С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Операционната система на телефона ви е :

Android
279
42%
iOS
129
19%
BlackBerry
18
3%
Symbian
149
22%
WindowsPhone
35
5%
Друга
53
8%

Общо гласове : 663
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Re: С какъв телефон сте и доволни ли сте от него ?

Мнение от ggb » 04 Сеп 2013, 9:41

F3P написа:Как да ви го обясня и на двамата, че да не го броите за заяждане... При сдъвканата ябълка имаш ОБЩО ДОСЕГА колко: 6-8 модела - има няма и толкова. Е то трябва да си пълен идиот, че да не напишеш програма дето а работи читаво на 5 модела. И то модели с МНОГО общо помежду си. И всичките са модели от висок клас където хардуера е сериозен.
А сега се сещайте сами, че има Андроид-и за под 150 лева + бонус- има сиурно 5000 различни модела с Андроид. Когато правш нещо а върви на хиляди модели все някъде имаш проблем, когато имаш от супер нисък клас за 150 лева до висок клас за 1000+ лева е нормално да имаш и техн. проблеми.

И не ми го обяснявайте това ''Масово ремонтираме Андроиди''- нормално е, продажбите на ябълките в БГ са мижави...

Реално погледнато ябълките са за прости юзъри, Андроид е за малко по-други клиенти.

Колега няма значение колко модела са извадили пак ти казвам факт е че оперционната система IOS е мноооого по безпроблемна операционна система и това ги отличава точно от другите жмелове.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 10:42

Задавал ли си си въпроса защо е по-"безпроблемна"?
Защо Андроида бил "проблемен"? Просто твоята гледна точка...?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 04 Сеп 2013, 14:43

"Проблемни" са телефоните от нисък клас , т.е. със слаб хардуер. Ябълките изкарват 1 модел годишно и всичко е съсредоточено в/у него - програми игри всичко се пише за един единствен модел.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 04 Сеп 2013, 14:47

don_gori написа:"Проблемни" са телефоните от нисък клас , т.е. със слаб хардуер. Ябълките изкарват 1 модел годишно и всичко е съсредоточено в/у него - програми игри всичко се пише за един единствен модел.

Samsung обикновено предлагат "по-силен" хардуер от Apple ако и двата модела са излезли по едно и също време. Защо тогава винаги моделите на Samsung са по-проблемни ? (по-ниско качество на изработка, по-нестабилна ОС и т.н.)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 14:55

don_gori написа:"Проблемни" са телефоните от нисък клас , т.е. със слаб хардуер. Ябълките изкарват 1 модел годишно и всичко е съсредоточено в/у него - програми игри всичко се пише за един единствен модел.

Прав си, точно за това става въпрос :yes: Телефоните, които са от нисък клас обикновено са с беизлайн софтуера на вендорите на чиповете, без никакви допълнителни фийчъри и фиксове. Който клиент (производител на телефон) извади пара, той получава повече :yes:
Андроид е мултиплатформен, iOS - не. Оттук следва, че би било смешно iOS да е по-нестабилната ОС :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Сеп 2013, 15:00

Nickelback написа:

Прав си, точно за това става въпрос :yes: Телефоните, които са от нисък клас обикновено са с беизлайн софтуера на вендорите на чиповете, без никакви допълнителни фийчъри и фиксове. Който клиент (производител на телефон) извади пара, той получава повече :yes:
Андроид е мултиплатформен, iOS - не. Оттук следва, че би било смешно iOS да е по-нестабилната ОС :yes:

Оттук следва, че би било смешно iOS да е по-нестабилната ОС :yes - ДА ама НЕ :mhihi: по бърза среда май само се опитват,и пак ябълките рулират на тестове..

Бе то и уиндоус е мултиплатформен ама да е по-бърз от линукс и т.н абсурд :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 15:07

Мисля, че не ме разбра.. Аз твърдя, че iOS е по-бърз и по-стабилен, именно защото е направен за тяхната си платформа :bchug: Нищо, че е базиран на BSD :)
А в какво е по-бърз също е относително понятие :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 04 Сеп 2013, 15:08

Самсунг Галакси С3 мини съм. От няколко месеца го имам, засега (да чукна на дърво :mhihi: ) няма проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Сеп 2013, 15:14

In_Memoriam написа:

Samsung обикновено предлагат "по-силен" хардуер от Apple ако и двата модела са излезли по едно и също време. Защо тогава винаги моделите на Samsung са по-проблемни ? (по-ниско качество на изработка, по-нестабилна ОС и т.н.)

По ниско качество?
Дизайна е различен,дизайна на IPhone е предимно метал,стъкло,лайсни,полирана пласмаса и тн,дизайна на самсунг е друг,просто друг,все едно да сравняваш да кажем някаква стъклена сграда и друга,която е да кажем направена в друг стил.
И двете сгради са качествени,и двете са красиви.
Кое е по-проблемно на самсунг,аз имам самсунг и айфон 4с,ми айфона ,чисто нов взет от магазин,ама обхвата не му е толкова сериозен,като се мушна някъде и прекъсва,така е и на колегите,4 колеги вече 2 пъти си сменят айфоните заради петна по екрана и изгорели пиксели,предишният ми 3g в един момент реши че повече с GPS са повече няма да се свързва ,3gs пък имаше някакъв друг проблем със зареждането на батерията,да не говорим че и двете тройки им се спука пластмасата при конектора за зареждане,в последствие се оказа че няма тройка която да не и е спукана там пластмасата,пък и какво качество,след като го изпуснеш четворката на плочки и се счупи и отпред и от зад панелите,онзи ден пък колежка си взе айфон 5,накачих и всичко от старият апарат,снимала,това онова и телефона се ресторнал до фабрични настройки,тя не е много умна и не знае как е станало,обаче контакти и снимки всичко замина...
Самсунга е лесен за боравене,до сега не се е прецаквал,има всякакви къстъм ромове и единственият косур му е че батерията не държи,ама мога да си сложа батерия с усилен заряд или да си имам още една в джоба..докато на айфона няма такова нещо,пък да не говорим за включване на клавиатура и мишка или външно USB,както и включване на HDMI към телевизора.
Освен ако не ползваш айфона само за да кажеш че имаш такъв апарат и са "ало ало"
Така че да говорим по темата,не да казваме кой е по-добър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 04 Сеп 2013, 15:24

In_Memoriam написа:

Не мисля , че качеството им на изработка е по-ниско спрямо Apple - нека само си спомним уникалната технология за йонизиране на метала при корпусите им - още от кутията излизаха целите олюпени :mhihi:
Ами интегрираната навигация ... като цяло iPhone5 + iOS6 беше тотална излагация и голяма загуба на позиции.
Пластмасата верно дава усещането за нещо по-евтино , но си има своите + пред метала. Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.
А колко е нестабилна тяхната ОС не мога да кажа - на 4-ядрен Snapdragon S600 няма никакви ядове :mhihi:
Както казах Apple работят само и единствено в/у една ОС и един телефон годишно , а Андроид работят по няколко версии годишно + стотици телефони под Андроид. Според мен е невъзможно всички приложения , игри , екстри и т.н. да се оптимизират за толкова видове чипсети , различни версии на хардуера и т.н. няма как да стане. От тук идва разликата в стабилността м/у iOS и Android.
Но точно заради това Android слагат във високия клас телефони много ядра , високи честоти , и яко РАМ за да компенсират бъговете. Но всичко си проличава в средния и нискя клас Андроид телефони :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 04 Сеп 2013, 15:26

Хвалете после iPhone, че бил капсулиран и с метален корпус :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2013, 15:35

don_gori написа:...Но точно заради това Android слагат във високия клас телефони много ядра , високи честоти , и яко РАМ за да компенсират бъговете...

В тая връзка жалко, че на юзъра не му се нрави и един стек батерии под телефона, че да се компенсира консумацията :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Сеп 2013, 16:24

Самсунга е лесен за боравене,до сега не се е прецаквал,има всякакви къстъм ромове и единственият косур му е че батерията не държи, ама мога да си сложа батерия с усилен заряд или да си имам още една в джоба..докато на айфона няма такова нещо

Има решение за това - за батерията на Iphone.
Ползвам това и съм много доволен:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Сеп 2013, 22:45

don_gori написа: Samsung предлагат може би най-голяма проддръжка за своите телефони - постоянни официални ъпдейти , фиксове и т.н.

Кажи ми един модел, какъвто клас си решиш, ама да е 2009-та година и да върви с най-най-новия Андроид :ok: Каквато марка си харесаш, ама да е на Андроид.

П.П. Половината в темата просто си хвалят своето , докато не си купят нов телефон :mhihi:

П.П. Още ме е яд защо дадох едно време на майка ми Сименс СХ70, че да му се изкърти процесора от изпускания :lol: Това ми беше любимия телефон :lol:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Сеп 2013, 1:08

За ъпдейти няма кво да става дума за сравнение. iOS 7 ще поддържа и iphone 4, тел къде е излезнал с 3 генерации по-стар ОС. Вярно не всичко е налично ама квото позволява хардуера, пак не е малко. Андроидите не са чак толкова прецакани все пак, колкото са тия с windows, къде в следващата версия нищо не се поддържа от преди :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата