Какво правите когато ви ударят колата при отваряне на вратит

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Re: Какво правите когато ви ударят колата при отваряне на вр

Мнение от doncheff » 30 Юли 2013, 18:08

Каквото и да е станало на колата, веднага се минава каско. Не мога да понасям мизерии по колите си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 30 Юли 2013, 20:19

MonsteR написа:Клошинга е голямо :) не мога да си го обясня логично как става така. Италянеца я кара 5 години и няма 1 деруга аз 2 год. и 10 деруги...

То италянеца за най малкото прелакира колата си, и за това на второто лято започва да пада стабилно лака...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 30 Юли 2013, 23:45

Kroki написа:Гледам да спирам, на възможно най-отдалеченото място и то от едната страна да е стена, защото киселяците ги мързи да ходят и спират близо до ескалаторите. Така свеждам до по-нисък % вариянта, някой да ме удари.

и аз така правя :yes:
иначе няма спасение
както се пее в една песен - "ако некой ти я чукне, ти си я пастираш!"
точно 2 месеца изкара новата боя..
Изображение
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 31 Юли 2013, 0:00

Има хора които го правят нарочно това с вратите, дори най-често е някои завистлив комшия и аз затова вече си я държа на платен паркинг и никои не я дере или удря с врати и също така внимавам като спирам до кой спирам и на какво разстояние, че вече ми писна да се занимавам със застрахователи и бояджий! Едните дават малко,а пък другите взимат много, така, че на платения паркинг и никакво спиране пред блока :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 31 Юли 2013, 3:31

Най, ама най-голямата ми драскотина на колата е точно от паркиране на платен паркинг. Паркирам си аз късно през ноща и съседа паркира до мен. Понеже колите са под навес и се плаща допълнително, шефа на паркинга ни е сгъчкал доста коли там. Какво стана после е ясно, но сега има ожулено, криво и ръждиво. Ама даже и тогава не се изнервих, защото съседа ми е приятел и знам, че не е нарочно. Както казах по-горе най-много ме дразни когато някой ми удари колата и ме погледне нагло. Е тогава откачам, иначе не им обръщам внимание, имам каско пък и колата ми е стара. Но сега след като знам, че това е нормално започвам да правя нещо, ако ще и до бой ще се стига, ама мазните, нагли, комплексирани, изнервени чичковци трябва да се научат, че като се паркира до БМВ се внимава. To be continued...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 31 Юли 2013, 9:18

Аз пък винаги внимавам как паркирам и оперирам с вратите, независимо от колата до мен. Оня ден трябваше да изваждам милион неща от задната седалка на Х3-ката, но бях спрял до една зафира от най-старите. Беше много очукана, но въпреки това сложих едно парцалче на ъгъла на мойта врата ако случайно я допра до зафирата да не я надера. Собственика на Зафирата направо не повярва! Не трябва да важи тва само за BMW-та.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 31 Юли 2013, 13:31

Еми, че то не си е за вярване. Не е важно каква е колата, важно е отношението към чуждите вещи. Само се чудя, колегите със супер лъскавите коли, и вас ли така демонстративно ви удрят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Юли 2013, 13:45

stocky написа:Аз пък винаги внимавам как паркирам и оперирам с вратите, независимо от колата до мен. Оня ден трябваше да изваждам милион неща от задната седалка на Х3-ката, но бях спрял до една зафира от най-старите. Беше много очукана, но въпреки това сложих едно парцалче на ъгъла на мойта врата ако случайно я допра до зафирата да не я надера. Собственика на Зафирата направо не повярва! Не трябва да важи тва само за BMW-та.

По-вероятно е страничният наблюдател да си помисли че си пазиш вратата да не се одраска от другата,от колкото да си помисли че пазиш неговата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 31 Юли 2013, 14:18

За съжаление това с вратите и не пазенето на чуждите вещи си е нашенска работа.
Преди една година/ спомням си случката , защото ми направи лошо впечатление/ с един познат колега от форума си говориме на улицата . Седиме ние и паркирана до нас една Ес-класа от последните . И гледам тоя мой познат се обляга на колата /по точно казано си сяда на предния калник/ а на дънките му връзка с ключове . Чува се един звук на ламарина и аз :shock: . Питам го : какво правиш - ще се надраска колата , при което той ми казва - ааа какво ти дреме - нали не е нито твоята , нито моята ...а неговата е една кочина , дето не дава на нея "косъм" да падне :dunno:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 31 Юли 2013, 15:52

:OT:
@Е. Димитров: прав си, дори не се бях замислил за тоя вариант!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 31 Юли 2013, 16:13

zafirovp написа: като се паркира до БМВ се внимава. To be continued...
:help: ще знам вече като спирам до коли с друга марка различна от БМВ да не внимавам ... с две думи прай каквото си искаш "ганьовска работа" ....
А по темата не го е направил нарочно ако съм там правя забележка, ако не съм там здраве да е една ламарина е все пак....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от clb » 01 Авг 2013, 3:06

Един боклук заради приятелката си изяде юмрук в зъбите. Седя си в колата и говоря по телефона. Виждам в огледалото двама младежи как вървят близо до моята кола, изравняват се с мен, но не се отдалечават заради огледалото, а напротив, тоя надрусан миндил хвана огледалото и го обърна на обратно. Тъй като няма как да ударя жена, развиках се на 2-мата, започнаха да отричат и накрая тоя проверява дали има течове отдолу колата. После другите надрусалки дойдоха от близкия парк, стана панаир, извикаха полицаи с оправданието, че са яли бой. Полицаите им стана ясна работата, че тия са напушени и напити до козирката, казаха, че ще ги строят, а аз да си заминавам. В крайна сметка на огледалото нищо му нямаше, но на момента подивях!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 02 Авг 2013, 1:17

Абе някои се облягат на калника на колата и без връзка ключове ,но с тия железни ципове и капси по дънките става същото....

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 02 Авг 2013, 1:24

Kroki написа:Гледам да спирам, на възможно най-отдалеченото място и то от едната страна да е стена, защото киселяците ги мързи да ходят и спират близо до ескалаторите. Така свеждам до по-нисък % вариянта, някой да ме удари.

И аз така ... преди 4 дни обаче някой ми забърса калника и бронята на паркинга ... почудих се 1-2 мин. и отидох до близкия сервиз да ми наместят бронята. Чуждата боя "излезна" от бронята сравнително лесно с парцал и доста търкане, а от калника ще се пробвам да я изчистя когато се прибера в София.
Кофти е, но съм си прежалил колата още от закупуването й, и гледам да не се впрягам много-много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 02 Авг 2013, 1:39

alexanderkirow написа:
zafirovp написа: като се паркира до БМВ се внимава. To be continued...
:help: ще знам вече като спирам до коли с друга марка различна от БМВ да не внимавам ... с две думи прай каквото си искаш "ганьовска работа" ....
А по темата не го е направил нарочно ако съм там правя забележка, ако не съм там здраве да е една ламарина е все пак....

Мисля, че е пределно ясно, че се шегувах. Днес ходих за фолио и забелязах Venture Shield-a. Момчето от магазина каза, че доста добре предотвратява драскотини, но не и вдлъбнатини. Мисля, че си заслужава ако колата е нова или след боядисване.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата