Голям проблем с Волво
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Голям проблем с Волво
randity написа:jordanov написа:Мисля, че рандиту е прав - все пак е на 18 и кара само нови автомобили, които поддържа по оторизираните сервизи. Не намирам мнението му за пристрастно или некомпетентно.
Приятелю ... щото съм сигурен, че ти на кола с тия километри не си се и возил....
ебати, ще излезеш някакъв много вървежен Люлински пикльо с нов форд. Много ги усещаш нещата. Чак ме изуми от къде знаеш такива неща за мен, че и си сигурен за тях.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
jordanov написа:Мисля, че рандиту е прав - все пак е на 18 и кара само нови автомобили, които поддържа по оторизираните сервизи. Не намирам мнението му за пристрастно или некомпетентно.
Напълно си личи, че е 100% безпристрастен в мнението си.
А баща му раобти в Мото-Пфое!

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Bavarcho написа:jordanov написа:Мисля, че рандиту е прав - все пак е на 18 и кара само нови автомобили, които поддържа по оторизираните сервизи. Не намирам мнението му за пристрастно или некомпетентно.
А баща му раобти в Мото-Пфое!
Така е, помощ трябва ли ти ?

П.П. Нека всеки следващ, който реши да ми пише да го направи на ЛС, че се осра темата

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
другия форум на орг завършва 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Eмилио Димитров написа:другия форум на орг завършва
Гледам си запознат

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
randity написа:Имаш крава, пиеш млеко. Като искаш си купи чисто нова кола, па 'оди при Бай Иван да ти я прави, щото той разбира къде, къде повече от оторизирани майстори на оторизиран вносител на въпросната марка. Всички рипате като попарени, а всъщност на повечето ви колата не е и стъпвала в оторизиран сервиз, щото както казах Бай Иван знае повече от хора, които ходят през месец на обучение за новите коли.
И не успях да разбера, к'во означава "Волво е под шапката на Форд и не става нищо от него". Да се сетим Форд от колко време съществува и прави коли и БМВ. Да, фен съм на БМВ, но за мен Форд не е по-малко кола. Щото и Бугати е под шапката на ФауДве ама не е котор, нали ? Или пък е, щото не се кара много-много ?
П.П. Не мислех да пиша в темата, щото още в началото отговорих на колегата, но на ЛС.
Казаха ли ви го

....
Последна промяна doomy525 на 03 Авг 2013, 9:47, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

баш пък всеки, подбирайте си кръга, киселите гъзари по-встрани 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Обслужването в официален сервиз не означава нищо...плащаш 5 литра масло по 50 лв, а в мотора слагат 2 от новото и 3 от старото...маслен филтър-я се смени, я не. С тая поддръжка колко да изкара тоя мотор.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
u`F`o написа:Не съм автомонтьор, но за пръв път чувам за мотор, на който не могат да му се сменят сегментите на буталата?![]()
Ако е прекалено износен блока, за да не може да се вземе от него и да стане отново цилиндър вместо елипса, това е друг въпрос. Имай предвид, че от Мото-Пфое поради ниските си продажби на нови автомобили имат политика, да свалят кожата на обслужваните коли - т.е. от клиенти като вас, за да се поддържа бизнеса докато мине така наречената "криза" .
Вземи мотора с друга кола и го закарай да му направят съответните измервания за износване на цилиндрите. Там ще си каже, колко са те от заводските и дали подлежат на смяна на сегменти с такива от ремонтен размер.
Вариант Б - отваряш ибей - намираш мотор, купуваш го и го пускаш в коша. Да, ще трябва да оправяш документи и гаранция нямаш, но според мен ще си много-много далеч от 9к пари.
Вариант В- пускаш я да се продава доста под пазарната й цена с "проблем в мотора". Открито казваш, че има проблем в мотора и са ти казали нещо, но не си сигурен, че е това.
Защо се е счупил - вече е късно да мислиш. Трябва да разбереш дали се е счупил или е дребна повреда и се опитват да те пързалят.
Успех!
Поздрави,
Николай
Ако колата е с "чупени/късани" биели, няма да може да й се направи ремонт, защото биелите не подлежат на повторно стягане.За тях няма точна стойност на стягане, и винаги има вариант да се претегнат, или да седят хлабави.Може би затова са му казали, че трябва ново долнище...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
marto7067 написа:Обслужването в официален сервиз не означава нищо...плащаш 5 литра масло по 50 лв, а в мотора слагат 2 от новото и 3 от старото...маслен филтър-я се смени, я не. С тая поддръжка колко да изкара тоя мотор.
Каза ли им го....и без лоши чувства. Защото имах възможността да си купя нова кола и да я карам гаранционна и много неща видях. Ама сигурно защото моята не е под шапката на Форд, та затова.
За Волвото знаем само, че е на едни километри, но не се казва, как е карано. Ако е карано в рамките на закона (+-10% е едно), ако е ръчкано тип газ-спирачка, е друго. Понятието "официален сервиз" означава само това, че такъв ще поеме ремонт по гаранция на друг такъв. И си плащаш за това. Тук съм виждал да те чарджат за смяна на масло, без тя да е действително извършена. Колегата извади пръчката и маслото си беше абсолютно черно. Виждал съм БМВ на няма и 6 месеца, на 20 000 км и беше потрошено тотално. Всяко завъртане на волана отекваше като удар с чук, дъното на колата беше помляна тотално (ходили на лов), вътре имаше 1см прах по таблото и около два чувала ситен чакъл по пода. Мисълта ми е, има шофьор и шофьор. Нищо лично към автора на темата. Технологично, всичко произведено след 2000г е с изчислен живот в рамките на 5-7 години. Никой не е луд да ви продаде кола,която вие ще карате 20-30 години. Потребителско общество, какво да се прави 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и какво чудно има за 130хил да си замине някакъв двигател?а това със здравите волва беше преди мн години,когато бяха ръбести.отделно,че в спец сервизи да се правят ремонти надвишаващи цената на колата си е нещо нормално.много примери мога да дам,но си е за отделна тема.
към автора-айде сподели взехте ли някакво решение от толкова съвети?
към автора-айде сподели взехте ли някакво решение от толкова съвети?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво решение да вземе ? То да те клатят по тарфите на мотопфое консуматив гражданска каско и уж не гаранционни ремонти докато е в гаранция и после да продължиш да им изсипваш с торБата пари трябва си пълен мазохист или парата да не те бърка въобще.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ами като им е със сантиментална стойност колата да си намери едно моторче от друга кола и да си я карат.ама поне да сподели до какво решение е стигнал сем съвет 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4