„УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Re: „УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА

Мнение от stocky » 31 Авг 2013, 11:01

Хубаво де, ти не му даваш да се прибере между теб и буса и той се нацепва челно, щот е прост. Загива на място той, жена му, и детето, което се вози на задната седалка необезопасено (щото бащата водач е прост), щото е искал да изпревари спрелия на спирката селски рейс в селото с 500 жителя. Тва няма ли да ти тежи малко след време? Така очевидно застрашаваш живота му при по-рискова ситуация! По твойта логика е напълно нормално някой заспалитет да се движи с 50км/ч в лявата лента на натоварен дву/трилентов булевард в час пик и ти нямаш право отзад да му се нервиш, щото нямаш право да караш по-бързо и следователно нямаш работа пред него (по твойте думи). Той не те пуска (по твойта логика) и ако ти бързаш основателно за някъде, си обречен по своята собствена логика да спазваш на 100% (не на 105% или 110%) всички ограничения, наложени по маршрута ти! Ти навсякъде в града ли спазваш 20км/ч в жилищни зони (ама не 25 км/ч или 30км/ч, а точно 20км/ч)? Според мен основната ни длъжност като водачи е да спазваме някакви принципи, с които да осигурим на всички участници в движението около нас безопасно придвижване! Справедливост и закони има кой да раздава (това, че не се случва е съвсем, съвсем отделен въпрос) и това не сме редовите водачи на МПС!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Авг 2013, 11:06

stocky написа:Хубаво де, ти не му даваш да се прибере между теб и буса и той се нацепва челно, щот е прост. Загива на място той, жена му, и детето, което се вози на задната седалка необезопасено (щото бащата водач е прост), щото е искал да изпревари спрелия на спирката селски рейс в селото с 500 жителя. Тва няма ли да ти тежи малко след време? Така очевидно застрашаваш живота му при по-рискова ситуация! По твойта логика е напълно нормално някой заспалитет да се движи с 50км/ч в лявата лента на натоварен дву/трилентов булевард в час пик и ти нямаш право отзад да му се нервиш, щото нямаш право да караш по-бързо и следователно нямаш работа пред него (по твойте думи). Той не те пуска (по твойта логика) и ако ти бързаш основателно за някъде, си обречен по своята собствена логика да спазваш на 100% (не на 105% или 110%) всички ограничения, наложени по маршрута ти! Ти навсякъде в града ли спазваш 20км/ч в жилищни зони (ама не 25 км/ч или 30км/ч, а точно 20км/ч)? Според мен основната ни длъжност като водачи е да спазваме някакви принципи, с които да осигурим на всички участници в движението около нас безопасно придвижване! Справедливост и закони има кой да раздава (това, че не се случва е съвсем, съвсем отделен въпрос) и това не сме редовите водачи на МПС!
:yes: Така е ама компклексарщината някои хора ги тресе яко - къв е па тоя сега дето се вре тука аз съм повече от него :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 31 Авг 2013, 11:14

Слабо ме интересува кой и къде загива след като не спазва законите на движение ! (тук пак намесвам овчето мислене, ае от мен да мине и аз да съм пич ... искате да се оправи тая държава ... )
Прочети точно случката и тогава давай примери.
Няма логика и мое и твое мислене .. има си закони, виждам, че не ги броиш за нищо, а си на принципа братко и батко и мое, твое.
Спрел е рейса, има си закони, има си ленти, чакаш и всички са щастливи и никой , НИКОГО НЕ ЗАСТРАШАВА !!!
След като ти си патрон и застрашаваш насрещните+мен+рейса ... КАКВО МИ ПУКА ЗА ТЕБ ? (овчето мислене)
Хубаво си го написал .. основната ни длъжност е ДА НЕ ПРАВИМ КАТО ТОЯ КРЕТЕН !
Хайде сега ми кажи къде е моята вина ... или пак да повторя овчето мислене да отстъпим за да може тоя кретен да го прави още 100000000 пъти и да е патрон.
2 пъти като го засече някой така ще почне да се замисля.
Ако бързам аз ще съм мислил да стана 1 час по-рано и да не бързам, ако аз бързам и застрашавам живота на другите си ям дървото.
Няма ако, може би и понеже .. има закони и спазване.
Искате ред .. променете овчето мислене ;)
Ония ден съм карал в гърция и гледах всека табелка с ограничение, щото там няма АКО .. направо ти взимат колата.
Един изпревари тир на непрекъсната линия обаче тъпака не гледа, че зад него е полицая.
Направо като по филмите, сирени,газ,спира го и скача с 200 и ми стана едно готино, че ще го отнесе и дано се научи другия път да не бърза.
Всички караме зад ТИР-а с 40 и не смеем да мръднем,а беше едно дъълго и право да се чудиш що е забранено, а патрона бързАл ... еми, честито да му е !
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 31 Авг 2013, 11:28

adovet написа:
stocky написа:Хубаво де, ти не му даваш да се прибере между теб и буса и той се нацепва челно, щот е прост. Загива на място той, жена му, и детето, което се вози на задната седалка необезопасено (щото бащата водач е прост), щото е искал да изпревари спрелия на спирката селски рейс в селото с 500 жителя. Тва няма ли да ти тежи малко след време? ...
:yes: Така е ама компклексарщината някои хора ги тресе яко - къв е па тоя сега дето се вре тука аз съм повече от него :mhihi:

Дали ще ми тежи това, че някакъв олигофрен е умрял заради неговата глупост- НЕ. Но ще ми тежи това, че е повлякъл още хора със себе си. Разбирай го така- такъв малоумник пускам САМО в случай на реален риск от ПТП. Заради такива тъпанари се е стигало до там аз да си потроша колата, а те да си продължат безгрижно- ако не ги бях пуснал щеше да има като нищо 10+ трупа щото следваше удар с малък бус пълен с хора. Та хич не ми обяснявай кое е логично или правилно ;)

И моята логика за булеварда и час пик е проста- карам ли с ПОЗВОЛЕНАТА максимална скорост не ми дреме. Който бърза има начин да го покаже културно и да го пусна- един пуснат ляв мигач и 1 присветване, без да се вреш в багажника ми стига да мръдна ако трафика позволява. Но някак си губя желанието да съдействам когато ми се залепиш на задната броня и почнеш да свириш и светиш като луд ;) В тоя момент само цъквам за 2 секунди задните лампи за мъгла и чудо- имам 40-50м. празно място зад мен :mhihi:

ПС: Относно комплексите- стига ръсихте глупости с кофите, може ли :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 31 Авг 2013, 12:06

Поздравление на автора за изчерпателното описание на пътната обстановка в нашата "мила родина".Много лесно критикуваме и съдим а дали ние самите не правим същите глупости по горе написани! Ако имахме нормална три лентова магистрала което се ремонтира регулярно на 5-10 години дали такова задръстване щеше да има? Основният виновник за инцидентите по пътя са лошите пътища а чак след това е ниската култура на водачите!!! Ако си мислите че във Франция,Италия,Испания и т.н карат само супер културни и възпитани водачи жестоко се лъжете! Първо трябва да си оправим държавата като почнем от това "сборище" София за малка страна като нашата такова струпване на хора е вредно както за икономиката ни така и за страната!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 31 Авг 2013, 12:43

Оставам с впечатлението, че тук всички спазвате на 100% правилника (пак казвам 100%, а не на 110%), явно съм се объркал и сте примерни водачи всичките до един, простете ме!

Не одобрявам това, което се случва по пътищата, но съм и крайно против всеки "безгрешен" да раздава правосъдие! Всеки за себе си е прав, и рядко някой възприема чуждото мнение! Дано аз бъркам и всички правораздаващи в тая тема наистина да спазват закона за движение до последната буква, иначе са просто въздух под налягане!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Авг 2013, 13:31

Има и друг момент. Тези, които нареждат минаващите през аварийната лента част от тях и те искат да минат, но не им стиска...
А тия дето спазвали закона в някои случаи точно те пречат най-много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Авг 2013, 13:48

F3P написа:Дали ще ми тежи това, че някакъв олигофрен е умрял заради неговата глупост- НЕ.

:yes:
Всеки има глава на раменете и носи последствията от действията си. Когато мозъкът ти е по-малко от тарикатлъка по-добре да те няма, вместо да утрепеш други 4-5 човека...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 31 Авг 2013, 16:09

сърдете се на ''умниците'' от пътното,кат,ако щете и от министерството на транспорта!!Никой нормално мислещ човек не прави такива ремонти когато е най натоварено,същото беше и на хемус в най големия пик и ае да си поасфалтираме малко...и така седмици :kuku: на тея дебили се цупете не на тоя и оня който карал в аварийната лента,защото и уелската принцеса да беше да седи 2 часа а лентата до нея стои свободна и тя щеше да бие една дясна :mhihi: Не в аварийната ами в насрещната ще карам,защото в нормалните страни като има такъв натоварен трафик и тооолкова неотложен ремонт,в началото се отпушва мантинелата и в насрещното се образува още една лента и всички са хепи! а не тея са умници а па ние още по големите умници пак ще ги и запушваме :kuku:

Аватар

Мнение от F3P » 31 Авг 2013, 16:32

То е така, но какво да правим- понеже някой не си върши работата да нарушаваме правилата без да ни пука за нищо ли :?:

Изпратено по пощенски гълъб.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 31 Авг 2013, 17:05

adovet написа:Най лошото е че такива като галио не осъзнават че пречат на движението и са предпоставка за ПТП

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Как точно преча на движението, като карам по правилника?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 31 Авг 2013, 17:25

bam-bam написа:Няма да спре да му го каже, ама при 10 такива случаи в които той се прави на батка и изпреварва така, при 11 вече ще си мисли дали да тръгне, че да не се връща пак.

При липса на държава и овче мислене в доста от хората както забелязвам, научени да навеждат глава, само това е начина.

Точно в това е номерът според мен - максимално ниска търпимост към опасно и откровено дебилно поведение. Като кара 50 метра в насрещното може да се усети, че с един крак оттатък.

За другото - аз нямам отговорност към тоя човек да му помагам да стигне донякъде или да съм съучастик в нарушение на правилника или здравата логика. Аз имам отговорност към себе си, тези в колата и обществения договор, който представлява ЗДвП. Ако някой е решил да си качи детето без колан и да се юрка със 120 км/ч по улиците, трябва да го мисля ли?

За задръстванията - тук много хора са излизали, нека споделят като има километрично задръстване по аутобана дали някой се светка в аварийната?

В жилищни зони карам бавно, да, като видя пешеходна намалявам без значение дали има хора в близост. Карането на колело в трафика и няколко спринта на деца от места без видимост са дали ясната представа, че ако карам с 50 км/ч не мога да спра достатъчно бързо.

В този ред на мисли ситуация - караш по булеварда, пред пешеходна има паркирал на аварийки, а зад него изскача на бегом дете. Какъв е шансът да спреш от 60 км/ч ? А ако не ти е ограничена видимостта заради паркиралия дали няма да имаш възможност да видиш детето отдалече и да намалиш предварително? Обаче много хора ще го погледнат джигита, спрял и отнел видимост и няма да отразят, че създава възможност за ПТП, защото тук поведението му е традиция.

Двете неща, които най-ми бъркат в здравето са обратните завои през непрекъсната линия или на места без видимост, и спирането по булеварди и улици на произволен принцип. Стана ли свидетел, винаги вдигам джабала - да си знаят, че правят тъпотии.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 31 Авг 2013, 18:43

Имам чувството че 2/3 от пишещите тук си нямат и най малка идея как се прави ремонт и организация на движението в нормална държава! :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 31 Авг 2013, 21:50

drago_pavlov написа:
F3P написа:Дали ще ми тежи това, че някакъв олигофрен е умрял заради неговата глупост- НЕ.

:yes:
Всеки има глава на раменете и носи последствията от действията си. Когато мозъкът ти е по-малко от тарикатлъка по-добре да те няма, вместо да утрепеш други 4-5 човека...

Оставете го този, който изпреварва неправилно, замислете се за момент за семейството, което пътува в колата срещу него?!? Недейте да мислите толкова повърхностно над нещата. Всеки от нас ( да не дава Господ ) може да се окаже срещу такъв олигофрен, който изпреварва неправилно, но няма от къде да подозираме, че в колата до него шофира още един такъв, давайки му урок!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 31 Авг 2013, 22:04

kiko написа:сърдете се на ''умниците'' от пътното,кат,ако щете и от министерството на транспорта!!Никой нормално мислещ човек не прави такива ремонти когато е най натоварено,същото беше и на хемус в най големия пик и ае да си поасфалтираме малко...и така седмици :kuku: на тея дебили се цупете не на тоя и оня който карал в аварийната лента,защото и уелската принцеса да беше да седи 2 часа а лентата до нея стои свободна и тя щеше да бие една дясна :mhihi: Не в аварийната ами в насрещната ще карам,защото в нормалните страни като има такъв натоварен трафик и тооолкова неотложен ремонт,в началото се отпушва мантинелата и в насрещното се образува още една лента и всички са хепи! а не тея са умници а па ние още по големите умници пак ще ги и запушваме :kuku:

Задръстване може да стане и по други причини...непредвидени!И пак "умниците" ще се навират,дето не е редно,ще затрудняват и изнервят останалите :idea: :!: Има си правила и те трябва да се спазват :!:
Друг е въпроса как отговорните органи реагират на такива ситуации...

_galio_ написа:Точно в това е номерът според мен - максимално ниска търпимост към опасно и откровено дебилно поведение. Като кара 50 метра в насрещното може да се усети, че с един крак оттатък.

:yes: :bowdown:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата