Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
кичоне написа:Добре колеги......това е сума,която имам кеш заделена за ТВ...Но явно не е достатъчна за това което искам(според това,което казвате).........Значи мога да забия на изплащане до 2500лв...дайте сега да видим кои марки да гледам до тея пари....
Не се вътри толкова . Според мен над 40 инча има смисъл или ако хола ти е над 30 квадрата или ако си киноманиак . Много по-важно е да помислиш за сигнала след това , защото образа ти на 80% зависи от сигнала и настройките . Аз съм на мнение , че над средния клас няма смисъл, защото разлика ще видиш точно никога . Екстри не знам какво се иска освен нет

Някой ако има наблюдения да каже, че ми харесва 50" с всичко за под 2 бона...
Тошиба=Нео Горе долу са така като качество с малки изключения за уж високите им класове ... абе все едно да си вземеш Шевролет Авео и да си мислиш, че си с Камаро .
Голям като размер телевизор от нисък клас е грешка , защото точно при големите размери си проличава разликата в качеството на образа или иначе казано - ако 32ката ти е Самсун 5та серия, 40ката ти трябва да е 6000та, 46та 7000 а 50ката ... айде може пак 7000 Също така ако пуснеш стандратен СД ТВ сигнал (дори да е феноменалния цифров сигнал с 320п) на 50инча , ще си намразиш телевизора
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:кичоне написа:Сумата,която ми е като психо-граница е 1300лв....ще поразгледам на място два три дена,пък ще видим...ако някой има наблюдения над дадени модели,моля да ги сподели
Доста ти е над бюджета (ама и ти бая си го занижил), но е отличен телевизор - ако е останала някоя запечатана бройка хич не мисли .
http://www.technopolis.bg/b2c/details/13057/P11090104/Televizor-SONY-KDL-46HX850-LED
Тва СОНИ е мега якия телевизор (46ците ги има с по 300лв надолу) . Вероятно в момента има телевиозори които на радиочестотни тестове на това колко милиардни от градуса има отклонение червения цвят ще бият сонито но тоя телевизор е адски стилен , стойката е най-яката която някога съм виждал , образа перфе ... абе много се чудех дали да не си го взема , но се отказах . Колегата "кичоне" потърси ако има някъде 40ки запечатани , ако не намериш пиши на ЛС да се обадя да подирят из складовете . Мисля че на около 1600 може да се намери в комплект със стойката (алуминиева със вградени 2х10В РМС + 20В РМС бас)
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Значи идеята е да се гледат филми на него предимно...В момента сме с 32'' която ще я пратя в спалнята че там е 26''(въртя се в диапазона 40-47'' защото имам малко дете,което тепърва започна да се заглежда в TВ-то и не искам да става разноглед от много голям екран) ...И не съм казвал,че не държа на 3D напротив то е с предимство.....Та заинтригувахте ме с това Сони...Ще поразгледам утре кво мога да намеря и евентуално ще ти пиша колега(acho.rs)
EDIT:за тази 40-ка става дума предполагам...
http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... 50B-3D-LED

Nickelback написа:Аз пък си търся по-посредствен. Държа да е 32-инча, fullHD, да има USB и ако може да е 100Hz![]()
Марки - LG, Sony, Samsung, Philips, Panasonic, без Нео, Део, Лео и компания. 3D и internet connectivity не ми трябва. Препоръчайте!
Давам 600лв, може и повече, но трябва да ме изкушат с някаква екстра![]()
Някой да е взимал подобен наскоро или да има преки впечатления от конкретен модел/марка и откъде би могло да се вземе на преференциална цена?
Скоро гледах някакво ЛГ дето ти пасва на параметрите ама в кой техно-магазин беше не се сещам. Картината беше добре, дори го тестваха с кофти качество филм през УСБ-то и се справяше добре. В смисъл- има какво да вземеш, пъхаш една флашка с няколко клипа в различни формати и с различно качество в джоба, отиваш на място и взимаш тоя дето най-много ти хареса.
acho.rs написа: Тошиба=Нео Горе долу са така като качество с малки изключения за уж високите им класове ...
То и аз знам, че Тошиба не са кой знае какво, ама в момента само слушам хвалби за моделите- не ми остава време да отида на гости и да проверя сам. А и като гледам как са ги оборудвали (кефи ме MHL порта- ще зарежда таблета докато гледам филм от него) би следвало тая серия да е към високият им клас...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
кичоне написа:Значи идеята е да се гледат филми на него предимно...В момента сме с 32'' която ще я пратя в спалнята че там е 26''(въртя се в диапазона 40-47'' защото имам малко дете,което тепърва започна да се заглежда в TВ-то и не искам да става разноглед от много голям екран) ...И не съм казвал,че не държа на 3D напротив то е с предимство.....Та заинтригувахте ме с това Сони...Ще поразгледам утре кво мога да намеря и евентуално ще ти пиша колега(acho.rs)
Да , именно

F3P написа:Nickelback написа:Аз пък си търся по-посредствен. Държа да е 32-инча, fullHD, да има USB и ако може да е 100Hz![]()
Марки - LG, Sony, Samsung, Philips, Panasonic, без Нео, Део, Лео и компания. 3D и internet connectivity не ми трябва. Препоръчайте!
Някой да е взимал подобен наскоро или да има преки впечатления от конкретен модел/марка и откъде би могло да се вземе на преференциална цена?
Скоро гледах някакво ЛГ дето ти пасва на параметрите ама в кой техно-магазин беше не се сещам. Картината беше добре, дори го тестваха с кофти качество филм през УСБ-то и се справяше добре. В смисъл- има какво да вземеш, пъхаш една флашка с няколко клипа в различни формати и с различно качество в джоба, отиваш на място и взимаш тоя дето най-много ти хареса.acho.rs написа: Тошиба=Нео Горе долу са така като качество с малки изключения за уж високите им класове ...
То и аз знам, че Тошиба не са кой знае какво, ама в момента само слушам хвалби за моделите- не ми остава време да отида на гости и да проверя сам. А и като гледам как са ги оборудвали (кефи ме MHL порта- ще зарежда таблета докато гледам филм от него) би следвало тая серия да е към високият им клас...
Най-хубаво става ако си намериш рекламните клипове на Сони и особено Филипс . Филипс преди време имаха голямо предимство във времето за реакция и опресняването , поради което пуснаха клипове с изключително бързи хоризонтални и вертикални движения . Като пуснеш нещо подобно на среден и нисък клас телевизор става мармалад

ПС: сонито от линковете няма какво да му се вглежда някой - в тоя клас трябва да си ебати маниака за да видиш разлика с конкуренцията , така че основното е дизайн,бонуси и вяра в надежноста на дадена марка

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
[/quote][/quote]acho.rs написа: . Колегата "кичоне" потърси ако има някъде 40ки запечатани , ако не намериш пиши на ЛС да се обадя да подирят из складовете
....Какво ще рече това ,че не трябва да са отваряни ли?

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
кичоне написа:въртя се в диапазона 40-47''
Точно след една седмица ще те е яд, че не си взел по-големия

Може да погледнеш и този Панасоник -TX-L47WT50, но ако видиш Сонито едва ли ще искаш друг

За новите модели по-добре изчакай Коледа да мине.
Последна промяна hell's angel на 24 Авг 2013, 9:21, променена общо 2 пъти
Ubi dubium, ibi libertas
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
crazy_d написа:
Предполага се, че са се поизчерпали и почти всички останали са мостри ...натам се сещаш предполагам

Ubi dubium, ibi libertas
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:crazy_d написа:
Предполага се, че са се поизчерпали и почти всички останали са мостри ...натам се сещаш предполагам
А предвид че модела е от миналата пролет ... по 12 часа на ден , всеки ден ... бая километри е ударил

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
F3P написа:Nickelback написа:Аз пък си търся по-посредствен. Държа да е 32-инча, fullHD, да има USB и ако може да е 100Hz![]()
Скоро гледах някакво ЛГ дето ти пасва на параметрите ама в кой техно-магазин беше не се сещам. Картината беше добре, дори го тестваха с кофти качество филм през УСБ-то и се справяше добре. В смисъл- има какво да вземеш, пъхаш една флашка с няколко клипа в различни формати и с различно качество в джоба, отиваш на място и взимаш тоя дето най-много ти хареса.
Сега ходих в Техномаркет и случих на някаква промоция - PHILIPS 32PFL3258H
http://www.technomarket.bg/products/09128708/philips-32pfl3258h
Купих го, за сега съм доволен

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
А някой знае ли нещо за Шарп? (40+ " и по големи). Ще сменяме телевизора в хола, и понеже имаме един малък Шарп в спалнята от преди 3-4 години и жената какво толкова го харесва, та все Шарп та Шарп.... не иска и да чуе за други марки. Единствено Сони е компромиса...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Аз пък да питам, за наистина качествена антена за цифрова телевизия. Външна, понеже сигнала за там където я предвиждам е адски слаб.
Да речем, че парите нямат значение, важното е да е супер чувствителна с усилвател, ако трябва (а то ще трябва най-вероятно като знам
), и да върши работа 
Да речем, че парите нямат значение, важното е да е супер чувствителна с усилвател, ако трябва (а то ще трябва най-вероятно като знам

Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:... сигнала за там където я предвиждам е адски слаб...
Това сигурно ли е- в смисъл тествал си или очакваш да е слаб по някаква причина

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
F3P написа:Nickelback написа:... сигнала за там където я предвиждам е адски слаб...
Това сигурно ли е- в смисъл тествал си или очакваш да е слаб по някаква причинаАнтени с усилватели има в порядъка до 30-40 лева (това наизуст по спомени), но има и разлика в усилвателите- аз взех за вилата вътрешна с усилване 20дб (или там нейде беше), за външните съм виждал и 45+дб, а сигурно има и повече.
Тествал съм, поне с аналоговите положението е зле доста. А и няма пряка видимост към Витоша... Всъщност, не знам откъде се излъчва сигнала за София

Лето две и седемнаесто.
Намери как да тестваш цифровият сигнал, че има един момент с усилвателите на антените- някои приемници твърде силният сигнал хич не го тачат и резултата е все едно няма сигнал. Тоест може да вземеш твърде силна антена и да се прецакаш.