Бъдете човечни
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Бъдете човечни

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Дано всички се поучим! 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Братята руснаци. По уж "студенокръвни", но къде къде по-сплотени.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
kagebista написа:Братята руснаци. По уж "студенокръвни", но къде къде по-сплотени.
Защо така мислиш,всичко е до човек.. Винаги пускам някой защото искам и мен да ме пуснат а не да чакам 10-минути... Винаги спирам когато видя кола на аварийни...В най-големите студове в София и където се сетиш съм давал ток,дърпал съм коли даже веднъж ме удариха отзад...За това винаги съм казвал шофьорите не се създават,те се раждат такива и това да си шофьор не е само да раздаваш газ а понякога трябва и да спреш,да помогнеш защото като имаш проблем ще разчиташ някой да спре за теб... Сменяли сме гума на ТИР в Полша в такъв студ че даже не можеш да мислиш но колегата от Стара Загора беше съм сигурен че още помни простаците дето мръзнеха с него 2-часа в снега... Просто е до човек,такаче спирайте незнаете кога ще сте в същото положение е не само...просто трябва човещина.... Но който е нон-стоп на пътя може да разбере какво казвм,повечето гъзари с М-ките все ще се приберат от ОМВ-то на бояна до тях но на 2000-3000-хиляди км от България при проблем не е толкова лесно...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
boksioraE39 написа:kagebista написа:Братята руснаци. По уж "студенокръвни", но къде къде по-сплотени.
Защо така мислиш,всичко е до човек.. Винаги пускам някой защото искам и мен да ме пуснат а не да чакам 10-минути... Винаги спирам когато видя кола на аварийни...В най-големите студове в София и където се сетиш съм давал ток,дърпал съм коли даже веднъж ме удариха отзад...За това винаги съм казвал шофьорите не се създават,те се раждат такива и това да си шофьор не е само да раздаваш газ а понякога трябва и да спреш,да помогнеш защото като имаш проблем ще разчиташ някой да спре за теб... Сменяли сме гума на ТИР в Полша в такъв студ че даже не можеш да мислиш но колегата от Стара Загора беше съм сигурен че още помни простаците дето мръзнеха с него 2-часа в снега... Просто е до човек,такаче спирайте незнаете кога ще сте в същото положение е не само...просто трябва човещина.... Но който е нон-стоп на пътя може да разбере какво казвм,повечето гъзари с М-ките все ще се приберат от ОМВ-то на бояна до тях но на 2000-3000-хиляди км от България при проблем не е толкова лесно...![]()

Абсолютно си прав. С не големия ми стаж като шофьор винаги пускам някой, който иска да мине, да излезне от пряка при условие, че зад мен има още 20 коли, просто намалявам и го пропускам. Друг е момента, че повечето хора блеят, вместо да дебнат удобния момент и просто изпускат шанса си. Много пъти съм бутал коли зимата.
Наистина трябва човещинка, за да ти се върне някой ден и на теб.
ЕДИТ: Сега се сетих, оня ден си карам и виждам автобуса на спирката, че ще тръгва. Малко хора пускат рейса пред себе си, аз го пропускам винаги и не защото по закон съм задължен, а просто знам к'во е рейса да седи 3мин. без да мърда, а ти да си вътре. Най-очудващото за мен беше, че ми махна с ръка, а когато мина пред мен пусна и аварийните. Леко усмивка ми се изписа на лицето.

Последна промяна randity на 03 Авг 2013, 12:05, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
На клипчето нещата изглеждат доста розови, но в реалността тук в БГ не е точно така. Хората тук нямат никаква култура или поне повечето. За пример ще дам:
- често пускам хора, които се престрояват и т.н., но само половината сигурно благодарят
- не претендирам, че спирам на всяка аварирала кола, но ми се е случвало да помагам веднъж с теглене, няколко пъти с даване на ток, ключ за гуми или поне съм спирал няколко пъти да питам дали някой има нужда от неща. Обаче веднъж аз бях авариралия и никой не спря...
- често при изпреварвания на многолентов път е пълно с хора, които карат в най-лявата лента без да изпреварват и нямат проблем там да стоят, спокойно им е
. Никога не им влизам директно на дълги, а първо почвам с ляв мигач. Познайте колко хора отбират за какво става въпрос - това говори, че нямат елементарна култура и такъв тип комуникация на пътя им е чужда
- спирайки на пешеходна пътека често хората имам чувството, че нарочно се влачат и са толкова мудни. Не че са длъжни да тичат, но само аз ли забързвам крачка, когато някой ме пусне да мина, за да не правя задръстване отзад?
Примери има още много и това са елементарни неща. Работата е, че никой не го бърка и всеки си прави каквото си иска.
Не че не подкрепям такъв тип инициативи, но тук ми се струва загубена кауза.
- често пускам хора, които се престрояват и т.н., но само половината сигурно благодарят
- не претендирам, че спирам на всяка аварирала кола, но ми се е случвало да помагам веднъж с теглене, няколко пъти с даване на ток, ключ за гуми или поне съм спирал няколко пъти да питам дали някой има нужда от неща. Обаче веднъж аз бях авариралия и никой не спря...
- често при изпреварвания на многолентов път е пълно с хора, които карат в най-лявата лента без да изпреварват и нямат проблем там да стоят, спокойно им е

- спирайки на пешеходна пътека често хората имам чувството, че нарочно се влачат и са толкова мудни. Не че са длъжни да тичат, но само аз ли забързвам крачка, когато някой ме пусне да мина, за да не правя задръстване отзад?
Примери има още много и това са елементарни неща. Работата е, че никой не го бърка и всеки си прави каквото си иска.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
Аз пускам хора като излизат на заден от някъде или от някоя пряка, не защото толкова ми се иска, ами защото винаги другия си мисли че аз съм длъжен или че ще му спра СЪС СИГУРНОСТ. И така в 90 на 100, всеки си дава газ яко назад, ба ли го дали има идващи коли - те ще спрат, пък дали са засилени - те да си се оправят. Та за това спирам и пускам.
Извън града ми се е случвало 3 пъти да аварирам и никой не е спирал. Не че съм очаквал в БГ някой да спре.
Извън града ми се е случвало 3 пъти да аварирам и никой не е спирал. Не че съм очаквал в БГ някой да спре.

boksioraE39 написа:... защото като имаш проблем ще разчиташ някой да спре за теб...
Ще ми се да ставаше така, ама не се получава- оставаш си само с разчитането.
Аз лично спирам в едно 80% от случаите като видя аварирал автомобил- само в града не спирам всеки път (затова и процента пада), но извън града съм спирал и в 2 часа сутринта посред нищото, на 10км. от най-близкото село. В много случаи на въпроса "Мога ли да помогна с нещо

Иначе казано- помагам на закъсали колеги по всеки възможен начин щото отлично знам колко е трудно да си закъсал на майната си и да се чудиш как да се прибереш. Понеже карам много съм го закъсвал не 1 и 2 пъти и в началото си мислех "Все ще се намери кой да спре и да помогне- не може само аз да спирам при закъсалите"... Е, оставах си с надеждата, никой не спира. И отдавна вече практиката ми е близо ли съм до града- звъня на приятел да дойде. Ако съм на майната си- издирвам в нета най-близката пътна помощ и звъня. С времето се убедих, че тея които спират като мен са единици и шанса такъв да мине покрай мен е от минимален към никакъв.
Но пък това не означава, че утре като видя следващият вдигнал капака на пътя няма да спра щото разбираш ли на мен никой не ми спира да помогне- пак ще спра, пак ще давам ток, вода, антифриз, бензин, резервна гума (дори ще я сменям, че някои мъже не знаят как се държи ключа), ще тегля до сервиза/дома.
Само едно нещо мразя- пускам някой да се включи в движението и няма кой да каже едно просто "Благодаря"

ПС: Простичко е- правете това което искате другите да правят. Не спрямо вас- по принцип. Спирайте при аварирали- дано този на който сте помогнали утре да спре при някой друг. Вас пак няма да ви огрее като закъсате, спокойно... Пускайте този и онзи да се включат в движението- дано утре те да пуснат някой. Вас пак ще ви засекат и ще ви отнемат предимството- нищо ново... Ползвайте си огледалата и не пречете излишно на по-бързите. Вас няма да ви пуснат, че може и на спирачките да скочат нарочно...
И не се отчайвайте когато говедата около вас не се поучават от примера ви и пак правят всичко по старому. Все някога толерантните и спокойни шофьори ще станем повече от говедата на пътя. Е, няма да е скоро, но все ще е някога- дано сме живи дотогава...
Дотогава ни остава да сме толерантни, да помагаме когато можем и да заспиваме с усещането, че днес сме направили нещо положително.
Много добре знам за какво става въпрос. Аз съм руснак и изобщо не е показно розово, а напротив - точно така си е там. Хората са отзивчиви и често се случва такава помощ да бъде дадена от първия "на пътната опашка". Клипчето е руско мисля, гледал съм друго подобно с част от същите показани моменти.
А аз съм същият и не се отказвам. Когато мога помагам, спирам да услужа, да помогна, давам път, не се юркам, не засичам, не псувам да ми правят път. Така е редно и трябва човек да дава, без да очаква. Когато съм имал нужда от помощ - са ме от.....ли отвсякъде докато все някой е бил човечен и е спирал.
Когато закъсах с един прегрявайки дизел на магистралата - 2 часа никой не спря за помощ. А имах нужда от инструменти и го раздавах стопаджия! Знаете ли кой помогна - минаващата пътна помощ по трасето...
А аз съм същият и не се отказвам. Когато мога помагам, спирам да услужа, да помогна, давам път, не се юркам, не засичам, не псувам да ми правят път. Така е редно и трябва човек да дава, без да очаква. Когато съм имал нужда от помощ - са ме от.....ли отвсякъде докато все някой е бил човечен и е спирал.
Когато закъсах с един прегрявайки дизел на магистралата - 2 часа никой не спря за помощ. А имах нужда от инструменти и го раздавах стопаджия! Знаете ли кой помогна - минаващата пътна помощ по трасето...
Мъжът струва точно толкова,
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
boksioraE39 написа:kagebista написа:Братята руснаци. По уж "студенокръвни", но къде къде по-сплотени.
Защо така мислиш,всичко е до човек.. Винаги пускам някой защото искам и мен да ме пуснат а не да чакам 10-минути... Винаги спирам когато видя кола на аварийни...В най-големите студове в София и където се сетиш съм давал ток,дърпал съм коли даже веднъж ме удариха отзад...За това винаги съм казвал шофьорите не се създават,те се раждат такива и това да си шофьор не е само да раздаваш газ а понякога трябва и да спреш,да помогнеш защото като имаш проблем ще разчиташ някой да спре за теб... Сменяли сме гума на ТИР в Полша в такъв студ че даже не можеш да мислиш но колегата от Стара Загора беше съм сигурен че още помни простаците дето мръзнеха с него 2-часа в снега... Просто е до човек,такаче спирайте незнаете кога ще сте в същото положение е не само...просто трябва човещина.... Но който е нон-стоп на пътя може да разбере какво казвм,повечето гъзари с М-ките все ще се приберат от ОМВ-то на бояна до тях но на 2000-3000-хиляди км от България при проблем не е толкова лесно...![]()

С камионите няма как. Трябва да се помага.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Помагал съм когато мога,просто няма как според мен! Най лошо е някой да закъса на непознато място! Преди 2-3 години работих на един обект до главен път! Зима,студ,сняг,лед. Руснак се спуска с камион по прохода,но е имало буци лед или нещо подобно и чупи нещо на камиона! Казал си няма проблем,колегата му се връща на другия ден от Турция и ще помогне! Но се оказало,че печката му и тя е счупена! Видяхме се,поприказвахме,извиках го при мен да изкара нощта,но не се съгласи,защото го е било страх за товара! Навън минус 20,намерихме начин с един трактор и го издърпахме в обекта! Човека се наспа,оправиха камиона и тръгна! Колкото пъти минава през България все намира начин да се отбие да се видим. 

13 мнения
• Страница 1 от 1