Пребоядисвате ли колите си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Пребоядисвате ли колите си?

Мнение от doomy525 » 27 Юли 2013, 23:35

Здравейте колеги,
от една две седмици се чудя дали да пребоядисам цялостно колата (с цел освежаване) тъй като е вече на възраст и е изгубила блясъка си :lol: Въпрос на гледна точка е дали всеки би инвестирал такава сума в колата си (каква е нормалната цена за цялостно пребоядисване в района, в който живеете? а на детайл?) и дали е оправдано? Знам, че повечето биха казали да не се занимавам с глупости и че това са грешни пари особенно когато няма каско автомобила..изчаквате ли да се понасъберат драскотини и бели точки от камъчета по бронята и частично ли оправяте детайла или наведнъж цялата? Колко пъти сте пребоядисвали досега автомобила :?: Какви грижи полагате за запазването на боята (вакси използвате ли?) :mrgreen:

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Пребоядисвате ли колите си?

Мнение от ///sasho » 27 Юли 2013, 23:40

Защо просто не пробваш да я пастираш , за да върнеш блясъка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Юли 2013, 23:43

///sasho написа:Защо просто не пробваш да я пастираш , за да върнеш блясъка

Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.
Иначе да, боядисвам си ги и 2-те, едната е готова и то много изпипана я направиха момчетата, следва другата.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Юли 2013, 23:45

Да ти кажа аз защо съм на мнение, че е безмислено почти.

Нямам гараж - т.е. на улицата цяла вечер , прах, мръсотия, котки, кучета, птички, подпиращи се пешеходци и т.н.
Нямам обособено паркомясто без достъп на външни лица при офиса - същото като горното плюс огромната опасност някой при маневра да натисне, удари и т.н.
Нямам възможност ВИНАГИ да мия колата си сам - драскотини, паяжини и холограми по боята от "миене", кофти препарати които са прекално абразивно, малоумно отношение от хората занимаващи се с това в едни поне 80%, СИЛИКОНОВИ ПЕРА за подсушаване на колата (има ли смисъл да обеснявам?!)

Та това за мен го прави безмислено освен ако не е абсолютно наложително, а не просто за да е лъскачка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 27 Юли 2013, 23:49

В момента карам Клио 1.2, докато колата седи разглобена и чака да се боядиса цялостно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Юли 2013, 1:35

Само по каското, ако излезне нещо, иначе не я мия дори :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар
Кара: E 30-ки
Мечтае да кара: с безплатен бензин
Детайли за колата: дърт бандит!

Мнение от Teodor40 » 28 Юли 2013, 11:04

Ако не е наложително, по-добре недей!Няма да ти обяснявам за 2000лв. каква мизерия ми направи утвърден специалист във форума....
Изображение
02.27.2007-05.01.2010-E30 316i '89 M40B16,Sedan,Schwartz
04.20.2010- ??? - E30 320i '88 M20B20,Sedan,Diamondschwartz

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Юли 2013, 16:07

DLVasilev написа:Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.

Това е щото е масово мнението, че с полирането приключва всичко, а то реално е половината част от работата ;)

Иначе да не съм офф - не ми се дават сега пари за цялостно пребоядисване и затова си я поддържам с различни препарати да е във възможно най-добрият (за тази боя) вид. Ама ще трябва скоро цялостна боя, че за годините, в които е била в България е видяла няколко боядисвания на детайли с акрилна боя и "резултата" е налице...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Юли 2013, 16:33

Mollov написа:
DLVasilev написа:Щото мойта с пастиране стана за няколко мессеца и после беше още по-зле. Затова не съм му фен.

Това е щото е масово мнението, че с полирането приключва всичко, а то реално е половината част от работата ;)

Иначе да не съм офф - не ми се дават сега пари за цялостно пребоядисване и затова си я поддържам с различни препарати да е във възможно най-добрият (за тази боя) вид. Ама ще трябва скоро цялостна боя, че за годините, в които е била в България е видяла няколко боядисвания на детайли с акрилна боя и "резултата" е налице...

Moe мнение е, че една боя си иска своето. Като пример мога да дам мерцедеса- боядисах го преди 6 години ще станат скоро и не е мръднал, но се полагат и грижи.
БМВ-то дето взех освен на безконтактно на друго не е мита никога, за пастиране и полиране да не говорим, та боята е в не много лошо но не и в много добро състояние, та първо ще я закарам да я направятхубаво откъм боя и след това като бенца :yes:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 28 Юли 2013, 16:45

Много бих искал, а И е време вече. Иска ми се цялата да я направя, веднъж да се минава, но май ще е малко по малко от най-фрапантното до глезотийките накрая :mhihi:
За сега все с поддържане и пастиране ми се разминаваше, но забележките се множат всеки месец.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2013, 18:18

Не сте доволни от пребоядисване на колата щото не се прави като хората,имах преди една хонда прелюд и съответно един много добър майстор ,като реших да я пребоядисам,отидох и съответно буквално за 1 ден я разглобих,доста лесно се разглобява,всички калници на на болтове,дори и мотора извадих,вътре седалки,мокети за пране,вратите се разглобяват,после се измива перфектно,после се вижда какво да се поправи по ходова част и после детайл по детайл се боядисва и после слагаш мотора,меткаш гащиризон без ципове,слагаш платнените ръкавици и я събираш-ето така се прави пребоядисване,другото е маскиране на забележки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 28 Юли 2013, 18:29

Аз си пребоядисах моята без тавана, но по-голямата част от парите бяха от застраховка, а и от друга страна цената беше ниска около 850лв с материалите. Разбира се и качеството не е най-доброто, но за тези пари съм общо взето доволен. Човек ако има големи претенций за качеството истината е че за средно голяма кола под 1200 -1500лв крайна цена няма как да мине.
Най-лошото е че особено ако нямаш гараж и/или живееш в натоварен квартал, няма начин да си опазиш колата без драскотина. Дори и пари/ възлагателно писмо от застраховател да взимаш и веднага да боядисваш въпросния детайл, в 90% от случайте колата ти ще е като петнистна хиена, защото цвета няма как да е 100% същия.
Проблема е голям, особено за хора които драскотините по колите им /като мен/ им вадят очите..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 28 Юли 2013, 19:12

Не, защото нямам гараж, държа я на улицата, всеки ден съм по улиците на София, където е невъжможно да я опазиш чиста камо ли без драскотина.
Карам коли до 5-6000лв за да не ми пука. Не ме кефи че имам драскотини / леки /, но иначе няма начин :censored:

Ако имам кола за събота и неделя + гараж - да, бих я пребоядисал
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 28 Юли 2013, 19:54

боядисах я. два месеца по късно има калник, предна маска и врата за боя..
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 28 Юли 2013, 20:04

И аз боядисвах. За две години обаче вече пак си има бая кусури :confused: 1300лв ми излезна и си имаше кусури, от същия виден форумен бояджия, като на колегата 8 поста над мен :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Следваща

Назад към Извън Темата