Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя

Мнение от Демирев » 27 Авг 2013, 13:10

Тъкмо изгледах новините на Нова тв. - другата седмица на 4-5 септември ще се гласува предложението по опит от Чехия - Словения - Словакия. Големите хипермаркети да не работят въобще събота и неделя с цел да се подпомагат родните производители - като се пазари само в малките квартални бакалии през уикенда.

Само дето хипермаркетите като Кауфланд работят събота до 23 часа и неделя до 22 ч.! Имаме във Варна и денонощно Пикадили и денонощно Метро!
Кварталните магазинчета затварят 19ч. - някои не работят неделя!
Последна промяна Демирев на 27 Авг 2013, 13:14, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Забраняват на хипермаркетите да работтят събота и неделя

Мнение от alekangg » 27 Авг 2013, 13:13

Връщане на комунизма!
Най-добре да ги закрият, така ще просъществуват гаражните бакалии.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя

Мнение от drago_pavlov » 27 Авг 2013, 13:20

Поредната простотия на комунистическата измет...
Единственото което ще постигнат е хората да пазаруват в четвъртък и петък, вместо събота и неделя, големи опашки, блъсканица, изнервени клиенти...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 27 Авг 2013, 13:24

А бе, ма тия всеки ден се събуждат с още по-малоумна идея. Ня'а ли кой да ги изтрепе накрая и да се кротнат
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 13:31

абе много сте ми интересни 90% от вас като идат на запад почват ей тва кво е хубаво тук,ей онова кво е хубаво там.
Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя. да не говорим че повечето бензиностанции затварят в 22ч.
После ей как спокойно се кара там и почвате да спазвате правилника...тук карате като джигити!
Като тръгнат хората да ви вкарват у ред и се почва едно реване,ауууу комунизъм,ауууу полицейщина... тоя комунизъм ония на запад го прилагат много отдавна вас ви харесва нашия да няма ред и всеки да си прави квот му кеф на дупето :mhihi:

После тук имало много цигани,пияници,бездомници и всеква сган,а там била по-малко еми тя сганта там и е трудно да процъфтява като тук!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 27 Авг 2013, 13:34

Аз предлагам да се направи тема"Идиотските решения на правителството", за да можем да следим всички простотии, които раждат болните им мозъци, че лично аз вече им загубих бройката и със сигурност изпускаме доста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 27 Авг 2013, 13:35

madpetio написа:абе много сте ми интересни 90% от вас като идат на запад почват ей тва кво е хубаво тук,ей онова кво е хубаво там.
Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя. да не говорим че повечето бензиностанции затварят в 22ч.
После ей как спокойно се кара там и почвате да спазвате правилника...тук карате като джигити!
Като тръгнат хората да ви вкарват у ред и се почва едно реване,ауууу комунизъм,ауууу полицейщина... тоя комунизъм ония на запад го прилагат много отдавна вас ви харесва нашия да няма ред и всеки да си прави квот му кеф на дупето :mhihi:

После тук имало много цигани,пияници,бездомници и всеква сган,а там била по-малко еми тя сганта там и е трудно да процъфтява като тук!

Ти пък направи еб@си сравнението...
То не само в Австрия е така, но едва ли е забранено със закон да не работят супермаркетите... Там просто нищо не работи в неделя.

А самата идея е безумно ТЪПА - да затворим големите, че малките да цъфнат...
Ами дай тогава за забраним вноса на БМВ, МБ и Ауди, че да цъфне Грейт Уол... Нещо такова се получава...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Авг 2013, 13:38

madpetio написа:абе много сте ми интересни 90% от вас като идат на запад почват ей тва кво е хубаво тук,ей онова кво е хубаво там.

Евала за коментара. точно се чудех как да напиша същото :yes:
Преди 3-4 години приеха такъв закон в полша и поляците така ритаха аааа ууу , ама сега като гледам им е добре и не се оплакват.
Голяма работа, че няма да работи кауфланд или метро или била, големо важно, като чели ми пречи нещо да си напазарувам в четвъртак примерно ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Авг 2013, 13:39

madpetio написа:Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя. да не говорим че повечето бензиностанции затварят в 22ч.

Това го знаем някои и се чудя какво правим като с мен например оня ден?!
Мисля си че има хляб и отварям и гледам мухлясъл в тази жега - въпреки че е увит добре в кърпа..часът 22.30ч. - бегом към Кауфланд!
Или ти звъни колега в неделя надвечер - след работа да излезете да се видите и палиш и гледаш в резервоара 3-4 литра максимум?!
Какво правят там в Австрия в такъв случай?
Последна промяна Демирев на 27 Авг 2013, 17:01, променена общо 2 пъти
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 27 Авг 2013, 13:40

drago_pavlov написа:

Ти пък направи еб@си сравнението...
То не само в Австрия е така, но едва ли е забранено със закон да не работят супермаркетите... Там просто нищо не работи в неделя.

А самата идея е безумно ТЪПА - да затворим големите, че малките да цъфнат...
Ами дай тогава за забраним вноса на БМВ, МБ и Ауди, че да цъфне Грейт Уол... Нещо такова се получава...

То не е само с цел да цъфнат малките, то е ясно че има хляб за всички, друга е идеята, по скоро да се знае кога е събота и кога неделя, не така както сме я подкарали всичко живо да бачка 24/7 и пак да не му стигат парите.
Малко по малко някак трябва да почнат да се вдигат цените на труда и тн. все неща дето се правят с ралични лостове и механизми, този е един от тях :idea:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 27 Авг 2013, 13:43

Демирев написа:
madpetio написа:Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя. да не говорим че повечето бензиностанции затварят в 22ч.

Това го знаем някои и се чудя какво правим като с мен например оня ден?!
Мисля си че има хляб и отварям и гледам мухлясъл в тази жега - въпреки че е овит добре в кърпа..часът 22.30ч. - бегом към Кауфланд!
Или ти звъни колега в неделя надвечер - след работа да излезете да се видите и палиш и гледаш в резервоара 3-4 литра максимум?!
Какво правят там в Австрия в такъв случай?

А бащати и майкати какво правеха преди 25г. в тая ситуация?
НИЩО, просто си сипваха бензин по рано....
А в франция по бензиностанците няма персонал, и си сипваш сам и плащаш на апарат с банкноти или с карта съответн( както ти е удобно), какво сега тука като сме свикнали да не си цапаме ръцете и оу няма кой да ми налее, ми няма :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 27 Авг 2013, 13:45

На мен пък ми пречи да пазарувам в работен ден, предпочитам да го направя когато почивам. От какъв зор ще затварят магазините, това е най-малумната идея която съм чувал....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 27 Авг 2013, 13:49

Демирев написа:Мисля си че има хляб и отварям и гледам мухлясъл в тази жега - въпреки че е овит добре в кърпа..часът 22.30ч. - бегом към Кауфланд!

Сега вече няма да има бегом към Кауфланд, а отиваш и звъниш на вратата на леля Пенка, тя слиза по комбинизон, отваря гаража и взимаш 2 хляба :yes:

vld написа:То не е само с цел да цъфнат малките, то е ясно че има хляб за всички, друга е идеята, по скоро да се знае кога е събота и кога неделя, не така както сме я подкарали всичко живо да бачка 24/7 и пак да не му стигат парите.
Малко по малко някак трябва да почнат да се вдигат цените на труда и тн. все неща дето се правят с ралични лостове и механизми, този е един от тях :idea:

Такива лостове и механизми има и в момента, описани в КТ - ако работиш в събота "надницата" е х1,5; ако работиш в неделя "надницата" е х2; ако работиш повече от 40 часа на седмица пак х2... Ама работодателите не спазват, а служителите си мълчат, че иначе ще висят на борсата с месеци...

И пак опираме до това, че закони има, но контрол няма и никой не ги спазва тези закони...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 27 Авг 2013, 14:28

Странни разсъждения от на вид интелигентни хора.... Къде сравнихте България с останалата Европа, та тука само търговията работи, да спрем и нея ли? Възникват няколко въпроса:
1. Кой ще реши, кой е малък, и кой голям магазин? Някой трябва да прибере кинти за тая работа.
2. Къде ще отидат стотиците съкратени, като затворят двата дни?
3. Имате ли идея, че въпреки тежките закони и санкции, 90% от кварталните крият обороти, осигуровки и данъци?
4. Виждал съм по бензиностанции хора с по 5лв, дали има в Австрия такива?

БСП forever, I love you

Смахната работа, до къде ще я докараме....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 27 Авг 2013, 14:30

Мда и като знам наще свежи търгаши,кварталните магазинчета ще дигнат цените 5 пъти ,и като няма откъде да си купиш хляб ,трябва да си купиш от тях ...или умирай от глад или детето ти примрънка за шоколад ,ок ама в моя квартален "милката" големия е с 1.20 по скъп от големите вериги.Принципно съм за стимулирането на бг нещата и малкия и среден бизнес ама има начини които са доста по умни. Да хваната да забранят и аптеките та да може си купуваме билки събота и неделя :P :D Тея наистина чупят тъпометъра :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата