закона, а си правят гавра с нас!

Както ти написах по рано има два варианта да санкционират или фиш или спират от движение.
Все пак в повечето случаи спират от движение, което е по гадно и бърка в джоба. Въз основа на това правило, за което научи днес имаш право да оспорваш.
Както написах и по рано тия цървулски номера да се установи на око и с нокът са само в наше село. Както ти каза има закон. Нека да го спазват и те.
Дори и да съм сложил фолио и да съм в нарушени, ако тръгне да ми спира колата от движение, веднага бих обжалвал и то с основани на това, как е установено, че стъклата не отговарят на правило 43? Това става с уред за светлопропускливост! Всичко друго е в нарушение и субективно.

Отиди в "Технотес" и ги накарай да ти издадат сертификат за стъклата, да видиш с уред ли става или на око.

И ми прочети мненията и кажа къде съм написал, че има законен начин да си затъмним стъклата на автомобила?! Просто коментираме начини, по които да си защитим правата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Юли 2013, 23:56

Колега, ако това правило е в сила на пътя, значи че няма шанс който и да е с фолио... фолиото минимум е май 50 процента пропускливост, а то ти разрешава да намалиш максимум с 30 назад...
Изобщо правилата на оон може и да важат за производителите, но да се позоваваш на тях, и то само в удобната част за предните стъкла, е кауза пердута. На местна почва важат местните правила, закони, които в случая са пределно ясни...
И аз всеки ден виждам коли със затъмнени предни стъкла... Това е само и единствено защото законите у нас са врата у поле, а не защото някой се е загрижил за правилата на оон.

Късмет де :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 26 Юли 2013, 0:22

И аз да се впиша в темата :mhihi: .
Значи моите са затъмнени с пропускливост 70% предните (реално си е прозрачно фолиото) и 20% задните ,както и имам сертификат за това от LLumar с доживотна гаранция.
Спрямо този член 43 , би трябвало да нямам проблеми в БГ .
Как стоят нещата с автомобилите с чужда регистрация? И ако някой се е сблъсквал с куките по темата да сподели .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Юли 2013, 0:39

ми спрямо правилата на оон отпред си само с 5% грешка, ама отзад си извън правилен :mhihi:
спрямо бг закона отпред си незаконен, но отзад си ок...
избери си удобна версия от двете, и се придържай към нея :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 26 Юли 2013, 0:47

имах на предвид предните странични не челното :yes:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Юли 2013, 0:51

Вчера ма Бояна дойде едно е36 черен мат, всички прозорци черни + челното стъкло. Да ме извинява колегата ако чете, ама от газария ще се изтрепете. То нищо се не види през тоя прозорец през нощта .... :kuku:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 26 Юли 2013, 0:55

Какво правиме обаче ако ходим на почивка в гърция, даже със леко затъмнени задни стъкла? Там е абсолютно незаконно. Мен са ме спирали със кола със затъмнени всички прозорци там, със сертификат, че са фабрични(незнам предишния собственик какво беше правил, но си беше баш фолио, а на документа пишеше, че е минал ТУВ и е ОК да се кара). :kuku: Полицайте се спогледаха тъпо и просто ме пуснаха със малко почерпка.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Юли 2013, 1:06

Вие не разбрахте ли, че правило 43 на ООН е за маркировката и сертифицирането на стъклата за производителите :mhihi:
Да се позовеш на тва правило при обжалване на НП за фолио е като да си боядисаш фаровете черни и като ти напишат акт да обажалваш с това, че имат сертификат от производителя :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата