Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя
Модератор: Общи модератори
Re: Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя
Забраняват !!! едните ми забраняват да НЕгласувам другите ми забраняват да работя ...
ако това им е идеята за съживяване на малкия и среден бизнес ....пази боже
не съм запознат ама в Австрия забранено ли е или просто хората си почиват щот не са държава от третия свят
ако това им е идеята за съживяване на малкия и среден бизнес ....пази боже
не съм запознат ама в Австрия забранено ли е или просто хората си почиват щот не са държава от третия свят

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Демирев- човекът скандална новина
по темата-не помня на кого беше мисълта-

по темата-не помня на кого беше мисълта-
Протекционизмът е институционализация на упадъка..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ето още малко идеи от Туитър

Да се стимулира емиграцията на можещите и умните, за да се даде равна възможност и на останалите,
Някой сети ли се да затваряме магистралите уикенда, за да излезе БДЖ на печалба?
Да се прекратят всякакви ремонтни дейности по пътищата, за да се стимулират автосервизите.
Всички интернет лумпени и соросоиди да се изселят от София и големите градове, да се инсталират в села и да създадат новите ТКЗС.
Вторник и четвъртък без метро, стимулират такситата.
Да се върне режим на тока – да се увеличи прирастът на населението,
Да арестуваме всички които носят западни дрехи, да стимулираме родната лека промишленост.
Спират Шампионската лига. Стимулират националното първенство.
Спират интернет- стимулират български пощи.
Да спрем тока в режим 2:4, за да стимулираме износа на електричество.
Събота и неделя се спира интернетът на Виваком, за да се стимулират кварталните доставчици?!!
A банани и мандарини само за Нова година. Дядо Мраз ще ви ги носи.
Переш в събота, къпеш се в неделя…само в неделя. Толкоз.
Забрана на вноса на тоалетна хартия, за да се стимулират печатните медии.
Да се върне жителството, за да се спре урбанизацията.
Може и гробищата да не работят в събота и неделя. С два дни по-малко за умиране, ще оправим прираста за десетина години.
Дали да не затворим големите аптеки през уикенда? Или направо големите болници? Ето спасение за болницата в Девин – уикенда от Пловдив – там.
Да се продават само български банани.
Аз пък предлагам, ако само такива решения ще се произвеждат, парламентът да не работи през цялата седмица, не само през уикенда.
Родната милиция ще заварди погрешните магазини с кордони и шмайзери, насочвайки народонаселението принудително към “правилните” магазини на “правилните” хора?
Много моля в новия закон да бъдат включени и моловете и да се забрани да работят събота, неделя и по Нова година.
Да се забрани ходенето на море в събота и неделя, за да се вдигнат оборотите на басейните и да няма задръствания по магистралата.
И национализация на хотелите – да станат ведомствени почивни станции.
Забранява се работата на големите ЕРП-та през уикендите, за да се стимулират малките ЕРП-та, като на бат Сали.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
аз пък напук на всички вас искам да не работят събота и неделя. Едно време си правиш сметката да не останеш без продукти и каквото ти трябва през уикенда и през почивните дни спокойствие и си почиваш. Някой от вас мисли ли ги тия хора дето не знаят какво е събота и неделя за някакви 400 лв на месец? Много свикнахте на лесно в последните години..
към колегата с хляба - месиш и печеш бе пич и после ядеш, толкова ли е трудно? Ама не, трябва да има някой който да ми работи като аргатин за без пари, защото аз не мога да си направя сметката или ме мързи
към колегата с хляба - месиш и печеш бе пич и после ядеш, толкова ли е трудно? Ама не, трябва да има някой който да ми работи като аргатин за без пари, защото аз не мога да си направя сметката или ме мързи
the project is ready....

- Bogat-Beden
-
-
bum_bum написа:Ето още малко идеи от Туитър![]()
Как можа,човек, на работа съм все пак, просълзих се от смях

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
Dido_stz написа:аз пък напук на всички вас искам да не работят събота и неделя. Едно време си правиш сметката да не останеш без продукти и каквото ти трябва през уикенда и през почивните дни спокойствие и си почиваш. Някой от вас мисли ли ги тия хора дето не знаят какво е събота и неделя за някакви 400 лв на месец? Много свикнахте на лесно в последните години..
освен,че ще им е гадно на другите и това явно те зарежда психо-емоционално

каква обществено икономическа полза ще има?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Dido_stz написа:аз пък напук на всички вас искам да не работят събота и неделя. Едно време си правиш сметката да не останеш без продукти и каквото ти трябва през уикенда и през почивните дни спокойствие и си почиваш. Някой от вас мисли ли ги тия хора дето не знаят какво е събота и неделя за някакви 400 лв на месец? Много свикнахте на лесно в последните години..
Ти не разбра за какво иде реч ..ама да си напук,това пак е гражданска позиция

- тези хора който не знаят какво е събота и неделя за 400 лв ,пак няма да ги знаят с тази разлика че няма да ги имат и тези 400 лв
- при нормална пазарна икономика не може да има забрани за едни за сметка на други...е колегата ти е листнал достатъчно абсурдни примери като този .

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Tи изби рибата с разсъждения

Кой ти пречи да си почиваш като работят магазините???
А замисли ли се че тези хора, които си мислиш, че ще почиват събота и неделя ще са в постоянна почивка на трудовата борса??? Или си мислиш, че броя на персонала ще остане същия и със същите заплати, въпреки че магазина ще работи 2 дни по-малко седмично

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Хареса ми сравнение с Австрия...
Напомня ми на едно време, когато сравнявахме София с Виена и почистването на улиците зимата.
Интересно как при връщане на власт на бсп и дпс почваме да гледаме пак на там...
Спомних си, пластмасовите мръсни касетки с хляб, сметките на листата с които се увива сиренето и все неща който мислех, че са в миналото...
п.п. За инфо, големите магазини в Великобритания работят с работно време като на нашите, пък и малкия и средния бизнес им е на такова ниво...
Напомня ми на едно време, когато сравнявахме София с Виена и почистването на улиците зимата.
Интересно как при връщане на власт на бсп и дпс почваме да гледаме пак на там...

Спомних си, пластмасовите мръсни касетки с хляб, сметките на листата с които се увива сиренето и все неща който мислех, че са в миналото...
п.п. За инфо, големите магазини в Великобритания работят с работно време като на нашите, пък и малкия и средния бизнес им е на такова ниво...
Последна промяна AmW на 27 Авг 2013, 15:56, променена общо 1 път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Dido_stz написа:....
Имаш ли наблюдение над бизнеса с храни в големите хипермаркети и кварталните магазинчета?
Ако нямаш, а просто чешеш клавиатурата мога да ти драсна няколко реда. Съпругата ми е работила и работи на ръководни длъжности в част от големите вериги, а най-добрия ми приятел има верига от квартални магазинчета.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Другия месец да им забранят и за четвъртък и петък,по следващия за вторник и сряда и през декември и за понеделник! След нова година да ги няма изобщо на българския пазар,защото наистина там работи само една голяма пералня за пари! За да си изкарам стока да ми продават трябва да си плащам-луда работа! И наистина големите вериги убиха малкия бизнес в тази сфера! Сега и аз отварям голям магазин в едно малко населено място и знаете ли защо ще е голям магазин-защото трябва първо да убия конкуренцията за няколко месеца! Завършил съм преди 15 години специалност търговия и това беше описано в учебниците тогава като най-правилното решение за справяне с конкуренцията! Умно решение на управниците,но малко късно!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Според мен, идеята е безумна и няма да се реализира. А и да се приеме - сигурно веднага ще се намерят "вратички". Например - Кауфланд ще сложи една барака на паркинга си, ще наредят там същите стоки (но в по-малки количества) и ще я кръстят "Бакалия". И този обект ще работи само през уикенда, но нон-стоп, 24 часа.
Лично аз почти всеки уикенд пътувам и предпочитам тогава да пазарувам - съчетавам го със спирането за почивка в някой град. През почивните дни в големите магазини има по-малко хора и е по-спокойно. Също оборотът им е голям, контролът (вероятно) е засилен и вероятността да си купиш някаква залежала стока е по-малък, от този в кварталното магазинче, където влизат 50 човека на ден. Някъде пекат хляба и го вадят пред теб - не е като да си купиш хляб, стоял 3 дни в найлона. Освен това има много по-голям избор, а от време на време може да хванеш и някоя промоция - затова ги предпочитам.
Лично аз почти всеки уикенд пътувам и предпочитам тогава да пазарувам - съчетавам го със спирането за почивка в някой град. През почивните дни в големите магазини има по-малко хора и е по-спокойно. Също оборотът им е голям, контролът (вероятно) е засилен и вероятността да си купиш някаква залежала стока е по-малък, от този в кварталното магазинче, където влизат 50 човека на ден. Някъде пекат хляба и го вадят пред теб - не е като да си купиш хляб, стоял 3 дни в найлона. Освен това има много по-голям избор, а от време на време може да хванеш и някоя промоция - затова ги предпочитам.
Последна промяна Borymeckata на 27 Авг 2013, 16:24, променена общо 3 пъти
Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това са не пазарни методи, които нямат място в пазарната икономика. Един път всички плюят по социализма, а после "ама нека да спасим малките магазини". Малките магазини ако искат да се спасят трябва да го направят сами, а не да чакат на държавата. Нейната роля е да следи големите да не ограбват и изнудват доставчиците си. Да продават качествена стока и да се отнасят добре с персонала. Тя не може да се справи с тия си задължения, че тръгна вече малките обекти да спасява 

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
madpetio написа:абе много сте ми интересни 90% от вас като идат на запад почват ей тва кво е хубаво тук,ей онова кво е хубаво там.
Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя. да не говорим че повечето бензиностанции затварят в 22ч.
После ей как спокойно се кара там и почвате да спазвате правилника...тук карате като джигити!
Като тръгнат хората да ви вкарват у ред и се почва едно реване,ауууу комунизъм,ауууу полицейщина... тоя комунизъм ония на запад го прилагат много отдавна вас ви харесва нашия да няма ред и всеки да си прави квот му кеф на дупето![]()
После тук имало много цигани,пияници,бездомници и всеква сган,а там била по-малко еми тя сганта там и е трудно да процъфтява като тук!
Евала и от мен. Точно така е, всеки иска анархия и когато някой се опита да вкара ред и се започва с "потъпкахте ми правата".