Интересни "пътчета" за каране :)
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Интересни "пътчета" за каране :)
Кърджали ,след там някъде якуруда или нещо такова беше до кирково-коли няма,само завои,хубав асфалт и...крави
Пак след кърджали,но посока пловдив,минава се не през хасково ами през някаква баня беше,минерална баня или такова,спускане,качване,хубав асвалт и...крави
Между другото,точно на този участък,за първи път в живота си видях крава която спря и се почеша зад ухото със задният си крак
Бях изумен,как не го заснех,още ме е яд

Пак след кърджали,но посока пловдив,минава се не през хасково ами през някаква баня беше,минерална баня или такова,спускане,качване,хубав асвалт и...крави

Между другото,точно на този участък,за първи път в живота си видях крава която спря и се почеша зад ухото със задният си крак

Бях изумен,как не го заснех,още ме е яд

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Явор написа:що не пробваш първо на някоя писта от околните и най добре с инструкторили всичко знаеш и можеш
Ар ю токинг то ми?

Иначе ако искам да се уча, знам къв е начина, споко

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
hell's angel написа:Велинградското дефиле е асфалтирано наскоро, 'ма там по-спокойно, че е тесничко

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Като гледам до момента все хора от района около София пишат, ама да вметна една много добра отсечка в шуменско.Става въпрос за скоростен етап Велики Преслав от рали Златни Пясъци, започва непосредствено след Омуртагов мост, накрая на Преслав, посока Върбица. Цялата отсечка е 10 км приблизително, много технично трасе с бързи участъци и много различни по сложност завои.Препоръчвам каране нощно време за да се използва цялата широчина на трасето, което по принцип е сравнително тясно.Ненатоварен като цяло път, малка денивелация и сравнително къси прави, завоите в по-голямата си част са достатъчно бързи.Пътя доставя удоволствие за каране, независимо от автомобила, стига да имате гуми и окачване. Карал съм го навремето със състезателна Лада 2107 гр.А, карал съм го и с Пунто 55 коня и винаги ми е било кеф. Имате ли път насам непременно вижте за какво говоря, отделно че в шуменско има и страхотни други отсечки от рали Златни, с хубав асфалт и почти без никакъв трафик.
ПП. Шипка ми е фаворита от планинските преходи, винаги карам оттам като пресичам Балкана, макар котленски проход да ми е доста по-близо
ПП. Шипка ми е фаворита от планинските преходи, винаги карам оттам като пресичам Балкана, макар котленски проход да ми е доста по-близо
Последна промяна michev на 08 Авг 2013, 17:23, променена общо 1 път
only rear wheel drive
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Преди около 3-4 години минавах почти всяка вечер през Шишка. Много често това беше към 2-3-4-5 часа сутринта и нямаше почти никви коли по това време, тук там някой заблуден като мен
Тогава още го ремонтираха на участацъ. но ми беше адски приятно да минавам от там, макар и с баничарка си я настъпвах от време на време като бях в настроение. Скоро не съм минавал от там, но до колкото знам, вече целият проход е оправен, което ще много приятно за 1-2 минавания от там в малките часове на нощта.
През Буздлуджа съм минавал няколко пъти и настина са много приятни завоите и на много от тях имаш видимост напред, но асфалта беше доста гаден. Като завои участъка е супер, но като настилка доста гаден.
Минавал съм веднъж от Елена към Сливен, не знам как се казва този проход, само знам, че минах през няколко, в които не видях бял човек, само бразилци имаше и гледах как да се махна по-бързо, че бях с един пълен бус. От страната към Елена, беше много гаден прохода, кофти път и доста тесен. От страната към Сливен беше ремонтиран, широк и с много хубава гледка.
Също така Търново - Елена има един доста добър участък. След като се отбиеш от пътя, който е от Търново за морето и тръгнеш за Елена. В началото е сравнително право, но понякое време преди Елена има много приятни завои. Там също бая гориво са изхабили баничарката и един бус
Ако се сетя за още някой ще добавя.

През Буздлуджа съм минавал няколко пъти и настина са много приятни завоите и на много от тях имаш видимост напред, но асфалта беше доста гаден. Като завои участъка е супер, но като настилка доста гаден.
Минавал съм веднъж от Елена към Сливен, не знам как се казва този проход, само знам, че минах през няколко, в които не видях бял човек, само бразилци имаше и гледах как да се махна по-бързо, че бях с един пълен бус. От страната към Елена, беше много гаден прохода, кофти път и доста тесен. От страната към Сливен беше ремонтиран, широк и с много хубава гледка.
Също така Търново - Елена има един доста добър участък. След като се отбиеш от пътя, който е от Търново за морето и тръгнеш за Елена. В началото е сравнително право, но понякое време преди Елена има много приятни завои. Там също бая гориво са изхабили баничарката и един бус

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Aз особено харесвам пътя до Gruenenwald. Пейзажите наоколо са като излезнали от приказка: http://www.youtube.com/watch?v=XHooRVmE4B0
Are you M enough...?!
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Пътят между Доспат и Батак е чисто нов и гладък, с 1 тон завои. Онзи ден минавах...Е няма такъв як път... Планини, язовири, рекички, пак планини, пак язовири 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Дайте некое красиво дефиле да си метнем колата от там 

ATR-42/72
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: Интересни "пътчета" за екстремно каране :)
The7omahawk написа:Божурище - Пожарево - Гурмазово и тн. до отбивката за Брезник. Страхотно е за каране, като има 1-2 участъка, където е тясно и има дупки и там много бавно и внимателно, през останалото време става за даване на газ, почти няма трафик, вечер пък съвсем. И е почти 40 км
Палци горе и за колегата, който споменава Бистрица - Железница. Страхотно е и тамНо си има трафик...
Понеже често минавам оттам да кажа, че дупките предимно са в селата или точно преди/след тях а в селата така или иначе не е хубаво да се лети

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
kinetism написа:Преди около 3-4 години минавах почти всяка вечер през Шишка. Много често това беше към 2-3-4-5 часа сутринта и нямаше почти никви коли по това време, тук там някой заблуден като менТогава още го ремонтираха на участацъ. но ми беше адски приятно да минавам от там, макар и с баничарка си я настъпвах от време на време като бях в настроение. Скоро не съм минавал от там, но до колкото знам, вече целият проход е оправен, което ще много приятно за 1-2 минавания от там в малките часове на нощта.
Също така Търново - Елена има един доста добър участък. След като се отбиеш от пътя, който е от Търново за морето и тръгнеш за Елена. В началото е сравнително право, но понякое време преди Елена има много приятни завои. Там също бая гориво са изхабили баничарката и един бус![]()
Бузлуджа вече е перфектна колега , от 1 2 години на сам.Северната страна на Шипка е по-зле в момента.
На участъка Елена - Сливен тази пролет имаше рали , така че ще е оправен със сигурност.Като цяло.
А отсечката Търново Елена е 33 километра , много динамичен път , тесни участъци , асфалта е добър , но вечер е много натоварен.
Асеновград - Кърдали през минералните бани има такива завои че очите ти си разменят местата , реконструираха го наскоро и сега е перфектен , отсечката е 60км и се излиза на село Черноочене на 5км от Кърджали.
Кърджали - Джебел - също голяма писта

В този район се сещам и за Кърджали - Смолян през Ардино - голяма писта също , особено на качване много си вярваш.
Карах веднъж Петрич - Гоце Делчев през Попови Ливади в Пирин

Юндола си е класика през зимата , Белово до Якоруда , после се отделяш от пътя за Разлог и хващаш Елешница , изобщо тия райони там са в изобилие такива пътища.
Велинград - Пещера - мисля че скоро даже имаше и рали там , също уникален път.
А Асеовград Смолян там си е цяло трасе през целия маршрут.
Колегите от Родопите , да се размърдат имат какво да пишат в тази тема да не се крият

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
верно ли папаз чаир е оправен
... браво, там е яко, сравнимо може би само с беклемето...
онзи ден карах белово - юндола - разлог... в началото е кофти, горе е много добре, към разлог надолу има капани по мостовете, и трябва да се внимава... никога не бях минавал, хареса ми като маршрут
... и никой не изпревари локомотива

онзи ден карах белово - юндола - разлог... в началото е кофти, горе е много добре, към разлог надолу има капани по мостовете, и трябва да се внимава... никога не бях минавал, хареса ми като маршрут

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Подбалкана мие е най-любим. Уникален асфалт уникални гледки, а и колегата е снимал малко скучна част от пътя. На места има страшни завой. Често сме с моторите там. Догодина мисля да го пробвам под 3 часа до Бургас оттам.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Интересни "пътчета" за каране :)
Хаос написа:леле тука вече почнахте да четете морал за такива неща като настъпване на газта
само спамите май?
аз харесвам подбалканската магистрала
ето даже клипче как разходих вчера М5-тицата по нея до мемориала на Левски
Приятелски съвет... като сменяш винаги го прави на две части с лека пауза на неутралното положение. Така в същност ще си по бърз и ще може да сменяш с "два пръста"

Честито за колата изглежда доста запазена!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Асеновград > Червен > Долнослав > Новаково (тук вече леко технично) > Комунига
Много абразивен асфалт, много високи нива на сцепление. Скорости до 100км/ч са постижими по завоите без риск от влизане в насрещното. Слаба видимост поради растителност около пътя.
Огромно сцепление, малко трафик в делничните дни - събота и неделя много парапланеристи ходят в Добростан.
Много абразивен асфалт, много високи нива на сцепление. Скорости до 100км/ч са постижими по завоите без риск от влизане в насрещното. Слаба видимост поради растителност около пътя.
Огромно сцепление, малко трафик в делничните дни - събота и неделя много парапланеристи ходят в Добростан.
BMW_RIDER написа:Подбалкана мие е най-любим. Уникален асфалт уникални гледки, а и колегата е снимал малко скучна част от пътя. На места има страшни завой. Често сме с моторите там. Догодина мисля да го пробвам под 3 часа до Бургас оттам.
то видеото е час и половина, само откъс съм качил, иначе завоите са много готини
steeN написа:Хаос написа:леле тука вече почнахте да четете морал за такива неща като настъпване на газта
само спамите май?
аз харесвам подбалканската магистрала
ето даже клипче как разходих вчера М5-тицата по нея до мемориала на Левски
Приятелски съвет... като сменяш винаги го прави на две части с лека пауза на неутралното положение. Така в същност ще си по бърз и ще може да сменяш с "два пръста"А и техниката се пази повече.
Честито за колата изглежда доста запазена!
Опознаваме се с колата, а аз имам много да уча още... Едва ли мога да оползотворя и 10% от възможностите й в момента..
Друг път, който се сещам е Стара Загора - Казанлък - много приятни завои за висока скорост (130-150), без дупки, малко трафик
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4