За циганите по светофарите в София
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Re: За "циганите" по светофарите в София
Да шефовете на просяците си живеят много добре.
Но не се плашете не са само в България , миналата седмица бях до Сърбия и на прибиране на сръбската граница във всяка една колона от коли от 3 -4 циганина мият колите на чужденците , нашите не ги барат
явно знаят , че тук си ги имаме в изобилие и не даваме пара
. Таа мен си ме подминаха , а тъкмо им се канех да ги гоня , че колата беше чиста и да нея ос*рат
Но не се плашете не са само в България , миналата седмица бях до Сърбия и на прибиране на сръбската граница във всяка една колона от коли от 3 -4 циганина мият колите на чужденците , нашите не ги барат

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Ама тия са на всякъде и пред родилните домове стоят и дрънкат на бебетата, които ги изписват и като ги изгониш ти казват, че било задължително да свирят.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
///sasho написа:Ама тия са на всякъде и пред родилните домове стоят и дрънкат на бебетата, които ги изписват и като ги изгониш ти казват, че било задължително да свирят.
Абе тая напаст е измислила хиляди начини за да оцелее. (повечето за наша сметка)

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Явно никой оттук не им е хванал цаката.
Като видя, че наближават изобщо не ги поглеждам, а се правя на луд и гледам само напред. И изобщо не ме занимават. Тръгнеш ли да се обясняваш... 
И както каза един колега преди мен - няма какво да се обиждат. Циганинът си е циганин, ромът е вид алкохол.

И както каза един колега преди мен - няма какво да се обиждат. Циганинът си е циганин, ромът е вид алкохол.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Преди време на светофара на Евлоги Георгиев един римлинин ми вика дай десет лева иначе оня там ще ти строши джама. И гледам аз на 4-5 метра друг римлянин държи едно паве в ръката. Викам си тоя верно ще вземе да ми резне джама. Протегнах се през прозореца и го хванах единия и през това време другия хвърли камъка. Добре че не уцели, ама ми одраска боята на тавана. Другия успя да избяга че се дръпна рязко и го изпуснах, беше ми неудобно да го държа само с една ръка през прозореца, иначе...лошо. Та имайте едно на ум. Приятели са ми казвали за същия случай и на Сточна хара на светофара, ама там верно са счупили прозореца.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Да, ма като ми застане до джама, нема как да не го погледна. Туко-виж тръгна и т'ва си тури крака под гумата. Иди после обяснявай.
А иначе, оня ден се прибирам и минавам пре МсДонълдс да хапна. Взимам си и си сядам в колата, отворен прозореца до половината. Нещо се бях обърнал по едно време да видя къде разсипах картофите (
), когато до мен се чу "Бате дай нек'ви стинки". Е ако щете вервайте, направих шибидах на колата. Побеснях и го изгоних. И са ше кажете, че съм гаден. Ми да. Щото преди време едно такова го гледах как гледа жално през прозореца пак на МсДонълдс, отидох, купих му сандвичи, Кока-Кола, картофи и ей така от спортната злоба се скрих да видя дали ше ги изяде. Е изяде ги ... ама кучето, на което ги метна. Само колата си изпи лайното

А иначе, оня ден се прибирам и минавам пре МсДонълдс да хапна. Взимам си и си сядам в колата, отворен прозореца до половината. Нещо се бях обърнал по едно време да видя къде разсипах картофите (

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Re: За
randity написа:А я си спомни дядо Добри, просяк, а какво направи ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Внимавайте с тези циганета, защото неведнъж съм виждал какви мизерии правят на централни софийски кръстовища. Носят в себе си малък, дискретен и едвазабележим ПИРОН, който вероятно се сещате за какво използват. Когато някой не им даде пари, или получат лошо отношение, застават до колата и издебват светофара да светне зелено. Точно 1-2 секунди преди колоната да тръгне, издраскват участък от 5-6 см от боята на колата и хукват да бягат. Шофьорът не може да спре и да ги гони, защото колоната тъкмо е тръгнала и зад него е пълно с коли, през това време циганетата вече са избягали на отсрещния булевард.
Също съм виждал да плюят на стъклото и да бягат, както и да псуват и ругаят.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
surfboard написа:Внимавайте с тези циганета, защото неведнъж съм виждал какви мизерии правят на централни софийски кръстовища. Носят в себе си малък, дискретен и едвазабележим ПИРОН, който вероятно се сещате за какво използват. Когато някой не им даде пари, или получат лошо отношение, застават до колата и издебват светофара да светне зелено. Точно 1-2 секунди преди колоната да тръгне, издраскват участък от 5-6 см от боята на колата и хукват да бягат. Шофьорът не може да спре и да ги гони, защото колоната тъкмо е тръгнала и зад него е пълно с коли, през това време циганетата вече са избягали на отсрещния булевард.
И какво предлагаш,да станем заложници на мангасарите ли?
Напротив,ако внимателно почваш да му обясняваш нещо,орките ти се качват на главата,за това репликите "бегай бе мангал,мааа**ти мръснаааа" и тн показателни реплики,даващи цвят на отношението към дадена прослойка/група/индивиди и безкомпромисното ти отношение ще ги пази далеч от мисълта да ти направят подобен зулум!
- Alpha
- Потребител
-
- Кара: Citroën C4 Coupe
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap
surfboard написа:Внимавайте с тези циганета, защото неведнъж съм виждал какви мизерии правят на централни софийски кръстовища. Носят в себе си малък, дискретен и едвазабележим ПИРОН, който вероятно се сещате за какво използват. Когато някой не им даде пари, или получат лошо отношение, застават до колата и издебват светофара да светне зелено. Точно 1-2 секунди преди колоната да тръгне, издраскват участък от 5-6 см от боята на колата и хукват да бягат. Шофьорът не може да спре и да ги гони, защото колоната тъкмо е тръгнала и зад него е пълно с коли, през това време циганетата вече са избягали на отсрещния булевард.
Това се случва, защото ние не сме единни, като тях. Ако поне 5 човека излязат от многото чакащи на светофара коли и подгонят саждите, ще видите как след няколко повторения на упражнението те няма да са толкова нахални и смели. Но понеже те знаят, че си падаме леко "мишки" и всеки се е свил в колата, молейки се на Господ да се намеси и да накара циганина да отиде при другите коли, тези малки и черни човечета ще продължават с нахалството и чувството за "безнаказаност".
Винаги са по 2-3 трима на кръстовище и имат числено преумищество, освен ако в колата няма 4 души по случайност, а освен това са дребни и бързи и лесно ще избягат дори и да им слезнете с брадва - най-малкото ще Ви опръскат с пикливата течност в бутилките им.
Полицията очевидно пък е свързана с това и не си помръдва пръста, така че не разчитайте на тях в такива ситуации.
Единственият шанс за промяна е единството на водачите, макар и това да изисква хората да излязат от зоната си на комфорт и да не бъдат просто "сеирджии".
Много е важно, всичко да е важно!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Е.Димитров написа:И какво предлагаш,да станем заложници на мангасарите ли?
Напротив,ако внимателно почваш да му обясняваш нещо,орките ти се качват на главата,за това репликите "бегай бе мангал,мааа**ти мръснаааа" и тн показателни реплики,даващи цвят на отношението към дадена прослойка/група/индивиди и безкомпромисното ти отношение ще ги пази далеч от мисълта да ти направят подобен зулум!
Интересно ми е къде прочете/чу/видя да съм те приканил да станеш заложник на мангасарите? Мнението ми имаше за цел да отбележи малка част от големите номера, на които са способни, за да може човек да го има впредвид и да е подготвен. Какво точно действие ще предприеме е въпрос на индивидуална преценка на конкретните обстоятелства и въпрос на целенасочен съзнателен избор.
Ако аз лично съм на тяхно място и сме няколко циганета, с най-голямо удоволствие ще ти обезобразя колата и/или главата - в случай, че директно започнеш да "даряваш" и сееш потоци от ругатни по техен адрес. Някои от тях са много чувствителни на тази тема и според мен няма как развоят на събитията да е добър, ако човек се отнесе към тях с такава фрапантна провокация. Още повече, не считам за нужно при съвсем нормален въпрос от тяхна страна, човек да започне да ги провокира, обижда, заплашва и унижава. Всеки нормален човек би се афектирал в подобна ситуация и би намерил начин за отмъщение.
При мен лично винаги върши работа като им кажа с достатъчно респектиращ тон че в момента нямам пари, че съм пред заплата и че всички нямаме и не мога да им помогна. Така хем не ги озлобявам, хем наистина разбират че няма да получат нищо и хем по интонацията ми разбират че не се шегувам и ако дръзнат да направят нещо, ще си го получат. До момента не съм имал проблеми.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Добре бе пич,ти си решаваш как да им се обясняваш че си възпрепятстван в този даден момент и причината за културният отказ,аз съм стигнал до заключението че това НЕ работи,виждам че си от дупница,там съм ходил и не съм видял да имате просещи циганета по улицата а далеч повече пъти съм срещал цигани в софия по светофарите и до сега един път не съм видял,това което ти си сметнал за закономерност ,а именно драскане на автомобили и прочие агресивна деструктивна дейност.
Освен това познавам до някъде циганската същност,когато бях по-малък редовно провеждах битки с този етност,за да не ме е страх и да знам че са страхливи,та ако ще да са петима.
Та това имах в предвид да не ставаме заложници не само на циганите ,като се държим,все едно им дължа обяснение заради причината поради която не смятам да ги стимулирам,ами и с останалите досадници!
Освен това познавам до някъде циганската същност,когато бях по-малък редовно провеждах битки с този етност,за да не ме е страх и да знам че са страхливи,та ако ще да са петима.
Та това имах в предвид да не ставаме заложници не само на циганите ,като се държим,все едно им дължа обяснение заради причината поради която не смятам да ги стимулирам,ами и с останалите досадници!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
вчера една циганка на светофара на опълченска и пиротска като види от долния светофар че тръгват колите и си избира едната лента и тръгва срещу тях, кръсти се и пада на колена и държи някъв картон с надпис в другата. Ама буквално ляга на асфалта. Спирането е трудно а заобикалянето още повече. Недай си Боже да я блъсне някой.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
аз им казвам, че нямам дребни и обикновенно не ме занимават повече, ако някой се преебе да измие джама, пак му казвам, че нямам дребни и колкото и да мрънка нема как да му да м 20лв. и докато върви пазарлъка обикновенно вече е светнало зелено и газ.
Но определено съм виждал как някой чичка или омотана госпожица като почне да ги псува я и отнесе някоя мазна храчка я пирон....
Недавам на никакви просяци, поради факта, че не ги заслужават, и не на последно място изобщо не ги взимат за себеси, а за някой нещастник който отговаря за тях
Но определено съм виждал как някой чичка или омотана госпожица като почне да ги псува я и отнесе някоя мазна храчка я пирон....
Недавам на никакви просяци, поради факта, че не ги заслужават, и не на последно място изобщо не ги взимат за себеси, а за някой нещастник който отговаря за тях

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Това не вярвам да смеят да го направят. Нали точно след светофара ще отбия и ще се върна да му счупя пръстчетата едно по едно, след това и на братчетата му и на който там набарам. Бързи, бързи, колко да са бързи.. Като ми падне пердето бягам като ///М3

Аз лично си нося бонбони в колата и ги черпя, защото не одобрявам просията за чужди хора. Казвам, че нямам дребни и мога да го черпя бонбон - съгласяват се

72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5