Lexus Is 220д впечатления

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Lexus Is 220д впечатления

Мнение от dimodi » 18 Авг 2013, 23:44

galant написа:Аз пък съм ги имал и трите ...

Доста изчерпателно сравнение, колега, ако не греша ти преди време продаваше такъв Лексус във форума. Ако не ти е проблем дай и едно бързо сравнение между поддръжката и цените на частите при двете марки.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Авг 2013, 9:51

Е той е написал колегата че е перфектна едва ли не.
Аз уважавам чуждото мнение, но това не променя факта, че няма такива коли на сериозен пробег по немските сайтове за продажба на автомобили.
За мен това е показателно, че този модел определено има някакъв проблем и по скоро гледат да се оттърват от него собствениците му.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 19 Авг 2013, 10:26

Колега vld,не ми се вързва много логиката ти.Има много БМВ-та с малък пробег,но и аз уважавам мнението на другите,Перфектна не си спомням да съм казал някъде.Даже споменах че е за предпочитане бензина,но въпроса е поставен за 220д и 320д.Да не говорим за проблемите на БМВ които за разлика не са догатка само,а са факт(говорим за Н47).

Като цени на консумативи,няма разлика доколкото си спомням.Щом не ми се е набило нещо в главата,значи не е нищо фрапатно и различно от останалите коли в класа му,включае е90.Навартял съм и около 30-40к.В сервиза ходих единствено да ми сменят въпросната тръбичка за обратното налягане на ДПФ-а,тъй като не беше минала по кампания и беше светнала.Преди 2-3г. когато я имах,нямаха софт за японските за изключване на ДПФ понеже цялата електроника по колата е ДЕНСО и си беше проблем ако светне и се затлачи.Сега доколкото знам има и проблемите са кардинално решени.След смяната на тръбата,лампа не ми е святкала за нищо,освен за нафта.Някъде бяха написали по-горе че цената на ангренажния ремък на Лексуса бил под 400лв.Само да уточня че няма ремък,а е с ангренажна верига.Части има навсякъде.Оригинални,алтернативи,каквото искаш.Чувал съм че брони,калници,фарове са на по-сериозни цени,даже доста сериозни.Затова обаче си има каско.Няма нищо притеснително в автомобила и експлоатацията му.Ако ти харесва като кола колега,потърси внимателно и избирателно и ще останеш доволен.Мнението ми е субективно и не е миродавано,но го споделям от опит.Не обичам като някой,които са виждали нещо на снимка или като са чоплели семки пред гаража на кварталния автомобилен гуру,да давам определения.Колата е наистина хубава като модел,но и от тях също има кочини които нашите търговци предлагат,затова трябва да се гледа внимателно.БМВ-то също е добър автомобил с много благоприятен пазар у нас(за което мисля че трябва да се помисли понеже всичко омръзва един ден),но просто е различен автомобил от Лексус и ми се струва че е една идея прехвалено.Също си мисля че Лексуса е доста подценен у нас за това което предлага.Ако причината обаче да не си вземеш БМВ е "имиджа" който му създават някакви псевдо гъзари,които са си дали последните стотинки да "впечатлят" обкръжението си от себеподобни субекти с някаква кочина ходила до луната поне един път,си мисля че не е основателна.Не е нужно да се асоциираме с простака за това че и той кара БМВ.Това според мен не е фактор.Успех с избора на автомобил.
Последна промяна galant на 19 Авг 2013, 11:17, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Авг 2013, 10:36

galant написа:....

Много безпристрастно сравнение :yes: Аз също смятам, че в Европа се плашат от Лексус или просто не им допада. Колата на практика е реплика на БМВ 3 серия (даже извивка на Хофмайстер си има) и се цели в същите клиенти, така че начинът да пробие е качеството.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 19 Авг 2013, 10:44

Абсолютно точно leon.Пак казвам за сетен път.Това че казвам че Лексуса е хубав,не означава автоматично че БМВ е талаж.Карал съм,карам в момента и вероятно ще карам БМВ-та,но това не значи че всичко друго е брак или че това че карам БМВ означава че е безпроблемна кола и света е розов.Всичко си има +/-,просто трябва да сме обективни,а не да сме на принципа-мойто е най-хубаво.
Последна промяна galant на 19 Авг 2013, 11:11, променена общо 1 път
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Авг 2013, 11:05

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 19 Авг 2013, 12:38

:OT:
И бензина и дизела са адски здрави коли.Може да се каже че са безпроблемни(поне тези които съм имал).Дизела им е уникален като здравина.Липсата при него е автомата(при новия Акорд има вече).Старото купе преди фейса от 2007г е с 5 скоростна ръчна,докато фейса е с 6 степенна.Разлика за мен нямаше,дори 5 ск. кутия е по-икономична в градски цикъл.Абсолютно нищо не съм пипал по тях(2 дизела и 2 ivtec).На едната и се скапа акумолатора само.Единия беше на около 170к по спомен,купуван от Бултрако.Другия ми дизел беше Италианка на....тя си ги знае само.Паразитни шумове по купето няма никакви.Мултито на волана се търка лесно,ама с мед да го намажеш.Колата има специфичен звук на мотора сравнение с германските дизели,по метален някак,но вътре е тиха.За 140к.с. върви прилично,но чудеса не очаквай.Изминал съм малко км с тях,но все още се чувам с единия от новите собственици и до момента(около 2г) само масла и консумативи.Има грозновати седалки,но за сметка на това много удобни.Возията е доста приятна и не умаря.Мултимедийната система е за специалисти от NASA,но върши работа(лично мен не ме вълнуват телевизорчета).Изпълнения с нея като при БМВ няма как да се правят поради факта,че е с предно и не е от най-стабилните коли.Като цяло е много добър автомобил,надежден,доколкото знам беше и с най-нисък процент на фабрични дефекти и детски болести и този мотор по спомен имаше около 15 международни награди.За разлика от Лексуса,държи цена на нашия пазар и то сериозна.Има си и търсене на пазара.Като обобщение мисля че е един от най-надеждните за парите си,но е леко морално остаряла според мен ако е само за работа ОК,ако искаш да се чустваш в крак свремето и тенденциите,мисля че не.БМВ-то ми е по красиво в случая и то доста и бих избрал БМВ,въпреки безкомпромисното качество на Акорда и здравината му.А комбито им е ужас,онемявам като го видя.Една мека връзка по средата и един перфоратор му липсва ще го объркам с градския транспорт.Много грозно и много евтино като цена на употребяван

п.п.То така и така сме извън темата и като говорим за Хонда,да спомена че Сивика им е най-големия талаж в класа си(с изключение на мотора).Толкова евтин и дърварски,че ми се струва че е36 е като Ролс сравнение с нея.Целия е в бакелит и рециклажи некви,скърца,тропа,проблеми с окачването и т.н.Обаче да не забравяме че е правен U.K.,не в Japan за разлика от Акорда
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Авг 2013, 13:13

Много изчерпателни мнения на колегата "galant". За мен лично изборът се свежда до Е60, Лексус ИС и Мазда 6 (след 2008 г.) като и трите са близки като цена, плюс минус 2-3 хил. лв. не играят роля. Колата се кара основно на дълъг път през свободното време, за през седмицата имам служебна. Имам малко дете и водещо за мен е с колко място разполага колата, като същевременно категорично не искам комби. Мой познат си взе наскоро въпросната Мазда 6 и съм впечатлен колко е широк багажника и колко много е предлаганото място на задните седалки, стори ми се доста комфортен автомобил. Някой ако има наблюдения за този модел нека сподели. Като че ли Лексусът е най-тесен от трите. Към момента все още клоня към Е60, понеже е комфортен за пътуване, карам от доста време дизелов комън рейл на БМВ, наясно съм с болежките им, моделът е доста разпространен и има голямо предлагане на всякакви консумативи и резервни части. Другото е, че искам дизел автоматик, а Лексус и Мазда не го предлагат. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 19 Авг 2013, 13:39

Наистина е тесен Лексуса,особено сравнен с е60.Лично мен това не ме е притеснявало,но всеки според нуждите си.Според мен ако избора ти клони към е60(макар че е в друг сегмент),да е след фейса.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Авг 2013, 14:16

Светльо, я да влизаш в правия път :kuku: :lol: За Лексуси ше ми разпитва тука, аама-ха :dummy: :mhihi: Eдин единствен път карах някъв Лексъс, 200, бяха го дали като оборотна докато оправяха 90-ката, голям мерак да видя как е, пфф, едва чаках вечерта да се прибера и да метна ключовете... нищо не му беше на мястото на тва, нит педали, нит скоростен лост, ужасноооо, неудобно, некомфортно, дървено...

Та оттогава чуя ли Лексъс... :bang: :mhihi: Земи се стегни и купувай вече някоя 60-ка... :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 19 Авг 2013, 14:41

Apassionata написа:Светльо, я да влизаш в правия път :kuku: :lol: За Лексуси ше ми разпитва тука, аама-ха :dummy: :mhihi: Eдин единствен път карах някъв Лексъс, 200, бяха го дали като оборотна докато оправяха 90-ката, голям мерак да видя как е, пфф, едва чаках вечерта да се прибера и да метна ключовете... нищо не му беше на мястото на тва, нит педали, нит скоростен лост, ужасноооо, неудобно, некомфортно, дървено...

Та оттогава чуя ли Лексъс... :bang: :mhihi: Земи се стегни и купувай вече някоя 60-ка... :ok:

За кой Лексус говорим,199х-2005 или нагоре,понеже ако говорим за новия,нещо не ми се вързва.IS 200d е от 2011г ако не се лъжа фейс на 220д и ако ти дават такава оборотна..............е гати сервиза братче!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Авг 2013, 22:02

Между другото като стана въпрос за части на тойота предполагам и лексус ако вземеш нещо от официален сервиз цените са нещо от сорта на - 1600лв., ако вземеш същата кутийка от някъде другаде тя струва 600лв :dunno: Сега поръчвах едни тампони - оригинални 160лв, форумни пак оригинални 54лв. Не им знам логиката на ценообразуване на ТМ ауто, но обикновено цените са по 3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Lexus Is 220д впечатления

Мнение от steeN » 20 Авг 2013, 8:40

О Мазда 6 изобщо не е в този клас. По-скоро се конкурира с Нисан. Маздата е като по-спортна Тойота е общо взето. Лексуса по-скоро прилича на Ц класа, далече е от усещането ан БМВ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от Bukmop » 20 Авг 2013, 17:40

С голям интерес ви чета темата колеги и сте в лека неяснота, да сравнявате IS с 5-та серия. тотална грешка все едно да сравнявате метри с милилитри. IS е в клас 3-ка, изглежда на вас ви се струва по голям и затова го сравнявате с 5-цата. Ако търсите автомобол съизмерим с 5-та серия гледайте GS серията. Относно поддръжката. Оригинален подчертавам оригинален преден толен носач с шарнир е 104 лв. Ако някоя немска марка изкара такава цена нека да ми я покажете. Приятели които имат Лексус се чудят как за 200 000 км изминати не са бутали абсолютно нищо нито по ходова част нито по двигател. Но за поддръжката няма да влизам в спорове понеже е много инвидуална, дали си уцелил на кола, дали караш в разбит град, дали си джигит и куп други такива фактори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 20 Авг 2013, 18:42

Apassionata написа:Светльо, я да влизаш в правия път :kuku: :lol: За Лексуси ше ми разпитва тука, аама-ха :dummy: :mhihi: Eдин единствен път карах някъв Лексъс, 200, бяха го дали като оборотна докато оправяха 90-ката, голям мерак да видя как е, пфф, едва чаках вечерта да се прибера и да метна ключовете... нищо не му беше на мястото на тва, нит педали, нит скоростен лост, ужасноооо, неудобно, некомфортно, дървено...

Там ми сърцето Боби е 60 май ще си е иначе ще си е компромис :) Относно мазда 6 имаме служебни бензинови автоматици със заводски дръпната ръчна, твърда возия и много пластмаса не ми допднаха отделно и с предно предаване .....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата