Словения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Словения

Мнение от goldz » 11 Авг 2013, 23:06

Харесъл съм си кола в Словения, как да си я внеса от там?
Ако някой знае да обясни :idea:
И ме интересува колко ще ми струва докарването. :driving:
БЛАГОДАРЯ !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Словения

Мнение от drago_pavlov » 12 Авг 2013, 14:45

Словения е член на ЕС, следователно не би трябвало да има нищо специално при "внасянето" на кола от там - отиваш, купуваш, транзитни номера и тръгваш за България.
Ако ще я караш на собствен ход до тук докарването ще ти зависи от разхода. Любляна-София са около 900 км. В Словения мисля е с винетка и цената е или 10 или 15 евро за 10 дни. В Хърватска пътните такси са около 22 евро, а в Сърбия около 13.

Все пак това са общи приказки - никога не съм купувал кола от чужбина, а пътните такси ги знам понеже пътувам доста. Ако искаш компетентно мнение изчакай някой друг да се изкаже :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 12 Авг 2013, 16:30

Колега, мога да ти кажа колко ще ти излезе пътят дотам и обратно, информация от юли тази година.

В Сърбия има магистрални такси - една от Ниш до Белград и една от Белград до границата - съответно 340 сръбски динара (5,80лв) и 730 динара (12,64лв). В Хърватска също са с винетни такси - една от границата до малко след Загреб и една до самата граница със Словения - съответно 121 хърватски куни (31,60лв) и 6 куни (1,57лв). В Словения са с винетка - 15 Евро за 7 дни и 30 Евро за 1 месец. Горивото в Хърватска (в Сърбия не съм зареждал) беше 9,5 куни/литър (около 2,57лв/литър дизел), в Словения беше точно 1,376 Евро за литър дизел. Пътят от София до Любляна се взима спокойно на един дъх.

Навсякъде можеш да си плащаш с виза карта с левова сметка, курсът на Виза е много добър и няма да се занимаваш да обменяш валути, да ти връщат ресто и т.н. Само в Словения на първите каси не приемат виза карти, но можеш да си купиш винетката от първите две бензиностанции преди касите, там приемат виза.

Поздрави и успех ;)

Потребител
Аватар

Мнение от goldz » 13 Авг 2013, 0:59

Благодаря за отговорите :D Но аз явно не съм формолирал въпроса правелно :kuku: .
Повече ме интересува оформянето на документите и номерата как става а не самият път.
Аз лично съм ходил няколко пъти с кола до Италия така че съм наясно с магистралите и венетките

Назад към Извън Темата