Инициатива за кръводаряване в СОФИЯ!
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Инициатива за кръводаряване в СОФИЯ!
Уважаеми колеги,
Преди няколко месеца ми хрумна идея за съвместна инициатива на нашия клуб и националния център по кръводаряване. Тъй като в последните месеци имаше няколко активни запитвания и апели за набиране на кръводарители за наши колеги от форума, техни роднини, близки и приятели, смятам че бихме могли, заедно, значително по-организирано да дарим кръв. По този начин можем да помогнем на много повече нуждаещи се от това хора. Идеята на тази кампания е да дарим кръв безвъзмездно, знаейки какъв остър недостиг има в нашата страна. По този начин ще попречим на хората, които печелят пари на гърба на нуждаещите се, които висят пред Центъра по кръводаряване и се възползват от нещастието и нуждата на болните.
Целта на тази тема е да събера ориентировъчна бройка от желаещи, които са здрави, не са дарявали кръв в последните няколко месеца и т.н. (За повече информация: http://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq), за да организираме посещение на Центъра или да изискаме от тях мобилен екип.
Тъй като вече съм провел разговори с членове на УС, които подкрепят тази идея, както и с представители на НЦТХ, смятам че с наближаването на края на отпуските е редно да се замислим по-активно за организирането на тази кампания. Още няма твърдо насрочена дата, но уикендът 21-22 Септември е първата удобна възможност.
Идеята е тя да започне от София и ако има желаещи, да се проведе и в другите градове, с помощта на регионалните структури.
Моля ви, ако сте физически способни и имате желание да дарите кръв, просто цъкнете "Аз искам да даря кръв." Няма да посоча отговор "Не, няма да даря кръв.", защото цялата идея е да си помагаме. Няма да караме някой на сила да бъде по-добър човек и някой, който не може да дари кръв поради здравословни или други причини, да го прави против волята си.
За момента идеята е кампанията да се казва "Кръвта е най-важното "гориво"".
Нека покажем, че освен за светофарни гонки, пилене на гуми, взимане на завои с вратите и донъти, мислим и за хората, които имат нужда от един по-важен и специален вид "гориво". Нека покажем, че репутацията ни на улични хулигани е отживелица, нека покажем, че сме единни, солидарни с другите на пътя и с жертвите от ПТП.
За момента не се търси каквато и да е реклама на Клуба. Идеята ми е просто да създадем благотворителна инициатива, която да се превърне в традиция.
Официален сайт на НЦТХ: http://ncth.bg/
Ползи от кръводаряването:
- Кръводаряването е полезно. То стимулира процес на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.
- Кръводарителите получават 2 дни платен отпуск (чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда), подкрепителна закуска и подарък, а при изрично изявено желание и резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.
Преди няколко месеца ми хрумна идея за съвместна инициатива на нашия клуб и националния център по кръводаряване. Тъй като в последните месеци имаше няколко активни запитвания и апели за набиране на кръводарители за наши колеги от форума, техни роднини, близки и приятели, смятам че бихме могли, заедно, значително по-организирано да дарим кръв. По този начин можем да помогнем на много повече нуждаещи се от това хора. Идеята на тази кампания е да дарим кръв безвъзмездно, знаейки какъв остър недостиг има в нашата страна. По този начин ще попречим на хората, които печелят пари на гърба на нуждаещите се, които висят пред Центъра по кръводаряване и се възползват от нещастието и нуждата на болните.
Целта на тази тема е да събера ориентировъчна бройка от желаещи, които са здрави, не са дарявали кръв в последните няколко месеца и т.н. (За повече информация: http://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq), за да организираме посещение на Центъра или да изискаме от тях мобилен екип.
Тъй като вече съм провел разговори с членове на УС, които подкрепят тази идея, както и с представители на НЦТХ, смятам че с наближаването на края на отпуските е редно да се замислим по-активно за организирането на тази кампания. Още няма твърдо насрочена дата, но уикендът 21-22 Септември е първата удобна възможност.
Идеята е тя да започне от София и ако има желаещи, да се проведе и в другите градове, с помощта на регионалните структури.
Моля ви, ако сте физически способни и имате желание да дарите кръв, просто цъкнете "Аз искам да даря кръв." Няма да посоча отговор "Не, няма да даря кръв.", защото цялата идея е да си помагаме. Няма да караме някой на сила да бъде по-добър човек и някой, който не може да дари кръв поради здравословни или други причини, да го прави против волята си.
За момента идеята е кампанията да се казва "Кръвта е най-важното "гориво"".
Нека покажем, че освен за светофарни гонки, пилене на гуми, взимане на завои с вратите и донъти, мислим и за хората, които имат нужда от един по-важен и специален вид "гориво". Нека покажем, че репутацията ни на улични хулигани е отживелица, нека покажем, че сме единни, солидарни с другите на пътя и с жертвите от ПТП.
За момента не се търси каквато и да е реклама на Клуба. Идеята ми е просто да създадем благотворителна инициатива, която да се превърне в традиция.
Официален сайт на НЦТХ: http://ncth.bg/
Ползи от кръводаряването:
- Кръводаряването е полезно. То стимулира процес на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.
- Кръводарителите получават 2 дни платен отпуск (чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда), подкрепителна закуска и подарък, а при изрично изявено желание и резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.
Последна промяна Runnaway на 19 Авг 2013, 13:39, променена общо 5 пъти
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Re: Инициатива за кръводаряване!
Мислех си за събиране на много коли и цялостен ивент свързан с кампанията, но това ще се уточни след като стане ясно колко доброволци имаме.
Радвам се, че ти допада, адашче. Говорил съм и с Косата и той беше доста ентусиазиран.
Радвам се, че ти допада, адашче. Говорил съм и с Косата и той беше доста ентусиазиран.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Според мен автомобили и изтъкване не са нужни... Това не е някакъв героизъм... да не кажа, че си е почти задължение. 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
err0r написа:Според мен автомобили и изтъкване не са нужни... Това не е някакъв героизъм... да не кажа, че си е почти задължение.
Цялостната концепция е в процес на "измисляне". Смятам, че като знаем ориентировъчен брой кръводарители можем да определим другите детайли с усмивка.

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Re: Инициатива за кръводаряване в СОФИЯ!
Колеги, дори и 20 души да се съберем, за да дарим кръв, то това ще бъде едно прекрасно начало.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Аз съм съгласен...лошото е че чак на 28.09 ще съм си в БГ....но ще следя темата в случай че се промени датата ...
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
+1. Докато бях студен дарявах кръв всяка година. Супер инициатива. 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Пинтев написа:Аз съм съгласен...лошото е че чак на 28.09 ще съм си в БГ....но ще следя темата в случай че се промени датата ...
Колега, "твърда" дата ще има след като успеем да изясним колко са желаещите. Важно е, че имаш желание. Надявам се това начинание да не остане само като една добра идея във форума и при следващата такава кампания да дариш заедно с други колеги, които в момента не могат.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
В окръжна болница "СВ.АННА" , кръводарителният център работи от понеделник до петък от 8 - 13:30. Предполагам и в другите центрове са със сходно работно време. Това вероятно би било проблем за групово кръводаряване. Но можем поотделно да минем. Процедурата отнема около 25-30 минути.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Идеята е да отидем като група.
Да покажем, че сме солидарни и задружни.
Да покажем, че сме солидарни и задружни.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Всъщност това е главната причина поради, която не си направих татуировка. 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
///Maximalniq написа:Всъщност това е главната причина поради, която не си направих татуировка.
аз имам три татуса, но мога да давам кръв, стига да не са правени скоро - това е условието.
Иниациативата е много добра и хуманна идея, аз съм от Стара Загора и също бих помогнал при нужда.
the project is ready....

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Ако става въпрос за работата, като дариш кръв и имаш право на 2 дни (по спомен, може и да бъркам) почивка. Знам, че някои хора имаме неотложни ангажименти, но да кажа все пак. Иначе съм за, но трябва да видя кога за последно давах, че май беше скоро. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2