„УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: „УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА
Какво толкова чудно има, не схвана ли иронията?
Пък и той още не е на 40.

Пък и той още не е на 40.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
simeon написа: ... демек не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле, така разбирам аз описаната случка.
Значи нищо не разбираш.
Социална отговорност се нарича. Според е много правилно поведение.
Когато ме изпреварват неправилно или ми секат пътя винаги преча. ВИНАГИ. Например веднъж се случи на двулентов път с непрекъсната осева линия да спра зад автобус, който си спря на спирката. Тарикатите обикновено изпреварват през насрещното, така се случи и сега - един чичко изравни до мен, за да ме сече и да се намести между мен и автобуса. Дадох си газ и карах на 20 см зад автобуса 10, 20 метра, докато чичкото започна да свири паникьосано, понеже очевидно си караше в насрещното. И се отказа, нареди се зад мен.
За да живеем и шофираме в нормална среда, на такива трябва да се дава отпор и единственото жалко, че много малко хора са отговорни за тази работа.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Заради такива като тебе сме на това дередже - не си ти този, който раздава правосъдие по пътищата - има си контролни органи за това_galio_ написа:simeon написа: ... демек не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле, така разбирам аз описаната случка.
Значи нищо не разбираш.
Когато ме изпреварват неправилно или ми секат пътя винаги преча. ВИНАГИ. Например веднъж се случи на двулентов път с непрекъсната осева линия да спра зад автобус, който си спря на спирката. Тарикатите обикновено изпреварват през насрещното, така се случи и сега - един чичко изравни до мен, за да ме сече и да се намести между мен и автобуса. Дадох си газ и карах на 20 см зад автобуса 10, 20 метра, докато чичкото започна да свири паникьосано, понеже очевидно си караше в насрещното. И се отказа, нареди се зад мен.
За да живеем и шофираме в нормална среда, на такива трябва да се дава отпор и единственото жалко, че много малко хора са отговорни за тази работа.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
adovet написа:Заради такива като тебе сме на това дередже - не си ти този, който раздава правосъдие по пътищата - има си контролни органи за това_galio_ написа:simeon написа: ... демек не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле, така разбирам аз описаната случка.
Значи нищо не разбираш.
Тук и аз ще се съглася с колегата, защото при такива ситуации всеки е прав за себе си и ако всеки, който си мисли, че е прав тръгне да раздава правосъдие...?!?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Заради такива като тебе сме на това дередже - не си ти този, който раздава правосъдие по пътищата - има си контролни органи за това
Не съм раздавал правосъдие никога. Спазвам правилата и очаквам от другите да ги спазват. И когато преценят да не ги спазват, да си теглят сами от това. Другото за мен е безотговорност.
И ми стана любопитно кои сте вие, дето заради такива като мен сте на някакво дередже? И какво ви е дереджето точно? Да не сте тия, дето всички са ви длъжни по пътя? Или тия, дето винаги карат с поне 30 км/ч над ограничението? Или тия, дето изпреварват на непрекъсната осева? Или тия, дето не спират на пешеходни пътеки? Кои сте точно? Редно е да знам ако ощетявам някой.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_ написа:Тук и аз ще се съглася с колегата, защото при такива ситуации всеки е прав за себе си и ако всеки, който си мисли, че е прав тръгне да раздава правосъдие...?!?
Можеш да се съгласяваш с когото прецениш.
Дали искаш да ми обясниш как точно е прав за себе си споменатият шофьор на мерцедес? Или описания чичко, който опитва да изпревари лека кола и автобус на спирка на еднолентов път с непрекъсната осева линия в жилищен комплекс?
Няма такъв филм "всеки, който си мисли, че е прав". Вероятно не знаеш, но движението с моторни превозни средства по пътната мрежа е регулирано със серия закони и нормативни актове. Това означава, че в ситуация като посочената 100% от всички водачи в аварийната лента са нарушители. Не един, не евентуално, не всеки според него си, а всички до един.
Ако се случи прозшествие с теб - не го пожелавам - всеки от тия, дето са прави за себе си, пречи да ти бъде оказана помощ. И ако хора с твоето мнение преобладават, помощ може и да не ти бъде оказана. Парадокс! Пасивната ти роля може да те убие!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
_galio_ написа:Nasko_ написа:Тук и аз ще се съглася с колегата, защото при такива ситуации всеки е прав за себе си и ако всеки, който си мисли, че е прав тръгне да раздава правосъдие...?!?
Дали искаш да ми обясниш как точно е прав за себе си споменатият шофьор на мерцедес? Или описания чичко, който опитва да изпревари лека кола и автобус на спирка на еднолентов път с непрекъсната осева линия в жилищен комплекс?
Няма такъв филм "всеки, който си мисли, че е прав". Вероятно не знаеш, но движението с моторни превозни средства по пътната мрежа е регулирано със серия закони и нормативни актове. Това означава, че в ситуация като посочената 100% от всички водачи в аварийната лента са нарушители. Не един, не евентуално, не всеки според него си, а всички до един.
Ако се случи прозшествие с теб - не го пожелавам - всеки от тия, дето са прави за себе си, пречи да ти бъде оказана помощ. И ако хора с твоето мнение преобладават, помощ може и да не ти бъде оказана. Парадокс! Пасивната ти роля може да те убие!
Колега...ще поставя част от първия ти пост!
_galio_ написа:
Когато ме изпреварват неправилно или ми секат пътя винаги преча. ВИНАГИ.
Твоята социална отговорност се изразява в това да паднеш до тяхното ниво ли?...тоест още един, който нарушава правилата за движение? Защото не ми казвай, че докато пречиш на този и онзи или караш на 20см зад автобус не ги?!?!
Аз подкрепям гледната точка, която и ти, но с поста ти доста си я изкривил!
И да, на това му се казва да раздаваш правосъдие, както го е описал колегата!
Интересно ми е...като си попречил на този чичка да се прибере...той спря ли да ти каже, ей...ти ме вкара в правия път?!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- adovet
- старши ентусиаст
-
Най лошото е че такива като галио не осъзнават че пречат на движението и са предпоставка за ПТП
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
adovet написа:Най лошото е че такива като галио не осъзнават че пречат на движението и са предпоставка за ПТП

simeon написа:adovet написа:Най лошото е че такива като галио не осъзнават че пречат на движението и са предпоставка за ПТП
На кого пречим- на вас ли

За всичко си има допустима граница- прекрачите ли я все ще се намери някой който да ви я покаже. Някак не върви да се оплаквате "Наруших поне 10 точки в ЗДвП и ония дето си караше по правилата ми пречи и създава предпоставки за ПТП"

Лошото в манталитета ни е, че заради няколко "НЯКОИ" тарикатеят страшно много "НИКОИ".... 

- adovet
- старши ентусиаст
-
F3P написа:simeon написа:adovet написа:Най лошото е че такива като галио не осъзнават че пречат на движението и са предпоставка за ПТП
На кого пречим- на вас ли![]()
За всичко си има допустима граница- прекрачите ли я все ще се намери някой който да ви я покаже. Някак не върви да се оплаквате "Наруших поне 10 точки в ЗДвП и ония дето си караше по правилата ми пречи и създава предпоставки за ПТП"
Е да де ама и оня дето си мисли, че кара по правилата и не дава на другия да се прибере между него и рейса пак е в нарушение. И тази допустима граница в БГ май е на доста ниско ниво

Ако имате нерви за трошене- трошете си ги
Карайте си спокойно и разумно, обикновенно не обръщам внимание на "индивидите" около мен, карам си и не се занимавам с глупости... Миналата седмица ми се случи доста рискова ситуация, при която дори с буса пред мен се разбрахме и ме пусна...В кресненското дефиле на прав участък (колко да е прав
) с видимост и прекъсната разделителна лента дадох мигач и се гледахме с шоф. отпред в огледалото-намали малко,лек десен мигач от негова страна и тамън се изнасям, и изхвърча от далечният завой няква кола с 100+ и едвам се прибрах.... Та карайте си спокойно и не занимавайте с други дейности извън шофирането, да не говорим за избиване на комплекси или набиване на канчето...
А ако сте твърдо решени да дадете урок на някой- не си хабете бензина и гумите- спирате- излизате- и тогава ще се разбере кой е по-мъж

А ако сте твърдо решени да дадете урок на някой- не си хабете бензина и гумите- спирате- излизате- и тогава ще се разбере кой е по-мъж

adovet написа:...
Що да те пускам ще ми разясниш ли

Явно грешно ми разбираш позицията, та да разясня- неволно получилите се ситуации са едно, но наглостта е друго нещо.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Nasko_ написа:_galio_ написа:Nasko_ написа:Тук и аз ще се съглася с колегата, защото при такива ситуации всеки е прав за себе си и ако всеки, който си мисли, че е прав тръгне да раздава правосъдие...?!?
Колега...ще поставя част от първия ти пост!_galio_ написа:
Когато ме изпреварват неправилно или ми секат пътя винаги преча. ВИНАГИ.
Твоята социална отговорност се изразява в това да паднеш до тяхното ниво ли?...тоест още един, който нарушава правилата за движение? Защото не ми казвай, че докато пречиш на този и онзи или караш на 20см зад автобус не ги?!?!
Аз подкрепям гледната точка, която и ти, но с поста ти доста си я изкривил!
И да, на това му се казва да раздаваш правосъдие, както го е описал колегата!
Интересно ми е...като си попречил на този чичка да се прибере...той спря ли да ти каже, ей...ти ме вкара в правия път?!
Няма да спре да му го каже, ама при 10 такива случаи в които той се прави на батка и изпреварва така, при 11 вече ще си мисли дали да тръгне, че да не се връща пак.
Подкрепям колегата, с кретени по кретенски.
При липса на държава и овче мислене в доста от хората както забелязвам, научени да навеждат глава, само това е начина.
То при всяко посегателство срещу вас, ако отвърнете и вие ще нарушите закона, ама сигурно в друга ситуация всички ще изкарате патлаци,бухалки и ще изтрепете нападащия ви

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4