Помощ за вирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Помощ за вирус

Мнение от © » 18 Авг 2013, 20:13

Този компютър направо се отпуши :mhihi: Поне 2 пъти по-бърз е. Иначе всяка програма "откриваше" по един - два вируса, колкото да се отчете с нещо. Трябва да си проверя и другите с касперски, че съвсем съм ги зарязал - по един Microsoft Security Essentials и това е

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Авг 2013, 22:06

Jordana написа:
© написа:
vld написа:С malwarebytes пробва ли?
Другия вариант е да откачиш диска и да го закачиш на друг комп, така като не са стартирани процесите антивирусната ще го оправи без проблем.

Е това е много добър вариант за който не се бях сетил. В крайна сметка и него ще изпробвам при повторен проблем. Сега да разбера какво е това malwarebytes :D
Колкото до файла - не го знам кой е :dunno: Иначе аз ще намеря начин да го изтрия, нещо в буут сектора на системния диск или и аз не знам къде точно

Това не го препоръчвам .Не точно с този проблем но с подобен един два пъти съм си играл и накрая пак нищо - само губи време. То не бяха бутващи под линукс флашки и всякакви еквилибристики рестор на системата от бекъп файл теглене на увредения файл от майкрософт и замяна и накрая ми писна преинсталирах всичко и се оправи.Разбира се винаги можеш да пробваш но мисля че това не са 100% сигурни методи за справяне с такива проблеми.

Ти си си играл един два пъти, аз съм го правил стотици, и в 90% от случаите когато съм го правил е имало ефект ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Авг 2013, 22:38

Явно съм от останалите 20% процента когато нещата са неоправими .Всъщност тъй като не стана в нито един от двата случая при мен си е направо 100% .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 18 Авг 2013, 22:55

Jordana написа:Това не го препоръчвам .Не точно с този проблем но с подобен един два пъти съм си играл и накрая пак нищо - само губи време. То не бяха бутващи под линукс флашки и всякакви еквилибристики рестор на системата от бекъп файл теглене на увредения файл от майкрософт и замяна и накрая ми писна преинсталирах всичко и се оправи.Разбира се винаги можеш да пробваш но мисля че това не са 100% сигурни методи за справяне с такива проблеми.

Поради това , че работата ми е пряко свързана с администриране и програмиране , мога да ти кажа че по-скоро не си знаел как да се справиш с програмите. В 99% в от случаите проработва а , останалия един процент е , когато се е пре***л харда . Но и тогава има варианти за изкарване на информацията . :yes:
едит : Към автора - Препоръчвам ти да инсталираш Malwarebytes на всички компютри и да пуснеш пълно сканиране . http://www.kaldata.com/modules.php?modi ... ow&id=1387
Ето и няколко сериалчета за програмата, за да й се включи т.нар. "Защита в реално време" :
Код: Избери целия код
ID: 5CH51-GBE6Y-YP02F
Serial: GRQM-4A38-4KTA-R0XX

ID: 2VH44-H8QA8-CQ96X
Serial: 0398-MYMF-V2HD-3P6U

ID: 1MS25-W6L8Y-3VQU8
Serial: HHC7-R3TM-J486-57F0

ID: 1BJ28-H5Y4L-1YH6K
Serial: PHAW-VQ9E-06D2-8X68

ID: 1UE23-A9XH0-A4Y7N
Serial: 84V4-BJN6-DT1E-1L2M
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Авг 2013, 0:30

Интересно
В 99% в от случаите проработва а , останалия един процент е , когато се е пре***л харда
как щеше да възстановиш файл от повреден SSD диск ? Случая който коментира колегата доколкото разбрах е заразен системен файл който се ползва постоянно и уиндоус не дава да се възстанови ?.След "невинното " лекуване с рескю диск направен със помоща на антивирусната програма на друг компютър и възстановен повредения системен файл под линукс резултата беше тотално зависване на системата и пълна невъзможност да зареди ос.Имам достатъчно опит да си оправям и подържам компютрите .Нямам какво да добавя повече по темата а и мрежата е пълна с рецепти как се оправят такива проблеми.
Поздрави.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Авг 2013, 18:32

Linux - решението на проблемите ти :D
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 20 Авг 2013, 19:07

Jordana написа:Интересно
В 99% в от случаите проработва а , останалия един процент е , когато се е пре***л харда
как щеше да възстановиш файл от повреден SSD диск ? Случая който коментира колегата доколкото разбрах е заразен системен файл който се ползва постоянно и уиндоус не дава да се възстанови ?.След "невинното " лекуване с рескю диск направен със помоща на антивирусната програма на друг компютър и възстановен повредения системен файл под линукс резултата беше тотално зависване на системата и пълна невъзможност да зареди ос.Имам достатъчно опит да си оправям и подържам компютрите .Нямам какво да добавя повече по темата а и мрежата е пълна с рецепти как се оправят такива проблеми.
Поздрави.

Файла не е системен , просто са направени промени в регистрите , за да стартира при зареждане на системата . При изстриване на регистрите и изчистване на папката , в която е файла би трябвало да се оправи системата . Но е възможно да е модифициран още някой файл . Препоръчвам да се следи изходящия трафик ( ако компютъра е свързан към мрежа ) .
До сега не съм работил с SSD дискове . Предполагам под DOS ще успея да вляза в него ( зависи какво се разбира под повреден , все пак не съм техник ) . SSD дискове не ползваме , защото излиза много скъпо . Направи си сметката всеки ден се прави бекъп - 10 компютъра по 1 терабайт дискове . Колко струва един SSD диск 1 TB ? 100% е над 1000 лева . Айде да ги сложим 1400 лв. 14000 лева за бекъп и то за 1 ден :conf:
А за ОС - за обикновения юзър - Убунту или Федора , а за напреднали Red Hat или Slackware (Това е лично мнение.).
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Авг 2013, 22:08

За сега нямам вируси в никой от компютрите, поне според майкрософтските антивирусни :mhihi: Касперски :bowdown: а също и това друтото Malwarebytes изглежда добре, поизтри някои записи в регистрите на почти всички компютри, спира от време на време някакъв си трафик към еди кое си ай пи, но да се надяваме че не е нещо тревожно. Компютрите са ми 5-6 в мрежа, доста шернати неща, ремоут десктоп е може би най-използваното приложение. Добре, че отървах този, че не съм преинсталирал уин от години :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 20 Авг 2013, 23:27

© написа:За сега нямам вируси в никой от компютрите, поне според майкрософтските антивирусни :mhihi: Касперски :bowdown: а също и това друтото Malwarebytes изглежда добре, поизтри някои записи в регистрите на почти всички компютри, спира от време на време някакъв си трафик към еди кое си ай пи, но да се надяваме че не е нещо тревожно. Компютрите са ми 5-6 в мрежа, доста шернати неща, ремоут десктоп е може би най-използваното приложение. Добре, че отървах този, че не съм преинсталирал уин от години :mhihi:

От както открих Malwarebytes винаги е на всеки един компютър , на който работя . Само че не разчитай само не нея . Ако имаш някакви проблеми , свиркай .
Oo (|||)(|||) oO

Предишна

Назад към Извън Темата