Колеги дайте съвет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Колеги дайте съвет

Мнение от punish_the_benz » 04 Авг 2013, 21:03

Колата ми е с затъмнени предни стъкла.
Спират ме за проверка от КАТ , от всички документи НЕ представих само талона на колата и синият талон.
Написаха ми акт за непредставяне на талончетата и по член 105 че управлявам автомобил с затъмнени предни стъкла.
Иззеха ми талона за прегледа , ЗАЩО ??? и ми казаха че колата ми е спряна от движение , как така ????? Не са ми лепнали нито стикер нито в акта някъде пишеше че е спряна от движение ? За капак на всичко дори не ми дадоха копие от акта ? Дефакто си тръгнах без талон за преглед и с кола НА ДУМИ СПРЯНА от движение ?
Някакви своеволия ли са това или аз съм толкова незапознат? Доколкото знам нямат право да взимат документ който не е издаден от тях ?
Дали наистина може да мие спряна колата от движение в момента ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Колеги дайте съвет

Мнение от krasi2bmw » 04 Авг 2013, 21:22

punish_the_benz написа:Колата ми е с затъмнени предни стъкла.
Спират ме за проверка от КАТ , от всички документи НЕ представих само талона на колата и синият талон.
Написаха ми акт за непредставяне на талончетата и по член 105 че управлявам автомобил с затъмнени предни стъкла.
Иззеха ми талона за прегледа , ЗАЩО ??? и ми казаха че колата ми е спряна от движение , как така ????? Не са ми лепнали нито стикер нито в акта някъде пишеше че е спряна от движение ? За капак на всичко дори не ми дадоха копие от акта ? Дефакто си тръгнах без талон за преглед и с кола НА ДУМИ СПРЯНА от движение ?
Някакви своеволия ли са това или аз съм толкова незапознат? Доколкото знам нямат право да взимат документ който не е издаден от тях ?
Дали наистина може да мие спряна колата от движение в момента ?

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. За това спират от движение и минаваш преглед в КАТ след което си вземаш талона , глобата е до 80 лв. и отделно за прегледа още 25-30 лв. Отивай в КАТ .............

Потребител
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: Eunos Cosmo

Мнение от Eunos » 04 Авг 2013, 21:28

Мериха ли стъклата за пропускливост на светлина? Или само на око констатираха проблема? От цитираният член, тази прозрачност трябва да има гранични стойности, които определят дали са прекалено затъмнени и дали си в нарушение. Този акт много лесно ще падне в съда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 04 Авг 2013, 21:47

:yes: и да не си затъмняваш стъклата повече така (предните ).Защото газария,газария и накрая няма BMW .
Kакво точно различно очакваш да се случи като те спрат, когато нямаш документ с специално разрешение?
(или пък си мислил че няма да те спрат никога? :mhihi: :winky: )
Последна промяна Beamerdriver на 04 Авг 2013, 22:08, променена общо 2 пъти
39470

Аватар

Мнение от F3P » 04 Авг 2013, 22:04

Eunos написа:Мериха ли стъклата за пропускливост на светлина? Или само на око констатираха проблема? От цитираният член, тази прозрачност трябва да има гранични стойности, които определят дали са прекалено затъмнени и дали си в нарушение. Този акт много лесно ще падне в съда.

Стига с глупостите де- няма граници от-до. Сложил ли си фолио (каквото и да е) гориш. И успех с обжалването... След 5-6-8 месеца :mhihi: Колата на трупчета ли ще седи в това време :?: Абсолютно лесно е след такъв акт- отиваш в КАТ, минаваш преглед по редовният начин и си ходиш по живо, по здраво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 04 Авг 2013, 22:22

е без талон за преглед,ако е само,разминал си се.намери някъде да минеш преглед и без него
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 04 Авг 2013, 22:32

В момента временно съм в едно малко градче! Един от полицаите от местното РПУ са му затъмнени всичките стъкла на автомобила с фолио-нищо се не види :mhihi: ! А кажете ми, сам ли трябва да се спре от движение и да се глоби?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 04 Авг 2013, 23:49

Stoqnov_1979 написа:В момента временно съм в едно малко градче! Един от полицаите от местното РПУ са му затъмнени всичките стъкла на автомобила с фолио-нищо се не види :mhihi: ! А кажете ми, сам ли трябва да се спре от движение и да се глоби?

документ с специално разрешение
39470

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Авг 2013, 1:00

Beamerdriver написа:
Stoqnov_1979 написа:В момента временно съм в едно малко градче! Един от полицаите от местното РПУ са му затъмнени всичките стъкла на автомобила с фолио-нищо се не види :mhihi: ! А кажете ми, сам ли трябва да се спре от движение и да се глоби?

документ с специално разрешение

Няма такова нещо! Показвал карта,че им е колега и готово!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 05 Авг 2013, 1:49

След доста търсене да намеря каква точно е санкцията за затъмнени предни прозорци по смисъла на:

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

... не намерих ясно разписана такава. Тоест се наказва според:

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Прилагам и Решение по Наказателно дело. Най-отдолу е интересната част - http://www.vrs.bg/upload/2013/postanove ... 141813.htm , която гласи " „Глоба” в размер на 20лв. на основание чл. 185 пр.1 от ЗДвП за нарушение на чл.105 ал.1пр.1 от ЗДвП ".

ПП. Има и други такива дела в нет-а, ако съм разтълкувал решението грешно, моля някой по-просветен колега (може би юрист) да ме коригира.
Live forever or die trying

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 05 Авг 2013, 12:01

Добре де! Триста теми има за затъмнените стъкла, не разбрахте ли, че не може да се затъмняват. А това, че куката е със затъмнени - еми един вид "преференция" си му е и аз бачкам в един от телекомите и разговорите ми са без пари! Разбираш ли тънката нишка?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Авг 2013, 12:22

Ми ако искаш да му го върнеш,снимай автомобила и този дето се качва в него,пиши един имейл до шефа на местното рпу или кат или там каквото се явява,пиши му че са те глобили пък видиш ли тези дето трябва да са за пример са с подобни затъмнени прозорци и че ще раздухаш случая и така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 05 Авг 2013, 12:39

speeder88 написа:Добре де! Триста теми има за затъмнените стъкла, не разбрахте ли, че не може да се затъмняват. А това, че куката е със затъмнени - еми един вид "преференция" си му е и аз бачкам в един от телекомите и разговорите ми са без пари! Разбираш ли тънката нишка?

То е ясно, че е забранено. Въпросът е че не могат да ти спрат колата от движение за това.
Live forever or die trying

Аватар

Мнение от F3P » 05 Авг 2013, 12:50

Никой не ти я спира от движение- само констатират, че има техн. неизправност (чл.10 от ППЗДвП) и ти взимат талона за преглед. Минаваш нов преглед и си готов- просто е.
Изображение

Назад към Извън Темата