Голям проблем с Волво
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Голям проблем с Волво
Е.Димитров написа:Почти няма автомобил,на който да не може да се направи ремонт на двигателя,взимайте си я от там,но с протокол задължително след като е разглобена,както и становището на механиците надлежно подписано и подпечатано,както и проформа оферта за това което са казали че трябва да се направи по автомобила и цената,с така приготвените неща,изнасяте автомобила и го занасяте на други майстори,които ще се заемат с ремонта!
Освен това ,кола която само една свещ работи,не би могла да отиде където и да е!
След като отидеш до друг майстор и той поеме ремонта (препоръчително е да не се казва колко са поискали от мотопфое,аз до сега не съм виждал честен майстор,който да не се поблазни да ти вземе доволно пари след подобна оферта),пишеш писмо до немците дето отговарят за мотопфое и респективно за волво,обясняваш им как колата е сервизирана само с оторизиран сервиз и как е възможно само за 130000 километра да изпадне в такова положение,като разбира се снимаш отвореният мотор още в мото пфое ,как там майсторите ти обясняват че нищо не става от тази кола,даже това е първото което трябва да направиш и на немците им казваш че клипа ще бъде качен в youtube.com като свидетелство за качеството на автомобилите....
Та това са стъпките (проверени,пробвани и работят)
+ може и до шведите да пратиш един имейл.
като цяло е странна ситуацията, та тя колата си е нова още на тия км. особено пък за волво дето се славят със здравината.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тя колата нова ама как са я подържали в тоя сервиз един бог знае. Изобщо не е изключен варианта да го пускат по пистата и мотора да не е толкова зле. Обикновено при такива оферти имат за оправяне някой техен човек .Или тоя мотор дето е уж тоталка ще го дадат на безценица или ще пробутат някой събери чарк за уж нов.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Аз за това винаги си взимам старите части от сервиза - интересно ми е да ги разглобя, искам да я покажа на някой и тн.
Ремонтирам си колата само при близки приятели, и все пак предпочитам като ми кажат, че нещо е леш да го видя с очите си!
Ремонтирам си колата само при близки приятели, и все пак предпочитам като ми кажат, че нещо е леш да го видя с очите си!
Live it like you Love it
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Понеже някой спомена учуден как може волво да се скапе за 130 000, ами може, след като тази марка отдавна е под шапката на форд и реално от волво остана само емблемата. По темата - Форд, /както вече уточнихме форд = волво
/, от 20-тина години не предлагат за някои от двигателите си нито сегменти, нито лагери колянов вал. Вместо това се предлага така наречения шорт блок, който се състои от цилиндров блок с колянов вал, биели и бутала, няма глава, няма картер.Този проблем е решим, защото в Русия, където форд фокус /предполагам е същия мотор/ е много разпространена кола, също не се предлагат сегменти за двигателя и братушките са намерили решение, но за съжаление не се сещам от каква кола пасваха сегменти, но с ровене в нета ще се намери предполагам.

only rear wheel drive
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
u`F`o написа:Не съм автомонтьор, но за пръв път чувам за мотор, на който не могат да му се сменят сегментите на буталата?![]()
Ники (извини ме ако е неприятно обръщението на малко име), прав си за това !
Идва тънкият момент с износването и ремонтните размери ...
ВАГ нямат ремонтни на новите си мотори - факт ... Мерц само за малка част предлагат ремонтни размери !
Добре дошли в новата ера, където двигателят е консуматив точно толкова колкото и един стартер !!
По темата не мога да кажа нищо с което да помогна ...
Евентуално питай в някой друга магазин за Волво какво ще кажа за ремонт (въпреки че програмата е една за Волво) !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
маслото не го ли следите по-честичко, как е, що е??? и въобще всякакви течности и флуиди се проверяват редовно в какво количество и състояние са. на лампа ли само разчитате
потърсете мнение от някой друг по-доверен сервиз и тогава го мислете.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Една свещ работела....И как с една свещ ще работи 4 цилиндров бензинов двигател. Направи както ти каза колегата Димитров, аз това го направих с една банка и работи безоткатно. Навремето в оторизиран сервиз на Пежо на едно приятелче му смениха нарочно главата с всичко по нея заради загуба на масло и накрая пак губеше маслото. Кварталният майстор му смени някакъв маркуч(това им било слабо място) и колата се оправи. Само дето човекът излезе от 2000 лева в оторизирания сервиз. По-големи мошеници от оторизираните сервизи и продавачите на чисто нови коли няма. Момчетата от Дупница и Горубляне са някакви жалки аматьорчета в сравнение с тях.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Имаш крава, пиеш млеко. Като искаш си купи чисто нова кола, па 'оди при Бай Иван да ти я прави, щото той разбира къде, къде повече от оторизирани майстори на оторизиран вносител на въпросната марка. Всички рипате като попарени, а всъщност на повечето ви колата не е и стъпвала в оторизиран сервиз, щото както казах Бай Иван знае повече от хора, които ходят през месец на обучение за новите коли.
И не успях да разбера, к'во означава "Волво е под шапката на Форд и не става нищо от него". Да се сетим Форд от колко време съществува и прави коли и БМВ. Да, фен съм на БМВ, но за мен Форд не е по-малко кола. Щото и Бугати е под шапката на ФауДве ама не е котор, нали ? Или пък е, щото не се кара много-много ?
П.П. Не мислех да пиша в темата, щото още в началото отговорих на колегата, но на ЛС.
И не успях да разбера, к'во означава "Волво е под шапката на Форд и не става нищо от него". Да се сетим Форд от колко време съществува и прави коли и БМВ. Да, фен съм на БМВ, но за мен Форд не е по-малко кола. Щото и Бугати е под шапката на ФауДве ама не е котор, нали ? Или пък е, щото не се кара много-много ?
П.П. Не мислех да пиша в темата, щото още в началото отговорих на колегата, но на ЛС.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity през 2008та се сдобихме с чисто нова тойота авенсис (с всички екстри и 4 години гаранция). Обслужвана е винаги и само в Тойота в Търново (от където и е купена). Никога не е влизала в някакъв друг сервиз бил той и с най-добрите отзиви откъм работа. Септември месец на 2012та изтече гаранцията и имахме последен "инспекшън" и квото има (масло сменяха, филтри, накладки и т.н.) го смениха като думите им за колата, че е в перфектно състояние (беше на 65 000км - ползва се само за почивки и разходки). Октомври месец на 2012та (един месец по-късно) мой роднина блъсна заек с около ~70km/h и понеже има каско колата и трябва да се направи оглед (имаше счупен фар+пръскалката към него и халоген) "майсторите" излязоха с мнение, че от тая кола нищо не става - рейката се била държала на косъм (всеки с малко повече опит и усет знае какво означава да ти чука рейката), геометрията на колата била крива, отдолу всичко било разбито и предните два амортисиора изпуснали?
Колата в момента е на 78 000km) и след като казаха, че от тая кола нищо не става се дигнах и отидох до София СПЕЦИАЛНО в на един приятел сервиза, при които г/д се карат колите и наистина квото има ти го казва - направи шок тест на амортисиорите, провериха рейката, ходовата част е ПЕРФЕКТНА и единственото което трябваше да се направи и то не щот е задължително - да се долее 100 грама масло.
На следващия ден минах през Търново СПЕЦИАЛНО се отбих при тях и такава п***а майна им теглих и те знаеха, че съм прав - МЪЛЧАХА като риби. Що месец по-рано като беше още гаранционна не ги казаха тея неща, а когато три седмици след това вече е извънгаранционна - нищо не ставало от нея?
Извадих си специално на лист това, което бяха проверяали в София и със съответните данни - даже не го погледнаха. Тей, че не ти го казвам с лошо и не искам да звучи все едно ти казвам колко си крив и че не разбираш - напротив, но в тея фирми там са най-големите мошеници 

Последна промяна doomy525 на 02 Авг 2013, 18:09, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
Vanqu1sh написа:Мотора е 1.8 бензин 125 коня.
Това трябва да си е Duratec мотора разработен от Форд/Мазда слагат го на мондео и фокус и по-принцип е доста здрав

Разгледай по англииските сайтове за авточасти или ebay, там доста карат подобни автомобили, може да питаш и в някой от форд форумите. Аз лично силно се самнявам да неможе да се ремонтира.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
randity написа:Имаш крава, пиеш млеко. Като искаш си купи чисто нова кола, па 'оди при Бай Иван да ти я прави, щото той разбира къде, къде повече от оторизирани майстори на оторизиран вносител на въпросната марка. Всички рипате като попарени, а всъщност на повечето ви колата не е и стъпвала в оторизиран сервиз, щото както казах Бай Иван знае повече от хора, които ходят през месец на обучение за новите коли.
BMW и Ford нямат място в едно изречение

Не знам защо така разводни на човека темата, на всички е ясно, че много често точно официалните вносители и техните сервизи ни правят на глупаци. Това че въртиш километри на Форд и че баща ти е някакъв там не прави мнението ти обективно и обобщително за всички вносители и всички Бай Ивановци. Ако искаш прочети, оплаквания много. И от ДаруКар, и от Камор, София Франс Ауто, има гугъл виж за какво става дума.
П.с. Сещам се за "народната поговорка": Форд и коза не боледуват, умират от раз

П.с2: Нищо лично към теб

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че рандиту е прав - все пак е на 18 и кара само нови автомобили, които поддържа по оторизираните сервизи. Не намирам мнението му за пристрастно или некомпетентно.
- randity
- Photographer
-
jordanov написа:Мисля, че рандиту е прав - все пак е на 18 и кара само нови автомобили, които поддържа по оторизираните сервизи. Не намирам мнението му за пристрастно или некомпетентно.
Приятелю, карам НОВА кола и смея да го твърдя, щото съм сигурен, че ти на кола с тия километри не си се и возил.
А иначе, не съм се карал с никой, не искам и да се заяждам с никой, просто си изказах мнението. На колегата както казах съм му помогнал както съм можел, казах му, че каквото го интересува да пита. И не, Форд не мре от веднъж, ела да ти покажа старата ни сиера 88-ми набор как вършее по столицата.

П.П. Абсолютно съм съгласен, че на повечето, да не кажа всички приемчици им е казано да се рови и задълбава и цифрата да е голяма. Това не го и отричам ! Просто си има хора, където са коне с капаци и шефа казал така, значи ще е така, а той няма никакъв кяр от цялата схема. За това е хубаво на такива места да имаш поне един вътрешен човек

Поздрави !

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
слез малко на земята 

- randity
- Photographer
-
Eмилио Димитров написа:слез малко на земята
Що ? Кое не казах как трябва ?

58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4