Помага ли ви полицията при битови проблеми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помага ли ви полицията при битови проблеми?

Мнение от benzin » 27 Авг 2013, 19:16

Моят опит е следния, обадих се за наркомани които се боцкат пред блока - никой не дойде, обадих се за силна музика от заведение в 2 през нощта - никой не дойде, обадих се за аларма на кола която свири без прекъсване от 22:00 до 7 сутринта, пак никой не дойде, споделете вашият опит какъв е, май в БГ начина за решаване на проблеми си е - саморазправа :dunno:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Помага ли ви полицията при битови проблеми?

Мнение от k.milanov » 27 Авг 2013, 23:13

benzin написа:никой не дойде

Поправка*

Никой НИКОГА не дойде, за някакъв битов проблем от сорта музика, аларми и др. :dummy:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Авг 2013, 0:22

Нещо на грешните хора се обаждате или грешно ви разбират.
При битови проблеми полицията винаги се е отзовавала, рядко е била от полза, но винаги идват.
По нощите обаждайте се директно на съответното РПУ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 28 Авг 2013, 12:30

При нас винаги идват като ги извикаш :roll: . Имаше една случка с една циганска къща до нас, правеха някакво обрязване ли какво ама такава дъндания целият квартал огласяше сигурно, обадихме се и след 10-15 минути пристигнаха и музиката се намали. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2013, 13:47

Оня ден ми се случи много показателна случка. Правиха ми някакъв ремонт по колата и изляли бая от маслото в матора. Аз долях ама нямах повече в себе си и си карам така. По едно време светва лампата. Спирам моментално на един мост, който е тесен и има голям наклон на него. Само на 100 метра от мен са полицаите с кола и спират поголовно гастарбайтерите прибиращи се в Турция. Аз направих баси задръстването, създадох опасност за движението и т.н. и т.н. Тия по никакъв начин не си помислиха да дойдат, да регулират движението, да помогнат или нещо подобно. Продължиха да си заработват, а огромното задръстване, което създадох им беше добре дошло, че да оглеждат по-добре жертвите си.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 28 Авг 2013, 19:21

k.milanov написа:Поправка*

Никой НИКОГА не дойде, за някакъв битов проблем от сорта музика, аларми и др. :dummy:

Дай си адреса, тази вечер след 22:00 се погрижи да се чува музика с порядъчна сила от жилището и да видим дали до 22:30 няма да имаш посещение от патрул с "молба" да намалиш звука :winky: Шансът да НЕ дойдат ако живееш в града е никакъв- стига да знаеш на кой да звъннеш и как да подадеш сигнала.
Разбира се ако живееш в Долно Нанагорнище дето селският полицай живее на 20км. от теб много ясно, че никой не се вълнува какво правиш и няма да дойдат...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Авг 2013, 19:31

bum_bum написа:Оня ден ми се случи много показателна случка. Правиха ми някакъв ремонт по колата и изляли бая от маслото в матора. Аз долях ама нямах повече в себе си и си карам така. По едно време светва лампата. Спирам моментално на един мост, който е тесен и има голям наклон на него. Само на 100 метра от мен са полицаите с кола и спират поголовно гастарбайтерите прибиращи се в Турция. Аз направих баси задръстването, създадох опасност за движението и т.н. и т.н. Тия по никакъв начин не си помислиха да дойдат, да регулират движението, да помогнат или нещо подобно. Продължиха да си заработват, а огромното задръстване, което създадох им беше добре дошло, че да оглеждат по-добре жертвите си.

Големи приключения имаш с полицаите ти, онова със ср*нето още го помня :mhihi:

Не ми се е налагало да викам полиция, дано не ми случва.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Авг 2013, 19:45

Моят опит... Един от селските рацери с калибра, хе ли е ме ли е, няма значение... Карам си нормално и оня върти гуми на мегданя и щеше да ме удари. Не знам колко вървят тия курници, ама малко го подгоних с комбито Е34 с М40 :mhihi: и му се залепих на бронята, ама не ми се занимаваше да го блъскам за да спре и да му тегля един хубав бой... Полицаите много добре го знаят понеже цялата махала не спи от него, не веднъж е подаван сигнал. Нещо нормално е в 3-4 часа под прозореца да удря прекъсвач и да свирят гуми.

Както и да е, отказах се. Прибирам се и пред нас патрулката и като ги видях спрях. Часът е около 22.30. Единия говореше по телефона и ми посочи да се обърна към другия... Баси гредата.
Поздравих с добър вечер и го попитах дали нещо не може да се направи, за да спре този да тормози една камара народ. Казах, че е щял да ме блъсне. Тоя се направи на интересен, започна да ми държи тон и ми вика дай си имената. Аз ей така :shock: Така арогантно се държа, за това, че му прекъснах чопленето на семки и ровенето в телефона. Как се осмелявам да го карам да работи. За да си изкара заплатата, за която всеки ден си скъсвам задника от работа. Както и да е. Обясних, че като нормален човек съм искал да поговоря с тях и да попитам какво трябва да стане, за да спре това безумие. Явно нищо не може да се направи. Но отношението беше меко казано арогантно.
Много е гнила тая система. Кой каквото ще да ми разправя. Има и приятни изключения, в което се убедих миналата седмица, но мнооого много редки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 29 Авг 2013, 0:57

Отзовават се винаги, може би защото сме малък град и се познаваме. В повечето случаи не могат да ми решат проблемите, като например когато пред нас ми дигнаха катализатора или когато мангали биха сина ми, но имат желание за помощ. Просто не е в техните правомощия. Срещал съм и големи тупани сред редовете на полицията, но предимно в столицата. И са ебати наглите, направо си искат, няма какво ще правим и такива работи. И на кварталните полицаи в селата не им е леко. Имам приятел, който е сам на смяна в район от 30 километра. Докато се занимава с група пияни малолетни келеши му звънят че на 20 километра някой биел жена си, едновременно с това разбили магазин на 10 километра в противоположната посока и така....
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Сеп 2013, 19:18

Аз един малко наопаки въпрос, ма няма смисъл да правя нова тема, тази е горе-долу такава.

Та, да питам. Закона за обществения ред /по-точно музика/. От 14:00 до 16:00 по закон нямам право да вдигам шум. Т'ва така. След това обаче - Лятно време след 22:00 ли трябва да се спре музиката или след 23:00 ? Т'ва за лятото. Спорих с един приятел, до сега се рових в закони ама нищо не намирам. Плюс това, ако дойде полиция в нас за музика, първия път ме предупреждават, на втория път пишат там. Те как ще измерят, че шума е над нормите ? Имат ли такъв уред с който да ми кажат "Да, ти пречиш на хората да спят" ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 05 Сеп 2013, 20:36

randity написа:...Те как ще измерят, че шума е над нормите ? Имат ли такъв уред с който да ми кажат "Да, ти пречиш на хората да спят" ?

Никак- всичко е на добра воля.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 05 Сеп 2013, 20:54

F3P написа:
randity написа:...Те как ще измерят, че шума е над нормите ? Имат ли такъв уред с който да ми кажат "Да, ти пречиш на хората да спят" ?

Никак- всичко е на добра воля.

:yes: Te даже нямат право да влизат у вас, освен ако не им отвориш и не ги поканиш ;) Не знам на кой, колко са му помогнали, ама съм сигурен, че всички сме ставали най-малко на по едно две битови престъпления жертви - кражби по колата, апартамента, мазето, вилата и т.н. Тоя новия бурсук на вътрешните работи нали се обясняваше, че битовата престъпност застрашавала националната сигурност - е добър ден :mrgreen:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Сеп 2013, 22:05

Първо предупреждават, после пишат акт. Лятото и аз мисля, че е до 23ч. Само помня, че никъде не бяха упоменали от коя до коя дата си го смятат за лято. За ремонти е до 21ч., сутрин също беше от по-късен час. Ремонтите през уикенда пък са забранени на 100%. Така, че за бормашина в неделя сутрин, може да звъниш :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 06 Сеп 2013, 21:11

TNT написа:Първо предупреждават, после пишат акт...

Да де- това е да плашат гаргите.
Идвали са едно време доста пъти полицаи заради купони: скарат ни се, ние си намалим малко музиката на добра воля (определено си остава силна за 2ч. посреднощ) и ги посъветваме следващият път да дойдат с уред да измерят шума и да пишат акт- никой не е идвал втори път.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Сеп 2013, 1:22

Демек, идват първия път, предупреждават ме. Идват втори, пишат акт и мога да ида и да го обжалвам ? :dunno: Също така, колко пари е тоя акт ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата