Пребоядисвате ли колите си?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Пребоядисвате ли колите си?
Здравейте колеги,
от една две седмици се чудя дали да пребоядисам цялостно колата (с цел освежаване) тъй като е вече на възраст и е изгубила блясъка си
Въпрос на гледна точка е дали всеки би инвестирал такава сума в колата си (каква е нормалната цена за цялостно пребоядисване в района, в който живеете? а на детайл?) и дали е оправдано? Знам, че повечето биха казали да не се занимавам с глупости и че това са грешни пари особенно когато няма каско автомобила..изчаквате ли да се понасъберат драскотини и бели точки от камъчета по бронята и частично ли оправяте детайла или наведнъж цялата? Колко пъти сте пребоядисвали досега автомобила
Какви грижи полагате за запазването на боята (вакси използвате ли?)

от една две седмици се чудя дали да пребоядисам цялостно колата (с цел освежаване) тъй като е вече на възраст и е изгубила блясъка си

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Пребоядисвате ли колите си?
///sasho написа:Защо просто не пробваш да я пастираш , за да върнеш блясъка
Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.
Иначе да, боядисвам си ги и 2-те, едната е готова и то много изпипана я направиха момчетата, следва другата.

ATR-42/72
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Да ти кажа аз защо съм на мнение, че е безмислено почти.
Нямам гараж - т.е. на улицата цяла вечер , прах, мръсотия, котки, кучета, птички, подпиращи се пешеходци и т.н.
Нямам обособено паркомясто без достъп на външни лица при офиса - същото като горното плюс огромната опасност някой при маневра да натисне, удари и т.н.
Нямам възможност ВИНАГИ да мия колата си сам - драскотини, паяжини и холограми по боята от "миене", кофти препарати които са прекално абразивно, малоумно отношение от хората занимаващи се с това в едни поне 80%, СИЛИКОНОВИ ПЕРА за подсушаване на колата (има ли смисъл да обеснявам?!)
Та това за мен го прави безмислено освен ако не е абсолютно наложително, а не просто за да е лъскачка.
Нямам гараж - т.е. на улицата цяла вечер , прах, мръсотия, котки, кучета, птички, подпиращи се пешеходци и т.н.
Нямам обособено паркомясто без достъп на външни лица при офиса - същото като горното плюс огромната опасност някой при маневра да натисне, удари и т.н.
Нямам възможност ВИНАГИ да мия колата си сам - драскотини, паяжини и холограми по боята от "миене", кофти препарати които са прекално абразивно, малоумно отношение от хората занимаващи се с това в едни поне 80%, СИЛИКОНОВИ ПЕРА за подсушаване на колата (има ли смисъл да обеснявам?!)
Та това за мен го прави безмислено освен ако не е абсолютно наложително, а не просто за да е лъскачка.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
В момента карам Клио 1.2, докато колата седи разглобена и чака да се боядиса цялостно...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Само по каското, ако излезне нещо, иначе не я мия дори

Ubi dubium, ibi libertas
- Teodor40
- Потребител
-
- Кара: E 30-ки
- Мечтае да кара: с безплатен бензин
- Детайли за колата: дърт бандит!
Ако не е наложително, по-добре недей!Няма да ти обяснявам за 2000лв. каква мизерия ми направи утвърден специалист във форума....
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
DLVasilev написа:Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.
Това е щото е масово мнението, че с полирането приключва всичко, а то реално е половината част от работата

Иначе да не съм офф - не ми се дават сега пари за цялостно пребоядисване и затова си я поддържам с различни препарати да е във възможно най-добрият (за тази боя) вид. Ама ще трябва скоро цялостна боя, че за годините, в които е била в България е видяла няколко боядисвания на детайли с акрилна боя и "резултата" е налице...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Mollov написа:DLVasilev написа:Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.
Това е щото е масово мнението, че с полирането приключва всичко, а то реално е половината част от работата
Иначе да не съм офф - не ми се дават сега пари за цялостно пребоядисване и затова си я поддържам с различни препарати да е във възможно най-добрият (за тази боя) вид. Ама ще трябва скоро цялостна боя, че за годините, в които е била в България е видяла няколко боядисвания на детайли с акрилна боя и "резултата" е налице...
Moe мнение е, че една боя си иска своето. Като пример мога да дам мерцедеса- боядисах го преди 6 години ще станат скоро и не е мръднал, но се полагат и грижи.
БМВ-то дето взех освен на безконтактно на друго не е мита никога, за пастиране и полиране да не говорим, та боята е в не много лошо но не и в много добро състояние, та първо ще я закарам да я направятхубаво откъм боя и след това като бенца

ATR-42/72
- rhase
- младши ентусиаст
-
Много бих искал, а И е време вече. Иска ми се цялата да я направя, веднъж да се минава, но май ще е малко по малко от най-фрапантното до глезотийките накрая
За сега все с поддържане и пастиране ми се разминаваше, но забележките се множат всеки месец.

За сега все с поддържане и пастиране ми се разминаваше, но забележките се множат всеки месец.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не сте доволни от пребоядисване на колата щото не се прави като хората,имах преди една хонда прелюд и съответно един много добър майстор ,като реших да я пребоядисам,отидох и съответно буквално за 1 ден я разглобих,доста лесно се разглобява,всички калници на на болтове,дори и мотора извадих,вътре седалки,мокети за пране,вратите се разглобяват,после се измива перфектно,после се вижда какво да се поправи по ходова част и после детайл по детайл се боядисва и после слагаш мотора,меткаш гащиризон без ципове,слагаш платнените ръкавици и я събираш-ето така се прави пребоядисване,другото е маскиране на забележки 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз си пребоядисах моята без тавана, но по-голямата част от парите бяха от застраховка, а и от друга страна цената беше ниска около 850лв с материалите. Разбира се и качеството не е най-доброто, но за тези пари съм общо взето доволен. Човек ако има големи претенций за качеството истината е че за средно голяма кола под 1200 -1500лв крайна цена няма как да мине.
Най-лошото е че особено ако нямаш гараж и/или живееш в натоварен квартал, няма начин да си опазиш колата без драскотина. Дори и пари/ възлагателно писмо от застраховател да взимаш и веднага да боядисваш въпросния детайл, в 90% от случайте колата ти ще е като петнистна хиена, защото цвета няма как да е 100% същия.
Проблема е голям, особено за хора които драскотините по колите им /като мен/ им вадят очите..
Най-лошото е че особено ако нямаш гараж и/или живееш в натоварен квартал, няма начин да си опазиш колата без драскотина. Дори и пари/ възлагателно писмо от застраховател да взимаш и веднага да боядисваш въпросния детайл, в 90% от случайте колата ти ще е като петнистна хиена, защото цвета няма как да е 100% същия.
Проблема е голям, особено за хора които драскотините по колите им /като мен/ им вадят очите..
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не, защото нямам гараж, държа я на улицата, всеки ден съм по улиците на София, където е невъжможно да я опазиш чиста камо ли без драскотина.
Карам коли до 5-6000лв за да не ми пука. Не ме кефи че имам драскотини / леки /, но иначе няма начин
Ако имам кола за събота и неделя + гараж - да, бих я пребоядисал
Карам коли до 5-6000лв за да не ми пука. Не ме кефи че имам драскотини / леки /, но иначе няма начин

Ако имам кола за събота и неделя + гараж - да, бих я пребоядисал

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
боядисах я. два месеца по късно има калник, предна маска и врата за боя..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
И аз боядисвах. За две години обаче вече пак си има бая кусури
1300лв ми излезна и си имаше кусури, от същия виден форумен бояджия, като на колегата 8 поста над мен 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4