Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2013, 19:51

Че то има дизели на метан и пропан-бутан, проблема е никакъв.
А и напоследък редовно ни тровят по светофарите с всякакво олио. :banghead:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Авг 2013, 21:49

BMW Power ACM написа:А и напоследък редовно ни тровят по светофарите с всякакво олио. :banghead:

Това се нарича "пълноценно използване на суровините",иначе к'во го правим старото олио :lol: Пък и по-добре да мирише на пърж.картофки от колата пред теб на светофара,не на изгоряла нафта :mhihi: така че що се оплакваш :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2013, 21:51

Да ве ..само да не застане пред тебе някой дрът дизел с такова олио да си изпусне саждите после ще трябва ароматизотор да се отмирише от гранясалото олио.Освен ако не си любител на изгорели газове като този..
http://vbox7.com/play:1afd492b38
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 27 Авг 2013, 7:14

-Злой- написа:Както всеки стар автомобил, така и мл270 си има своите кусури! Разликата идва оттам, че въпросният не беше купен за 7000 лв. както са повечето от обявите, а за 17 хиляди и въпреки, че е w163 (старият МЛ) е 04 година от файнъл едишън моделите .... няма компромис с поддъжката (при Чавдар - "бат Чаво") и колата си е наред! Мерени са дюзите с колби, помпите са ОК и т.н. Всички негативи на CDI-то ги знаем и към момента всичко е проверено - колата е без забележки! Към момента МЛ-а гори около 12-12,5 нафта в София и около 8 на 100 извън града! Цифрите са вярни, защото аз лично плащам последните му няколко зареждания (само пълно-пълно)

По принцип на мл270 е най скапаният двигател на МБ за сега :mhihi: но 2004 с "файнъл едишън" опитаха някак си да го върнат към живота и оправят няколко стари проблеми на двигателя и шасито ! Определено на газ е по евтино от колкото на дизел но разликата не е голяма зависи и човека колко кара !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 27 Авг 2013, 15:09

Принципно и аз бях заклет бензинджия (да спомена че газ никога не съм слагал) ,естествено и за това си имаше логична причина,в зората на 90-те си купихме с баща ми опел Аскона 1.6д беше нещо нереално на 4 год голям кораб абе кола та кола....естествено същия умря зимата все едно някой го е убил с кол в сърцето :lol: Какво ли не опитвахме какво ли не правихме и не можахме да го запалим....карахме си жигулката и така. Дойде пролетта и о чудо запали естествено компресията на цилиндрите беше заминала и се наложи основен ремонт. От тогава като чуехме дизел и бягахме с 200, да ама се престраших и си взех преди 2 год и съм доволен. Та мисълта ми беше че дизеловите агрегати напреднаха страшно много,и е тъпо да отричаме това и да сме коне с капаци, в сравнение с бензиновите ,всичко като ресурс се влагаше в тях ,в момента като показатели даже са и по добри. Някои твърдят безумни неща че с бензинов ще изпревариш по лесно или максималната скорост на дизела била малка или вървели до 100...ето наскоро попаднах и на едно клипче ,само не ме замервайте с камъни ама ето какво се случва на м3-ка срещу една дизелова "бавна" до 100 и с ниска максимална скорост....

http://www.youtube.com/watch?v=6r3NEqzOpq4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Авг 2013, 15:27

BMW Power ACM написа:Темата май вече трябва да се казва "защо дизел, а не бензин"

По-скоро защо газ, а не дизел. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 16:43

Разумните хора си слагат ГИ другите карат на дизел :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=QKCcVHMwpf4
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Авг 2013, 17:56

Защото е повече от ясно че на бензинката за евридей ще си сложиш газ, при тия цени на горивата... :wave:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Авг 2013, 18:08

Boyadjiev написа:Защото е повече от ясно че на бензинката за евридей ще си сложиш газ, при тия цени на горивата... :wave:

Тоест не можеш да си позволиш заводското гориво на колата си при текущия й разход и правиш компромис... или пък можеш, но по някакви причини решаваш, че това е начин да спестиш някой лев за сметка на други недостатъци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Авг 2013, 19:30

Не си разбрал - всеки уважаващ себе си мъж , слага газова бутилка . Само да го намери тоя цитат къде беше и го слагам в подписа :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Авг 2013, 21:02

In_Memoriam написа:
Boyadjiev написа:Защото е повече от ясно че на бензинката за евридей ще си сложиш газ, при тия цени на горивата... :wave:

Тоест не можеш да си позволиш заводското гориво на колата си при текущия й разход и правиш компромис... или пък можеш, но по някакви причини решаваш, че това е начин да спестиш някой лев за сметка на други недостатъци.

Защо реши че не мога да си позволя горивото - просто не мисля че си заслужава за колата, с която се минават много километри всеки ден и с която не се гони някакво постижение, да се дават толкова пари за гориво. И наистина не виждам защо да не карам на нормални цени (газ),а да карам скъпо, като мога да си позволя нормални цени на евридейката. Още повече че си имам такава със скъпо гориво за даване на газ :paranoid:
Общо взето за мен разсъждението е следното - или имаш вървяща кола (един брой) тип м5,м3,мустанг,камаро и тн. и си го караш както си е, или имаш 2 коли, една за всеки ден и една за даване на газ. При номера с 2те коли е съвсем нормално да е на газ тая за всеки ден, защото примерно едно отиване до морето и обратно ми е 100-110лв. докато същата кола за бенз ми е 200лв. - разлика почти двойно, просто си правя сметката и винаги разполагам с кола която ми е достъпно да отида където искам без да се съобразявам много много с парите...
С тези цени на горивата винаги една кола бих я карал на газ, ако се променят и примерно нафтата е 2.20, бензина 2.80, а газта 1.60 надали бих се замислял, но при сегашните цени просто е смешно да се подлага на въпрос защо се кара колата на газ (тая за придвижването, не м пауъра ;) )

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Авг 2013, 21:06

Нямах предвид конкретно теб, а лирическия герой, за когото говореше, че ще си сложи газ на евридейката :) И стига с "тези цени на горивата"... цените са каквито трябва. Мисленето трябва да е в посока на увеличаване на приходите, а не сваляне на цените.
Последна промяна In_Memoriam на 27 Авг 2013, 21:09, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Авг 2013, 21:09

Много зависи от конкретната ситуация в която е поставен човек. Аз изхождам от позицията че се въртят много километри... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Авг 2013, 21:23

За мен истината е, че просто нямаме достатъчно пари да си го позволим и за това се мисли за газ, метан и т.н.

Един няма да сложи газ на кола, която харчи 15 градско, друг 25, а на трети и 6/100 му е много. Четвърти пък просто си е роден цървул и по някаква случайност се е замогнал, купува си кола за 100к и и слага газ. :dunno:

С 2к чист доход месечно можеш да си позволиш кола за 20к и на всеки му се иска нещо по-читаво да кара и си я купува ама като харчи 15/100 горивото ти идва в повече и слагаш газ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 21:42

Абе хора запрете се малко .Всеки който не е на дизел е цървул и не може да си позволи :shock:
Има хора колите си ги ползват за транспорт за работа и такива неща различни от да се разходят до кварталното кафе. Имам 2 дизела в момента освен другите ми бензинки /на газ естествено/ ако мога да ги разкарам изгодно ги махам на момента тия прехвалени дизели.Изобщо няма и да погледна повече дизел.
И какво ги подхванахте да редите дизел до дизел все едно че всичките са еднакви ? Повечето които се търкалят по българските пътища са убити от каране и калпава подръжка на по 200-300к и нагоре .Какво да им се радвам на тия бомби със закъснител ?
Или уточнете нов премиум клас дизел VS същия клас нов бензинов или изобщо не я подхващайте тая тема щото не излизат сметките със стари кочини.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата