Ограничение 90 км в час на самолетна писта
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ограничение 90 км в час на самолетна писта
Още ли го има това безумие или си важи стандарта 140 км в час?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: Ограничение 90 км в час на самолетна писта
Това да не е при Враца? Предполагам още важи отраничението ,освен ако няма табелка за магистрала
. Общо взето в Бг е голям абсурд с тези ограничение - Тракия 140 км/ч , Хемус 130км/ч и и даже на места още им стоят табелките от някакви стари ремонти с надпис 70км/ч , Люлинската до Перник е 130, от Перник до Диканя е 90 и от Диканя е 120. Пътят е един и същ 3 различни ограничение.

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Мисля, че става въпрос за така нареченото "аварийно летище" на град Варна. До колкото знам там вече има мантинела и май няма да се ползва като аварийно...

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Магистрален път минаващ през т.нар. летище за аварийно кацане Провадия - което никога не е ползвано.
На това място с 10 платна и 50 метра широк път с 10 км. видимост прав път - спокойно може да отпуснат 160 км в час. Ама кой ли пита. Важно е глоби да се пишат.
На това място с 10 платна и 50 метра широк път с 10 км. видимост прав път - спокойно може да отпуснат 160 км в час. Ама кой ли пита. Важно е глоби да се пишат.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Няма ли разделителна мантинела макс скорост ти е извънградската 90км/ч. Ако ще и 25 ленти да има и 20км пътя да е прав, тва няма абсолютно никакво значение!
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Демирев написа:Магистрален път минаващ през т.нар. летище за аварийно кацане Провадия - което никога не е ползвано.
Един шофьор да си изсипе кафето да навлезе със 160 в насрещното и става мазало. Те не случайно се слагат тея мантинели. То не е както си го мислиш - колкото е по-широко, толко по-бързо да се кара. Една магистрала трябва да е обезопасена за да и се позволи висока скорост, а тая отсечка не е достатъчно обезопасена. Когато няма мантинела - няма магистрала! Поне в България. Те не случайно в САЩ са им толкова ниски ограниченията по магистралите. Там на повечето Interstate-ове единственото разделение между платната е полянка 15-тина метра широка.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
При ограничена видимост вечер или при мъгла съвсем спокойно можеш да минеш по диагонал на това тъй наречено летище без да усетиш даже.Така че поставянето на мантинела е повече от задължително.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Демирев написа:Още ли го има това безумие или си важи стандарта 140 км в час?
Да ти отговоря, че гледам темата отива на другаде ...
Няма го ограничението от 90 !
Стандарта си е 120 !!!!
140 е за хупер новите участъци от АМ Тракия !
По Хемус такова няма и да има ...

И все пак карай с едно на ум там, че се излитат ТИР-ове и разни други колела ....
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

ивчо написа:Демирев написа:Още ли го има това безумие или си важи стандарта 140 км в час?
Да ти отговоря, че гледам темата отива на другаде ...
Няма го ограничението от 90 !
Стандарта си е 120 !!!!
140 е за хупер новите участъци от АМ Тракия !
По Хемус такова няма и да има ...![]()
И все пак карай с едно на ум там, че се излитат ТИР-ове и разни други колела ....
140 e за всички магистрали в България, освен ако не е оказано друго със знак

Не Мы такие, Жизнь такая
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Демирев написа:Магистрален път минаващ през т.нар. летище за аварийно кацане Провадия - което никога не е ползвано.
Какви 160, какви пет лева?
Това така наречено "летище" е едно от най-опасните места в отсечката Шумен-Варна! И то точно поради липсата на мантинела.
Преди 3 години пътувах към Варна и един Мерц С купе (най-голямото купе - не знам точно модела) беше успял да изхвърли камион с ремарке в нивата отстрани!
Двигателят му (V8 или V12) беше на около 20-ина метра напред, цялата предна част до арматурното табло я нямаше. Хората вътре си стояха като живи - и двамата доста едри.
Че се разговорихме с един приятел от Провадия като стигнах Варна. Той ми каза, че там редовно стават такива катастрофи. Засилват се с 200 (път широк, края му се не види), виждат вдясно някой бавен (камион), друг го изпреварва със 130 примерно. И за да не намалявят, право през средата между платната. Обаче в средата между двете ленти е пълно с боклуци. Пукат гума, завъртат се както са с 200 (говоренето по телефона в този момент доста помага) и... където дойде. В случая Мерцът беше останал на платното, ама камионът, дето е бил вдясно, беше отишъл в нивата. За късмет не беше ударил никой в насрещното. Но не е да не се е случвало.
Подобно беше положението с отсечката Бургас - Созопол. Добра видимост, четири ленти и много катастрофи. Откакто сложиха мантинели, катастрофите намаляха, а и хората започнаха да карат малко по-бавно, понеже с мантинелата пътят взе да им се вижда тесен.
В Германия неслучайно отсечките без ограничения са само на магистрали и то на добре обезопасени магистрали.
Не ме разбирайте погрешно - аз съм ЗА да нямаме ограничения по магистралите като в Германия, но такива магистрали все още нямаме, а тези конкретно "летища" са просто опасни.
Touring & windsurf club
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Georgieff написа:Не ме разбирайте погрешно - аз съм ЗА да нямаме ограничения по магистралите като в Германия, но такива магистрали все още нямаме, а тези конкретно "летища" са просто опасни.
Аз не съм съгласен. В немските магистрали е вкарана много повече инжинерна мисъл отколкото в наще. Там пътя е равен като бебешко дупе и завойте са много полегати, асвалта е двойно по-дебел от на останалите магистрали в Европа. Въобще сравнение не може да става. Тука ако отпуснат неограничена скорост, ще има масови убийства - демек виновникът ще е държавата. А и не забравяй, че хора каращи с 250 ще преминават покрай хора каращи със 90-100. Това съвсем не е добра идея особенно с неравностите които понякога трябва да се заобикалят. Няма да е приятно някой да те нацели отзад със 150км над скоростта с която се движиш ти. Но пък едно 160-180км на по-правите отсечки без проблем може да се отпусне според мен. На Пловдив-Бургас 160км са перфектна скорост.
ПС: Извинявай, недочетох 2-рата част от изречението ти, ти си се бил уточнил. Все пак ще оставя размишлението ми.

ПС2: околовръсното на Ботевград също е такава отсечка без мантинели. За летище едва ли е замисляна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Georgieff написа: И то точно поради липсата на мантинела.
Ко речи ?!
Кога последно минава оттам ?!
На Ботевград няма мантинела ...
Пак казвам, няма ограничение 90 (или поне няма знак) !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- ивчо
- старши ентусиаст
-
stefanoff написа:140 e за всички магистрали в България, освен ако не е оказано друго със знак
Автомобилите обаче ще могат да се движат по-бързо само по новите участъци, където настилката позволява да се развива по-висока скорост.
Хемус не помня да влиза в това допълнение !
Сега погледнах закона и дават 140 за навсякъде ... Извинявам се за което ...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Не сравнявайте нашите нещастни пътища с немските магистрали изобщо.
Разликите между нашите и техните пътища са очевидни. Например виражите на завоите, самата пътна настилка, която е от бетон, хилядите датчици, микрофони и камери. Липсата на гънки, бабуни, неравности дори и на мостовете.
Тук там има ограничения да, но те са от сорта на 130 или 100, и то заради опасни участъци, където падат мъгли, има заледяване зимата, образуват се локви, защото пътя е с такава особеност. Там си вали дъжд/сняг доста и по много.
А и начина на шофиране там е съвсем различен. При подаване на мигач (без значение дали е на магистралата или в града) веднага ти се прави място да изпревариш, или да се престроиш. Този зад теб, дори и с 400 да кара, трябва да удари спирачките и да те пропусне. Това тук е неприложимо, защото всеки си го мери с колата си и си мисли, че е най-великия на пътя. Обикновено за това са и честите ПТП-та тук в Бг. Всеки си е повярвал, че колата му е супер мега, мисли си, че на него не може да се случи и съответно кара с превишена скорост.
Не се научихте. Тези ограничения са сложени за да не се пребиеш, а не да те забавят. Това, че ще пристигнеш с 10-20 мин по-късно оправдание ли е да караш с превишена скорост, и да рискуваш твоя и чуждия живот?
И да знаете, и на най-големия шофьор може да му се случи ПТП. Доказано е в практиката за толкова години, не един или два пъти. Не си мислете, че сте безсмъртни.
Разликите между нашите и техните пътища са очевидни. Например виражите на завоите, самата пътна настилка, която е от бетон, хилядите датчици, микрофони и камери. Липсата на гънки, бабуни, неравности дори и на мостовете.
Тук там има ограничения да, но те са от сорта на 130 или 100, и то заради опасни участъци, където падат мъгли, има заледяване зимата, образуват се локви, защото пътя е с такава особеност. Там си вали дъжд/сняг доста и по много.
А и начина на шофиране там е съвсем различен. При подаване на мигач (без значение дали е на магистралата или в града) веднага ти се прави място да изпревариш, или да се престроиш. Този зад теб, дори и с 400 да кара, трябва да удари спирачките и да те пропусне. Това тук е неприложимо, защото всеки си го мери с колата си и си мисли, че е най-великия на пътя. Обикновено за това са и честите ПТП-та тук в Бг. Всеки си е повярвал, че колата му е супер мега, мисли си, че на него не може да се случи и съответно кара с превишена скорост.
Не се научихте. Тези ограничения са сложени за да не се пребиеш, а не да те забавят. Това, че ще пристигнеш с 10-20 мин по-късно оправдание ли е да караш с превишена скорост, и да рискуваш твоя и чуждия живот?
И да знаете, и на най-големия шофьор може да му се случи ПТП. Доказано е в практиката за толкова години, не един или два пъти. Не си мислете, че сте безсмъртни.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
thewhitestig написа:...
ПС2: околовръсното на Ботевград също е такава отсечка без мантинели. За летище едва ли е замисляна.
точно за летище е замисляна, т.е. като аварийна писта
в региона отсечката е популярна като ПИК /писта за излитания и кацания/

ограничението е 90 км/ч

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2