Мнения за Opel Insignia?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Мнения за Opel Insignia?

Мнение от Jordana » 11 Авг 2013, 11:17

Ами пусни тема в опел хонда или мерцедес форума "да си купя ли БМВ ? " и ще видиш какво значи смислена дискусия.Тука тази е направо на академично ниво :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Авг 2013, 11:21

Jordana написа:Ами пусни тема в опел хонда или мерцедес форума "да си купя ли БМВ ? " и ще видиш какво значи смислена дискусия.Тука тази е направо на академично ниво :lol:

Аз бих пуснал но съм баннат от тия форуми заради подобна тема... :kuku:
Е аз се регистрирах там за онази тема де... :mhihi: :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Авг 2013, 11:27

Biogame написа:Изчетох цялата тема,умрях си от смях от някой коментари,ама не виждам колегата дето е пуснал темата нещо не се включва изобщо.
Стои и гледа сеира отстрани :mhihi: :lol:

Добре де,кажи и ние да се посмеем на това дето си се смял

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 11 Авг 2013, 12:39

Е.Димитров написа:
Biogame написа:Изчетох цялата тема,умрях си от смях от някой коментари,ама не виждам колегата дето е пуснал темата нещо не се включва изобщо.
Стои и гледа сеира отстрани :mhihi: :lol:

Добре де,кажи и ние да се посмеем на това дето си се смял

Май му е смешно че 99% от нормалните хора ще вземат 3-4-годишно BMW пред нов Opel... :winky:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Авг 2013, 14:57

Автопроизводителят "Опел" -част от автомобилния концерн "Дженерал Мотърс", обяви, че до 2016 г. ще закрие своя втори най-голям завод на територията на Германия - този в Бохум.

От ръководството на компанията заявиха, че закриването на завода в Бохум се налага заради спад в продажбите на европейския пазар.

В "Опел" се надяват да избегнат съкращенията на свои служители чрез построяването на мястото на завода в Бохум на разпределителен център. Обмисля се и разкриването на производство на авточасти, в което да бъде преквалифициран освободения персонал.

За последните няколко десетилетия в Германия не е закрит нито един автомобилен завод, като предприятието в Бохум ще е първото. В него понастоящем работят 3200 души. Заводът е най-крупното предприятие в града, чието население е 380 хил. души.

При това според Тимер Opel трябва да се позиционира по-ясно и да не се цели в премиум пазара. „Виждам нас по-скоро в конкуренция със Skoda, отколкото с марката Volkswagen“.

Къде ги хвърлихме Опел ? Те хората се мъчат със шкода да се борят ние тука с БМВ ги сравняваме .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 11 Авг 2013, 22:33

boksioraE39 написа:Май му е смешно че 99% от нормалните хора ще вземат 3-4-годишно BMW пред нов Opel... :winky:

м/удругото тва се случва само в България. ама щото сме тарикати всички, баварци ще караме.

мен ми прави впечатление, че в скандинавието се карат доста повече нови автомобили от типа форд/мазда/опел/киа и т.н. разните марки.

иначе ако трябва да отговоря сериозно по темата - зависи от доходите на един на човек спрямо това дали трябва да си позволи нова кола или не.
ама тва би трябвало всеки сам да си го реши.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 11 Авг 2013, 23:01

Denmark написа:
boksioraE39 написа:Май му е смешно че 99% от нормалните хора ще вземат 3-4-годишно BMW пред нов Opel... :winky:

м/удругото тва се случва само в България. ама щото сме тарикати всички, баварци ще караме.

мен ми прави впечатление, че в скандинавието се карат доста повече нови автомобили от типа форд/мазда/опел/киа и т.н. разните марки.

иначе ако трябва да отговоря сериозно по темата - зависи от доходите на един на човек спрямо това дали трябва да си позволи нова кола или не.

Е ти къде я сложи Мазда... бива ли така... Мазда е една от най-добрите и качествени марки. Особенно последните години правят толкова хубави автомобили, че не бива даже да се слага в едно изречение с Kia.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 12 Авг 2013, 1:25

thewhitestig написа:
Denmark написа:

Е ти къде я сложи Мазда... бива ли така... Мазда е една от най-добрите и качествени марки. Особенно последните години правят толкова хубави автомобили, че не бива даже да се слага в едно изречение с Kia.

мии честно казано новите коли от тоя клас изглеждат еднакви. все пластмаса както казваше някой, ама тва не ги прави по-лоши от старите. разликата би следвало да идва при премиум марките като БМВ, Мерцедес, Ауди. и затова и казах мазда, пък мисля че цените им са сходни с изброените по-горе. а не бива и да се слага мазда до БМВ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 12 Авг 2013, 13:29

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

Oще ли смяташ, че няма разлика от Киа? :mhihi: Съжалявам, че минавам толова офтопик, но няма как да не защитя втората ми най-любима марка. :)

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 12 Авг 2013, 17:41

А ти къде сложи мазда в едно изречение с "най-добрите и качествени марки" :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 12 Авг 2013, 18:16

Това няма смисъл да го коментирам въобще. Погледни продължителните тестове на Auto Bild или на която и да е друга авто медия. Модели на Мазда винаги винаги взимат челни позиции. Както и да е, не се отклонявай от темата щото не ми се занимава с дълги спорове на тема Mazda > all(-BMW).

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Авг 2013, 19:31

И след като тази година абонираните за победата японски производители демонстрираха неочаквани слабости - множество сервизни акции при Toyota, проблеми със сервизното обслужване при Mazda, - през 2010 г. за първи път на първото място се изкачва корейският производител Hyundai.

За специалистите в бранша това изобщо не е изненадващо. Ръководителите на заводите на BMW изобщо не крият възхищението си от превъзходните производствени методи на Hyundai. Членът на управителния съвет на VW Кристиан Клингер превръща напредъка на корейците при най-новите модели в пример за собствената си работа: “Hyundai са номер 1, и ние трябва да се учим от тях."

http://m.24chasa.bg/Article.aspx?Id=565054

Темата е поучителна и интересна както предположих....
Изводите,които направих за себе си:
1.Покупката на каквато и да е нова кола освен BMW е свързана с незабавна загуба на 20-30% от стойността на колата,само докато я регистрираш.При BMW това не е така.Цената на новозакупено BMW леко,но неотменно расте с годините,но тъй като всички собственици на BMW са алтруисти цените на вторичния пазар са по-ниски отколкото в шоурума.
2.Покупката на каквото и да е BMW е винаги по-добра сделка от покупката на каквато и да е друга кола,независимо дали ще е нова или не.

Поздрави!! :bchug:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 12 Авг 2013, 22:32

Аз пък мисля че е същото да обвиняваш любител на швейцарски шоколад че си купува милка а не български от Своге .Може би опел правят не лоши коли както и хюндай както и много други но имат един основен недостатък - нямат синьо бялата емблема с пропелера на капака .За мен това е достатъчно .Ако сме пълни прагматици спрямо качества и цена на един автомобил или марка изобщо не би трябвало да съществуват клубове на марката фен-групи и почитатели по цял свят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Авг 2013, 23:28

Jordana написа:Аз пък мисля че е същото да обвиняваш любител на швейцарски шоколад че си купува милка а не български от Своге .Може би опел правят не лоши коли както и хюндай както и много други но имат един основен недостатък - нямат синьо бялата емблема с пропелера на капака .За мен това е достатъчно .Ако сме пълни прагматици спрямо качества и цена на един автомобил или марка изобщо не би трябвало да съществуват клубове на марката фен-групи и почитатели по цял свят.

Не обвинявам никого за личните му предпочитания :idea: Просто ми е странно и донякъде неразбираемо твърдението,че BMW винаги е по-добрият избор....което не винаги е така....,но разни хора-разни идеали ;)
Ясно ми е,че това е BMW форум,ама все пак.......
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Потребител
Аватар
Кара: F16
Мечтае да кара: F16
Детайли за колата: Bmw X6 (F16), 313 HP

Мнение от vedi78 » 22 Май 2016, 22:31

Не можах да се сдържа на откровенните глупости които пишат някои "разбирачи" каращи полуизгнили 20-30 годишни бмв-та.
Хора поспрете се малко, вие качвали ли сте се изобщо на нова кола ?
Аз карам инсигния (160 кс 2,0 цдти) която стана вече на 115 000 км.
За тези км по колата сменям само консумативи във (официалния сервиз разбира се) - нищо друго, тук чувам за слабо окачане, това не е вярно колата се кара във Варна и то във вилната зона (дупки бол).
За парите си колата е перфектна може би без конкуренция в класа си.
За сравнение старо бмв е60(на 3-4 год) и нов опел нямам думи просто :D .
За вървежа днес по магистралата в посока Девня Варна едно такова е60 при скорост 150 ми присвятква че иска да мине -пуснах го!
Който се е движел по този път знае че има изкачване та реших да го пробвам да видим :) натиснах ...и той натисна ама не му стигнаха силиците на 200 км вече ми дишаше праха и така до завоите където намалих... :D
Според мен няма база за сравнение между инсигнията и старото е60...Инсигнията е кола на годината в европа и бг за 2009-2010...с 18 ки вози мн приятно, и върви много :) аз обичам да я настъпвам и по магистралите почти винаги съм на лявата лента :) при средна скорост 170-180 6,8-7,0 разход.
На разбирачите които са виждали инсигния само на снимка мога да дам кординати на л.с за тест драйф :)
С две думи колата е много здрава, върви много и вози добре има доста екстри...поздрави

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата