Една сълзичка за втората любима марка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Re: Една сълзичка за втората любима марка

Мнение от amd » 03 Сеп 2013, 23:55

A, останах учуден от темата, след като прочетох темата и след това новината :) Аз мислех, че пише за нещо от рода на SAAB :mhihi: А ти за НОКИА... споко, телефона има, с лошата да ги ринеш, Андроида има всичко във всякакви опаковки вече.
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от Янко » 04 Сеп 2013, 0:12

нокята загива това и беше :yammy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 0:29

немо написа:
Nickelback написа: Нокия се чудеха "за какво пък ще му е на крайния юзър висока резолюция и по-голям дисплей?!"

Ами да,юзърът телефон ли си купува или нещо с функция за телефония?
Преди години телефоните бяха стигнали размера на 2 кутийки кибрит,сега са колкото половин тетрадка А4 и кво?
Имаш един неудобен комп в джоба,от който можеш и да провеждаш разговори.Бах тая мултифункционалност :wave:

Бе да ти кажа бая си ми е удобен Ноута, не се оплаквам :mrgreen: Въпрос на нагласа :yes:
Колега, ти фантастика гледал ли си? Разни хиперчовеци, дето си говорят с другия през разни кристали, на които виждат образа му? Всичко оттам идва. "Телефонът" вече не е просто "телефон" :roll:
Понятието "хендсет" се развива и придобива най-разообразни форми. И бая бързо се развива последните години. Регулатора е юзъра. Щом иска голям дисплей - предоставя му се. Прекаляват с размера - юзъра не е доволен - намаляват го. Това е.
Много хора плюят по цайсите на Брин, ама някой ден най-вероятно всички ще носим такива :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Сеп 2013, 0:59

Едно време трябваше да носиш в себе си фотоапарат, айпод (сега се сетих, че и walkman съм имал :mhihi: ) + телефон. Сега телефона стига. С хубави слушалки вече всички свирят достатъчно добре. Сега с камерата точно трудно се стига по-голямата оптика на фотоапаратите (размера има значение :mhihi: ), но го прежалвам. И без това не снимам толкова често и то основно глупости :mhihi: Рядко наистина ми трябва. Определено и голямо удобство всичко в едно. Ако го направят да носи и ключове :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Само не мога да разбера тази мода с дъска за рязане в джоба :dunno: Тези 5" телефони в джобовете ли си ги държите ? А познавам хора, които дори нямат телефон, а само таблет :mhihi: :bowdown: И буквално А4 тетрадка на ухото си слагат :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 1:03

Според мен 4.7-5 инча е оптимума за телефон. Дори за джоб :yes: Е, за някой фешъняга със слим дънки сигурно не е удобно сега, ама да се оправят... :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Сеп 2013, 1:43

Nickelback написа:Нокия заспаха зимен сън 2007-2008 година.

По-рано даже. СЕ направо им скриха шапката с k800i още 2006та. Те до 2008-9та нямат телефон къде да има камера къде може да снима нещо бегло на него. Симбиана им също беше адски куц. То във всеки ъпдейт имаше по нещо ново развалено. Ама като се сетя за последната ми Nokia, E71 модел от 2008ма като изработка бялата със металния хромиран корпус и стоманения капак отзад сонита монита изглеждаха направени като за $5 пред нея. Нещо като motorola razr v8. А и от тогава бяха последните нокии made in finland. Интересното е, че дори и днешните телефони немогат да го бият по кристалния звук по време на разговор. Почти толкова трудно като да биеш старите SE по антена/обхват.
Иначе няма как да не запомним 3310:
Изображение
Имам един познат финландец, къде е минал с танк през такова в казармата и нищо му нямало :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Сеп 2013, 2:00

b00st написа:

По-рано даже. СЕ направо им скриха шапката с k800i още 2006та. Те до 2008-9та нямат телефон къде да има камера къде може да снима нещо бегло на него. ...

глупости на търкалета :!:
през 2007 Нокия изкараха N95, който за момента удари всички в земята
по това време нямаше телефон, който да се доближи до качеството на снимките на Нокията :winky:
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Сеп 2013, 2:06

zazomazo написа:
b00st написа:

По-рано даже. СЕ направо им скриха шапката с k800i още 2006та. Те до 2008-9та нямат телефон къде да има камера къде може да снима нещо бегло на него. ...

глупости на търкалета :!:
през 2007 Нокия изкараха N95, който за момента удари всички в земята
по това време нямаше телефон, който да се доближи до качеството на снимките на Нокията :winky:

Да бе, а снимките със светкавица май ги забрави, че влизат в сравнението? На low light никъв шанс да направиш квато и да е читава снимка с тоя пиклив led на n95, сравнено с к800.
Последна промяна b00st на 04 Сеп 2013, 2:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Сеп 2013, 2:20

b00st написа:Интересното е, че дори и днешните телефони немогат да го бият по кристалния звук по време на разговор. Почти толкова трудно като да биеш старите SE по антена/обхват.

Тук ще те оборя, защото нерядко съм случвал моменти и аз и човека отсреща да сме с читави телефони и приличен обхват - тогава мрежата осезаемо вдига качеството на звука, и се чува кристално ясно, като в скайп например.
Просто мрежите са ни куци ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Сеп 2013, 2:23

b00st написа:Иначе няма как да не запомним 3310:

Имам един познат финландец, къде е минал с танк през такова в казармата и нищо му нямало :mhihi:

Аз съм явно нещо карък бил. Имах един от първите в България. Тогава нямаше много ГСМ магазини и Мтел го вкараха първи. Имаше някаква яка реклама и вкараха супер малко бройки. Имах там някакъв човек и в деня на премиерата вече имах един. На следващия ден слизам от колата и телефона ми пада от джоба. Има-няма 40-тина см. Изтече му половината дисплей :shock: После ремонт само в Мтел, щото щяха да ми признаят гаранцията ама чаках половин година да получат части :mhihi:

Последната ми Нокия беше е72. Преди това имах ХТС Даймънд. Готин за времето си ама за една година спря да му бачка дисплея и стана адски бавен. Много тъп телефон в общи линии. Взех нокията щото ми трябваше да ползвам някакъв мейл клиент. Тъпия телефон дори не поддържаше кирилица. :shock: Баси бизнес телефона. А се продава официално в България. От тогава официално приключих с Нокия като марка.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Сеп 2013, 2:33

cod-cdbp написа:
b00st написа:Интересното е, че дори и днешните телефони немогат да го бият по кристалния звук по време на разговор. Почти толкова трудно като да биеш старите SE по антена/обхват.

Тук ще те оборя, защото нерядко съм случвал моменти и аз и човека отсреща да сме с читави телефони и приличен обхват - тогава мрежата осезаемо вдига качеството на звука, и се чува кристално ясно, като в скайп например.
Просто мрежите са ни куци ;)

Говоря за сравнение на самите аудио кодеци ако така мога да се изразя, нищо общо с мрежата, с 1 сим карта от едни и същи места на разговор с едни и същи хора (апарати). Демек всичко е еднакво, различен е само моя апарат. Повярвай ми, iphone не докарва чак такова качество, да не говорим, че отделно на нокиа има код с който софтуерно може да го подобриш още (потърси за EFR Codec code), за сметка на повече консумация на батерията а тва беше изключено :D

bum_bum, май си бил верно карък с дисплеите :)) Е71 и 2 ги има регионализиран за БГ, с qwerty клавиатура с българската азбука, незнам кво са ти пробутали ако си го взел от оператор, явно някви първи бройки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Една сълзичка за втората любима марка

Мнение от steeN » 04 Сеп 2013, 6:21

Никога не съм ги харесвал и никога не съм имал техен телефон... добър хардуер със смотан софтуер. Логичен край за мен, дори съм изненадан, че отне толкова много време. Любимия ми телефон от онова време е... на какви пръчки сме се радвали едно време не е истина.

Изображение

За мен е за добро, Майкрософт са доста сериозна компания, колкото и непопулярна да е...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Сеп 2013, 8:39

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 04 Сеп 2013, 9:56

Ами две генерални грешки допуснаха Нокия - първо завод в Румъния, вместо Китай - качеството им падна драстично от както започнаха да ги правят в Румъния, а явно по цена не можеха да стигнат китайците. И втората, още по-генерална грешка - операционна система от Майкрософт :mhihi: Още като прочетох, че Нокия минават на уиндоус, знаех че това ще е края. Въпрос на време на беше. Не може да пикаш срещу вятъра - цял свят мина на Андроид , тея с някакъв измислен уинбоуз ... с интернет експлорер :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Сеп 2013, 10:01

b00st написа:...
Да бе, а снимките със светкавица май ги забрави, че влизат в сравнението? На low light никъв шанс да направиш квато и да е читава снимка с тоя пиклив led на n95, сравнено с к800.

за снимките на слаба светлина си прав, все пак не можем да сравняваме лед светкавица и такава с ксенон :yes:
но това е единственото преимущество на к800 спрямо N95 и само заради това да твърдиш, че са им скрили шапката....
ето ти едно сравнение м/у двата и сам прецени кой телефон какво предлага и дали въобще има смисъл да говорим
http://www.phonearena.com/phones/compar ... /1753,1498
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата