Литекс Мотърс във фалит...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: Новият "български" кросоувър Н6 е вече в Ловеч

Мнение от ръб » 07 Авг 2013, 13:18

Защо сравняваме разход на автомобили с разлика в теглото половин тон ? А тоя китаец е точно толкова модерен колкото и Х5 на 10 години. А и ме съмнява китаеца да има 8-10 еърбега.. в крайна сметка има си причина стари БМВта да са на цените на нови китайци... you get what you pay for !

Аватар

Мнение от F3P » 07 Авг 2013, 13:26

ukelichko написа:Същото като да ти се строши Е70. Викаш пътна помощ, съдират ти гъза и те вкарват в сервиз. Там поръчват частта, монтират я, излизаш от още едни пари и продължаваш накъдето си тръгнал...

Това за гъза и парите е ясно- даже и е пробвано :banghead:
Интересно ми беше друго- отде частите :?: Тук определено не се поддържат в наличност всички части- ако ми умре примерно компютъра какво правя :?: Чакам нов от Китай ли :?: Ако е европейски модел все ще излезе наличен някъде тоя чарк и ще дойде за 48 часа, ама това е китайче и частта я няма налична...

ръб написа:... А и ме съмнява китаеца да има 8-10 еърбега...

И сега като ти кажа, че си тъп хейтър ще се засегнеш дълбоко и ще се оплачеш на другаря модератор, нали :?: Ако се беше погрижил да погледнеш какво предлагат китайците нямаше да пишеш глупости, но за теб явно е важно да си хейтър- е, получава ти се...
Китаеца има предни (2бр.), странични (в предните врати- 2бр.) + завеси за предни и задни места (тея се броят за 4бр.)- станаха баш 8бр. възглавнички, тъкмо колкото има и великото Е53...
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Авг 2013, 13:50

предпочитам да катастрофирам в Х5 отколкото в GreatWall

като си спомня как един приятел автомонтьор беше качил алфа 156 2000 и някоя си година на подемника и ми показваше, че задния носач е от огъната ламарина 2 мм и как го усуква на ръка си представям китайчето от какви вестници е направено
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 14:07

Хаос написа:като си спомня как един приятел автомонтьор беше качил алфа 156 2000 и някоя си година на подемника и ми показваше, че задния носач е от огъната ламарина 2 мм и как го усуква на ръка си представям китайчето от какви вестници е направено

:clap: :wave: :kuku:
Ти вече изби рибата :bowdown:
Мисля че няма какво повече да се каже по-темата - китайчето го правят от вестници, а пък индийските направо без носачи, като лагерница :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Авг 2013, 14:11

А колко звезди ще вземе китаеца?
Колко пъти ще се почустваш добре като го отключиш и запалиш?
Дали няма да му намразиш безумно тъпия интериор и изработка за 1 месец след покупката?

Това е БМВ форум, по-назад го бяха писали.
Ако ти снасят всеки месец, за да ни рекламираш тия варели... Ок.
Ама ако си убеден, че това подобие на нещо заслужава почти 50к много бъркаш форума и поучително-назидателния тон в постовете.

Иди ся оплюй и в подфорума е30 щото видиш ли китаеца е по-смислен от него. И в е36, и е46... Замисли се за е90.
Пък като истински ентусиаст като си сметнеш и разликата във горивото и частите... Заеби.

Аватар

Мнение от F3P » 07 Авг 2013, 14:13

Хаос написа:предпочитам да катастрофирам в Х5 отколкото в GreatWall...

Дано Е70 да е с 5 звезди, щото Е53 е с 4 звездички- точно толкова има и Н5 джипа на китайците. Общо взето е все тая дали ще си в Е53 или в китаец :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Авг 2013, 14:17

Последна промяна Е.Димитров на 07 Авг 2013, 14:18, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 07 Авг 2013, 14:18

F3P - защо реши че няма да плащаш нищо по китаеца първите 100 000 км.? Като се развали съединителя - те ще ти сменят гаранционно смяташ?
На кукуво лято!
Така както си ги изпляскал произволно цените на Е70 - плясни и едни 3 500 лв. за части и труд по смяна съединител на Комън рейловия Хувър 6.
Или мислиш всички юзъри тук за неандерталци. Твърде много неща и от скъпите не вървят с гаранция.

Иначе всички Е70 - които виждам на пазара за 40 000 лв. са с вече платено пълно каско за 7-8 месеца напред. А който реве за гениалното нещо гаранция почти всички салони я предлагат за по новите екземпляри като Е70. И Армеец и Булстрад предлагат каско - гаранция на механична част.

И много точно си писал. Дали е Е70 и Хувър 6 - 42 000 лв. са огромна сума за не малко българи. И Хувър 6 е в категорията за богати на висока длъжност. На изплащане вноската му е 1500 лв. на месец!
Просто с цените си Хувър 6 си скача в категорията на доста по-заможните от средния българин. И не ми пиши за Хувър 6 сякаш всичко му е безплатно като е в гаранция!
Факта че рекламират Литекс Мотърс за първите 10 купувачи предплатили Н6 - безплатни 5 обслужвания за 60 000 км. говори достатъчно.

Ако не се вразумят и не смъкнат цените до тези на новия Дъстър който излиза октомври и е за 20 990лв. стартова цена до 33 000 лв. - ще страдат много продажбите на Н6!
Дачия имат политика в момента да запазват цените си за всеки нов модел! Изключително хитър мениджмънт!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Новият

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 14:35

host написа:Колко пъти ще се почустваш добре като го отключиш и запалиш?
Дали няма да му намразиш безумно тъпия интериор и изработка за 1 месец след покупката?
Това е БМВ форум, по-назад го бяха писали.

Защо си мислите, че целта на темата е да продава H6 на заклети Е30 фенове като златко баретата??? То е ясно че почти всеки от форума би предпочел да кара старо Х5 вместо нов Н6...
Според мен целевия пазар на тези джипки са застаряващи бизнес дами и господа, дето нямат пари за нов Х5, ама им се кара нов джиБ, та си купуват чисто нов китаец... Или за служебни...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от F3P » 07 Авг 2013, 14:51

Демирев написа:....

Кой е казал, че няма да се плаща нищо- разбира се, че ще се плаща обслужването и консумативите. Ама ако се опитваш да ме убедиш, че за 100 000км. няма да ремонтираш нищо сериозно по едно Е70 не си уцелил балъка дето да ти повярва. Просто ти разяснявах подробно защо нов китаец за 45 бона не е в категорията на Е70- БМВ-то колкото и да е хубаво и премиум марка има и поддръжка като за премиум марка извън гаранцията. Нова кола за 45 бона = стара кола премиум марка за макс. 30 бона. Но тогава отиваш на около 10-годишни екземпляри, на "реални" км., от Горубляне или Враца- успех :mhihi:
Вярвай ми- Гюнтер хич не е балък да ти продаде читав автомобил ако не е на зор. И Гюнтер, и Фабрицио продават колите или когато са прецакани/ударени, или когато скъпият ремонт чука на вратата, или когато му е икономически неизгодно (данъци и подобни) да кара тая кола.

drago_pavlov написа:...

Гад такъв, що издаваш фронта бе :mhihi: Сега всички ще се покрият щото НЕ СА застаряващи и/или имат пари за ново х5 и разните китайци хич не ги вълнуват...

Е.Димитров написа:Тест драйв ...

Ако тоя не лъже много може и да се окаже приличен автомобила :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 07 Авг 2013, 15:17

Не на 100 000 ами на още 5000 км. ще смениш първо я дебитомер я сонди и датчици. Ясно е!
Цените обаче няма да са кой знае колко различни! Всичко е сбирщайн при китаеца и има много части бош..сименс и прочие дето не са по-евтини.
Дори в една нова Лада Нива вече има куп части на Бош. Умря съветският карбуратор и се пръкна немска инжекционна с-ма.
Умряха вече евтините части! :(
Може би на Дъстъра са най-прилични цените на частите сред новите 2010г. и нагоре 4х4 паркетници...не знам?! Или Фиат Седичи.
Последна промяна Демирев на 07 Авг 2013, 15:19, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2013, 15:17

F3P написа:Просто ти разяснявах подробно защо нов китаец за 45 бона не е в категорията на Е70

:yes:
е70 не е никога няма да бъде за хора с плитки джобове

на новите коли били те китайски или корейски голямото дърво е точно гаранцията,
за която всички бленуват ... на практика дерат по 3 кожи в сравнение с нормален сервиз,
а обслужването и сменените неща напрактика са с ниско качество или изобщо не се случват
гаранцията като стане време да важи ти носят от 10 кладенеца вода, кво си прецакал ти и тн.

кЕтаеца става ама за хора нямащи отношение към колите и не мислещи на автомобилна тематика
караш и хвърляш на 4-5 год и купуваш следващия кашон с 4 гуми и УСБ ...

Дъсътра ково го мешате като той е мнооого по-малък и няма общо с джип изобщо?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 07 Авг 2013, 15:27

K_Ilkov написа:Дъсътра ково го мешате като той е мнооого по-малък и няма общо с джип изобщо?

440 см. дължина - 167 см. висок. Н6 е същия като Дъстър и Тигуан.
И двата Н6 и Дъстър са мноого леко повдигнати ванчета с електронно 4х4 в по-скъпите версии и 4х2 в базата.

Стария Н5 беше голям!

Къде видя в темата джип? Пишем си още от заглавието за кросоувър - паркетници!

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Авг 2013, 15:28

drago_pavlov написа:
Хаос написа:като си спомня как един приятел автомонтьор беше качил алфа 156 2000 и някоя си година на подемника и ми показваше, че задния носач е от огъната ламарина 2 мм и как го усуква на ръка си представям китайчето от какви вестници е направено

:clap: :wave: :kuku:
Ти вече изби рибата :bowdown:
Мисля че няма какво повече да се каже по-темата - китайчето го правят от вестници, а пък индийските направо без носачи, като лагерница :mhihi:

защо се обаждаш неподготвен? това е П-образен профил от 2мм ламарина... без проблем с една ръка го хващаш през средата и усукваш...
2 такива са на колело (вижда се на снимката)
вместо да си одереш джантите ще си изкривиш носачите с такова окачване
и това е италианска кола... Дето италианците определено знаят как се правят коли...
Изображение

А смисъл да коментирам, че в България в завода нищо не се произвежда, пер се, а само се асемблира, тоест сглобява?
Наети са едни гайкаджии да въртят с Chicago Pneumatic-а болтовете на джантите, даже май нямаха пари да си купят гайковерти и си взеха гаечни ключове, ама това е отделна тема, други да монтират интериор, трети да спускат двг в коша и да стягат скобичките на маркучите и това е... Тоест тук не се произвежда нищо. Това е не производство, а асемблиране. Има коренна разлика.
При асемблирането качествения контрол не се нуждае от измервателни машини, технолози, развойна дейност изобщо от квалифициран персонал, а само от гайкаджии в добрия случай със средно, в общия с основно образование.
Последна промяна Хаос на 07 Авг 2013, 15:39, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2013, 15:38

Демирев написа:Къде видя в темата джип? Пишем си още от заглавието за кросоувър - паркетници!

прав си сигурно
може от предната версия да съм останал с впечатление за нещо по-сериозно
тогава сравнението с х5 е далеч от истината щото е доста амааа доста по-...всичко
и може би е по близо до х3 ама и там е много далеч кЕтаеца по-всички параграфи ...

единственото, за което става за мен е за служебни коли за администрация и полиция и тн
ама дали трябва да се пълнят на Гришо джебовете тогава трябва да се пита ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата