Пребоядисвате ли колите си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Пребоядисвате ли колите си?

Мнение от deyan-enchev » 01 Авг 2013, 21:31

UBAH5 написа:И аз боядисвах. За две години обаче вече пак си има бая кусури :confused: 1300лв ми излезна и си имаше кусури, от същия виден форумен бояджия, като на колегата 8 поста над мен :mhihi:

Съгласен съм ... been there done that.

По-добре не си я боядисвай :nono:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Авг 2013, 17:07

затова при Весо от Пловдив :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 07 Авг 2013, 22:13

UBAH5 написа:И аз боядисвах. За две години обаче вече пак си има бая кусури :confused: 1300лв ми излезна и си имаше кусури, от същия виден форумен бояджия, като на колегата 8 поста над мен :mhihi:

Та кой е въпросния бояджия?
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Авг 2013, 23:12

На мен сега ми идват някакви идеи за нещо по-ярко като електрикаво зелено или подобно синьо, ама се сдържах защото цвета ми хич не е лош. Обаче искам леко да се заостри вида към спортен и се чудя какво да направя. Накрая се зачудих за едно М-ленти през капака и назад(с фолио), обаче засега съм...с нищо. :mhihi: Все пак и 3 седмици да я държа без да я мия, пак изглежда супер защото праха не си личи, освен ако не стане 1 сантиметър дебел. :mhihi:
Ама иначе ако си купя някога черно БМВ(защото по една случайност ще съм намерил перфектния екземпляр за мен в черен цвят), то веднага ще го боядисам, просто защото черни цвят е последния, който бих търпял на моя кола. Нито ми харесва като цвят(скрива колата ако е красива или спортна), нито пък се поддържа лесно с нашите прашни пътища. Най-трудният за поддържане е даже.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 08 Авг 2013, 12:52

BMW Power ACM написа:Ама иначе ако си купя някога черно БМВ(защото по една случайност ще съм намерил перфектния екземпляр за мен в черен цвят), то веднага ще го боядисам, просто защото черни цвят е последния, който бих търпял на моя кола. Нито ми харесва като цвят(скрива колата ако е красива или спортна), нито пък се поддържа лесно с нашите прашни пътища. Най-трудният за поддържане е даже.

Най хубавият цвят е черния особено черна перла :wave: Изобщо не скрива колата (зависи и модела де на някой им отива на други не) ! Имам още две черни коли и този цвят е най трудният за поддържане в България само като излезнеш от автомивката и вече има един слой прах (поне в Пловдив е така ). Пребоядисването в Бг просто губи значение особено ако се кара тази кола или някой идиот ще те надере или торбите с покупките ще влачат по предния капак или ще е нещо друго НЯМА КАК ДА СЛОЖИТЕ 24 часа СОТ на колата !

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Авг 2013, 18:49

Трябваше да напишеш, че е най-хубавия според теб защото реално не е най-предпочитания отдавна, да не говорим, че бая хора срещам, които като мен не искат да чуят за черно. Белият цвят вече е най-ползвания за нови коли, като със съвсем малко изпреварва сребристия(сивия или както там го наречем), а черното бая отстъпи.
Та скрива си и то доста. Една кола с хубави линии като я видиш в черно и в какъвто и да е ярък цвят, ами черното се губи. Толкова се губи, че бих взел розовото на Елвис. :mhihi:
Това не прави черния цвят лош де, просто за мен е най-лош, да не говорим, че реално черното не е цвят, а просто липса на цвят защото го няма в цветовете. Та тази липса на цвят аз я виждам прекалено буквално като липса. Не върви да кажеш, че е най-хубавия, просто защото нито е водещ някъде, а и самото нещо като "най-хубав" цвят е прекалено субективно.
Черният цвят може да ме откаже да купя някоя страхотна като състояние кола, само защото не мога да го гледам и трябва да го пребоядисвам. Въпрос на вкус. Някои пък държат на черно. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 08 Авг 2013, 19:36

BMW Power ACM написа:Трябваше да напишеш, че е най-хубавия според теб защото реално не е най-предпочитания отдавна, да не говорим, че бая хора срещам, които като мен не искат да чуят за черно. Белият цвят вече е най-ползвания за нови коли, като със съвсем малко изпреварва сребристия(сивия или както там го наречем), а черното бая отстъпи.
Та скрива си и то доста. Една кола с хубави линии като я видиш в черно и в какъвто и да е ярък цвят, ами черното се губи. Толкова се губи, че бих взел розовото на Елвис. :mhihi:
Това не прави черния цвят лош де, просто за мен е най-лош, да не говорим, че реално черното не е цвят, а просто липса на цвят защото го няма в цветовете. Та тази липса на цвят аз я виждам прекалено буквално като липса. Не върви да кажеш, че е най-хубавия, просто защото нито е водещ някъде, а и самото нещо като "най-хубав" цвят е прекалено субективно.
Черният цвят може да ме откаже да купя някоя страхотна като състояние кола, само защото не мога да го гледам и трябва да го пребоядисвам. Въпрос на вкус. Някои пък държат на черно. :dunno:

Добре, разбрахме, не ти харесва.
Аз и в тъмното си я намирам, така че не знам какво скрива. Белия цвят отива на голяма кола, черния отива на всяка, така че нека ми е зле с черната кола :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Авг 2013, 20:02

Абе и от черно до черно има разлика.

Човек ако има даймъндшварц като мен... нормално да намрази черното. Нито дълбочина, нито кой знае какъв як ефект на перлата в него... изглежда като избледняла. Не е като шварц 2 примерно, кеф ти да си гледаш колата.
Иначе и аз подкрепям, точно след 1 час колата е лом след като си я измил, когато е черна. Другата която карам е сива. Еми майна, цяла магистрала до морето, 4 дни по разни полу-човешки пътища с чакъл и пясък и изглежда малко по мръсна от купето ми, след като е било 1 ден пред офиса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 08 Авг 2013, 21:29

Разкошно- според цвета пестим по 5 лв на седмица от автомивки :mhihi:
Аз па имах една златиста и цела година не съм я мил и като я разкопах после открих, че имала прозорци :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Авг 2013, 21:32

аа, истинския даймъндшварц си мени оттенъка доста отчетливо когато наоколо има нещо с друг цвят
ако има нещо синьо става нощно-синьо металик
ако е червено придобива леко лилав оттенък
на силна слънчева светлина изглежда металик сиво
много си е хубав цвета де

но честно казано с радост бих го заменил за един брилантрот или ако има даймъндрот, ама такова не съм виждал
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Авг 2013, 21:49

Нема се плашите. Слагате ей туй нещо в боята и има перла мерла и всичко .Само малко повече лак ще трябва ама то който трябва си знае.
08082013154.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 08 Авг 2013, 22:00

А, не така за чернотоооо, аз пък колкото и да се напъвам, все мисля, мисля, харесват ми разни цветове, но вероятността да си купя нещо различно от черно BMW клони към нула. 36-цата ми беше Даймънд швард, 46-цата е Космо, да, прахолясват здраво, всяка драскотина се вижда и все пак за мен това е цвета! Почти всички варианти ми харесват...

Колкото до боядисването, до един момент боядисвах почти всеки път отделен детайл при по-сериозна драскотина, но от известно време ми писна, то цъфтят като... :twisted: даже почти спрях и да се ядосвам като открия нова... Някой дет като не остане детийл без поне две щети /което време е доста близко май :mhihi: / ще я боядисаме цялата... Или ще я засилим на канче :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 08 Авг 2013, 22:28

От край време BMW се отъждествява с черния цвят.

Jet Black и само Jet Black!
Пролетта влизам в бокса за пребоядисване.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E 30-ки
Мечтае да кара: с безплатен бензин
Детайли за колата: дърт бандит!

Мнение от Teodor40 » 09 Авг 2013, 0:38

Борис_Малинов написа:

Та кой е въпросния бояджия?

Автосервиз М Техник - Иво Семов ...този донесе много разочарование на няколко потребители във форума,естествено срещу доста пари,защото бил невероятно добър специалист и точен към клиентите си!
Изображение
02.27.2007-05.01.2010-E30 316i '89 M40B16,Sedan,Schwartz
04.20.2010- ??? - E30 320i '88 M20B20,Sedan,Diamondschwartz

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 09 Авг 2013, 9:24

Kroki написа:затова при Весо от Пловдив :)

стига си ги отварял,той работи само за мен и мои клиенти :mhihi: :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата