(Не) ходете там (тема за летните почивки)
Модератор: Общи модератори
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: (Не) ходете там (тема за летните почивки)
за турция, май пак гроздето кисело а
, ако искате пясък слизате до анталия.
ако не държите на пясък, навсякъде по-насевер става.
като погледнете 1 път водата в тяхното море, разбирате защо на нашето му викат ЧЕРНО

ако не държите на пясък, навсякъде по-насевер става.
като погледнете 1 път водата в тяхното море, разбирате защо на нашето му викат ЧЕРНО

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Бил съм само веднъж извън България на море - Паралия Врасна, Гърция през 2010 година. Плажа беше хубав. На места се срещаше чакъл, но предимно беше пясък. Самото селце е много приятно. Тихо, спокойно, но не и умряло. Перфектния баланс. В радиус 2км имаше 3 супермаркета. Като във всяко съседно селце (Stavros, Nea Vrasna и т.н.) поне по още 3. Отделно в самото селце навсякъде има хранителни магазини. По покрайплажната улица е фул с ресторанти и кръчми. Отвсякъде се чува българска реч. Даже сервитьорите са българи. Въобще много ми хареса! Относно водата, да определено е доста по-бистра отколкото в нашто море. Като съм до рамене във вода си виждам пръстите на краката без проблем. На Черно Море трудно мога да го изпълня тоя фокус.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Черно море е вътрешно море.Много реки носят всякаква мръсотия .Няма някакви особено силни течения,спрямо Средиземно море,затова водата е такава.Както се казва в една книга обаче,"Горчиво е ,но си е мое".Не забравяйте ,че много европейци нямат щастието да имат топло море на брега си.Няма такива пясъчни плажове като нашите.И аз бях в Гърция тази година.Чиста вода,но чакъл на плажа.Липсваше ми Шабла!Какви шезлонги,какви кинти за идиоти!?!Как ще им плащам за да съм на плажа!Идете на Дюни в долния край където все още има дюни и си правете кефа.
С много любов към децата!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Мястото което на мен ми хареса е Торони..( https://maps.google.bg/maps?q=toroni&hl ... F&t=h&z=17 ) Страхотно селце в средния крак на Халкидики.. Плажа е уникален.. мек.. водата също е уникална.. Мястото е страхотно.. Квартира с гледка е 35е за нощувка и по 30 ако е повече от 2 нощувки.. Цената е за стая с малка кухня.. има място къде да си палните скаричка, да не се притеснявате за колата и е на 30м от плажа.. Като цяло плажа е ето това:

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
stormrider написа:Черно море е вътрешно море.Много реки носят всякаква мръсотия .Няма някакви особено силни течения,спрямо Средиземно море,затова водата е такава.Както се казва в една книга обаче,"Горчиво е ,но си е мое".Не забравяйте ,че много европейци нямат щастието да имат топло море на брега си.Няма такива пясъчни плажове като нашите.
Точно затова още повече ме хваща яд на цялата мизерия и гнусотия по нашето море, причината не е само в това, че е затворено. Като малък нагълтвах по литър вода на ден сигурно, "летен вирус" не съм хващал никога. Ами не искам да почивам по шубраците, за да хвана що-годе чиста вода и малко незастроен пясък без пияни британо-шведчета проснати по него. Находил съм се по къмпинги и палатки (като се замисля къмпингувал съм във всички страни от СИВ

Never mistake motion for action...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Е.Димитров написа:Всъщност това са снимки от българското черноморие,все едно времето е спряло 1989 година
Това е изглед от балкона ми
Къде е това?
ПП. Препоръчайте прилично хотелче без значение в коя част на черноморието. Условието ми е да е тихо, за да мога да почина, водата да е чиста и да мога да взема кучето си с мен! Благодаря предварително!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
speeder88 написа:Е.Димитров написа:Всъщност това са снимки от българското черноморие,все едно времето е спряло 1989 година
Това е изглед от балкона ми
Къде е това?
ПП. Препоръчайте прилично хотелче без значение в коя част на черноморието. Условието ми е да е тихо, за да мога да почина, водата да е чиста и да мога да взема кучето си с мен! Благодаря предварително!
Село Синеморец , колега.
Тихо , няма навалици , що годе нормални цени , ако морето не е довлякло водорасли , водата покрай ивицата е направо бяла.
Вечер след 23:00ч чуваш как се разхождат мравките.
Само с кучето не знам как стоят нещата.По плажа е забранено или поне на единия.
Виж за устието и липите не знам , но на главния плаж и на Слилистар е забранено.

А на Шкорпиловци, там Бяла, Обзор как е? В смисъл има ли народ? Водата чиста ли е?

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
taratora написа:А на Шкорпиловци, там Бяла, Обзор как е? В смисъл има ли народ? Водата чиста ли е?
Шкорпиловци последно като ходих пролетта да се разходя точно на главния плаж правиха нови хотели.. сигурно около 5 броя.. Бяла почти си няма плаж.. Докато обзор откакто направиха големите хотели до него е фулл..
За Синеморец подкрепям.. там наистина остана едно от малкото места.. както и Резово..
- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
Re: Не ходете там (тема за летните почивки)
taratora написа:carbumper написа:Паркинга е 5лв за цял ден
В цял Созопол един единствен паркинг ли имаИли такава е тарифата навсякъде в града?
Не, разбира се.. паркинги има колкото искаш. Имах предвид паркингите в района на Каваци, останалите из града са по 2лв на час, някои правят промоция след 22:00ч - 4лв за цяла нощ (до 9 сутринта)

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Leon написа:stormrider написа:Черно море е вътрешно море.Много реки носят всякаква мръсотия .Няма някакви особено силни течения,спрямо Средиземно море,затова водата е такава.Както се казва в една книга обаче,"Горчиво е ,но си е мое".Не забравяйте ,че много европейци нямат щастието да имат топло море на брега си.Няма такива пясъчни плажове като нашите.
Точно затова още повече ме хваща яд на цялата мизерия и гнусотия по нашето море, причината не е само в това, че е затворено. Като малък нагълтвах по литър вода на ден сигурно, "летен вирус" не съм хващал никога. Ами не искам да почивам по шубраците, за да хвана що-годе чиста вода и малко незастроен пясък без пияни британо-шведчета проснати по него. Находил съм се по къмпинги и палатки (като се замисля къмпингувал съм във всички страни от СИВ) и искам да си заведа детето на нормална почивка, без да дебна да не глътне капка вода в морето и т.н. Защото вече не е горчиво, а има фекално-мазутен вкус, поне покрай брега.
Абсолютно съм съгласен, колега. Ходих 4 години подред на Арапя. Няма такова хубаво място, спокойствие ... Да, обаче последните 2 години от отходните тръби на единствения хотел към 15:00-16:00 вятъра вкарваше в залива какви ли не неща, като изключваме водорасли, дървета, чашки, чинийки. Най-много бях погнусен, че както се бях засилил да влизам във водата едно голямшко гамно ме погледна влюбено ... От тогава се отвратих, на следващата година отидохме пак, пак същата работа + гамната и повече не съм стъпвал. Но не само това беше причината. Другото дразнещо беше, че за 4-ма човека плащаме 20лв. на човек за нощувка без чадъри и шезлонг, а в шибаното бунгало за 4 години смениха само мрежата на комарника /струва към 5лв./ и закачалката в банята /около 1.50лв./ ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Leon написа:stormrider написа:Черно море е вътрешно море.Много реки носят всякаква мръсотия .Няма някакви особено силни течения,спрямо Средиземно море,затова водата е такава.Както се казва в една книга обаче,"Горчиво е ,но си е мое".Не забравяйте ,че много европейци нямат щастието да имат топло море на брега си.Няма такива пясъчни плажове като нашите.
Точно затова още повече ме хваща яд на цялата мизерия и гнусотия по нашето море, причината не е само в това, че е затворено. Като малък нагълтвах по литър вода на ден сигурно, "летен вирус" не съм хващал никога. Ами не искам да почивам по шубраците, за да хвана що-годе чиста вода и малко незастроен пясък без пияни британо-шведчета проснати по него. Находил съм се по къмпинги и палатки (като се замисля къмпингувал съм във всички страни от СИВ) и искам да си заведа детето на нормална почивка, без да дебна да не глътне капка вода в морето и т.н. Защото вече не е горчиво, а има фекално-мазутен вкус, поне покрай брега.
Чак ме върне в ония времена когато и аз така вода гълтах и вирус да хвана...какво беше това нещо?

По-назад в темата бях писал за Зорница на Свети Влас, не знам дали съм пропуснал да отбележа, че водата миришеше отвратително(не, че успях да влезна заради многото камъни, ама то се усещаше навсякъде)и се оказа, че в близост някаква тръба изхвърляла някакви неща...

Някой каза нещо за Синеморец и Силистар. Миналата година бях там. Толкова спокойно, че чак не ми се ходи пак.

На Силистар обаче са се изхитрили пак по Български някакви и искат вход за паркинг, не за друго, ами просто за да минеш по пътя, който бил частна собственост.

Водата там е доста чиста, вървиш 30 метра навътре и все ти е до колене.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Като заговорихме за мръсотия, щом сега е толкова зле, не ми се мисли каква ще е ситуацията след 20-30 години. Май след време единствената дестинация където човек ще може да се наслади на чиста природа, ще бъде Марс. 

uricatoli написа:taratora написа:А на Шкорпиловци, там Бяла, Обзор как е? В смисъл има ли народ? Водата чиста ли е?
Шкорпиловци последно като ходих пролетта да се разходя точно на главния плаж правиха нови хотели.. сигурно около 5 броя.. Бяла почти си няма плаж.. Докато обзор откакто направиха големите хотели до него е фулл..
За Синеморец подкрепям.. там наистина остана едно от малкото места.. както и Резово..
Ахтопол Синеморец и най-вече Резово е доста спокойно...Само че лошото на Резово е че няма никакъв плаж и трябва да се ходи най-близо до Силистар което си е 15км отиване и връщане...а в същото време на 300м от границата започва 1км пясъчна ивица на турска територия на която няма жив човек...На Синеморец централния плаж Бутамята е с много широка плажна ивица и има свободна зона която не е малка и пясъка и на нея е чист.Ако си кола плащаш 2лв за цял ден паркинг в горичка и спираш на 20м от пясъка.Водата също е чиста но не може да се сравнява с тази на плажа Липите...най-чистата вода по нашето черноморие която съм виждал...лошото че е неохранявано и се стига само пеша за 10мин. от Бутамята.Силистар също е хубав плаж на 5км от Синеморец и се намира в защитена територия и в резерват.Като паркирате в горичката срещу 4лв се минава през дървен мост през реката която е пълна с костенурки малки и големи(децата им се радват) водата е чиста има спасител и морето е плитко.В Ахтопол също човек може да почине спокойно и "бюджетно"...Не е много населено и може спокойно да се разходиш да пийнеш бира с изглед към морето вечер за под 3лв и после да си легнеш и да заспиш спокойно без да чуваш музика от кръчми или под терасата ти или бунгалото да минават подпийнали компаний които псуват или викат "само Левски оле".Още един + е че почти всички станции с бунгала са със локални канализации и септични ями които периодично се изпомпват и нищо не се оттича нелегално в морето.