Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от _galio_ » 20 Авг 2013, 16:45

Ivo_Borisov написа:Откраднаха химическа тоалетна от магистрала „Тракия”
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1132232
Тъпо племе сме и това е! :dummy:

Не сме ние тъпото племе :)

Те да ги правят в още по-ярки и кичозни цветове, пък да видим дали няма да се запази тенденцията.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Авг 2013, 17:33

Ivo_Borisov написа:Откраднаха химическа тоалетна от магистрала „Тракия”
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1132232
Тъпо племе сме и това е! :dummy:

Няма да се изненадам, ако концесионера сам не си я е откраднал. Все пак при пазарна цена от малко над 1000лв, му ги плащат по 3159лв ;) Мисля, че не е и трудно да се досетите от коя "партия" е въпросния концесионер ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Авг 2013, 17:10

На отиване към морето минах по подбалканския, на връщане по магистралата. И в двете посоки нямаше движение, но по-приятно ми беше на отиване. Доста по живописно и приятно..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Авг 2013, 17:24

Доста по приятно е сега, когато има магистрала, или от поне от 15 години насам, иначе едно време небеше чак толкова приятно, от към гледна точка на трафик, невъзможност за спокойно каране и тн.
Представи си го пълно с коли и камиони в двете посоки и помисли дали би ти харесало да минеш от там.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Авг 2013, 17:43

Да, спомням си преди 2 години съм минавал от там сам с колата и беше фулл, представям си какво е било тогава. Ясно ми е ,че магисралата помага доста, но на мен ми е по-приятно от там.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 01 Сеп 2013, 13:45

И аз мисля,че Подбалканският е много красив и приятен за пътуване път,,,,сега предполагам и движението не е толкова натоварено,,,,мисля да го пробвам отдаде ли се възможност,,, :P
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 01 Сеп 2013, 13:53

Сега, когато трафикът там е олекнал, със сигурност ще е по-готино и по-емоционално пътуването, а не просто возене от някъде до някъде другаде. ;) Макар че и на магистралата има емоция - я някой келеш ти се залепи, я някой ти присветне и му го върнеш... :twisted:
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 02 Сеп 2013, 10:55

Подбалканския forever! Предполагах, че поради затворения мост след Траянови врата ще е лудото задръстване този уикенд по магистралата и за Пловдив минах през Карлово. С около 30км се удължава пътя, но пък е мноооого по-добре за каране и като време не се удължава особено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 03 Сеп 2013, 9:08

Да и аз се чудех дали да не отбия заради "тапата на Тракия"
Но продължих и нямаше проблеми и задръствания.

идвайки от Бургас към София точно преди Турския Ресторант (~60 км от магистралата) се сливат двете посоки на трафика в едно платно ( дясното)

Но отбиване и задръстване нямаше!

Относно Подбалканския маршрут.
Като малък съм се возил само там и го знам наизуст , когато взех книжка пресен пресен само от там минавах.
Хубаво е и то много!
Сега ще тръгна от там само ако имам време да си спирам и да си снимам/разглеждам и то с хора които не са минавали.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2013, 16:51

Черно, четириврато Е46 "С 8282" форумно ли е и случайно към този час да е малко след Бургас посока София? И още нещо, кой е на задната му седалка, Бойко Борисов или Сергей Станишев, че така святка наред на всички коли?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 08 Сеп 2013, 20:16

Ти показа ли му, че не е най-бързия... Или те хвана неподготвен :mhihi:
Какво ви интересува кой на кого светка и кого вози..
Може пък найстина да е било спешно, а и да не е пак казвам,
като какъв ти му търсиш сметка.
А и не беше ли против правилата на форума търсенето на коли, писането на номера и т.н. ?
Аааа и какво изобщо има това с темата за магистралата?
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2013, 21:31

Аз си карах нормално 110 в дясната лента, на мен лично даже не ми е и светнал защото не съм минавал в ляво. Не е въпроса в това. Като бърза да си минава, изобщо не ме вълнува, ама като свети все едно наближава товарен влак и така да кара куп коли да минават в дясно, да намалят скоростта за да направят път на царя, леко е досадно.
Като гледа във форума постоянно се пишат номера на този и онзи, постоянно се пита, а и едва ли ще го хване срам човека ако си види номера някъде. Даже би го възприел като геройство според мен.
И естествено, че ще има общо с темата, иначе с кое да има общо, с тази за домашни любимци ли? :mhihi: Или да се пуска нова тема всеки път за всяко нещо, което ни идва наум?
Днес по магистралата ми направи впечатление и то СИЛНО, че хората, които бързаха си чакаха културно в лявата лента зад по-бавните коли, които изпреварваха. Когато имаше място си тръгваха и си изпреварваха. Почти нямаше "бързащи" за неотложното кафе в София. Хора с Панамери, с нови Х5 и Х6, Ауди Ер Ес и всякакви такива. Ама за какво да святкат и свирят хората, така или иначе този отпред ще се прибере и ще тръгнеш и си минаваш.
Имаше само една неприятна ситуация когато някакъв с едно 10-на годишно Меганче си хукна през аварийната лента защото не му се чакаше явно 10-на секунди да му направят път в лявата лента. Та тоя като хукна и след него си пролича овчото у някои водачи. Веднага след него тръгнаха поне 5-6 коли, ама още втората се оказа изненадана, че не може да мине през аварийната лента, върна се, всички се насъбраха, един с едно Фордче щеше да изпреварва и той, ама нямаше как, че се наложи да СПИРА в средната лента защото стана едно такова рязко намаляне на всички коли заради "бързащите" през аварийната лента. Гледам отдалеч светииииии, та се къса, все едно кара с 200...градуса най-малко. Аз си пъпля със 110 в дясната лента и един ван с чуждестранна регистрация ме изпреварва с 10-на 20 километра разлика над моята като от нормално разстояние си бе заел вече позицията в лявата лента. Онзи с 46-цата тъкмо се разправя с някаква там будали назад, които да ги питаш къде са тръгнали да изпреварват като Люк Скайуокър им свети от един километър преди това като е пуснал светлинния лъч на джедаите. Та вана отдалеч се е изнесъл в ляво и явно ме изпреварва като вече е на задната ми лява врата. Човека с БМВ-то се приближава вече зад него и почва едно яко мигане, ама на пожар, все едно онзи ще се телепортира и ще изчезне от там, а няма да си довърши изпреварването. Та се чудя дали искаше вана да набие едни здрави спирачки и да се пробва със сетни сили да се забие зад мен за да направи път на царя, или просто искаше да му каже, че трябва да включи някое турбо в повечко и да се телепортира пред мен като освободи незабавно лявата лента. След това го видях, че нататък все така си пердашеше, че мига, а светлината се отразяваше леко в регистрационните номера на следващите коли. Та тогава реших, че човека не следва логика на дадена ситуация, ами просто си мига на всеки, който е пред него защото явно му пречи нещо, че е по пътя. Ама те пък хората нещо не го ебаваха много, много защото пак така си изпреварваха НОРМАЛНО и отдалеч, а той пак зад тях и мига ли мига. То как и да не изпреварят след като днешния трафик от Бургас посока запада беше доста, доста натоварен.
Това с мигането и свиренето сме го дъвкали бая пъти тука де и не виждам защо пък трябва да се защитават такива неща. Едва ли не се поощряват, а в същото време форума има лозунги, каузи и кампании за съвсем различни работи. Като искаш да преварваш на магистралата, чакаш си реда в лявата лента и толкова. Пак ще ти направят място и ще си караш бързо, колкото искаш и колкото може в съответната ситуация. Разбира се когато се бърза за нещо всеки си преценя защо бърза и колко риск му се поема за него и останалите. Има и оправдани бързания, ама да кажем, че много взе да се спекулира с това "ама може да бърза". Ами всеки бърза бе хора, ама реално никой за никъде не бърза, връщайки се от отпуска в неделя следобяд. А ако бързаше спешно наистина е друго нещо, обаче аз се хващам на бас, че този случай както и многото, които виждаме ежедневно не са от реално бързащите.
И пак си бързайте, ама със светенето най-много да се дразнят хората и по-скоро да не ви правят път, отколкото обратното. Ако виждаш, че някой, някъде може да те засече, хубаво да светнеш, да свирнеш, ама така да им светиш като си зад тях в лявата лента само и само за да се махнат, а те няма как да го направят както на теб ти се иска... :no:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Сеп 2013, 10:18

BMW Power ACM написа:Черно, четириврато Е46 "С 8282" форумно ли е и случайно към този час да е малко след Бургас посока София? И още нещо, кой е на задната му седалка, Бойко Борисов или Сергей Станишев, че така святка наред на всички коли?

Споко,това е явно комплекс при някой,вчера се връщах от Слънчев Бряг,карах си 140 почти през цялото време,редките моменти като някой ме отминаваше нямаше никакви ексцесии (редките моменти не защото съм много бърз,а защото май никой не кара със 140) и тъкмо спокойно си карам и отминавам 3 автомобила,като същевременно гледам да не качвам с повече от 140 и ме настига естествено едно БМВ пред последният модел на пета серия ,а аз съм в процес на отминаване на колона от 4 автомобила и тоя герой се лепи зад мен и ми светка...
Ма бива ли такава малоумщина ,вижда ме че отминавам,вижда че няма как да се "стресна" и да набия спирачките да се набия между колоната която отминавам,дадох му сигнал с десен мигач че се прибирам и съм го видял,ама ония светка на майка си...ми ударих аварийните и чукнах на спирачките че да светнат малко та дано се сети че изглежда по тъп и нелеп начин,изпреварих си колите и естествено без рязко да се връщам в средната лента си се прибрах,гледам го някакъв чичка на около 50...
Дее*а комплекса на средна възраст...

Потребител
Аватар
Кара: 520I

Мнение от HardrockMan » 09 Сеп 2013, 12:28

На подобен отворко с Кайен мигащ и святкащ като елха му набих спирачки и за малко да ми се качи отзад. Хем щеше бой да яде и акт да отнесе и съм сигурен, че му се дръпна лайното и ще внимава с атракциите занапред.
Изображение

Следващият опит за комерсиален подпис ще доведе до бан!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 09 Сеп 2013, 13:16

HardrockMan написа:На подобен отворко с Кайен мигащ и святкащ като елха му набих спирачки и за малко да ми се качи отзад. Хем щеше бой да яде и акт да отнесе и съм сигурен, че му се дръпна лайното и ще внимава с атракциите занапред.

Мдам , същото и при мен ама на цариградско ( около Метро ) посока Пловдив , карам си с едни 100тина, което е над ограничението ама колоната се движеше с толкова и бяхме доста коли. Отзад някъв "пич" от Монтана с една 190-ка изпърдяна ми се лепнал на задницата и къси-дълги , направо издивях щото напред е фраш с коли и няма на къде да мине по-напред. Чукнах спирачките леко и щеше се преобърне тъпака , после се кротна трафика и имаше къде да се кара и ме настига такъв да ме псува .... аман от кретени. Като си в колона си караш там и тва е , така или иначе телепортацията още не са я открили.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата