Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от © » 31 Юли 2013, 18:02

140 е разрешената скорост до 10км превишение няма кой да ви закача т.е. ако километража ви показва малко под 160 ще карате в рамките на закона. Кога преди можеше да се поддържа такава скорост до Бургас? Радвайте се на това, което имате, а който иска да взема разстоянието за 2 ч. нека го снимат, лошото е че тия с рекордите май са със сини лампи

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Юли 2013, 19:36

Един колега се похвали и даже показа средна скорост на айфона 186 за разтоянието, но каза, че не би го направил пак, раликата при каране със 150 е под 20 минути и не си заслужава напрежението.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 01 Авг 2013, 1:10

Изчетох търпеливо цялата тема...... :paranoid:
От всичко изписано мога да си направя извода, че въпреки темата за разхода на нашите бими..... карайки по Тракия..... явно стават доста по-лакоми.
Много голяма част от нас пък, не могат да стискат час и половина..
Тук се изключват колегите с малките бутилки и малки деца, мрънкащи жени и тем подобни....., но решение винаги има!

Всъщност малко са тези които се радват на придобивката, повечето от нас веднага намират какъв е кусура (нямало бензинджийници и WCта), а не оценят хубавото....замислете се, такива сме си и затова май не ни искат по белите страни
Дали се замисляте и че е по-безопасно сега, дори и за тези дето се хвалят че са си топнали г... в солената вода след 2,5часа ..... замислете се.....

Аз лично не ги разбирам тези с 200+, а и не мога да си ги представя как прелитат участъка около Пазарджик с такива скорости. Притесняват ме и коловозите в дясната лента около Ст.Загора на един уж нов участък.....та дано сегашното ударно строителство не излезе срам за майстора (пък нека си има гар. срок, като се огъне и нацепи след 2 години...)

Аз пък като не съм по работа в Сф или не съм за южните планини ще продължа да си карам по подбалканския :driving: Да, скучна ми е магистралата, а горе е къде, къде по-красиво и пасторално

П.П. С това не искам никого да засегна или обидя, просто се учудвам на колегите за агресията и мераците да са по-безумни.
И последно не си мислете, че съм от тези които карат с 80-90, вчера се прибрах от Боровец до Бургас за 3 часа, като повече от 140 не съм качвал (средната не я засякох)
На няколко пъти имаше патрулки (под надлезите около Пловдив и Ст.З.), които простелваха с радарите само...за проверка кой колко бърза, така, че бъдете на щрек и не забравяйте, че не сте сами на магистралата!
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Авг 2013, 7:57

vld написа:Един колега се похвали и даже показа средна скорост на айфона 186 за разтоянието, но каза, че не би го направил пак, раликата при каране със 150 е под 20 минути и не си заслужава напрежението.

То ако е заради стигането с някакви минути по-рано, никога не си струва. Да не говорим, че ако те спрат едни куки(снимките са още по-лош вариант защото там Петър Берон не играе), най-малко ще те забавят и ще олекнеш с пари. Въпросът е в усещането и аз лично предпочитам да си направя кефа на места, но не и да засичам време. Едно време когато бях млад и глупав ги гоних цифрите. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Авг 2013, 9:05

:OT:
Като бях младеж и возех тоя или ония,имах приятел,който и той бачкаше същото и возеше също някой хора,та си правехме състезание от западен парк ,вагон ресторанта до квартал "Х.Димитър",и като се пуснеме по различни маршрути,примерно единият мине по Сливница,другия по Стамболийски и се чакаме на международният гараж (за тези от софия знаят как изглежда трасето,за хората извън,това е почти от единият край до другия през центъра),и ако пристигна първи,излизам от колата ,вадя една цигара,късам я почти до филтъра и я паля,колегата идва буквално примерно секунди след мен,ама аз му показвам цигарата и му викам че вече една цигара време го чакам :mhihi:
За мен бързането не е приоритет,по-скоро кефа от бързото каране и пътя,не пристигането за време в дадена точка,нали има една мисъл че кефа от пристигане от точка "А" до точка "Б" е изминатата отсечка и кефа от изминаването на разстоянието. :bchug:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 01 Авг 2013, 9:37

Адски неприятно ми стана навръщане като карах по отсечката между Ст. Загора и Чирпан, където цялата средна лента беше изровена от ТИР-овете. Адски е гадно. :banghead:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Авг 2013, 10:33

Sharo написа:Тъпчете не едно място и се преминава от бисери, като, че не можеш да уцелиш тунела с повече от 120, и се мине до фантастика като каране с над двеста средна скорост.

С М5-цата стигнах доста бързо, с един резарвоар и никакви ситуации. От Бояна до Лозенец вече е 444км ... Няма да се впускам в други цифри ама колко и бързо да карам просто няма как да е по-опасно от преди като се изпреварваха всякакви слънчасали плъзнали по междуселските пътища с коли дето се придвиждат само по 20км между селата или по лошо.. камиони от на баба ми времето претоварени до н-та ...каруци коне, колела и т.н.... просто няма как да е по-опасно

Sharo - прав си за опасността по пътя,разликата е фрапантна дори и с М5 преди и сега...
Но има нещо друго,айде за тунела :mhihi: ,но за средна скорост 200км ,няма да ти обяснявам как на това трасе имаш едни 30-40км които не стават за 200+ ,средна 200 е почти постоянно 220-230,да М5 и мноого други не са им проблем,само че на пътя има и други,НИЕ не сме свикнали на движение с тези скорости,не е аутобан а само 2 ленти...а ти като летиш с 250 - а аз с 110 (примерно) и недай си боже нещо изкочи пред мен преди да ме изпревариш - няма да обяснява какво се случва...
Давам примера защото преди месец станах свидетел на това ,200+ лява лента НИКАКВО движение почти след Пловдив и невероятен удър на този,който кара с 200+ в задницата на друга кола и резултата бе 2ма на място...пак казвам,за 4 часа се разминах с 6 коли общо 2 от които смазани..

Удоволствието и спокойствието да караш 360км магистрала са несравними,дори и да е "бавно",факта,че срещу мен няма коли ми е достатъчен а като има някой със 120 в ляво,ако не се премести известно време и се прави на герой - от дясно се минава и тва е,99.9 се местят веднага...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Авг 2013, 10:53

Почнахте да си ги мерите.....няма оправия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 01 Авг 2013, 11:13

Gqbriel написа:
Sharo написа:Тъпчете не едно място и се преминава от бисери, като, че не можеш да уцелиш тунела с повече от 120, и се мине до фантастика като каране с над двеста средна скорост.

С М5-цата стигнах доста бързо, с един резарвоар и никакви ситуации. От Бояна до Лозенец вече е 444км ... Няма да се впускам в други цифри ама колко и бързо да карам просто няма как да е по-опасно от преди като се изпреварваха всякакви слънчасали плъзнали по междуселските пътища с коли дето се придвиждат само по 20км между селата или по лошо.. камиони от на баба ми времето претоварени до н-та ...каруци коне, колела и т.н.... просто няма как да е по-опасно

Sharo - прав си за опасността по пътя,разликата е фрапантна дори и с М5 преди и сега...
Но има нещо друго,айде за тунела :mhihi: ,но за средна скорост 200км ,няма да ти обяснявам как на това трасе имаш едни 30-40км които не стават за 200+ ,средна 200 е почти постоянно 220-230,да М5 и мноого други не са им проблем,само че на пътя има и други,НИЕ не сме свикнали на движение с тези скорости,не е аутобан а само 2 ленти...а ти като летиш с 250 - а аз с 110 (примерно) и недай си боже нещо изкочи пред мен преди да ме изпревариш - няма да обяснява какво се случва...
Давам примера защото преди месец станах свидетел на това ,200+ лява лента НИКАКВО движение почти след Пловдив и невероятен удър на този,който кара с 200+ в задницата на друга кола и резултата бе 2ма на място...пак казвам,за 4 часа се разминах с 6 коли общо 2 от които смазани..

Удоволствието и спокойствието да караш 360км магистрала са несравними,дори и да е "бавно",факта,че срещу мен няма коли ми е достатъчен а като има някой със 120 в ляво,ако не се премести известно време и се прави на герой - от дясно се минава и тва е,99.9 се местят веднага...

Не си ме разбрал, само казвах, че без проблем може да минеш с 200 през тунела, не че е правилно или го правя...

На предишните страници някъде съм писал, че и аз карам с 100 в лява лента с ремаркето, защото просто в дясна няма каране с тия коловози там през по-голямата, част от магистралата. Идеята ми беше, че пак е по-безопасно, защото лудите дето летят с 200+ в ден пик като петк през август вианги ще ги има и по-добре да са по магистралата. Иначе, който му се дава газ и не му се ходи Австрия, Унгария и т.н. на писта по-добре да си чеше крастата през седмицата извън сезона .. ама тва всеки го знае.
Просто докато не се направят места за адреналино зависимите, пътищата ни ще са си опасни доста повече.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 02 Авг 2013, 14:51

Бихте ли казали през подбалканския за колко време горе долу се стига и какво е състоянието на пътя? :)
Имам голяма чуденка, защото и на мен магистралата ми е скучна и я видях вече, пък от там не съм минавал все още.. :roll:
Live it like you Love it

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Авг 2013, 15:23

blqsu4ko написа:Бихте ли казали през подбалканския за колко време горе долу се стига и какво е състоянието на пътя? :)
Имам голяма чуденка, защото и на мен магистралата ми е скучна и я видях вече, пък от там не съм минавал все още.. :roll:

Гъгул каза https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%A ... &via=1&z=8
Иначе и както не бързам да поставям рекорди и да се хваля после как съм карал с 200 си минавам по такива заобиколни пътища.. Хем красота.. хем вече почти няма движение, щото всичко живо кара по фешън магистралите.. :yes:

Иначе сравнено подбалканската и магистралата гугъл казва че са едни и същи километри.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 02 Авг 2013, 15:43

Последно карах по подбалканския май тази година. Като цяло си е супер пътя. Има един участък, който вече е закърпен (не е квото беше преди) след разклона за Арабаконак, някъде до преди Челопеч май (около 20-25 км, но дупки няма!!!)
От Златица се кара и само удоволствието остава, от пътя, от природата която те обгръща, без трафик...... :driving:
Като километри го дават същите колкото магистралата, но като време си сложи поне час, час и нещо отгоре. Все пак минаваш през градове и паланки и си е по-разумно да намалиш.
Куки почти няма (обикновено в Пирдоп май беше до безниностанция Шел и след Казанлък около Лукойла)
Камери има на разклона на Мирково до бензиностанцията на Петрол (от старите и смао веднъж е била пълна) и сега една нова преди Челопеч до/около минодобивния/преработвателния им комбинат!!!!
Места за спирки и почивки бол, чешми с балканска водица - също
За хапване места също бол, аз препоръчвам Бялата вода преди Калофер с една голяма пъстръва на сами пътя.

За мен най-красиво е там през май, когато хем розите цъфтят, хем шапките на балкана са още в бяло

Никой няма да съжалява, ако избере този път и няма да усети как е стигнал морето или Сф.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Авг 2013, 14:40

Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 18 Авг 2013, 22:54

Колеги, от утре ще може директно от ботевградско шосе да се излезне на АМ Хемус. Участъкът около Богровите ще получи акт 15 и временно разрешение за ползване. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Авг 2013, 16:35

Откраднаха химическа тоалетна от магистрала „Тракия”
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1132232
Тъпо племе сме и това е! :dummy:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата