Lexus Is 220д впечатления
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Lexus Is 220д впечатления
Части в тойота, цени като за БМВ, че даже и висше, колко са здрави е относително понятие, не са чак толкова разпространени, че да има статистика за често срещани проблеми.
Като цяло са хубави коли, по ефтини, като нови, с повече екстри, по ефтини и втора ръка съответно.
На мен лично не ми допада дизайна тип заоблени и боядисани палтмаси, лъскавко...някакси материалите изглеждат ефтинки.
Като цяло мнението е че са безпроблеми, но аз лично не съм видял такава кола 300-400к км.
Което само по себеси говори, че не се карат от хора които карат по много, незнам защо.
Отвори мобиле де и виж за какво става въпрос като километри и като цени.
Като цяло са хубави коли, по ефтини, като нови, с повече екстри, по ефтини и втора ръка съответно.
На мен лично не ми допада дизайна тип заоблени и боядисани палтмаси, лъскавко...някакси материалите изглеждат ефтинки.
Като цяло мнението е че са безпроблеми, но аз лично не съм видял такава кола 300-400к км.
Което само по себеси говори, че не се карат от хора които карат по много, незнам защо.
Отвори мобиле де и виж за какво става въпрос като километри и като цени.

Имам познат, който работи в Тойота и според него Лексусите са си доста здрави машини. Не знам доколко това е меродавно, понеже неговите наблюдения предполагам се базират по-скоро на нови автомобили. Защото пък друг познат, който има сервиз твърди, че като станели на по 200 хил. км почвали да им се повреждат доста неща и все скъпи. Обаче не беше много конкретен за какво точно става въпрос.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
dimodi написа:Имам познат, който работи в Тойота и според него Лексусите са си доста здрави машини. Не знам доколко това е меродавно, понеже неговите наблюдения предполагам се базират по-скоро на нови автомобили. Защото пък друг познат, който има сервиз и твърди, че като станели на по 200 хил. км почвали да им се повреждат доста неща и все скъпи. Обаче не беше много конкретен за какво точно става въпрос.
Така изгорях с една Мазда 6, най-здравия автомобил според тогавашната класация на Аутобилд. Точно даже много под 200 хиляди започнаха някакви датчици, климатроника сдаде багажа, интериора започна да се скапва. Явно японските са така. Сега гледам че и Паджерото започва същата история. Та за луксозна кола на старо БМВ си е много добър избор. Просто са здрави коли, като наблюдението ми се базира на две мои коли Е36 и 46
- vld
- Старши ентусиаст
-
Явно затова няма коли на с голям пробег за продажба, просто неиздържат 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vld написа:Явно затова няма коли на с голям пробег за продажба, просто неиздържат
Ми сложих еднакви характеристики на лексус бензин ис 250 и БМВ 3еr ,годината 2005-7 нагоре,нали,освен че са по-евтини,колите които се продават са на едни километри,просто бензиновите се карат по-малко,не че не са надежни..
Имам приятел с LS600 и знам че е доста здрав автомобил ,пък е и страхотна лимузина,но това за високият клас,за малкият нямам идея как е
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ма кой говори за бензинови, в темата се обсъжда 220д спрямо 320д.
Я ги сравни да видиш че лексус над 200к са един или два, и са на по 205 ,не на 295.
А е90 на по 400+к км. има с лопата да ги ринеш.
Да не говорим за Е60 530д, примерно което си праска по 600-700к, за има няма 7-8г. експлоатация, без някакви особенни грижи.
Я ги сравни да видиш че лексус над 200к са един или два, и са на по 205 ,не на 295.
Да не говорим за Е60 530д, примерно което си праска по 600-700к, за има няма 7-8г. експлоатация, без някакви особенни грижи.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vld написа:Ма кой говори за бензинови, в темата се обсъжда 220д спрямо 320д.
Не съм в подобна дилема като колегата пуснал темата,но иначе си струва човек да се замисли,БМВ ми е на сърцето,но пък има доста негативи,едно от която е че се гепат повече...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
[/quote]
Не съм в подобна дилема като колегата пуснал темата,но иначе си струва човек да се замисли,БМВ ми е на сърцето,но пък има доста негативи,едно от която е че се гепат повече...[/quote]
Eй това е един огромен минус да треперя над колата като знам как изчезват за 120 сек
И да и робувам. Ей това намразих покрай предишните си 3 бмв-та. Не мога да си кривя душата, любимата ми марка е БМВ знам и предимствата, знам какво представлява и е60 което стабилно ми е легнало на сърцето, но има едно голямо НО... което си го задавам: - Трябвали аз да служа на колата си или тя на мен ? Затова обърнах поглед към лексуса възможно най-близко до БМВ.
Ще кажете нали ще има каско колата, но опарилите се знаят после какви мъки са да обикаляш по застрахователи.... И другия вариант едно базово е 60 със сивия платнен салон с 16ки оригинални джанти потънали навътре в калниците като подарени, а М пакета на картинки в нета... Просто споделям виждането си...
Не съм в подобна дилема като колегата пуснал темата,но иначе си струва човек да се замисли,БМВ ми е на сърцето,но пък има доста негативи,едно от която е че се гепат повече...[/quote]
Eй това е един огромен минус да треперя над колата като знам как изчезват за 120 сек

Ще кажете нали ще има каско колата, но опарилите се знаят после какви мъки са да обикаляш по застрахователи.... И другия вариант едно базово е 60 със сивия платнен салон с 16ки оригинални джанти потънали навътре в калниците като подарени, а М пакета на картинки в нета... Просто споделям виждането си...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Мен специално не ме притеснява особено момента с кражбите на Е60. Не живея в София, колата ми стои в гараж и почти никога не се случва да нощува на улицата. Застрахователя ми е близък и ме увери, че в града няма случаи на кражби на БМВ. Повече ме притеснява лошия имидж на марката и че напоследък конкретно този модел се кара от разни повярвали си дрисльовци, продали нивите на дядовците си и скочили на Е60-ки за по 13-14 хил. лв. А аз категорично не желая да бъда асоцииран с този тип хора. Не искам да обидя никой и аз обичам марката и в момента карам БМВ, но за съжаление това е истината.
- vld
- Старши ентусиаст
-
За съжаление това е положението, както знаете хората обичат хубавите неща и е нормално някой като се опаричи да купува хубави работи, в смисъл коли от премиум марките, по скъпи дрешки, аксесоари и тн.
Айде заради дришльовците да караме вагени, или пижа, щото нали..... да не ни асоциират.
Айде няма нужда, всеки човек е индивидуален и не е особенно трудно пъврвоначалното впечатление да бъде променено след 1 минута разговор.
За някой и на първата дума в изречението е достстъчна, като чуеш 2-3 паразитни думи непридаващо особен смисъл на това което иска да ти каже, но пък става дълго "бате"
Айде заради дришльовците да караме вагени, или пижа, щото нали..... да не ни асоциират.
Айде няма нужда, всеки човек е индивидуален и не е особенно трудно пъврвоначалното впечатление да бъде променено след 1 минута разговор.
За някой и на първата дума в изречението е достстъчна, като чуеш 2-3 паразитни думи непридаващо особен смисъл на това което иска да ти каже, но пък става дълго "бате"

Съгласен съм, колега, далеч съм от мисълта да слагам всички под един знаменател. Просто съм се нагледал на такива изпълнения от хора с БМВ, че ме е било срам, че в дадения момент и аз седя в кола със същата емблема на капака. Затова ми минават мисли за някаква промяна, но засега все още не мога да се реша на такава крайна мярка.
Малко се отдалечихме от темата. 

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Такава ни е ценностната система по тия географски ширини за съжаление... кой каква кола кара, какъв телефон има, дрехи, аксесоари и т.н.
Из Англия никой не обръща внимание на такива неща... дори да ходиш бос по улицата няма да получиш особено внимание
И аз съм много фен на тези лексуси, но пък именно вътрешното пространство ме направи фен на Е60... та ако трябва да избирам, не бих се замислил и за секунда
.
Иначе сервизно обслужване (ангренаж, масло + филтри) с части от Тойота е по малко от 400лв.... при Е60 с такава сума може да минеш само за някой датчик
Из Англия никой не обръща внимание на такива неща... дори да ходиш бос по улицата няма да получиш особено внимание

И аз съм много фен на тези лексуси, но пък именно вътрешното пространство ме направи фен на Е60... та ако трябва да избирам, не бих се замислил и за секунда

Иначе сервизно обслужване (ангренаж, масло + филтри) с части от Тойота е по малко от 400лв.... при Е60 с такава сума може да минеш само за някой датчик

Карал съм такава кола, за малко ...беше на 2 години и 45 000 км. Вътре би могло да се съпостави с е90, но не и с е60. Нищо не скърца, стегната ходова част, приятно табло и уреди около него! За това време само обслужване, без ремонти. Разход на гориво не съм гладал. Удобно, комфортно и безшумно! Много приятен автомобил според мен и мисля, че е добра алтернатива на 3-та.
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Аз пък съм ги имал и трите и честно да ви кажа,според мен Lexus-a няма как да го сравня с е90,еле пък с тея варели е60.Казвам го от опит,без пристрастия(в момента карам е91 LСI).Минусите които видях в Lexus-a са твърде малко.Скоростната му кутия е малко особена.трябва да стигнеш примерно 120-130 и тогава да включиш 6,понеже ако подраниш,малко зор вижда,а и автомат на дизела няма.Същевременно пък при тая скорост на 5 са ти малко високи оборотите.Имат проблем с 5-тата дюза,която обаче се заменя по сервизна кампания без значение от пробег,дали си я обслужвал в Лексус и другите му там Германски врътки да ти стъжнят живота.Тук не е така.Отиваш,сверяват рамата и ако не е минала сервизна кампания,смяна-безплатно.Това важи и за една тръбичка за обратното налягане на единия ДПФ.БМВ-то върви една идея повече,ама аз не се юркам и затова ми е все тая.АГР заради D-Cat изглежда се запушва по-бързо,но демонтажа и почистването е леко.Минусите са толкова.За материалите по-горе беше писано че били боклук.Явно не е карал и не е виждал или е виждал някой лунен пътешественик.Години разлика с БМВ е90 като качество,лукс,изработка.За ДВГ знаете какви са проблемите на 320д.Някой са мнооого неприятни,но приемаме че при всички дизели е горе долу така.Не мисля че Д-КАТ е страхотен мотор,но се ядва.Основният му проблем е точно въпросния Д-КАТ,ама и на БМВ си заминава за 200к ДПФ-а.Разхода е в полза на БМВ,особено 177к.с. си е направо смешен за тази кола.За е60 няма даже и да пиша защото тази кола отдавна съм я погребал,а и би трябвало да се сравнява с GS.Ама там пак няма как да сравняваме въобще.При е60 проблемите са толкова много,че трябва да чаткам цяла нощ на компа да ги опиша.Пак някъде някой спец се изказа че видите ли,сигурно щяла да бъде по-шумна и т.н.Не се чува нищо вътре,возията е много добра,изолацията на купето също,а такава тема като в е90 подфорума "паразитни шумове и скърцания в купето" ви гарантирам че няма как да се пусне някъде.Проблема на тази кола е че в нашите географски ширини няма никакъв пазар,ама никакъв.Акъл няма да давам на автора на темата,но все пак ако се чудиш,трябва да пробваш и двете.Даже бих те посъветвал за ис25(бензин).Аз си харесвам БМВ-то,не казвам че е лошо,но Лексуса е класа над него.обаче си карам БМВ,щото мога ди си го продам като искам,но ако изключим като причина бързото намазване на ските като ти дотегне,бих карал ис250 около 2008-09г. и то с голям кеф.
Аз като поразгледах други модели на тойота ми казаха да бягам далече от тоя д-кат двигател
А колкото до частите според мен частите на тойота са поне по 2 спрямо БМВ, ако не компенсират със здравина ще е яко набутване 

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4