Избор на куче пазач
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Избор на куче пазач
Bavarcho написа:BMW Power ACM написа:За Хъски ли наистина говориш, че може да те изяде?
И аз не вярвах, разбирам те. По принципа на някой колеги напред за които кучето е питбул, за мен е хъски (е не като тях да не признавам други породи) и съм чел една две книги за тях, както познавам някой друг човек с хъски, и да не е типично за хъски. Това специално е такова, чисто хъски е не някаква незнайна смеска.
Тъкмо реших, че вероятно няма да е чисто, ама...явно има и изключения. Защото и аз познавам няколко собственици, бая кучета от тях съм мачкал като абсолютно непознат, а и знам, че агресията им някак избита от самата порода. Другото, което е, твърди се, че нямали собствена миризма. Опитвал съм се да подуша някои от тези същите, които съм мачкал, ама нищо не долавях наистина.

Предполагам си гледал "Осем герои". Един познат с едно много хубаво Хъски ми разправяше, че неговото редовно издавали някакъв вой докато гледали филма и слушало другите кучета.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Kуче пазач ти не требва
Тури у двора гише за плащане на сметки и колонка от бензиностанция с актуални цени и всичко живо ще заобикаля през съседната улица и ще гледа на другата посока
Иначе аз съм за немската овчарка- доста умна животинка е наистина

Тури у двора гише за плащане на сметки и колонка от бензиностанция с актуални цени и всичко живо ще заобикаля през съседната улица и ще гледа на другата посока

Иначе аз съм за немската овчарка- доста умна животинка е наистина

ATR-42/72
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
на село на двора една каракачанка на синджир и нека се молят хората, и дивите животни синджира да не се скъса 

bedrock city racing
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
///ivanE30 написа:на село на двора една каракачанка на синджир и нека се молят хората, и дивите животни синджира да не се скъса
аз са ги правим две чакам втория да стане на 45дни...
Големия вече два пъти къса синджира

Може да не са питбули да не са умни като овчарките и не знам си кво родословие,обаче циганите вървят на другия тротоар,българите каде ми идват на гости търсят другия вход

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите

BMW Power ACM написа:Тъкмо реших, че вероятно няма да е чисто, ама...явно има и изключения. Защото и аз познавам няколко собственици, бая кучета от тях съм мачкал като абсолютно непознат, а и знам, че агресията им някак избита от самата порода. Другото, което е, твърди се, че нямали собствена миризма. Опитвал съм се да подуша някои от тези същите, които съм мачкал, ама нищо не долавях наистина.И не защото са къпани, понеже Немеца примерно, колкото и да го къпеш, си вони яката на пес.
Предполагам си гледал "Осем герои". Един познат с едно много хубаво Хъски ми разправяше, че неговото редовно издавали някакъв вой докато гледали филма и слушало другите кучета.
И за мен е загадка от къде му дойде тоя лош характер

За миризмата -

Мойто си го издава този вой почти постоянно

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
zafirovp, ти си решаваш какво куче ще вземеш, но аз лично бих предпочел овчарка пред питбула, защото има основна разлика в поведението на кучета, отглеждани за боеве и овчарски, разбира се винаги има изключения. В общия случай овчарката ще пази двора дори да падне оградата, докато питбула ще подгони първото преминаващо животно/човек и ще остави двора празен. Отдавна спрях да се занимавам с кучета, много харесвах за пазачи средноазиатките и кавказките овчарки, но те не са за нашия климат, не понасят жегите, каракачанката е много добър вариант, защото се чувства добре и в жегите и в студовете, немската също. Успех в избора!
П.П.: Един руски кинолог казва, че най-доброто куче пазач е голямо, черно с плътен и силен лай
П.П.: Един руски кинолог казва, че най-доброто куче пазач е голямо, черно с плътен и силен лай

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
zafirovp написа:Здравейте,
искам да взема едно голямо куче, за баба ми и дядо ми. Засега се двоумя между немска овчарка и пит бул. Трябва ми някое куче, което да пази къщата в която живеят. ...
Честно казано колега, дори не разбрах защо си постнал темата. Като човек търсещ "голямо" куче за баба си и дядо си, спокойно би могъл да осиновиш един голям мъжкар от някои от кучкарниците в страната. Друг колега ти предложи идеята по-горе, за която го поздравявам.
Ако осиновиш куче, подаряваш живот, даваш шанс, помагаш на някой. В живота няма случайности, та по тази причина се обзалагам, че за 15 минути ще си избрал кучето (непородисто) но голямо и силно, което ако бабата и дядото заобичат ще им се отплати десетократно.
Говоря от позицията на човек с опит в обучението на кучета за задържане, следови кучета и просто кучета пазачи. Което и да е голямо улично куче, приютено в дом, на което се покаже, че домът е негов ще пази. Достатъчни са два месеца в които кучето да се почувства на собствена територия.
Ако някой ти казва, че това не е верно, просто опитай. Осинови един голям мъжкар на около две години и наблюдавай промените.
Are you M enough...?!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Много интересно мнение. Бих подкрепил и аз подобен вариант. 

In God we trust, all others we track.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Май най-добре ще е така. А и повечето хора, които си мислят че имат немски овчарки всъщност имат нещо подобно на това
Уличните кучета за съжаление не се отличават с особена смелост ама за вдигане на аларма биват.

Уличните кучета за съжаление не се отличават с особена смелост ама за вдигане на аларма биват.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Wolf4 написа:zafirovp написа:Здравейте,
искам да взема едно голямо куче, за баба ми и дядо ми. Засега се двоумя между немска овчарка и пит бул. Трябва ми някое куче, което да пази къщата в която живеят. ...
Честно казано колега, дори не разбрах защо си постнал темата. Като човек търсещ "голямо" куче за баба си и дядо си, спокойно би могъл да осиновиш един голям мъжкар от някои от кучкарниците в страната. Друг колега ти предложи идеята по-горе, за която го поздравявам.
наблюдавай промените.
Ако е от кучкарник - приют не е ли

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
bum_bum написа:Май най-добре ще е така. А и повечето хора, които си мислят че имат немски овчарки всъщност имат нещо подобно на това![]()
моя пит както е на 7 месеца еба майката оня ден на една много расова 3 годишна овчарка

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:...
И какво- това прави ли го по-добър пазач от овчарката

Автора вместо да се чуди каква порода куче да вземе да се замисли кой и как ще го обучи това животно- без обучение реално ще има един по-голям пекинез в двора дето яде много, лае силно и ползата от него по отношение охраната на дома е никаква.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
F3P написа:Автора вместо да се чуди каква порода куче да вземе да се замисли кой и как ще го обучи това животно- без обучение реално ще има един по-голям пекинез в двора дето яде много, лае силно и ползата от него по отношение охраната на дома е никаква.
На комшията добермана бяга от котките

Не съм имал куче никога, но смятам, че всяко по-голямо куче (да плаши с размер

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Явор написа:моя пит както е на 7 месеца еба майката оня ден на една много расова 3 годишна овчарка
Разясни кво имаше предвид с тоя термин, или просто кучето ти е голям ебач?
Може да са силни и свирепи питбулите, но има хора, които търсят и други качества в кучетата си.
Последна промяна DriftoMania на 04 Авг 2013, 18:41, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Явор написа:моя пит както е на 7 месеца еба майката оня ден на една много расова 3 годишна овчарка
Овчарката просто не е за тая работа. Много лае, много се дърви, ако е научена да налита на хора и набара човек ще го направи леш ама колкото и да е зла набара ли я питбул след първия сериозен захват се напикава и насира (буквално). Малко породи имат сърце за тая работа.
Скопения пес не е педал. Пак си пазят.