Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус

Мнение от acho.rs » 02 Сеп 2013, 20:07

BMW Power ACM написа:По повод десния волан бих казал, че съм ПРОТИВ, дори бих искал да забранят коли в България да се регистрират. Да преминават хайде няма как, ама не и регистрация.
Факт е, че хората ги карат така масово защото са по-евтини. Ако беше толкова хубаво, то пък други нямаше да си правят хамалогията да ги прехвърлят на лява дирекция, след като вече са дали веднъж пари за кола и горе-долу става танту за тинти. Нооооо, да ви кажа честно ако по някаква причина имах кола с десен волан, то никога нямаше да дам пари на някой да ми я обръща. :nono: Не ми пука в кой сервиз ще го правят, просто това си е опасно, дори да се внимава. Евентуалните проблеми с електрониката при прехвърлянето няма да ги коментирам.
По-добре да правя така както казва Ачо при изпреварването, да е една идея по-отдалеч. Само, че аз сега го правя с една идея изнасяне по-отдалеч, с десен волан не знам какво ще е . :mhihi:
Иначе има голяма логика в думите на Ачо, когато се внимава, шанса да се направи ПТП с десния волан е същия както при този с левия. Е, предполагам поне се доближават силно. :mhihi:
Да не говорим, че ако влезем във сферата на вероятностите, то може някой пешеходец когато си с десен волан да ти изскочи така, че да ти е по-лесно да го видиш отколкото с ляв. Лошото е, че същото важи и за обратното. :mhihi:
Ако обаче по някаква причина не можех да си позволя желаното от мен БМВ с ляв волан, то не бих си купил някаква друга кола, бих си го взел с десен. Теорията ми за това, че трябва да се забранят десните волани изхожда най-вече от това, че не всички са като Ачо - да се изнасят от далеч и да гледат. Та поради този факт е по-добре да ги няма. :mhihi: Иначе и на мен ми е правило ужасно тъпо впечатление как някой каращ срещу мен(но в платното си)се е забил зад някой тир или кола и е преминал половината линия за да се оглежда напред за кола и кога да изпревари. Чак вече е залегнал на ляво и едва ли не главата му се показва от "джама", та да види какво става пред него. :dummy: Ами върни леко газ бе, много по-лесно и по-бързо се изпреварва така. Особено ако не караш особено мощна кола. Просто си оставяш достатъчно място и гледаш колите насреща без да се накланяш. Преценяваш горе-долу с колко се движи колата отсреща(кой, каквото и да ми говори, разбира се винаги ако следиш или поне се вижда дали кара с 200-та или не)и изчисляваш кога ще се размине с колата пред теб като не изпускаш и двете от поглед(защото пък предното може внезапно да спре). Даваш газ и минаваш малко след разминаването, само където в мига, в който достигнеш тоя отпред, вече ще си набрал поне 20-на километра отгоре над него и ще го литнеш супер лесно. Ако такъв дебил, който с ляв волан ляга да гледа какво става, кара десн волан, то не ми се мисли как ще гледа. Наслушал съм се на всякакви тъпотии, включително и на такива, че карат возещия се отпред в ляво да гледа вместо тях. :shock:

А за вановете и възможен удар отзад...мале, мале. Един камион ще набие задните седалки, тъкмо до шофьора, а за допълнителните най-отзад не ми се мисли. :shock: Аз карам такава де, ама все съм отпред, а когато ходим семейно някъде(с тази на баща ми, моята се полза само за работа иначе), на най-задните седалки е абсурд да има някой.

Е аз нямам планове да давам денсяк на пряк роднина , особено пък от женски пол - гарантирам само за себе си . По стечения на обстоятелствата , от 15 години карам и десняк и "левак" и не е като да се ребя от анонимен профил пред клаиватурата , плювайки наляво надясно и възхвалявайки бутилката СЪС газ :dunno:
Маааалко повече съм карал такива коли и претендирам да съм запознат .
дори бих искал да забранят коли в България да се регистрират

И аз съм на това мнение - простото защото когато типичния бг баш терикат се качи на такива , започва да прави това което е свикнал - държи волана с дясната ръка с един пръст отдолу и се лепи в бронята на камиона пред него , показвайки се в последния момент .
Но предлагам да не бистрим повече десняците - поне в 100 теми е дискутирано :lol:

Кажи ти за газификацията и каква е тази уредба която захранва при 8000+ оборота :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Сеп 2013, 20:17

acho.rs написа:...
Кажи ти за газификацията и каква е тази уредба която захранва при 8000+ оборота :shock:

Недей сега го нахъсва допълнително и ти :mhihi: То сигурно има варианти, ама бива ли така :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Сеп 2013, 20:23

Nickelback написа:
acho.rs написа:...

Недей сега го нахъсва допълнително и ти :mhihi: То сигурно има варианти, ама бива ли така :ok:

То има варианти , но въпроса е дали не са по-скъпи от колата :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Сеп 2013, 20:50

BRC!!!!!!!!!!!! То други има ли? :mhihi: Аз винаги съм казвал, че ако се слага газ, това е марката. Ферарита, ламбота, на всичко я слагат. От толкова приказки, че не може, май се надъхах да слагам.
Цената...абе горе-долу като на 2 уредби. То точно толкова и ще ми трябват - 2 отделни компютъра, 2 бая големи изпарителя и още някои нещица. :mhihi: Но цената засега не е ясна, обаче няма да надхвърли 3500 лв. Остава малко да се поогледат някои неща по колата, но мисля притеснения няма. :mhihi:
Абе ще видим.
Ако искате да ви говоря за моята кола и газ, правете нова тема някъде или в някоя газифицирана поне да е, че тука и без това от бензин, а не дизел отиде на десен и ляв волан. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Сеп 2013, 22:01

BMW Power ACM написа:BRC!!!!!!!!!!!! То други има ли? :mhihi: Аз винаги съм казвал, че ако се слага газ, това е марката. Ферарита, ламбота, на всичко я слагат. От толкова приказки, че не може, май се надъхах да слагам.
Цената...абе горе-долу като на 2 уредби. То точно толкова и ще ми трябват - 2 отделни компютъра, 2 бая големи изпарителя и още някои нещица. :mhihi: Но цената засега не е ясна, обаче няма да надхвърли 3500 лв. Остава малко да се поогледат някои неща по колата, но мисля притеснения няма. :mhihi:
Абе ще видим.
Ако искате да ви говоря за моята кола и газ, правете нова тема някъде или в някоя газифицирана поне да е, че тука и без това от бензин, а не дизел отиде на десен и ляв волан. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

темата е фрии фор олл с рандом раси :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 02 Сеп 2013, 23:58

Jordana написа:Мисля че и бензина и газта са опасни.
Виждал съм как пламва двигател пред мен от сцепен маркуч на рейката. Бензина попадна върху алтернатора и пламна моментално добре че имаше подръка пожарогасител.
Газта е опасна при течове особено в затворени помещения и гаражи .Там направо си гърми затова я "овкусяват" с чеснова миризма да се усеща .Бутилката разбира се има няколко защитни системи но при пряко нагряване обикновено става мазало.

Излишни спорове, в мрежата има няколко интересни клипчета за опасността от газ, нафта и бензин - почти официални, с пожарникари на смяна! Та поизгледайте ги, и съм сигурен, че ще останете изненадани....колко бързо изгаря "нафтовата печка", после бензиновото голфче.......
Клиповете са немски.....Гледах ги преди 2 г., за съжаление нямам време да ги намеря и постна. В общи линии, запалиха 3 Голфа /огън под тях/ - на газ/с евродюза/, бензин и дизел, и засякаха времето на експлозия на автомобила. По спомени, първа гръмна бензинката, после дизелака,а накрая газаджийката спокойно си изгоря, като от време на време хвърляше огън през дюзата, когато освобождаваше газ под налягане от температурата...
Ще се радвам, ако някой ги открие и постне в темата, че ми омръзна да слушам как газаджиите като мен карат с "бомба в багажника".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 03 Сеп 2013, 0:50

Ето го видеото.

http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc

Много добре се вижда разликата между добре направена кола на газ и такава правена в кварталния гараж от бай Кольо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

Мнение от steeN » 03 Сеп 2013, 3:49

Да бе баси горелката дето стана иначе нямало елсплозия... да не говорим за лошата конверсия... а бензина гръмна като новогодишна пиратка под колата, не вътре в нея... я не се излагайте. Да не говорим за позицията на резервоара на бензинова кола, която е почти неуязвима, за разлика от лпг бутилката, която е в зоните на мачкане.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Сеп 2013, 8:33

steeN написа:Да бе баси горелката дето стана иначе нямало елсплозия... да не говорим за лошата конверсия... а бензина гръмна като новогодишна пиратка под колата, не вътре в нея... я не се излагайте. Да не говорим за позицията на резервоара на бензинова кола, която е почти неуязвима, за разлика от лпг бутилката, която е в зоните на мачкане.

Добре де роувъра гръмна най силно, нали той беше на газ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Сеп 2013, 9:41

Тука се вижда по добре как гори газта
http://www.youtube.com/watch?v=BBDbm63XzDc
а тука с прословутия удар "отзад"
http://www.youtube.com/watch?v=OTcLd-CG5Vo
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Сеп 2013, 10:00

По образователните филмчета се случва едно, но на практика е съвсем друго... отваря клапана няколко пъти и накрая му се $%^& $%^&

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Аватар

Мнение от F3P » 03 Сеп 2013, 10:18

KUM4o написа:Ето го видеото.

http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc

Много добре се вижда разликата между добре направена кола на газ и такава правена в кварталния гараж от бай Кольо.

Не позна- единствената разлика е клапана на бутилката. Има клапан- не гърми, няма клапан- гърми яко. Това няма общо с майстора дето я е монтирал.

vld написа:Добре де роувъра гръмна най силно, нали той беше на газ?

Да де, ама беше с "лош монтаж", Голф-а беше пак с газ, но с "правилен монтаж"- както казах разликата е клапана дето изпуска газта.

Jordana написа:...
а тука с прословутия удар "отзад"
http://www.youtube.com/watch?v=OTcLd-CG5Vo

Това да кажем са някакви подсилени бутилки заради монтажа в патрулки. Това е по-коректното видео за колко е здрава бутилката:
http://www.youtube.com/watch?v=RPe1W0xWyAU

steeN написа:По образователните филмчета се случва едно, но на практика е съвсем друго... отваря клапана няколко пъти и накрая му се $%^& $%^&

Ти гарантираш ли, че това което гръмна е на 100% газовата бутилка на пикапа :?: Щото мога да се сетя и за други неща които влизат в багажника и гърмят. Не казвам, че не може клапана да блокира в даден момент- може.

Ако се пръсне бутилката от удар (това е отделно от "взриви"- взрив няма как да стане) най-малката грижа ще ми е бутилката- пожарникарите ще имат бая трудности да ме изстържат от тенекиите за да ми дреме за подробности като това дали съм опечен или не. В крайна сметка резултата е- при читави монтаж, бутилка и клапан сигурността е последното което се жертва с монтажа на газ. И да изпусне газ, и да пламне, и да гръмне е все тая- това не става в момента на удар нито пък е достатъчно само да има теч.
С газта жертвам много други неща, но нищо важно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Сеп 2013, 18:20

steeN написа:Да бе баси горелката дето стана иначе нямало елсплозия... да не говорим за лошата конверсия... а бензина гръмна като новогодишна пиратка под колата, не вътре в нея... я не се излагайте. Да не говорим за позицията на резервоара на бензинова кола, която е почти неуязвима, за разлика от лпг бутилката, която е в зоните на мачкане.

Това никой не го отрази - бутилката е в багажника , а тъй като нас са популярни комби/хечбек - бутилката си точно до тебе . Та само едно изпускане на газ е достатъчно да ти свали кожата . Бензиновия резервоар поне е под колата и има бая желязо над него ... в случай че не ти е изгнила колата :mhihi:
А това, че при достатъчно силен удар ще умреш преди да се взривиш - ами ако просто се обърнеш по таван и нагрятата генерация "подаде" искра - колко супер коли изгоряха така . От гледна точка на запалване , никой не може да ме убеди че има по-безопасно от нафтата .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 03 Сеп 2013, 18:49

acho.rs написа: От гледна точка на запалване , никой не може да ме убеди че има по-безопасно от нафтата .

Tesla S :mhihi: Обявиха го за най-безопасната кола :wave:
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... a-model-s/
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Сеп 2013, 3:28

Искам да видя офсет тестове аз, по-интересни са.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата