„УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Re: „УМНИЦИТЕ” ОТ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА

Мнение от PavelPavlov » 31 Авг 2013, 23:18

Аз лично го смятам за правилно. Браво на колегата, че е имал нерви да се разправя с идиоти.
Не че идиота от историята е чак такъв проблем, но какво правим ако те блъсне с 50 докато си излезнал от колата в задръстването и си отишъл да си вземеш водата от багажника например... или претрепе член на семейството ти, който слиза от десните врати... :roll:
Два кратки примера от пътуванията ми в ЕС.
В Германия съм висял 4 часа без да мръдна в задръстване на 4 или 5 лентова магистрала. Почти никой не се изсветка през аварийната. Спираш и чакаш.
В Австрия някъв майстор опита да изпревари рейс през авариийната и автобуса влезе до средата в лентата, достатъчно за да не може оня да мине. За първи път видях немец да псува, почти колкото балканец.

Поздрави,
Павел

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Авг 2013, 23:23

Както и в други теми, се виждат два основни лагера, едните не пускат аванта на такива типове, другите ги пускат, най-вероятно защото и те правят точно такива номерца и обвиняват първите, че не били прави.
Тези, които оправдават тези герои, винаги оправдават олигофрена, който е тръгнал в насрещното, в аварийната или по къра, понеже "бързал" или "имал причина". Дори се нахвърлят, на хората, които са се осмелили, да не допуснат малоумника да се прибере в лентата или да го притесняват, с разни мотиви, как щял да виси на съвестта им, как щели да умрат други, деца, жени и т.н., ама не мислят, че като го пускат, той няма няма да спре с изпълненията си, докато не убие някой или поне до сериозна катастрофа. По същата логика, не се спира на зебри, понеже някой, щял да ги удари или да мине отстрани и да убие пешеходците (често срещано оправдание), същото е и за постоянното каране в лявата лента на магистралата, имаше пак разни оправдания и т.н списъка е дълъг..
Само за пример, аз за 12 год извън Бг, не съм видял, това което се вижда само за 2-3 часа в Софето, Варна или някой друг голям град, като се започне от влизане в еднопосочни улици, влизане в насрещното и светене, махане, псуване и пререждания от най-лява лента за на дясно и обратно и всякакви все известни трикове. Наскоро имах приятел от Бг на гости и попаднахме в задръстване на магистралата. По едно време ме запита уж на шега, защо крайната аварийна лента е празна, не можеше да повярва, че никой не минава от там..В Бг е така и никога няма да се промени положението, поне не в близко бъдеще. Лошото е, че има и хора, които не им харесва, но те са малцинство и няма какво да направят реално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 31 Авг 2013, 23:38

alekangg, ти в кой пост прочете, че някой ги оправдава? Или чете между редовете?
И викаш, ако аз примерно пусна малоумника да се прибере, след това пак ще изпревари неправилно и може да убие невинни хора...ама ти ако не го пуснеш и се надъни в колата отсреща, тогава няма шанс да умрат хора...или ще са умрели за благородната ти кауза?!
Докато се опитвате да погодите номер на нарушителя, който ви е издразнил, все пак се замислете, че на пътя не сте само вие и той!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2013, 6:26

Borymeckata написа:
bmw325tds написа:Тия дето карат в аварийната лента са връзкари. Тях полицията не ги лови, а дори и да ги хване нищо не им прави.
Факт е, че в BG хората с мерцедесчинцата и много от тези с BMW-тата са предимно дебели, плешиви дъртаци на повече от 30 год. Имат връзки и ресурси ...

Еее, Колега... Ако тия над 30 са "плешиви дъртаци", ние над 40 трябва да сме вече на командно дишане. Лично аз като по-млад се кибритлисвах повече, често се дразнех и ядосвах, правил съм доста глупости. С годините започнах да карам много по-спокойно и все по-рядко се ядосвам на нещо, даже повече ме избива на майтап. Е, нямам тези рефлекси, зрение, слух и издръжливост, които съм имал на 20 - 25. По-лесно се уморявам, периферното ми зрение намалява, по-лошо виждам нощем, слухът ми отслабва... Но изминалите години и километри под задника ми дават и някои предимства. Вече успявам да предвидя критичните ситуации и да ги избегна преди да са се случили, буквално знам какво ще стане в следващите 5 секунди. Имам по-млади приятели, след всяко излизане с колата или мотора разказват драматични случки - 5 пъти някакви идиоти го засекли, 3 пъти други дебили му отнели предимство, 8 гъски пресекли точно пред него, все някой не го видял, не му разбрал сигнала, някой му попречил... За няма и 2 часа въртене из града - двайсетина ситуации, и все другите са тъпи, некадърни и не знаят да карат... Аз пък мога да карам цяла година без никаква ситуация или критичен момент - никой не ме псува и не ми размахва пръсти, и нямам драскотина по никоя от машините си.

Искам да кажа, че не годините са определящи за стила на каране, явно има и други фактори...

Далече съм още от тази възраст, но и определено има много истина в тези неща. Сега разбирам каква глупост е това... изнервен съм или бързах... в 99.9% от случаите изобщо няма никакво основание за бързане. Нито пък някой ще стане кой знае какво като се прибереш 2 часа по-късно от морето, особено в днешно време когато комуникациите не са никакъв проблем. Маршрута, по който пътувам има 2 км отсечка, на която дясната лента е затворена от почти година насам... като ви чета писанията, до сега трябваше да съм се гръмнал направо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Сеп 2013, 11:33

steeN написа:Нито пък някой ще стане кой знае какво като се прибереш 2 часа по-късно от морето, особено в днешно време когато комуникациите не са никакъв проблем.

На мен много ми се смяха, като казах, че съм се прибирал 7 часа от морето. Идеята е, че съм тръгнал да си правя кефа и въобще не ме интересува кога ще се прибера. Дори се отбихме в Ямбол, да разгледаме града :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 01 Сеп 2013, 17:05

по-малко от 4 часа от Южното Черноморие до София- си е мъчение- и за колата и за хората... Не си ли направиш едно КФС на ОМВ след СТ.Загора или МсДоналдс на пазарджик- все едно не си пътувал...Айде ако си в някоя С-ка или кола, която да поддържа 200км/ч на 2000 оборота- ок, ама тия са доста рядко...Другото си е играна нерви и излишно изхабен бензин... В квартала редовно ми се хвалят разни хора- как си поддържал 200 на газ с 1,8 115 коня мотор...което си е пълно безумие за мен да държиш в такива обороти един двигател повече от 1 минута...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Сеп 2013, 17:37

Леко отклонение: Някой замисли ли се, че автора на темата се е регистрирал, за да я пусне, драснал е още един пост, и сега само ви гледа сеира?
:winky:

ПС И аз гледам от самото начало :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Сеп 2013, 19:59

PavelPavlov написа:Аз лично го смятам за правилно. Браво на колегата, че е имал нерви да се разправя с идиоти.
Не че идиота от историята е чак такъв проблем, но какво правим ако те блъсне с 50 докато си излезнал от колата в задръстването и си отишъл да си вземеш водата от багажника например... или претрепе член на семейството ти, който слиза от десните врати... :roll:

Павел

Колега не искам да обиждам ама не знам кой е идиота,тоя дето кара в аваийната или тоя дето по средата на магистралата си излиза от колата все едно е в парка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 01 Сеп 2013, 21:58

kiko написа:
PavelPavlov написа:Аз лично го смятам за правилно. Браво на колегата, че е имал нерви да се разправя с идиоти.

Павел

Колега не искам да обиждам ама не знам кой е идиота,тоя дето кара в аваийната или тоя дето по средата на магистралата си излиза от колата все едно е в парка :mhihi:

Или този, който вади изречения от контекста :mhihi: Евалата, голям си :bowdown:
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 14 Сеп 2013, 10:10

Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Предишна

Назад към Извън Темата