Защо няма BMW на газ?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Защо няма BMW на газ?
Демирев написа:Leon написа:Пропан/метан и "премиум" не вървят заедно в никоя автомобилно грамотна страна, това е положението.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/do ... age=150000
Мисля че колегата имаше в предвид фабрично поставена газова уредба
Това което леон каза за мен е най-близко до истината. Може би при мини е по-добра идея да се мисли за газ 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е.Димитров - лъва отсече лъвски че нямало грамотно автомобилна държава с премиум автомобили на газ!
Дадох му само част от баварците над 300 коня в серия 550 - М5 Х5 4.8.
Има и фабричен Мерцедес Е клас на метан 2012г. Точно в Германия си го продават него модел в много бройки.
И в Германия и Холандия се карат смело на газ 8 цилиндровите нови зверчета.
Не мислят първобитно - като някои тук - че едва ли не е срамно да имаш или си престъпник щом си собственик на М6 Кабрио 2007г. на газ или 750-ка 2007 год. и прочие.
Дадох му само част от баварците над 300 коня в серия 550 - М5 Х5 4.8.
Има и фабричен Мерцедес Е клас на метан 2012г. Точно в Германия си го продават него модел в много бройки.
И в Германия и Холандия се карат смело на газ 8 цилиндровите нови зверчета.
Не мислят първобитно - като някои тук - че едва ли не е срамно да имаш или си престъпник щом си собственик на М6 Кабрио 2007г. на газ или 750-ка 2007 год. и прочие.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На лъва сеченето го остави, много ми е интересно какъв процент от продадените нови премиум автомобили в Европа са с фабрично поставени газови системи... Иначе германецът Мехмет каква газ е забил на 4.8is е ясно. Дори в силно "газифицираните" страни като Холандия и Италия премиум марките нямат модел на газ в каталога. Просто не е премиум, съжалявам. Хората, които могат да купят и ПОДДЪРЖАТ скъп автомобил не са толкова силно зависими от цената на горивото и икономията на дизела им е достатъчна. Освен това Европа обича дизели
Цената на кола с оригинална газ би била равна на дизеловата, само че като бонус получаваш забрана да влизаш в почти всички подземни паркинги (дори на този в дома ти), още един технически преглед, зареждане на две горива и т.н. Е, много премиум. Не пречупвайте всичко през сбствената си призма. 'Ма може и да бъркам...

Never mistake motion for action...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
99% от закупените нови коли в Германия (поне според мен) се купуват на лизинг. Масово вървят реклами за всякакви коли започващи от 100 евро на месец. Ако си мислите, че немеца кара нова кола и я плаща кеш, е дълбоко се лъжете. Никой няма да затвори 100 "палки" в купчина желязо. Онези там си броят всяко петаче. Да карат нови коли, защото ги натискат от към екологията. Има едно нещо наречено umweltzone, в което не можеш да влезеш без да имаш зелен стикер. Т.е. можеш, но ако те гепят - олеле. И данъците на колите са на обратно като пари спрямо Бг, и поддръжката на една стара кола там е много по-солена от колкото да си купиш нова на изплащане (без значение от марката). Не, че нещо, но смяната на 4 гуми на 3 буса и една лека кола. (монтаж,демонтаж от колата, и монтаж,демонтаж от джантата) струваше приятните 260 евро, т.е. по 16 евро на гума. Смятай колко ще вземат за смяна на масло, ремъци на едно Ауди 2.5 тди, където се сваля цялата предница. И така там си ценят труда. А и още за ремонт на една пукнатина на предния прозорец искаха 100евро (тук 25лв) явно има защо.
Аз съм за алтернативните горива
Аз съм за алтернативните горива

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това е щото са задръстени селяци повечето.Даже и да имат доходи манталитета им е на аграрни специалисти да не кажа някой по силен епитет.И там има магазини с китайски части и то по евтини от наште тука така че не ги мислете германците- намерили са решение за всичко.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
И не забравяйте, че там дори и да е евтино, китайско, монголско и тн. минава през TUV. Ако е некачествено и не отговаря на стандартите спира да се продава. Примерно късащ се шарнир Lemforder продаван тук
Имаше и такива теми във форума ако не помните 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не правят защото няма ТЪРСЕНЕ - тва е , под вола теле няма 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Ти му кажи на немеца, че ще кара колата си без да плаща данък, ако сложи газ или вземе нова кола с фабрична газова да видим дали няма да има търсене. Просто там явно поставянето на газова уредба е свързано с едни 2-3К евро и за това не виждат смисъл. Може и да не им се занимава знае ли човек. Всеки има предразсъдъци и всеки народ е различен.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Газта им излиза скъпо не като гориво а като подръжка. TUV си е TUV
Преди като им даваха дачии срещу скрап се избиваха да си тикат старите бангии на вторични суровини само и само да вземат 5к евро бонус ма нищо че дачия карат.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Ти му кажи на немеца, че ще кара колата си без да плаща данък, ако сложи газ или вземе нова кола с фабрична газова да видим дали няма да има търсене. Просто там явно поставянето на газова уредба е свързано с едни 2-3К евро и за това не виждат смисъл. Може и да не им се занимава знае ли човек. Всеки има предразсъдъци и всеки народ е различен.
Не е само в германия а навсякъде . Единствено Италианците имат известен афинитет към чесъна и не знам дали е случайност но точно те имат най-лошата слава за подръжка на коли в западна Европа.
Метана специално в БГ при сегашната си цена почти няма смисъл , освен ако не си таксиджия , да не излизаш от София и да въртиш по 6000-7000км градско на месец .
Специлано за Опел Зафира и техния първи турбо-метан автомобил , бяха писали колко части са претърпели промени/подмяна за да остане колата относително надеждна ... като започнеш от клапани , глава , дюзи, генерация , изменена цялостна конструкция за да се монтират тежките бутилки ниско долу, а не колата да е вирнала муцуна нашенски хюндай на един милиард километра с бутилиран до ръба багажник

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Къде намеси Зафира и кола в едно изречение... Братчеда си взе чистак-бърсак нова от магазина (2009 година май беше). Тая кола се насра да се чупи. Не знам какво НЕ се счупи. Само ще кажа, че на навъртяни 2000км. единия цилиндър спря. Чист бензин. Ако си купя някога чисто нова кола и на 2000км ми откаже единия цилиндър - директно им я засилвам в представителството. Представям си на "метан" колко е "надеждна".

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Къде намеси Зафира и кола в едно изречение... Братчеда си взе чистак-бърсак нова от магазина (2009 година май беше). Тая кола се насра да се чупи. Не знам какво НЕ се счупи. Само ще кажа, че на навъртяни 2000км. единия цилиндър спря. Чист бензин. Ако си купя някога чисто нова кола и на 2000км ми откаже единия цилиндър - директно им я засилвам в представителството. Представям си на "метан" колко е "надеждна".
Такъв му бил късмета - примери за нови БМВта дето им гърмят турбини и други агрегати , колкото искаш . Зафира е най-масовия ван в Германия , а Германия е страна с 90 000 000 човека. Та ако беше чак такъв боклук , едва ли щеше да се продава толкова .
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ееее,ако знае германеца на каква почит е в българия и как го имат за нещо извънземно тук,много ще се гордее.то там все едно еврата са по дърветата и хич,ама хич не се замислят,колко им горят автомобилите.лошото на метана е,че няма инфраструктура и такава кола не става да бръмчи свободно по европа.нали по тестовете изтъкват колко изминава даден автомобил с един резервоар,все едно няма бензиностанции през 5км и няма да се спира по време на пътуването.
и това прекаляване с премиум определението за бмв,къде спрямо мерцедес и ауди са винаги по-евтини и видиш ли няма как да се върже с алтернативна горивна аналогия.
и това прекаляване с премиум определението за бмв,къде спрямо мерцедес и ауди са винаги по-евтини и видиш ли няма как да се върже с алтернативна горивна аналогия.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
А дали също нямат и някакви резерви към газта, заради нейната взривоопасност
преди да се започне да се кара масово на газ у нас доста хора мислеха така

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3