Последно около затъмнените прозорци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Последно около затъмнените прозорци

Мнение от bum_bum » 26 Юли 2013, 16:47

alexanderkirow написа:Философски глупости не ми се четът ! Единия ми казва, че хипотетично съм опасен за другите участници в движението щот разбираш ли съм бил с очила, другия пък щели да ме заслепят и да се блъсна, защото пък ти застрахован, че не могат да те заслепят айде стига глупости.
Факт е, че този номер с бележката минава... отклонихме се от зададената тема.......и айде да си играем на чичко полицай в някоя друга тема където да дискутираме кой как ще сакционира другия. Лек ден!

Какви "философски глупости" бе пич, аз ти цитирах ЗДвП и ти ми говориш за "бележки". Кой е философа? Аз ти говоря в закони, ти за бележки. :dummy: Законът казва, че нямаш право да затъмняваш предните странични и челното стъкло. Болен, неболен все едно. Нямаш право. Ако не можеш да караш в кола с незатъмнени прозорци просто не караш защото затъмняването с фолио е забранено. Това е. Толкова ли е трудно да се разбере?

Катаджията като те спре със затъмнени джамове и подобна бележка с пълно право може да те спре от движение защото си изменил конструкцията и да ти отнеме свидетелството защото не отговаряш на медицинските изисквания да управляваш МПС.

Това достатъчно нефилософско ли е?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 26 Юли 2013, 17:03

bum_bum: По бележката, която ще искаш да ми представяш. ;) Щом не можеш да седиш на светло с пълно право мога да допусна, че не е редно да управляваш МПС, защото утре ако те заслепи някой може да се удариш. Взимам ти книжката и те пращам на комисия да установи дали е или не е така. ;)
Тва с лекарските бележки нещо като девствена осмокласничка. Всеки знае, че има някъде поне една такава ама никой не я е виждал. :mhihi: ... Тука като цитираш закона много ми хареса :

Така като четете това което Ви изнася сте много интересни ... :kuku: Знам какво имам право и какво нямам право да правя, и знам също, че много неща "уж" незаконни са си много законни така че... айде живи и здрави и стига сме умували в този затворен кръг, че до съгласие няма да стигнем
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 26 Юли 2013, 17:05

Не ми се чете цялата тема, но закона е написан страшно глупаво. Защото забранява фолиото, а реално човек може да си е залепил прозрачно фолио, с цел просто да ограничава УВ лъчите. Но това не ограничава прозрачността му както гласи закона. Другото е, че по принцип трябва да имат уред.

Преди седмица точно с тези доводи оборих един акт в съда. Да подчертая обаче, че до голяма степен си беше до късмет при мен и е въпрос на какъв съдия ще попаднеш. За 20 лв глоба не си струва разправията, но при мен имаше и други нарушения и в комбинация, че куките бяха нагли и както винаги не си съставят правилно актовете реших да пробвам. А и какво по-хубаво от това да загубиш един ден в съда на една нагла кука. :mhihi: Както и да е, специално за фолиото доводите ми бяха, че е несериозно с чепкане с нокътя да определи наличие на фолио и ограничаване на прозрачността и че си има уреди за тази работа. Не е сериозно на око да преценяват дали ми е тъмен джама или не. Съдията първоначално не беше ЗА, но като освободи куката да си тръгва продиктува в решението, че го отменя като наказание. :) Но пак казвам - някакъв омагьосан кръг е, но за съжаление в полза на полицията. Ако имате и други нарушения и така и така сте тръгнали да обжалвате - пробвайте, нищо не губите. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 26 Юли 2013, 17:45

Ivo_Borisov написа:
Nickelback написа:Ако си сложа фабрични тонирани/затъмнени стъкла от същия модел? Понеже някой спомена "фабрично", какъв е законовия ред за доказване на този факт?

Sent from my Dynavin using Tapatalk 4

Имам познат който си вкара преди 5-6 години кола от Германия със фабрично затъмнени предни стъкла. От Кърджали е. Вика принудих се да ги сменя с обикновени, скъсаха ме от актове като пътувам към Пловдив, София... Та не знам дали става и така, освен ако не е предназначен автомобила за инкасо например :dunno:

п.п. Пишете ако има някой от форума със бележка от очен лекар, дерматолог... Постнете тука тази бележка и да видим има ли наистина такива или просто са чували че става така? И не е ли задължително тогава да минеш и техностест за пред полицаите че все пак автомобила отговаря на изискванията?

Тва е малко като документ от психиатър, че страдаш от клаустрофобия и не можеш да се возиш със сложен предпазен колан. :mhihi: До колкото знам, във Щатите е имало такъв вариянт преди години.

Искам да попитам, понеже нещо не разбрах. Значи задните странични прозорци си ги затъмнявам, ако ще и на 101% и не могат да ми кажат копче, това е ясно. Ама задното стъкло мога ли да го затъмня, без да се притеснявам от КАТ. Четох за некви щори и такива едни много сложни схеми.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Юли 2013, 18:42

Можеш, нищо няма да ти кажат.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юли 2013, 20:26

Аз малко се обърках от тая българска катаджийска законова боза наречена закон за движение ....и бла бла бла.
Значи автомобила произведен със затъмнени стъкла е законен а допълнително залепено фолио без значение с колко затъмнява е незаконен ?
Това за член 105 е ясно но има в него един тънък момент. Буквално си пише
.....огроничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

Което не води автоматично до извода че затъмнените стъкла са ограничили видимоста на водача.Фолио или покритие с едностранна пропускливост от вън навътре не ограничава видимоста.Ето малко инфо как е по света
http://tintcom.com/content/1-1-zakoni-z ... avtostakla
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Юли 2013, 12:16

Тоя закон в България е абсурден, все едно си престъпник като си затъмниш прозорците. Аз лично изцяло и само единствено заради удобството да не напича салона (говора за странични-предни, не челното), по-добре се вижда през деня, няма заслепяване като пътуваш следобед и слънцето те пече странично и не на последно място - визията..Не виждам никаква логика в страни с по-мрачен климат и по-малко слънцестоене да е разрешено даже и ЧЕЛНОТО да си затъмниш, а тука го виждам като некъв компромисен вариянт с задни странични и панорамно..Да не говорим че при евентуално ПТП ако имат фолио стъклата няма да се натроши и да те нареже..щом така е по закон, няма кво да си кривим душите и да търсим вратички и всеки път, при всяко спиране да се правиш на ощипана госпожица.. :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Юли 2013, 14:46

Е зимата не е толкова пек :mhihi: Сигурно затова закона е такъв :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 27 Юли 2013, 15:06

говорих с един колега, който си е затъмнил всички стъкла и каза, че си е взел бележка от лекаря, че има алергия от слънцето и минавал номера, ама колко е вярно незнам.

И още нещо по темата след като е забранено това, защо почти всички полицаи са със затъмнени стъкла на личните си автомобили, познавам даже един дето си е затъмнил и челното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Юли 2013, 15:14

Щото "Гарван гарвану око не вади " :mhihi: Ако някой колега му се изцвъка на гъзарията с някой акт ще стане за смях в целия КАТ ...не тоя със затъмнението - другия :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от F3P » 27 Юли 2013, 19:14

Club BMW написа:....

Ти що си писал пак простотии на кило :?: Че не е и на кило, направо са с тонове простотиите... Нали ти казах кога да си отвориш пак устата по темата- докато НЕ си спечелил дело с мотиви "В правило 43 пише, че мога да затъмнявам стъклата" имаш пълното право да мълчиш и да се покриеш някъде...
Дори вдигам залога за спечелено дело- аз ти плащам 10 бона ако спечелиш, като загубиш обаче ти ми подаряваш колата си, навит ли си :?:

Send using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 27 Юли 2013, 19:41

Колеги прочетох цялата тема, чел съм и какво пише в здвп и си е повече от ясно че да си фолираш предните стъкла е забранено. От някои други постове просто разбрах, че им минава номера с някакви бележки които всъщност са си нож с две остриета... . За да не остане темата Хептен без нещо ново и различно от останалите, какво ще кажете да поговорим за това въобще може ли да стане законно (един колега в по-бреден пост спомена този вариант) с смяна на стъклата с такива фабрично затъмнени и какви са точните стъпки за да се извади документ който да удостоверява това, че са фабрични. Така, че дори и да ти напишат акт той да пада веднага?
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 27 Юли 2013, 20:24

Добре де в 90-те години имаше фирми, които затъмняваха стъклата с опушване, а не с фолио, сега има ли такива фирми. И ако ги опушиш могат ли да ти направят проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 27 Юли 2013, 20:43

///sasho написа:Добре де в 90-те години имаше фирми, които затъмняваха стъклата с опушване, а не с фолио, сега има ли такива фирми. И ако ги опушиш могат ли да ти направят проблем?

до колкото разбрах от предните постове се забранява каквато и да е манипулация върху стъклата... Май остава само замяната на обикновенните стъкла с фабрично затъмнени такива със сертификат от производителя че отговарят на разни правила... въпроса е като се намерят такива стъкла и се монтират отам на сетне какво следва каде трябва да се ходи и какво трябва да се прави за да имаш документ който удостоверява че стъклата са фабрично затъмнени и куката да няма какво да прави като му го покажеш тоя документ
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 27 Юли 2013, 21:17

Прикачвам в поста си едно решение на Съда, което потвърждава моята теза! За която нямах претенция, че съм прав, а просто разсъждавах въз основа на закона. За което бях "нападнат" и квалифициран от F3P, Maverick_VS, b00st!

С нарушаване на правилата на форума по т.12, сами потвърдихте част от т.12, а дали имате грам достойнство ще си проличи след моя пост!

"12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!! "

"Благодаря" и на Mollov, той знае защо го казвам!

Ето и решението!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата