Подсилване на лаптоп
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Подсилване на лаптоп
Катто толкоз ти е дерт иди при някой познат с по силен комп - превърти я за 2 дена и си спести паричките. За една игра да си купуваш нов комп е малко пресилено не мислиш ли ?
Отделно че за игри лаптоп под 1700 -2000 лв дето става за работа няма.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
не ми е толкова за тая игра,че да си взема друг комп. просто моя лаптоп е бавничък и не мисля,че е направен да работи без прекъсване по цял ден а и един настолен комп. е доста по евтин от лаптопа а ще е с по-добра характеристика.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Jordana написа:Катто толкоз ти е дерт иди при някой познат с по силен комп - превърти я за 2 дена и си спести паричките. За една игра да си купуваш нов комп е малко пресилено не мислиш ли ?
Защо пък да няма ? Е , то зависи и за какви игри става на въпрос , но ето пример : http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad ... h_59366690 http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... 7063335275
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега то тоя по дрът от другия бре .Няма SSD стара нвидия 2 ядрено слабо I3 .Тва крайзис не мож подкара .Някой аркада и тетриси най много
Ей тва ми се види добро.Лошото е че MSI трудно се намират в БГ
MSI GT70 20D Dragon Edition 2

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Jordana написа:Колега то тоя по дрът от другия бре .Няма SSD стара нвидия 2 ядрено слабо I3 .Тва крайзис не мож подкара .Някой аркада и тетриси най много![]()
Ко каза , ко ? Имайки предвид , че картата не е висок клас и е от преди 2 години ... Даже много добре се справя .http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon ... 483.0.html
А който е заклет геймър : Alienware http://www.dell.com/us/p/alienware-18/pd.aspx
Oo (|||)(|||) oO
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
paco_sp написа:F3P написа:paco_sp написа:.... натоварвания като гледане на HD филми и за игри с по големи изисквания.
HD филмите са дребната грижа. Аз с умряло от старост АМД и видео АТИ 128мб (+ взима от оперативната- няма 512мб накрая) без грижи си гледам 1080р релийзи с 15-20Мбит/с битрейт значи всяка сравнително съвременна карта ще се справи.
Игрите са друга история- казваш кои игри те вълнуват (да видим какво се изисква), казваш и бюджет и ще те ориентират бързо. Ако не прекаляваш с изискванията цифрата няма да е страшна.
Щом с филмите е ясна работата да видим и с игрите дали ще я докараме. Единствената игра която имам мерак да си дръпна е F1 и да ми върви добре,без да ми насича защото иначе няма смисъл,губи се от кефа на играта.Иначе съм намерил от колега един (вече няколко пъти му поствам характеристките) и вие ще кажете дали става.Като чета коментарите на някои колеги разбирам,че е компютър на 2-3 години,но ще ми върши работа за това което искам.Искам да знам само колко според вас би струвала втора ръка един такъв компютър с такава конфигурация за да знам дали си заслужава(аз съм предложил на момчето една цена).Конфигурацията е следната
intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам паметта и процесора
Тези компоненти за на настолен компютър, въпреки, че дъното и процесора са старички, тази Ф1 ще върви прекрасно на тази машина.
Ако ти искт повече от 250-300лв. за нея си е обир

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
vld написа:paco_sp написа:F3P написа:paco_sp написа:.... натоварвания като гледане на HD филми и за игри с по големи изисквания.
HD филмите са дребната грижа. Аз с умряло от старост АМД и видео АТИ 128мб (+ взима от оперативната- няма 512мб накрая) без грижи си гледам 1080р релийзи с 15-20Мбит/с битрейт значи всяка сравнително съвременна карта ще се справи.
Игрите са друга история- казваш кои игри те вълнуват (да видим какво се изисква), казваш и бюджет и ще те ориентират бързо. Ако не прекаляваш с изискванията цифрата няма да е страшна.
Щом с филмите е ясна работата да видим и с игрите дали ще я докараме. Единствената игра която имам мерак да си дръпна е F1 и да ми върви добре,без да ми насича защото иначе няма смисъл,губи се от кефа на играта.Иначе съм намерил от колега един (вече няколко пъти му поствам характеристките) и вие ще кажете дали става.Като чета коментарите на някои колеги разбирам,че е компютър на 2-3 години,но ще ми върши работа за това което искам.Искам да знам само колко според вас би струвала втора ръка един такъв компютър с такава конфигурация за да знам дали си заслужава(аз съм предложил на момчето една цена).Конфигурацията е следната
intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам паметта и процесора
Тези компоненти за на настолен компютър, въпреки, че дъното и процесора са старички, тази Ф1 ще върви прекрасно на тази машина.
Ако ти искт повече от 250-300лв. за нея си е обир
Ами някъде там ми искат към 250-300.Според вас не струва толкова пари тая конфигурация ли?
- vld
- Старши ентусиаст
-
Струва ако има и читаво захранване и кутия.
Уговори се да го ползваш няколко дни и ако бачка ОК 250 бива.
Сглобено с инсталиран прозорец.
Не да ти ги хвърлят и да плащаш после за асемблиране и инсталации и тн.
Уговори се да го ползваш няколко дни и ако бачка ОК 250 бива.
Сглобено с инсталиран прозорец.
Не да ти ги хвърлят и да плащаш после за асемблиране и инсталации и тн.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
за съжаление тоя лаптоп няма особено накъде да се развива - процесора е с интегрирано видео и е почти най-мощният дето се предлага за тоя цокъл, отделно ако се сменя трябва да се лепи и става сложно 
Може да помислиш за повечко рам, но няма да има кой-знае каква разлика с тоя процесор.
Чак преинсталация не те съветвам да правиш, защото е голяма врътня с всичките 4927492742 драйвера и updates на дограмата.
По-добре си дръпни едно Hiren's boot CD и си изчисти регистрите и драйверите, които в момента не се ползват но ги има(всякакви дравери за всичките флашки, които си бучил в него някога и т.н. седят в кеша и бозят).
След което една проверка на това какво се стартира заедно с опреционната система и махане на ненъжните неща, разкарваш разни "Екстри" които не ползваш(тук визирам всякакви toolbars, които ако не внимаваш ти се накичват по интернет браузъра, покрай друг софтуер, който инсталираш) и след това почистваш регистрите, триеш всякакви temporary files и правиш един defragment на харда в MiniXP и ще има подобрение със сигурност.
И си помисли за друг лаптоп - до момента съм взимал на няколко човека лаптопи от Crash computers - хубави неща имат за не много пари. Наскоро един приятел ми каза, че и от Rmania е взимал машини и били добре и те

Може да помислиш за повечко рам, но няма да има кой-знае каква разлика с тоя процесор.
Чак преинсталация не те съветвам да правиш, защото е голяма врътня с всичките 4927492742 драйвера и updates на дограмата.
По-добре си дръпни едно Hiren's boot CD и си изчисти регистрите и драйверите, които в момента не се ползват но ги има(всякакви дравери за всичките флашки, които си бучил в него някога и т.н. седят в кеша и бозят).
След което една проверка на това какво се стартира заедно с опреционната система и махане на ненъжните неща, разкарваш разни "Екстри" които не ползваш(тук визирам всякакви toolbars, които ако не внимаваш ти се накичват по интернет браузъра, покрай друг софтуер, който инсталираш) и след това почистваш регистрите, триеш всякакви temporary files и правиш един defragment на харда в MiniXP и ще има подобрение със сигурност.
И си помисли за друг лаптоп - до момента съм взимал на няколко човека лаптопи от Crash computers - хубави неща имат за не много пари. Наскоро един приятел ми каза, че и от Rmania е взимал машини и били добре и те
Що бе, кое му е сложното на преинсталацията- за 30 юинути има нова 7ца готова за работа...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
да, ако си направи backup на драйверите и тая 7-ца е гола като пушка
я се сети колко допълнителни програми има да кичури после
то не са офис пакети, кодеци, торент клиент, акробат, чат програмка и т.н. и си отидоха няколко часа и то ако ги имаш готови и не трябва да ги търсиш по отделно и да ги теглиш

я се сети колко допълнителни програми има да кичури после

то не са офис пакети, кодеци, торент клиент, акробат, чат програмка и т.н. и си отидоха няколко часа и то ако ги имаш готови и не трябва да ги търсиш по отделно и да ги теглиш

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
M3 E92 написа:Изтегли си засега CCleaner, отваряш я, цъкаш на Applications, според браузъра, който ползваш, махаш отметката му на Cookies, пускаш Analyze, после Run Cleaner, това ще ти изтрие ненужния cache.
После избираш Registry, Scan for Issues и след като е готово - Fix Selected Issues, цъкаш No, Fix All Selected Issues и така
Като за безплатен вариант става
И после ще му оправяш ти лаптопа обаче

vld написа:Вече ако ти се дават 2500-3500лв. има какво да гледаш в по високите класове но тук, е по важно кой каква гаранция дава и какво обслужване има в сервизите, според това се избира най-изгодната оферта.
Е да ама не е точно така,ако говорим за геймърски модели - където нещата опират с лудост и некви 7-8кг за лаптоп така да.В момента съм с такъв който е малко над 3.5к - айде орязан ми е малко ОС-а но на половинката ASUS-a който взехме заради 3D дизайна и тем подобни тъпотии е по-евтин чувствително и спрямо моя (еднакви операци и най-вече рендери на еднакви образи )...по нищо не отстъпва.
А аз съм на :
Процесор Intel Core i7-3610QM (2.30 GHz, 6 MB L3 cache, 4 cores)
Размер на дисплея 15.6" / 1920 x 1080
Оперативна памет (RAM) 8 GB DDR3 / 1600 MHz
Видео контролер NVIDIA Quadro K1000M
Видео памет 2 GB / DDR3
Твърд диск 750 GB / SATA
Имаше преди 3-4 години много интереснo сравнение на марки лаптопи ,стареене и производистелност - е ASUS ,ACER,Sony бяха в челото..до тук най-доволен съм си от Macbook=a

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:M3 E92 написа:Изтегли си засега CCleaner, отваряш я, цъкаш на Applications, според браузъра, който ползваш, махаш отметката му на Cookies, пускаш Analyze, после Run Cleaner, това ще ти изтрие ненужния cache.
После избираш Registry, Scan for Issues и след като е готово - Fix Selected Issues, цъкаш No, Fix All Selected Issues и така
Като за безплатен вариант става
И после ще му оправяш ти лаптопа обаче,не бих препоръчал на никой ,всичко което пипа регистри особено под 7ца и нагоре...мазалото става прекрасно..
vld написа:Вече ако ти се дават 2500-3500лв. има какво да гледаш в по високите класове но тук, е по важно кой каква гаранция дава и какво обслужване има в сервизите, според това се избира най-изгодната оферта.
Е да ама не е точно така,ако говорим за геймърски модели - където нещата опират с лудост и некви 7-8кг за лаптоп така да.В момента съм с такъв който е малко над 3.5к - айде орязан ми е малко ОС-а но на половинката ASUS-a който взехме заради 3D дизайна и тем подобни тъпотии е по-евтин чувствително и спрямо моя (еднакви операци и най-вече рендери на еднакви образи )...по нищо не отстъпва.
А аз съм на :
Процесор Intel Core i7-3610QM (2.30 GHz, 6 MB L3 cache, 4 cores)
Размер на дисплея 15.6" / 1920 x 1080
Оперативна памет (RAM) 8 GB DDR3 / 1600 MHz
Видео контролер NVIDIA Quadro K1000M
Видео памет 2 GB / DDR3
Твърд диск 750 GB / SATA
Имаше преди 3-4 години много интереснo сравнение на марки лаптопи ,стареене и производистелност - е ASUS ,ACER,Sony бяха в челото..до тук най-доволен съм си от Macbook=a
Въобще не говорим за геймърски модели, говорим за лаптопи за работа които държат на много работа, здрави са имат читава поддръжка.
Щом се занимаваш с дизайн можеш да пробваш как се държи примерно едно W530 и после ми кажи че не става, или не си струва парите.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Струва си парите, ама не и тия дето му ги искат в БГ, отвъд голямата вода е 1300$ а тук 4500 лв.
Моето скоро го чакам да пристигне
Моето скоро го чакам да пристигне

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Не ми се отваряше друга тема за нещо предполагам свръхелементарно, затова да питам тук:
Имам едно новичко Lenovo G580 с Nvidia gt635m. Уиндоус 7-мицата, обаче, си ползва вграденото интелско видео. В настройките за резолюция си пише, че Интел ХД 4000 са видео адаптера. Пускам ГРИД 2-ката и в началото пак ми изписва същото, заедно с интелското лого. Не, че не се справя вграденото видео с текущите задачки, ама съм дал пари за що-годе свястна видеокарта в лаптопа си и искам да ползвам нея. Някакви идеи как да го подкарам?
Имам едно новичко Lenovo G580 с Nvidia gt635m. Уиндоус 7-мицата, обаче, си ползва вграденото интелско видео. В настройките за резолюция си пише, че Интел ХД 4000 са видео адаптера. Пускам ГРИД 2-ката и в началото пак ми изписва същото, заедно с интелското лого. Не, че не се справя вграденото видео с текущите задачки, ама съм дал пари за що-годе свястна видеокарта в лаптопа си и искам да ползвам нея. Някакви идеи как да го подкарам?

62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5