Представиха новата S-класа
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Представиха новата S-класа
acho.rs написа:DLVasilev написа:acho.rs написа:DLVasilev написа:ilia1984 написа:Projektzwo написа:бачо илия, вземи да си построиш една килия и не се изказвай за нещо, което си виждал само и единствено на картинка...
Като ти гледам картинката ми е ясна работатаРадвай се на дърварският МБ и си мисли че караш кола не камион или бус ?? Това дето аз сам видял ти и след 10 модела поред на Ес-Класата няма да видиш
Аман от "селски пръчки" дето си мислят че МБ на дяда им е кола
Недейте и вие като златко в другата тема...
124-ката заедно с още няколко модела като 126, 123, 140 и т.н. са безумно сполучливи модели и никога няма да се произведе нещо подобно на тях, колкото и красива да е новата S-класа
Тя може да си е сполучлива , но как да отречем , че волана дава по-малко фиидбек от гейминг "кормило" с педали за 49лв ... дизайнера явно има афинитет към боравенето с тесла , а някои моторизации (любимите на местните фенове) спокойно може да ги надбягаш с колело ... пък нека е комфортна и здрава
ако говориш за 200 д баш си е като 520 особено по магистралата![]()
старта му е тромав, нагоре си върви като бензинова. Една сутрин на един мой колега му отсякох голфа и не приказваше с мене 2 седмици![]()
Иначе данъка му е 25 лв, сипвам 80 лв и карам цял месец вози супер( стегнато, не люлее както биха го описали някои противници на модела) и волана си му е екстра.
За справка с еквивалентен модел(Е34) бенца е по-маневрен, ще ме прощавате, и е по-леко управлението ако за него ще говорим.
Откъм екстри Е34-ката печели безапелационно, но на мен това не ми е приоритет за градски автомобил, така че колко бърже бега и колко глезотии има не ме вълнува. На 124 Е200 дизел се сменя само ароматизатора
Значи казваш че 75 коня дизел върви колкото 150 коня бензин - не беше ли по-бърз дизела бе
Ми честно казано на Витиня и двете коли са тотални бездушници

само дето надълго едното гори 5 другото 8-9-10 и т.н.

А и факта, че тия мотори карат по милиони хиляди е достатъчен да ме откаже от 150-те расови коня със ампутирани крака

седни малко стига скача. Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
Пак повтарям мерца ми е градски автомобил и 30 коня да е пак ми стига

ATR-42/72
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
///sasho написа:DLVasilev написа:..... и е по-леко управлението ако за него ще говорим.
Това е защото е по добре измислено да е със секторна кутия, а не с тези рейки дето само проблеми създават и са на ненормални цени ако решиш да си вземеш нова, а не да я рециклираш.
И е 2 пъти по-малко като чаркаляк от баварските предници

ATR-42/72
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мерцедесите са по-пенсионерските коли, това е факт, но технически са по-опростени и по-добре конструирани.
Смених Е39 с W210 и определено БМВ-то е по-готино, но пък Мерца няма доста от проблемите на БМВ-то, по-лесно и не ангажиращо като подръжка.
Вярно че БМВ-то е по-готино да го караш, но в сравнение с подръжката е
Смених Е39 с W210 и определено БМВ-то е по-готино, но пък Мерца няма доста от проблемите на БМВ-то, по-лесно и не ангажиращо като подръжка.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
DLVasilev написа:acho.rs написа:DLVasilev написа:acho.rs написа:DLVasilev написа:ilia1984 написа:Projektzwo написа:бачо илия, вземи да си построиш една килия и не се изказвай за нещо, което си виждал само и единствено на картинка...
Като ти гледам картинката ми е ясна работатаРадвай се на дърварският МБ и си мисли че караш кола не камион или бус ?? Това дето аз сам видял ти и след 10 модела поред на Ес-Класата няма да видиш
124-ката заедно с още няколко модела като 126, 123, 140 и т.н. са безумно сполучливи модели и никога няма да се произведе нещо подобно на тях, колкото и красива да е новата S-класа
Тя може да си е сполучлива , но как да отречем , че волана дава по-малко фиидбек от гейминг "кормило" с педали за 49лв ... дизайнера явно има афинитет към боравенето с тесла , а някои моторизации (любимите на местните фенове) спокойно може да ги надбягаш с колело ... пък нека е комфортна и здрава
старта му е тромав, нагоре си върви като бензинова. Една сутрин на един мой колега му отсякох голфа и не приказваше с мене 2 седмици![]()
Иначе данъка му е 25 лв, сипвам 80 лв и карам цял месец вози супер( стегнато, не люлее както биха го описали някои противници на модела) и волана си му е екстра.
За справка с еквивалентен модел(Е34) бенца е по-маневрен, ще ме прощавате, и е по-леко управлението ако за него ще говорим.
Откъм екстри Е34-ката печели безапелационно, но на мен това не ми е приоритет за градски автомобил, така че колко бърже бега и колко глезотии има не ме вълнува. На 124 Е200 дизел се сменя само ароматизатора
Значи казваш че 75 коня дизел върви колкото 150 коня бензин - не беше ли по-бърз дизела бе
Ми честно казано на Витиня и двете коли са тотални бездушници![]()
само дето надълго едното гори 5 другото 8-9-10 и т.н.![]()
А и факта, че тия мотори карат по милиони хиляди е достатъчен да ме откаже от 150-те расови коня със ампутирани крака![]()
седни малко стига скача. Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
Е аз не отричам, че мерца е по-широк , комфортен , икономичен- ама да сравняваш динамиката на 200д с 520и е нелепо .
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
barty написа:Мерцедесите са по-пенсионерските коли, това е факт, но технически са по-опростени и по-добре конструирани.
Най-точно казано до момента

Само обаче не знам що аз не виждам кое му е пенсионерско

Принципно аз съм отворен към всякакви марки и модели стига конкретния модел да е читав. И пасат 2-ка бих карал и ауди 100-ца и още куп други подобни доказани във времето, дори и форд сиера, която като че се оказа много здрава като за форд

ATR-42/72
DLVasilev написа:...Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
....
мергела има много предимства, но двигателя 200Д със сигурност не е сред тях

с тоя матор ако те засече някой на магистралата при Пловдив няма да можеш да си наваксаш скоростта докато стигнеш до Бургас

да не говорим пък ако се наложи да изпреварваш на двупосочен път...направо си е руска рулетка

barty написа:Мерцедесите са по-пенсионерските коли, това е факт, но технически са по-опростени и по-добре конструирани.
И Аз преди време смених Е39 с W210 и направо се родих като видях , че оригиналните части са му в пъти по евтини, харчи много по малко и почти не създава проблеми. Да не говоря за аксесоарите на Мерцедес от сорта на ключодържатели, калъф за документи и т.н. колко са по евтини и достъпни за феновете от тези на БМВ. Мерцедеса ме грабна като кола, затова и сега пак си купих Мерцедес.
Последна промяна ///sasho на 01 Авг 2013, 21:49, променена общо 2 пъти
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:DLVasilev написа:acho.rs написа:DLVasilev написа:acho.rs написа:DLVasilev написа:ilia1984 написа:Projektzwo написа:бачо илия, вземи да си построиш една килия и не се изказвай за нещо, което си виждал само и единствено на картинка...
Ми честно казано на Витиня и двете коли са тотални бездушници![]()
само дето надълго едното гори 5 другото 8-9-10 и т.н.![]()
А и факта, че тия мотори карат по милиони хиляди е достатъчен да ме откаже от 150-те расови коня със ампутирани крака![]()
Е аз не отричам, че мерца е по-широк , комфортен , икономичен- ама да сравняваш динамиката на 200д с 520и е нелепо .
Нали преди да взема 7-цата имах Е34 520. Ми едното мъртво и другото-няма какво да го криеме. 34-ката имаше по-къси скорости и много малък диф и набираше бързо до 3-та и от там мъка, при мерца па обратно на 1-ва се развърта страшно бързо, ама почти не помръдва, 2-ра можеш до 140 да я изцедиши като на москвича от там кеф ти 3, 4, 5-та

ATR-42/72
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:DLVasilev написа:...Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
....
мергела има много предимства, но двигателя 200Д със сигурност не е сред тях![]()
с тоя матор ако те засече някой на магистралата при Пловдив няма да можеш да си наваксаш скоростта докато стигнеш до Бургас![]()
да не говорим пък ако се наложи да изпреварваш на двупосочен път...направо си е руска рулетка
Сигурен съм, че имаш доста опит с такъв автомобил, та си толкова убеден

ATR-42/72
DLVasilev написа:zazomazo написа:DLVasilev написа:...Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
....
мергела има много предимства, но двигателя 200Д със сигурност не е сред тях![]()
с тоя матор ако те засече някой на магистралата при Пловдив няма да можеш да си наваксаш скоростта докато стигнеш до Бургас![]()
мдаммм...баща ми търкаля такъв от 14 години, та ми се е случвало и да го карам...

ама него не го тревожи да си кюта с 60 извънградско зад някой камион и чудовищното ускорение на мерца му е последната грижа...
все пак е почти на 70 и както много от хората от неговото поколение робува на максимата "мерцедес и всички останали" ...

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:DLVasilev написа:zazomazo написа:DLVasilev написа:...Това, че харесваш повече бмв, не означава, че мерцедес не е трябвало и не трябва да имат някои предимства
....
мдаммм...баща ми търкаля такъв от 14 години, та ми се е случвало и да го карам...![]()
ама него не го тревожи да си кюта с 60 извънградско зад някой камион и чудовищното ускорение на мерца му е последната грижа...
все пак е почти на 70 и както много от хората от неговото поколение робува на максимата "мерцедес и всички останали" ...
Не бе щото на моя и 160-70 скорост не са му проблем и ги държи, повече трудно може, но до там няма проблеми

ATR-42/72
ма никой не твърди, че не може да качи до 160-170....въпроса беше относно ускорението и динамиката
достигането на въпросната скорост е безкрайно отегчително занимание и докато се случи може да ти свършат цигарите

достигането на въпросната скорост е безкрайно отегчително занимание и докато се случи може да ти свършат цигарите

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
DLVasilev написа:Не бе щото на моя и 160-70 скорост не са му проблем и ги държи, повече трудно може, но до там няма проблеми
ех, де да бяха така всички коли.. максималната им скорост да не им е проблем, че даже и отгоре, че и още да могат.. ама трудно

Чета последната страница с коментари, гледам заглавието и се чудя, аджеба новата S-класа да не е с 2.0д 75 аЦки расови коне? Дано да е така, защото ще е здрава, евтина и бърза

- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Taка като си говорите за 200d, за кой точно става въпрос? Щото аз си представям този.
И моля ви престанете с тея пирамиди, щото е много неприятно да се четат такива мнения. Редактирайте ги малко тея цитати.

И моля ви престанете с тея пирамиди, щото е много неприятно да се четат такива мнения. Редактирайте ги малко тея цитати.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
thewhitestig написа:Taка като си говорите за 200d, за кой точно става въпрос? Щото аз си представям този.![]()
За този:

123-ката е 60 коня, тя е още по мъртва

ATR-42/72