Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя

Мнение от Benedetto » 27 Авг 2013, 16:49

madpetio написа:абе много сте ми интересни 90% от вас като идат на запад почват ей тва кво е хубаво тук,ей онова кво е хубаво там.
Аз никъде в Австрия не намирам супер да работи неделя? То нищо почти не работи в неделя.....

Едно е нищо да не работи в неделя (което подкрепям), друго е за различните магазини да има различни правила. Щото там големите вериги не работят в неделя, не за да дадат шанс на по-малките, а за да имат почивен ден работниците. Усещай разликата :)

Между другото по едно време наистина искаха да спират излъчването на чуждите първенства по футбол, за да се гледат нашите :kuku: :kuku: Диемите бяха изревали по онова време :mhihi:
Последна промяна Benedetto на 27 Авг 2013, 16:53, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 27 Авг 2013, 16:50

Никой нямаше да има нищо против да работят по-малко хипермаркетите - ако цените в малките кварталки не бяха толкова пренадути с над 35-40%!
Още по-страшно ще стане ако се изпълни забраната!
През уикенда всички кварталки ще напомпат цените през уикенда с над 60-70% спрямо хипермаркетите!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 27 Авг 2013, 17:10

нормално е в малките магазини да надуват цените, щото не могат да разчитат на голям оборот и огромен асортимент като в хипермаркетите. т.е. това е единствения механизъм за да оцелеят
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 27 Авг 2013, 17:30

бе те и без т'ва повечето малки, лека - полека стават "моят магазин" .... к'во го бистрите толко .. :mhihi:
от единият джоб в другия.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 17:48

Някой от вас хич не ме разбраха,тези методи за стимулация на бизнеса не ги подкрепям. Както и повечето от вас.
Но чета темите от този сорт и повечето все са опозиция. Но НЕЩО в тази държава трябва да се променя за да може да се живее тук.
Ето слагат камери на КАТ - мнозинството почва "Ще пътувам до Варна,каде има камери да се пазя" - АЗ в този случай отговарям всичките 400км се пази приятел! Щото от оня свят още не са открили как да те върнат! Ако искаш и с 800км/ч карай все ми е тая,но на мой познат такъв пиян джигит уби майка му и баща му...които си караха с 60... и накрая три години условно,добре ли е???

После деееба тъпите куки - да много от тях са тъпи съгласен съм щото "от кой нищо не става,става полицай" донякъде съм съгласен,но тази система трябва да се промени...има и читави които преследват крадени коли лично ги познавам и преди да я заловят получават заповед отгоре да спират да я преследват, та то от главата се вмирисват нещата...

Да давам пример с Австрия ще дам още...
Българска му работа седим събота и неделя там нито един сервиз не работи,нито една автокъща не работи! И ние седим и пием два дена по български щото няма какво да правим нали. Свърши ни пиенето в неделя в 22ч и единия новобранец в занаята "айде да идем до денонощния да си купим пиене" - другите го погледнахме с ирония........ :mhihi: Иди! Отиде до едно ОМВ и като виде цените на твърдия алкохол и му се отпи купи си една бира от 1,40Е и миряса!

За Италия па примери не ща и да давам,че там какъв е комунизъм ще ви се изправят косите!
После тия жабари са ебати простите...от 13ч до 16ч не работят... После ходим да им работим ангария нали?

Колегата по назад с двойната надница да го питам като работя за себе си кой ще ми плати двойно автомобил като дойде да му го продам в неделя????? Безмозъчните клиенти ли? Каде идва с 4000лв и иска Е46 фейс,ръчка шест-скорости, ама с нави иначе не го ще... :banghead: Заради него и още по откачени каде нема кво да правят и тръгват неделя да чоплят семки по автокъщите заради тях ли да седя цял ден??? Ще взема повече пари ли???
Или тия каде ми звънят аз съм от далече колко ще ми свалиш? Майкооооооо като те запсувам! Аз от близко ли ги карам бе!

МЕН ЛИЧНО тая забрана ме плаши кво ще правят тия луди хора???? Този въпрос ме тревожи много.
Последна промяна madpetio на 27 Авг 2013, 17:55, променена общо 1 път
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 17:53

zazomazo написа:нормално е в малките магазини да надуват цените, щото не могат да разчитат на голям оборот и огромен асортимент като в хипермаркетите. т.е. това е единствения механизъм за да оцелеят

Само мога да ти кажа,че в доста от малките магазини повечето неща са по-евтини от световно известния магазин за бабички ЛИДЛ :winky:
До моя малък магазин има и Кауфланд и Лидл и не съм го затворил? Как става? Ето че совите не са това което са...
Не твърдя че всичко е по-евтино,но има доста неща както ги казват от първа необходимост цените са различни в моя полза...

Ходих скоро в Пени маркет еми кво ми направи впечатление пуснали дини по 22стотинки и купуват по 5-6 все едно ще свършат. Колко диня ще изядеш го питам един? Той се хили като психично болен,а може и да е :mhihi:
Купуват некви безалкохолни по 50-60стотинки 2л - такова в устата няма да сложа.
Общо взето се купуват евтиний

Сега трябваше да чакам един в Дружба 15мин викам дай да вляза в тоя Лидл да ги вида,само бабички и тичат като по времето на комунизма да не свърши.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 27 Авг 2013, 18:02

madpetio написа:
zazomazo написа:нормално е в малките магазини да надуват цените, щото не могат да разчитат на голям оборот и огромен асортимент като в хипермаркетите. т.е. това е единствения механизъм за да оцелеят

Само мога да ти кажа,че в доста от малките магазини повечето неща са по-евтини от световно известния магазин за бабички ЛИДЛ :winky:
До моя малък магазин има и Кауфланд и Лидл и не съм го затворил? Как става? Ето че совите не са това което са...
Не твърдя че всичко е по-евтино,но има доста неща както ги казват от първа необходимост цените са различни в моя полза...

а твърдиш ли, че въпросното магазинче е печелившо?
като под "печелившо" разбирам нещо различно от това да си покрива разходите по наем, сметки и данъци и да остава мижава печалба оформена като заплата на собственика/продавач/... щото в общия случай печалбата не позволява да се наеме персонал
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 27 Авг 2013, 18:06

Поредната простотия. Тея хора не разбраха ли че трябва да оставят пазара свободен за да функционира икономиката правилно. Регулации трябва да има само там където се застрашава живота на хората. Това правителствено подпомагане е пълна глупост. Малките магазинчета като не могат да оцелеят в този икономически климат, заслужават да фалират. Това си е техен проблем. Така не стига, че спират растежа на супермаркетите, ами даже няма да подпомогнат малките магазани. А така правят гадно и на крайния потребител. Пример: Събрали сме се Събота вечер с приятели и към 2ч ни свършва пиенето и решаваме да да отскочиме до кварталния денонощен супермаркет МАКС който е единствения в квартала. Да ама не. Държавата е наложила бан и сега не можем да се напиеме. :bang:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 27 Авг 2013, 18:07

А аз като студент и пазаруващ готова храна / защото нямам условията да си готва / от Фантастико в Студентски какво ще правя? Ще купувам от петъка/ ако остане, защото още 10 000 човека ще пазаруват / и ще я ям стара... Пълна глупост....... :bang:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 18:08

zazomazo написа:
madpetio написа:

а твърдиш ли, че въпросното магазинче е печелившо?
като под "печелившо" разбирам нещо различно от това да си покрива разходите по наем, сметки и данъци и да остава мижава печалба оформена като заплата на собственика/продавач/... щото в общия случай печалбата не позволява да се наеме персонал

Не бе държа го е тека да си го имам :mhihi:
Имам и двама души персонал... питай колко са осигуровките само по тях!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Авг 2013, 18:20

Върви народе възродени... :ahah:
Аз лично когато пазарувам в Метро е над 90% от случаите в някоя неделя от месеца защото ми е на 35км. или когато съм до Джъмбо и ползвам Метро 2 в Пловдив. По-рядко това в Бургас ако е лято или някога в София. Ама всичките все в неделни дни. Когато съм на спокойствие и никой не ме гони. Ако ми трябва нещо дребно, тичам до близката Била, рядко до Кауфланд. В Лидъл не стъпвам пък ако ще Звездев и Ути в комплект да ги рекламират. :mhihi:
Как ще ме задължават тия да ходя вечер след 20 часа да пазарувам? :ranting: Наврете си ги тия правила за Полша, Чехия и Словакия. Те не стига, че последните две са кажи-речи една държава, ами и трите са комунистически побратими на СССР, каквито искат явно и нас отново да направят. То поне да имаше полза.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 18:21

thewhitestig написа:Поредната простотия.: Събрали сме се Събота вечер с приятели и към 2ч ни свършва пиенето и решаваме да да отскочиме до кварталния денонощен супермаркет МАКС който е единствения в квартала. Да ама не. Държавата е наложила бан и сега не можем да се напиеме. :bang:

Ако това е най-важното за вас - жал ми е за тая държава и за съдбата и

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 27 Авг 2013, 18:22

madpetio написа:...
Не бе държа го е тека да си го имам :mhihi:
...

за чий се трепеш тогава по пътищата ми не си направиш верига такива магазинчета и да си щракаш с пръсти по цял ден? :mhihi:

бъзикам се, разбира се
явно си хванал цаката, но си един от малкото :yes:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Авг 2013, 18:26

по пътищата ходя щото ми е хоби...
а цаката му се вика - РАБОТА или с модерни думи ЗДРАВО БАЧКАНЕ! Малко непознато за днешната младеж която иска да е на работа от 11-14ч и да взима 2000лв да пуши цигари... :mhihi:

п.с. Единия работник е с две магистратури,едната е икономика,при мен му е втора работа,на другата работа взима тройно на това което му давам аз,но работи и при мен. Задай си въпроса защо? И не е луд. - Другата част от задачата,мога да назнача 20г пикла с джуки и маникюрче на половината от това което взима той,но никога няма да го направя!
Последна промяна madpetio на 27 Авг 2013, 18:32, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 27 Авг 2013, 18:29

madpetio написа:
thewhitestig написа:Поредната простотия.: Събрали сме се Събота вечер с приятели и към 2ч ни свършва пиенето и решаваме да да отскочиме до кварталния денонощен супермаркет МАКС който е единствения в квартала. Да ама не. Държавата е наложила бан и сега не можем да се напиеме. :bang:

Ако това е най-важното за вас - жал ми е за тая държава и за съдбата и

Всъщност аз даже не пия алкохол, но дадох такъв пример защото предположих че повечето във форума ще ми симпатизират на поста защото са върли уикенд пияници. Неудобство си е, както и да го въртиш. Да предположим че имаш някакво друго събиране с хора и се наложи да ходиш да вземеш количка, сок, салати и салами. ;) Същата работа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата