(Не) ходете там (тема за летните почивки)
Модератор: Общи модератори
Re: (Не) ходете там (тема за летните почивки)
TNT написа:Не може да отидеш на плажа и да гледаш как жените се къпят с чаршафите, все едно са някакви корабокрушенци, които точно са доплували брега

За Созопол усещам, че ще се наиграем яко, ама... Май и на мен ще ми е за първо и за последно.
Да питам поне магазини като Билла, Каулфанд, Лидъл и т.н. има ли? Сергии с плод зеленчук?

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
taratora написа:TNT написа:Не може да отидеш на плажа и да гледаш как жените се къпят с чаршафите, все едно са някакви корабокрушенци, които точно са доплували брега
![]()
Е такива няма сега. Виж по Истанбул и другите некурортни градове с излаз на море по-става, но по курортните градчета такива индивиди няма....е поне аз не съм виждал.
Има, има

Миналата година всеки ден имаше по 1-2 такива на плажа в Кушадъсъ...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:taratora написа:TNT написа:Не може да отидеш на плажа и да гледаш как жените се къпят с чаршафите, все едно са някакви корабокрушенци, които точно са доплували брега
![]()
Е такива няма сега. Виж по Истанбул и другите некурортни градове с излаз на море по-става, но по курортните градчета такива индивиди няма....е поне аз не съм виждал.
Има, има![]()
Миналата година всеки ден имаше по 1-2 такива на плажа в Кушадъсъ...
Еее те нарочно сигурно са ги пращали да се знае къде се намираш

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз съм бил в Мармарис 2008 септември.. Лятото е адски горещо там, а тогава за 10 дена видях само едно мъничко облаче
. Много хубаво си прекарахме, алл инклузив, храна колкото ти се ще, басейнчето в комплекса, от групата в България яки пиченца... И комплекса не беше баш на центъра, ами на 500м от централната улица. От три блока под формата на буквата П, а посредата 2 басейна с полянки и 1 закрит, барче и всичко необходимо. Много доволни останахме.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Созопол , Хармани, Централния е ми е много малък и препълнен, ако имаш възможност Каваци/Смокиня най-добрия вариант.Ще споделя тази година какво ми направи впечатление от нашите курорти.
Созопол
По-чисто от минали години, и доста по ефтино, но пълно с народ, най-добре на плаж Каваци/Смокиня, ако е далече Хармани.
Несебър - Равда
По мръсно от Созопол, и също толкова народ, Равда цените са една идея по ниски от Созопол а в Несебър една идея по високи, плажовете ми се сториха всички еднакви.
Лозенец
Скъпо сравнение с останалите, плажа не е нещо особенно (направо смотан ако броим и този на Оазис), направо са направили селото на нищо.
Китен
Бях на диско там, цени като в Несебър, много млади хора.
Като цяло ми се стори по-чисто и по ефтино навсякъде от предходни години.Което за мен е някаква положителна насока (без Лозенец)
Созопол
По-чисто от минали години, и доста по ефтино, но пълно с народ, най-добре на плаж Каваци/Смокиня, ако е далече Хармани.
Несебър - Равда
По мръсно от Созопол, и също толкова народ, Равда цените са една идея по ниски от Созопол а в Несебър една идея по високи, плажовете ми се сториха всички еднакви.
Лозенец
Скъпо сравнение с останалите, плажа не е нещо особенно (направо смотан ако броим и този на Оазис), направо са направили селото на нищо.
Китен
Бях на диско там, цени като в Несебър, много млади хора.
Като цяло ми се стори по-чисто и по ефтино навсякъде от предходни години.Което за мен е някаква положителна насока (без Лозенец)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
A къде е плажа на Кушадасъ? Щото гледам, гледам на картата и немога да намеря някакав по-сериозен плаж.
http://goo.gl/maps/CEeQW
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На практика нямат. На места имат докаран отнякъде си пясък. Останалото са скали.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
thewhitestig написа:A къде е плажа на Кушадасъ? Щото гледам, гледам на картата и немога да намеря някакав по-сериозен плаж.
E това е Central Beach, който е най-хубавия (за стандартите на курорта

https://maps.google.com/maps?q=Aqua+Cen ... rkiye&z=16
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
taratora написа:TNT написа:Не може да отидеш на плажа и да гледаш как жените се къпят с чаршафите, все едно са някакви корабокрушенци, които точно са доплували брега
![]()
За Созопол усещам, че ще се наиграем яко, ама... Май и на мен ще ми е за първо и за последно.
Да питам поне магазини като Билла, Каулфанд, Лидъл и т.н. има ли? Сергии с плод зеленчук?
има, НО в Бургас

плод зеленчук има,да

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:E това е Central Beach, който е най-хубавия (за стандартите на курорта)
Не ми изглежда особенно приятен, нито достатъчно широк.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
thewhitestig написа:drago_pavlov написа:E това е Central Beach, който е най-хубавия (за стандартите на курорта)
Не ми изглежда особенно приятен, нито достатъчно широк.
Aко си решил да ходиш в Турция заради "хубави" плажове просто се откажи преди да си се разочаровал

drago_pavlov написа:Повечето са с чакъл
Баластра, баластра

- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
Re: Не ходете там (тема за летните почивки)
taratora написа:///sasho написа:Ходих в Мармарис - Турция и не го препоръчвам като курорт. Едни и същи магазини по главната улица, няма къде толкова да се веселиш, абе с две думи нашето черноморие си е в пъти по хубаво.
Два пъти съм бил там и не мога да се съглася с казаното. Главната улица е супер дълга и има всякакви магазини и заведения. Отнема доста време да минеш от едната страна и да се върнеш от другата.
Дискотеките, клубовете и т.н. са изнесени в единия край на града непосредствено на марината.
Има няколко клуба точно в центъра и още няколко в края на града.
Пясъкът в двата края наистина е шитня
и става да легнеш на него само в централната част, понеже се поддържа от заведенията там и шезлонга и чадъра се плащат. Като казвам плащат взимаш една бира например и можеш да ги ползваш безплатно.
Не се вижда много, но става ясно горе-долу.
Като цяло Мармарис е по-спокойно от Анталия и Бодрум например. За по-улегнали хора е. Докато Анталия и Бодрум са за парти 24/7 и по принцип за по-млади хора.
Към 20-и август мислим да ходим в Созопол, хотел Twin House. Някакви отзиви за хотела? И като цяло за плажовете двата в Созопол?
На плаж в Созопол - само Каваци, като най-добре е или пред заведението "Sweet" или "Green life". На другите зони чадърите са много близо един до друг и не са за препоръчване. Пред Sweet чадър с два шезлонга е 25лв, голям чадър с четири шезлонга е 50лв, може да си вземете допълнително барбарон за 5лв. За Green life чадър с два шезлонга (пластмасови) е 20лв, във Вип зоната чадър с два дървени шезлонга е 30лв. Заслужава си, водата е много чиста, особено до обяд..след обяд някакви течения докарват водорасли, които са търпими в повечето случаи. Добре е да се ходи не по късно от 10-10:30ч защото по късно трудно се намират места.
Разбира се, има и безплатни зони, зависи на кой какви пари му се дават. Паркинга е 5лв за цял ден и е силно препоръчителен, тъй като паяка е навсякъде и е 50лв.
Върнах се вчера от там и за девет дневен престой съм много доволен.
Другите два плажа - Централен и Хармани са пренаселени и не толкова чисти..особено водата. Има и още един плаж - Буджака ,но е малък и имаше много водорасли на брега и във водата.

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
thewhitestig написа:randity написа:Уникално може да е било едно време на Градина. В момента е пълен леш, не айляк. Бунгала, глупости, всичко е пълна боза. Плажа е мръсен, водата също ...
На Златната Рибка е готино. Намира се в края на същия залив, точно преди да почнат скалите на Созопол.
Точно така, на bar La Mouche при Мецката е перфектно!
Re: Не ходете там (тема за летните почивки)
carbumper написа:Паркинга е 5лв за цял ден
В цял Созопол един единствен паркинг ли има