Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя
Модератор: Общи модератори
Re: Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя
Егати и тъпите управляващи, да ме стимулират да си пазарувам от кварталния магазин. Кварталния магазин като започне да пуска промоциите като на веригите и стоките им догонят асортимента и избора, който има във веригите мога да се замисля да пазарувам от тях, но засега само в краен случай влизам в такъв магазин.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Аз току що си купих бира и натурален сок от кварталния магазин.
Чаках около 15мин, защото пред мен имаше жена която си купуваше кренвирши, сирене и още някакви неща.
По принцип пазарувам за около седмица и то основно през почивните дни... е няма да пазарувам от бакалия...
А и ми е интересно как по точно стимулирането на дребните магазини с персонал около 2-3 човека ще компенсира безработните освободени от големите вериги ?!
Чаках около 15мин, защото пред мен имаше жена която си купуваше кренвирши, сирене и още някакви неща.
По принцип пазарувам за около седмица и то основно през почивните дни... е няма да пазарувам от бакалия...
А и ми е интересно как по точно стимулирането на дребните магазини с персонал около 2-3 човека ще компенсира безработните освободени от големите вериги ?!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Имайте предвид, че малките магазинчета работят основно (а някои и на 100% ) само с доставчици. На някои неща доставните цени са по-високи от тези в хипермаркета. Няма как да си сложи надценка и да е на същата цена. Едно е да вземеш 1 стек сок, друго е 20 стека (или повече). Иначе идеята си е трагично тъпа 

Големите вериги са вредни, каквото и да си мислите. Пускат някакви промоции, но за сметка на кого? На производителите, вносители и другите по веригата. Техният персонал абсолютно не може да се сравни с персонала, който е останал без работа. А ако си мислите, че кварталните магазини са големите тарикати с баснословни надценки - грешите.
А иначе това са големите инвеститори в БГ - само търговия и печалбите на вън. И всички им се кланят, какво по-хубаво.
Иначе решението на БСП е тъпо, голямо стимулиране - няма що. Те и плоския данък щяха да махат
А иначе това са големите инвеститори в БГ - само търговия и печалбите на вън. И всички им се кланят, какво по-хубаво.
Иначе решението на БСП е тъпо, голямо стимулиране - няма що. Те и плоския данък щяха да махат

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Мисля, че всички ще се съгласят, че са вредни...
Вместо да защитават производителите, те ще стимулират бакалиите...
Вместо да защитават производителите, те ще стимулират бакалиите...
- Petrolhead
- Потребител
-
Интересно къде ще пазарува кварталния бакалин, като му затворят метро?
Тоя ореховката съвсем ще ни закопа
Тоя ореховката съвсем ще ни закопа
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Аз пък не искам да пазарувам от мизерните и смърдящи квартални магазини, където всичко е супер долно като качество и развалено. Като не могат да оцелеят да затварят и да се занимават с друго.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Пълен та*ак са комунетата аз не вервах, че толкова ще се излагат! Ама откак спряха сайтовете за залагания, сещате се що и продължават с веригите магазини... айде жокер: Фантастико дали спада към големите вериги, които ще затварят

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
top написа:Аз пък не искам да пазарувам от мизерните и смърдящи квартални магазини, където всичко е супер долно като качество и развалено. Като не могат да оцелеят да затварят и да се занимават с друго.
То качеството в Кауфланд, Лидл, Метро и подобните пък е супер ама понеже са загрижени за вас ви продават на цени с 20% надолу...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
madpetio написа:Колегата по назад с двойната надница да го питам като работя за себе си кой ще ми плати двойно автомобил като дойде да му го продам в неделя????? Безмозъчните клиенти ли? Каде идва с 4000лв и иска Е46 фейс,ръчка шест-скорости, ама с нави иначе не го ще...Заради него и още по откачени каде нема кво да правят и тръгват неделя да чоплят семки по автокъщите заради тях ли да седя цял ден??? Ще взема повече пари ли???
Или тия каде ми звънят аз съм от далече колко ще ми свалиш? Майкооооооо като те запсувам! Аз от близко ли ги карам бе!
Това е частен бизнес - като си се захванал си понасяш последиците, както положителни така и отрицателни.
И на мен ми звънят сутринта в 4 със "Стана еди какво си, какво да правя?" ама не се оплаквам (поне засега

Частният бизнес е личен избор - никой не те кара насила

madpetio написа:Добре де пак питам Австрия и Италия в кой век са? Там не им ли е неудобство?
Що не ревнат там да им отворят Лидълите,Ховерите,Шпаровете,Билите и т.н. в неделя?
Там кога има комунизъм?
Ще прибавя и Испания - през седмицата от 14 до 17 всички магазини затварят, в събота са до обяд, в неделя нищо не работи...
И благодарение на тази прекрасна система в петък и събота се чака на каса по 40 мин. минимум... Ебаси супермаркета - 1 час пазарувам, после 1 час на касата, понеже пред теб има още 20 човека с претъпкани до горе колички...
Не всичко, което се прави на запад е най-доброто и най-хубавото.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В Испания винаги са работели големите магазини без почивка на обяд, към тях не спадат лидъл и сие. До преди 1-2 год почиваха само в неделя, но вече работят всички недели и повечето празници. Почиват 2-3 дена в годината. В Англия в неделя работат до 16:30 май беше. В Португалия също работят в неделите моловете и големи хранителни магазини.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:В Испания винаги са работели големите магазини без почивка на обяд, към тях не спадат лидъл и сие. До преди 1-2 год почиваха само в неделя, но вече работят всички недели и повечето празници. Почиват 2-3 дена в годината. В Англия в неделя работат до 16:30 май беше. В Португалия също работят в неделите моловете и големи хранителни магазини.
Моята информация е от преди половин година. В неделя работеха само моловете и тези, които са по 5 магазина на един паркинг извън квартала. Нямаше нито един квартален магазин от габарита на лидл и била, който да работи в неделя.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
drago_pavlov написа:madpetio написа:Колегата по назад с двойната надница да го питам като работя за себе си кой ще ми плати двойно автомобил като дойде да му го продам в неделя????? Безмозъчните клиенти ли? Каде идва с 4000лв и иска Е46 фейс,ръчка шест-скорости, ама с нави иначе не го ще...Заради него и още по откачени каде нема кво да правят и тръгват неделя да чоплят семки по автокъщите заради тях ли да седя цял ден??? Ще взема повече пари ли???
Или тия каде ми звънят аз съм от далече колко ще ми свалиш? Майкооооооо като те запсувам! Аз от близко ли ги карам бе!
Това е частен бизнес - като си се захванал си понасяш последиците, както положителни така и отрицателни.
И на мен ми звънят сутринта в 4 със "Стана еди какво си, какво да правя?" ама не се оплаквам (поне засега)
Частният бизнес е личен избор - никой не те кара насила![]()
Не всичко, което се прави на запад е най-доброто и най-хубавото.
Ти каде видя да се оплаквам от бизнеса си? Или пак на радиото пиша?
На близо 3милиона българи на запад и в Америка хич не им харесва за това са там? Щото тук всичко им е екстра...
За всеки Българин по един Кауфланд да няма опашка...

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Забраняват на хипермаркетите да работят събота и неделя
drago_pavlov написа:alekangg написа:В Испания винаги са работели големите магазини без почивка на обяд, към тях не спадат лидъл и сие. До преди 1-2 год почиваха само в неделя, но вече работят всички недели и повечето празници. Почиват 2-3 дена в годината. В Англия в неделя работат до 16:30 май беше. В Португалия също работят в неделите моловете и големи хранителни магазини.
Моята информация е от преди половин година. В неделя работеха само моловете и тези, които са по 5 магазина на един паркинг извън квартала. Нямаше нито един квартален магазин от габарита на лидл и била, който да работи в неделя.
Наши това казвам и аз, преди това ти казваше, че няма никакъв магазин, сега поясни, това което и аз казах.
Между другото, дори лидъл и др от сорта работят в неделя и то от години по курортните зони и селища. Разби от сорта на карефур маркет и експрес, които са от средни размери тип била също работят неделя до обяд, такива има дори в селища с по 5-10000 души.
С две думи, почти няма страна, където да не работят големите хипермаркети и част от средно големите магазини в неделя.
Последна промяна alekangg на 28 Авг 2013, 9:24, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
madpetio написа:Ти каде видя да се оплаквам от бизнеса си? Или пак на радиото пиша?
madpetio написа:Колегата по назад с двойната надница да го питам като работя за себе си кой ще ми плати двойно автомобил като дойде да му го продам в неделя?????
Това визирах - казваш че няма кой да ти плати двойно в неделя. И мисълта ми е, че ти работиш за себе си и този въпрос е неуместен - сам решаваш дали да работиш в неделя или не.
madpetio написа:На близо 3милиона българи на запад и в Америка хич не им харесва за това са там? Щото тук всичко им е екстра...
Сега вече започваш да подмяташ иронични умозаключения, които нямат нищо общо с темата... Всички знаем защо 3 милиона българи са на запад и със сигурност не е причината в супермаркетите...