Подсилване на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Подсилване на лаптоп

Мнение от skipper » 25 Авг 2013, 20:09

paco_sp написа:В никакъв случаи няма да дам 2500-3500 за компютър,тук идеята ми е да си взема нещо по бързо от сегашният ми лаптоп,че ме побърква и на нормална цена.Иначе ми е ясно,че има за 2000 компютри по бързи и от баварката ми сигурно,но това са за хора които разбират,че да им се радват подобаващо.На мен ми трябва да си браузвам в нета,да си тегля филмчета и да си дръпна F1 и като имам време да я разцъквам.

За тази игра ли става на въпрос ? http://www.systemrequirementslab.com/CY ... /11456?p=r
Код: Избери целия код
CPU:    Intel Core 2 Duo @ 2.4 GHz or AMD Athlon X2 5400+
CPU Speed:    Info
RAM:    2 GB
Video Card:    AMD Radeon HD 2600 or NVIDIA Geforce 8600
Sound Card:    Yes
Free Disk Space:    15 GB

Като я гледам няма някакви големи изисквания и ще тръгне на компютри с части от 2009/10 година :conf:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Авг 2013, 7:47

paco_sp написа:В никакъв случаи няма да дам 2500-3500 за компютър,тук идеята ми е да си взема нещо по бързо от сегашният ми лаптоп,че ме побърква и на нормална цена.Иначе ми е ясно,че има за 2000 компютри по бързи и от баварката ми сигурно,но това са за хора които разбират,че да им се радват подобаващо.На мен ми трябва да си браузвам в нета,да си тегля филмчета и да си дръпна F1 и като имам време да я разцъквам.

Като преглеждаш пазара гледаш кой каква гаранция дава, на дел е некст бизнес дей с 2г. гаранция което означава, че днес ако се развали идват и го взима и утре ти го връщат.
На тошиба е No Matter What Guarantee и е три години, можеш да прочетеш в нета какво означава.
Аз асус или ейсър не бих си взел колкото и да са натупани корпусите са от възможно най-гадната пластмаса на света и батериите им работят максимум 12 месеца, после си за нова.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 26 Авг 2013, 8:19

Нищо лично, ама и един ред нямаш верен на 100%...

vld написа:..., на дел е некст бизнес дей с 2г. гаранция което означава, че днес ако се развали идват и го взима и утре ти го връщат.
На тошиба е No Matter What Guarantee и е три години....

Не така, че ще излъжеш грозно някой без да искаш. Такива гаранции ИМА, но това не значи нищо. Далеч не всички модели на Делл са с NBD гаранция, когато е такава е изрично описано- общо взето това са бизнес сериите. При Тошиба е същото- има моменти и серии за които се предлага No Matter, но не е стандартното положение.

ПС: И за батериите не си прав- батерия на 5г. и с капацитет 45% издържа толкова. "Висока производителност" в случая значи всичко на макс. настройки без грам икономия на ток. При балансиран режим спокойно издържа над 1,5 часа, ако не го тормозя много и 2+ часа изкарва.
Clipboard01.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Авг 2013, 9:17

Не съм чел всички коментари,само някой и те са верни,за SSD диск е хубаво като начало,даже задължително,но не е задължително да е голям,взимаш 40-60gb и твоят го слагаш като втори на мястото на CD то,рам до 6-8 гигабайта и ето ти свястна машинка

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 26 Авг 2013, 9:36

Аз затова съм написал да гледа какво се предлага към момента на пазара, защото не е за всички модели, сега това че някой може да не го прочете си е негов проблем.
Леново също имат доста прилично облсужване, и чат пат имат някоя промоция на модели с по 3г. гаранция.
Просто не си пазарувайте лаптопи и компютри от големите търговски вериги тип техно**** за да ви е мирна главата.
Има си вносители за всяка марка, които реагират доста по адекватно при проблем, не да седиш 2 месеца без лаптоп като стане нещо.
Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Авг 2013, 9:52

Аз съм с Асус и го използвам за настолен ПЦ през 98% от времето. Седи без батерия и я слагам на 2-3 седмици един път.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 26 Авг 2013, 9:54

vld написа:....

Е там е работата де- масово не се чете внимателно и след 6м. някой ще се оплаче "Прецаках се щото слушах някой си". Ходи обяснявай после, че ти си го написал, ама те не са разбрали ;)

ПС: За батерията- обади се след 4г. и още 5-600 цикъла, сега не си ми в категорията с тоя нов лаптоп. Къде сравняваш младеж в разцвета на силите си с пенсионер пред умиране :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 26 Авг 2013, 10:01

F3P написа:
vld написа:....

Е там е работата де- масово не се чете внимателно и след 6м. някой ще се оплаче "Прецаках се щото слушах някой си". Ходи обяснявай после, че ти си го написал, ама те не са разбрали ;)

ПС: За батерията- обади се след 4г. и още 5-600 цикъла, сега не си ми в категорията с тоя нов лаптоп. Къде сравняваш младеж в разцвета на силите си с пенсионер пред умиране :mhihi:

Е къде ше го чакам, до тогава ше съм го сменил :mhihi:
Интересното е че за една година няма промяна в издържливостта на батерията.
Доста преносими са ми минали през ръцете та общо взето имам база за сравнение.
Факт е, че вече дори сериозните марки свалиха доста качеството на материалите, но то няма как нали искаме да е ефтино.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Авг 2013, 12:47

No Matter What важи само за първия "claim", после вече продукта е със стандартна гаранция.

Аватар

Мнение от F3P » 26 Авг 2013, 13:37

И е само за първата година, не за целия период на гаранция. Пък и тая гаранция хич не е No Matter What- намерете и общите условия и ще ви се изясни. Общо взето тея неща са едни големи приказки с почти нулева реална полза за клиента. Ако някой ви дръпне чантата с лаптопа от ръцете и духне ще ви дадат нов според тая гаранция точно никой път- няма насилие (нито ви е набил, нито ви е заплашил с оръжие- просто ви е обрал някой) + сте били небрежни. А за кражба от колата забравете- това не се покрива. Залят с кафе/бира/водка- небрежни сте. И т.н....
Преди време си загубих времето с едни подобни гаранции/застраховки- условията са такива, че в изключително редки случаи да се класираш и да си изпълнят задълженията. Любимият им текст е "небрежност": същото е като "несъобразена скорост"- виновен си в 98% от случаите.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 26 Авг 2013, 15:24

Сто процента има уловки, но аз видях с очите си как на един комшия му дадоха чисто нов , по нов модел, на 3-4 месеца преди да му изтече гаранцията.
Откраднаха му една тошиба от аптеката, бяха обрали всички лекарства и човека му беше последното нещо да мисли за латоп, той така или иначе не го ползва повече от веднъж на седмица.
Така де човека е фармацефт от старото поколение 45 набор е, аз го закачих, къде му е лаптопа и той тогава разбра че и него са му го взели.
Намери гаранцията човека подадохме оплакване на посочения адрес в гаранционната карта с прикрепен протокол от 4то районно за обира на аптеката и след една седмица му дадоха чисто нов, по нов модел ;)
Та 100% не е за първата година само, поне в неговия случай небеше.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring

Мнение от paco_sp » 26 Авг 2013, 19:36

skipper написа:

За тази игра ли става на въпрос ? http://www.systemrequirementslab.com/CY ... /11456?p=r
Код: Избери целия код
CPU:    Intel Core 2 Duo @ 2.4 GHz or AMD Athlon X2 5400+
CPU Speed:    Info
RAM:    2 GB
Video Card:    AMD Radeon HD 2600 or NVIDIA Geforce 8600
Sound Card:    Yes
Free Disk Space:    15 GB

Като я гледам няма някакви големи изисквания и ще тръгне на компютри с части от 2009/10 година :conf:

Точно за нея става въпрос,иначе въпроса с гаранцията е ясно,каквото и които да ти обещава накрая се оказва,че нещата стоят по различно или има вратичка от където да се измъкнат.Иначе за момента си мисля да взема настолен компютър,че на тоя лаптоп както седи по цял ден включен въпреки,че съм му махнал батерията в един момент ще му се е.. майката.за това и постнах по горе една конфигурация да си кажете мнението.Става ли за по сериозни натоварвания като гледане на HD филми и за игри с по големи изисквания. :yes:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 26 Авг 2013, 19:49

paco_sp написа:.... натоварвания като гледане на HD филми и за игри с по големи изисквания. :yes:

HD филмите са дребната грижа. Аз с умряло от старост АМД и видео АТИ 128мб (+ взима от оперативната- няма 512мб накрая) без грижи си гледам 1080р релийзи с 15-20Мбит/с битрейт значи всяка сравнително съвременна карта ще се справи.

Игрите са друга история- казваш кои игри те вълнуват (да видим какво се изисква), казваш и бюджет и ще те ориентират бързо. Ако не прекаляваш с изискванията цифрата няма да е страшна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 26 Авг 2013, 21:04

Изтегли си засега CCleaner, отваряш я, цъкаш на Applications, според браузъра, който ползваш, махаш отметката му на Cookies, пускаш Analyze, после Run Cleaner, това ще ти изтрие ненужния cache.
После избираш Registry, Scan for Issues и след като е готово - Fix Selected Issues, цъкаш No, Fix All Selected Issues и така :yes:
Като за безплатен вариант става :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring

Мнение от paco_sp » 26 Авг 2013, 22:01

F3P написа:
paco_sp написа:.... натоварвания като гледане на HD филми и за игри с по големи изисквания. :yes:

HD филмите са дребната грижа. Аз с умряло от старост АМД и видео АТИ 128мб (+ взима от оперативната- няма 512мб накрая) без грижи си гледам 1080р релийзи с 15-20Мбит/с битрейт значи всяка сравнително съвременна карта ще се справи.

Игрите са друга история- казваш кои игри те вълнуват (да видим какво се изисква), казваш и бюджет и ще те ориентират бързо. Ако не прекаляваш с изискванията цифрата няма да е страшна.

Щом с филмите е ясна работата да видим и с игрите дали ще я докараме. Единствената игра която имам мерак да си дръпна е F1 и да ми върви добре,без да ми насича защото иначе няма смисъл,губи се от кефа на играта.Иначе съм намерил от колега един (вече няколко пъти му поствам характеристките) и вие ще кажете дали става.Като чета коментарите на някои колеги разбирам,че е компютър на 2-3 години,но ще ми върши работа за това което искам.Искам да знам само колко според вас би струвала втора ръка един такъв компютър с такава конфигурация за да знам дали си заслужава(аз съм предложил на момчето една цена).Конфигурацията е следната
intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам паметта и процесора
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата