Краш тест на BMW 3er (E36) Fail
Модератор: Общи модератори
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Краш тест на BMW 3er (E36) Fail
Радвайте се , че няматe кола като тази 
edit:
От колите до 97/98 бих закупил само е39 .

edit:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
skipper написа:Радвайте се , че няматe кола като тази
edit:
Нали се сещаш че пъерият клип е 100% манипулативен и няма нищо общо с истинските краш тестове,до колкото си спомням,краш тестовете се провеждат при около 60 километра в час,на тоз тест по спомени,щото имаше дискусия ,се е провел при около 120 километра в час и то,забележи-челно,всички останали краш тестове се провеждат при удар в предната половина на автомобила,тоест при средата на капака...
Един вид гледайте какво става!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Холден май беше и с няколкостотин килограма баласт за инертност 

skipper написа:...От колите до 97/98 бих закупил само е39 ...
Нали се сещаш къде е разликата на Е39 с Е34 и Е36

ПС: Аз пък не бих купил Е39 от първите бройки- не е ли фейс не давам и стотинка за Е39.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело

Малко ще се отклоня от темата ,но това е най готиния краш тест който съм гледал

а вие от е36 се оплаквате
http://www.youtube.com/watch?v=l7eI4vvlupY
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail 

b00st написа:Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail
Аз съм гледал крашове на ф150. Ти лично в краш между е36 и ф150 в кое би предпочел да си?
- b00st
- User
-
-Злой- написа:b00st написа:Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail
Аз съм гледал крашове на ф150. Ти лично в краш между е36 и ф150 в кое би предпочел да си?
В Е36 много ясно.
http://www.youtube.com/watch?v=Ix-JjIRWOBU
b00st написа:-Злой- написа:b00st написа:Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail
В Е36 много ясно.
С това видео не знам какво точно показваш, но ф150 "сингъл каб" премина през "хс"70 на Волво (2005) пред очите ми...
- b00st
- User
-
2001 Ford F-150 40 mph moderate overlap front test
Overall evaluation: Poor
Явно е бил след 2004та, щото тоя от клипа освен през фазер през друго не го виждам как ще "премине" без да се разпадне на съставни части.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
b00st написа:-Злой- написа:b00st написа:Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail
В Е36 много ясно.
-Злой- май има предвид ако се блъснат челно Е36 и ф150 в кое искаш да си

То май няма да има челен сблъсък - форда ще мине през Е36-цата без да разбере

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Само да споделя от личен опит ( и ще потърся снимка да Ви покажа), на старата ми Е36-ца седан едно такси (шкода фабия) се заби челно във вратите ми (точно по средата между шофьорската и задната) без спирачен път с около 60-70 км/ч. от удара колата ми се извъртя и се качи на бордюра и задната джанта (оригинална 15-ска) направо беше отрязана. Вратите огънати, стъклата и двете под напрежение но здрави, средната колонка и тя огъната. По предницата не помня точно, но мисля шенкел носач и нещо дребно. След 6 месеца се появи и лек шум в диференциала. За шкодата незнам точно какво да ви разправям освен че цялата предница я нямаше а двиг. седеше на почти метър от колата. Абе може и късмет да съм имал, но ми се видя здрава колата при такъв удар.
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
-Злой- написа:b00st написа:-Злой- написа:b00st написа:Тва нищо не е, вижте на Ford F150 краш теста и тогава говорете кое е fail
В Е36 много ясно.
С това видео не знам какво точно показваш, но ф150 "сингъл каб" премина през "хс"70 на Волво (2005) пред очите ми...
Toва, че покрива става на палатка и вътре не се запазва цялостта на купето не е ли достатъчен признак? В тоя Форд при такъв сблъсък ще останеш парализиран от кръста надолу до живот. А може и да не оживееш. При сблъсък едно от най-важните неща е таблото да не ти смачка краката. Ако шофьорската врата се отваря без проблем, това е показател за запазена конструктивна цялост на отделението на пасажерите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
KUM4o написа:А замисляте ли се защо, когато се целунат два автомобила верижно на този отпред на задницата му няма почти нищо, а този отзад предницата е на нищо.
Прав си, че кола която се мачка повече явно абсорбира кинетичната енергия далеч по-добре и за това е добре да сме в грамотно проектирана кола, която се мачка яко ако недай си боже се стигне до там.
А задната кола се мачка повече от предната подади друга една причина. Задния обикновено е скочил яко на спирачките и предницата се навежда доста. Така най-слабата част на задната кола- фаровете и маската се пада точно на най-здравата на предната- бронята. И за това резултатите са такива при подобен сблъсък. Ако задния не държи спирачки обикновено половината багажник на предния е фира.
Относно здравината на е36.. нали не вярвате, че тон и половина кола е чак толкова несигурна?
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Относно здравината на е36.. нали не вярвате, че тон и половина кола е чак толкова несигурна?
Теглото на колата няма нищо общо със здравината и.
Относно E36 - Да, несигурна е. Не, не ме е грижа. Защо? Защото знам, че поне е по сигурна от E30 което е ковчег и защото за 1990г има приемлива сигурност. А тея от сайта я сравняват с много по-нови коли.